С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 27 125
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Има ли свекър, и другия брат женен ли е? На колко години е свекървата ?

# 196
Тъщата идва всяка събота и неделя да обира прах в гаража, а тъстът проверява колко атмосфери е въздухът в гумите на колата на зетко, при нужда коригира..Зетко не е ОК с положението, щото е темерут.
Не им ли стига една пъргавелка с тесто на тезгяха, че и още два броя мераклии да поддържат семеен уют Blush

За мен има просто решение - кажи на свекърва ти, че харесваш мекиците, но като реши да пържи, да го прави у тях си. И да звъни преди това, за да сподели намерението си, защото може да сте закусили или да излизате. И мъжът и отива и ги взема оттам парещи и уханни.
Оф, за мен това би било супер натоварващо, някой елемент да снове в почивните дни да ми прави добро.
Смени подхода, говори със свекърва ти . Тя може и да е по-разбрана, или да и спихне ентусиазмът.
Ох, Таис чудесен съвет. Но! Има една порода хора, които само това чакат. От обикновен разговор ще ти стъкне скандал. "Ти какво сега? Не искаш да идвам ли?"... И се обяснява човешки, но когато отсрещната страна не иска да чуе и търси точно това теле под вола става мазало. Просто се надявам случая да не е такъв.

# 197
  • София

Ох, Таис чудесен съвет. Но! Има една порода хора, които само това чакат. От обикновен разговор ще ти стъкне скандал. "Ти какво сега? Не искаш да идвам ли?"... И се обяснява човешки, но когато отсрещната страна не иска да чуе и търси точно това теле под вола става мазало. Просто се надявам случая да не е такъв.
Хайде сега, не е трудно да се сетиш, че на тези хора настройката е противоположна на твоята.
Както за теб е нормално да не я искаш вкъщи и да правиш уговорки за мекиците й, така и за нея е нормално да не го правиш, а да си възхитена от услугата мекичарска, която ти прави.
За нея, ти търсиш под вола-теле.
Затова е важно с такт и обич към другия да намерите златната среда в отношенията с родителите така, че никой да не се чувства зле.

# 198
А още по-добре, да си намираме партньори от нашата среда и с възгледи като нас, за да не си пропиляваме живота в търсене на златната среда и компромиси.

# 199
  • при късмета
Тя не е казала, че не я иска в къщата си. Просто не иска да е всяка събота, а това изобщо не е същото

# 200
  • София
А още по-добре, да си намираме партньори от нашата среда и с възгледи като нас, за да не си пропиляваме живота в търсене на златната среда и компромиси.
Това казах и аз- да си намери партньор, с когото да се срещат посредата на възгледите си за нещата от живота.
Няма как двама души да са напълно еднакви в каквото и да било, дори да са близнаци.
Винаги има елементи, които подлежат на напасване.

# 201
  • Blondeville
Наистина тук проблемът е в разминаването на представите в двойката за нормални семейни отношения.

У нас тъщата е почти всеки уикенд на линия, ама зет ѝ я чака с трепет и вълнение и само подпитва дали ще идва, а като потвърдя, и светва направо Grinning Ама ние сме с две породени малки деца, и имаме ли баба, отпрашваме по живот Grinning  А и аз с ръка на сърцето си казвам, че който има желание да готви вкъщи, е добре дошъл Grinning Иначе при нас го има и моментът, че си имаме и място за тишина и релакс, дори и при гости. То даже у нас без баба на гости не може да има тишина и релакс с две деца на 3,2 години и на 1,4 години Joy

В случая просто това постоянно гостуване, без предупреждение и обсебване на почивните дни очевидно не е ок за всички участници. Ако е говорено по темата, и разговорът все стига до спор, съвсем не е ок. Не е нормално да не може да се отпуснеш в собствения си дом, това трябва да разбере мъжът в случая.

# 202
  • София
Скрит текст:
Тъщата идва всяка събота и неделя да обира прах в гаража, а тъстът проверява колко атмосфери е въздухът в гумите на колата на зетко, при нужда коригира..Зетко не е ОК с положението, щото е темерут.
Не им ли стига една пъргавелка с тесто на тезгяха, че и още два броя мераклии да поддържат семеен уют Blush

За мен има просто решение - кажи на свекърва ти, че харесваш мекиците, но като реши да пържи, да го прави у тях си. И да звъни преди това, за да сподели намерението си, защото може да сте закусили или да излизате. И мъжът и отива и ги взема оттам парещи и уханни.
Оф, за мен това би било супер натоварващо, някой елемент да снове в почивните дни да ми прави добро.
Смени подхода, говори със свекърва ти . Тя може и да е по-разбрана, или да и спихне ентусиазмът.
Ох, Таис чудесен съвет. Но! Има една порода хора, които само това чакат.
От обикновен разговор ще ти стъкне скандал. "Ти какво сега? Не искаш да идвам ли?"... И се обяснява човешки, но когато отсрещната страна не иска да чуе и търси точно това теле под вола става мазало.
Скрит текст:
Просто се надявам случая да не е такъв.
Майка ми е точно от тази порода. Като ѝ кажех "Не, днес/утре не е удобно да идваш" и се започваха едни драми и мелодрами "Ама как?!? Ти собствената си майка не искаш да видиш?!?"... Решението е да държиш на мнението си  и да не се връзваш на мелодраматизъм. Свекърът ми пък имаше "приятния" навик да се изтърсва в събота около 8 – 8.30 сутринта при девера и жена му, когато квартирата им беше близо до свекърите. Че и очакваше ол инклузив – кафе, закуска... После си купиха апартамент през няколко квартала, разбира се.

# 203

Хайде сега, не е трудно да се сетиш, че на тези хора настройката е противоположна на твоята.
Както за теб е нормално да не я искаш вкъщи и да правиш уговорки за мекиците й, така и за нея е нормално да не го правиш, а да си възхитена от услугата мекичарска, която ти прави.
За нея, ти търсиш под вола-теле.
Затова е важно с такт и обич към другия да намерите златната среда в отношенията с родителите така, че никой да не се чувства зле.
Само да вметна. Има хора, които искат да те накарат да се чувстваш зле. Даже им доставя удоволствие хубаво да ти натрият носа.

# 204
Научете се да отстоявате своето пред съпрузи, роднини, колеги и пр. Няма смисъл да се тръшкате, че свекървите били такива и онакива, докато си мълчите.

# 205
Аха. Лесна работа в две изречения. Само, че хората са различни. Не е лесно, но и не е невъзможно. Просто трябва да се прецени правилната тактика, защото има големи гадове. (говоря принципно, не само за свекърви)
Темата е за тръшкане, Ема. Няма лошо някой да сподели. Това не означава, че ще се остави да го мачкат.

# 206
Споделяйте колкото искате, никой на никого не е забранил да споделя. И няма как да забраните да се коментират повтарящите се драми "мъжът ми е чудесен, майка му е зла и проста, но аз няма да казвам нищо, ще ги чакам да се сетят сами".
Отдавна не е имало казус, различен от "мълча си, тя защо не се сеща", така че коментираме каквото има Grinning

# 207
  • при късмета
Лолита, аз бих перефразирала, колкото по-рано, толкова по-лесно. "Гадовете" се възползват именно от мълчащите си. Като видят, че няма да им мине номера каквито и гадове да са, се примиряват. Или пък се отърваваш от тях завинаги.

# 208
  • София
Съгласна съм с Ема – много е важно, направо е задължително всъщност, да казваш "не", когато искаш, а не да се сърдиш на другите, че не са прочели мислите ти. Че има невъзпитани и нахални хора като последната свекърва е едно, но на нея никой не ѝ е казал "не". Синът ѝ дава зелена светлина, снаха ѝ си мълчи.

# 209
Май не ме разбрахте. Да казваш не е задължително. Начинът по който го казваш си е изкуство.

Общи условия

Активация на акаунт