Секс след раждане

• 13 204
  • 224
  •   1
Отговори
# 195
  • France
Само да се изкажа, че в "белите" държави има закони против дискриминацията според външния вид. Наистина България има още дълъг път пред себе си. Самият факт, че в публичен форум се появяват такива коментари е притеснителен.

# 196
Притеснителен е фактът, че в публичен форум хора си позволяват да държат назидателен тон като комсомолски секретарки като преди това старателно са изопачили аргументите на опонентите си и темата на дискусията въобще.
Уви, още не е измислен закон, който да принуди някой да промени вкуса си по отношение на сексуалните партньори, въпреки че опитите в тази посока продължават.

# 197
  • Варна
Закони и норми има навсякъде. Да идеализираш нечии естетични и здравословни проблеми е лицемерно и вредно. Да се изкривява стандарти и истина за нечие успокоение, също. Бяло, черно, красиво или мрачно са точни описания.

# 198
За професии, в които се работи с клиенти, може и да има изисквания за външен вид, но не и за всички. Това е за специфични работни места. Стига фантазии, че за една висококвалифицирана техническа длъжност ще отрежат умен, но дебеличък кандидат. Не мога да си представя пилот с много летателни часове да го разкарат, само щото е напълнял и е пуснал голям тумбак. Много филми гледате.
Виж, за стюард може и да го отрежат, макар че дори и за там не е много сигурно. Ако е в някоя от азиатските авиолинии, вероятно.  При все, че и там има доста пълнички хора вече.
Нагледала съм се на естествено слабите, дето до към 30-тина години са като ходещи точилки и в един момент като се отприщи оня ми ти ген, да видиш за 4-5 години на какво заприличват, не можеш да ги познаеш на улицата. Кой след раждане, кой след нещо друго. Рядко има хора, които остават в наистина добра и стегната форма след тези години.
Реално това е без всякакво значение за останалите хора. Не ме интересува дали някой с наднормено тегло е здрав или не. Интересува ме близките ми да са здрави, интересува ме аз как живея.
Не се потрисам от нечий чужд целулит и къса пола. Бих се потресла само от себе си, ако аз го имам, пък ми се носи къса пола.

# 199
  • France
Живей и остави другите да живеят. Явно обаче, че когато слабостта ти е единственото "предимство", се появява желание да се държиш като клюкарка на селски мегдан. Да сочиш с пръст и да пресмяташ процента мазнина у хората, които иначе си живеят щастливо.

# 200
Всъщност,  соченето с пръст в тази тема е от псевдоморалистите, които под свободно живеене явно разбират принуждаването на хора да вървят срещу собствените си вкусове и насаждането на чувство вина, което  си е характерно за глобализираните селски седянки.
Препрочитането на няколко страници назад показва, че пишещите изказваха мнение по темата, докато се появиха раздаваните на морални присъди на други участници.
По-полека с ролята на нравствен коректив, че започва да се проявява психологическия термин проекция.

# 201
  • France
Ти можеш да имаш каквито си искаш вкусове, на никого не пречиш. Елементарното възпитание обаче изисква от теб да не обсъждаш и да не сочиш с пръст. Тези неща се учат през първите 7 години.

# 202
И кой точно соча с пръст, аз специално? Какво си мисля и какво си обсъждам с приятелите ми, с жена ми, си е изцяло моя работа. Отделно ако някой тук се припознава в термина "лоена топка", това не е мой проблем. Съвсем ясно изказах мнението си по темата, всичко се извърта и изопачава, също не е мой проблем.
Не съм длъжен да харесвам подобни гротески като дадения от мен пример. Аз също имам права да не харесвам подобни гледки, вече е въпрос на възпитание да не отидеш да го кажеш на въпросния обект, а и понеже това продължава с години, явно никой друг не и го е казал. Така че всеки има пълното си право да се излага и да става за смях, колкото му душа иска.

# 203
  • France
"Лойни топки", "гротески", "грозни гледки".... колко грозни и просташки епитети в един коментар. Както вече казах - липсата на първите 7 не може да бъде заместена.

# 204
Ти можеш да имаш каквито си искаш вкусове, на никого не пречиш. Елементарното възпитание обаче изисква от теб да не обсъждаш и да не сочиш с пръст. Тези неща се учат през първите 7 години.
Я посочи точните цитати, в които някой сочи с пръст и списъка на авторите. Себе си пропусни, то си е ясно.

# 205
  • France
Наистина ли имаш нужда от това? Joy не четеш ли?

# 206
  • София
Само да се изкажа, че в "белите" държави има закони против дискриминацията според външния вид. Наистина България има още дълъг път пред себе си. Самият факт, че в публичен форум се появяват такива коментари е притеснителен.

И аз само да кажа, че е добре да знаеш значението на думите и да не ги хвърляш безразборно, само и само да си права, и да победиш опонента, който мисли различно.
Размятането на плашилото "дискриминация" по всеки повод, съвсем не е признак за напредък на едно общество, а е много по- тоталитарно налагане на "опорните точки" на управляващите, отколкото дори беше по времето на соца.
Мен би ме притеснило, ако България извърви този дълъг път, който води до "1984".

И да, съвсем нормално за страните без цензура е, в публичен форум да се правят коментари и да се сблъскват мнения- нещо, което във Франция, вече е табу, за съжаление.
Затова и страната е подложена на такъв вандализъм от малцинствата.

# 207
  • France
Намирам за нормално да е табу да обиждаш. Защото лойна топка, гротеска и т.н. са си точно обиди. Все едно аз като по-млада да те нарека дърта или нещо още по-неприятно. Ами няма да го направя, защото е грозно и неуважително. Не искам да падам до там.

# 208
  • София
Намирам за нормално да е табу да обиждаш. Защото лойна топка, гротеска и т.н. са си точно обиди. Все едно аз като по-млада да те нарека дърта или нещо още по-неприятно. Ами няма да го направя, защото е грозно и неуважително. Не искам да падам до там.

Табута няма в демократичното общество- има само в тоталитарното.
Пояснявам.
Когато оприличаваш нещо/ някого на "лоена топка", "гротеска" и други нелицеприятни нещица,  се нарича "асоциация".  Това е твое право- да асоциираш каквото и когато поискаш.

Ако отидеш и кажеш на точно определен човек, че така изглеждащ, поражда такава асоциация, е признак на лошо възпитание- липсата на онези първи 7 години.

И да, той може да се почувства обиден, засегнат, наранен.
Ако се почувства така, има право да съди за обида, нали?

ПП. Замисляла ли си се, защо в езика има толкова синоними?

Схващаш ли сега разликата в това, което обясняваме вече толкова страници и това, което се опитваш да ни забраниш?

# 209
  • Варна
Явно някой Ви е предизвикал комплекси на тема пълнота. Но и с комплименти няма да промените реалната си същност. Ще съдите ли лекар, който Ви задължи да отслабнете и изброи бъдещите Ви диагнози? На всяка родилка се препоръчва бързо възстановяване и добра физ.форма.

Общи условия

Активация на акаунт