Сладки ЯНУАРСКИ шушумиги, всеки се радва, когато ги види!

• 10 644
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Абе какъв алерген - ти няма да го даваш суров #Crazy

Продукти които рядко предизвикват алергии

Зеленчуци
Варени моркови
Консервиран грах
Варени броколи

ето от тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6843.0

# 121
мажду другото смях се на глас с тая статия - заради "Обесени ядки без люспите"  Laughing

# 122
kleo_80, то е ясно, че всеки сам си решава.  Stuck Out Tongue  Само си коментираме.  Grinning
Ние за сега не сме имали проблем, въпреки че му давам на всеки 2-3 дни нова храна. Може би това е причината и да ми се види съвсем логично обяснението на лекарката.
Има и един друг момент. Аз съм алергична към някои неща. Като бебе съм отказвала почти до годинка всичко различно от кърма. Борил пък с голям ентусиазъм яде всичко....може пък бебетата наистина да си знаят... Rolling Eyes
А иначе не кърмя някъде, от като навърши 6 м. Имах едни кризи и кърмата ми спря.

[desi], и тук едно подобие на грах е от първите храни.

# 123
Честит 7-ми месец на Симона, Паолина, Самуил, Дани и Жулиен!
sea woman дано минава бързо температурата и не се налага да ползваш повече термометъра!
DIVA_ORHIDEQ тя Клео хич не бълнува ами явно ти не си разбрала, че благодарение на нея и други активни мами се увеличи платеното майчинство ето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119501.0
Des29 успех утре с вземането на урина.
Бояна от 2 дни пълзи назад, мнооого е смешна вири гъзето и се отбутва с ръчички, прилича ми на жабка.
Вчера с кеф яде тиквичка и сладък картоф, днес пак.
А мислите ли, че мога да вземам от замразения грах, който продават и да го варя и пасирам?
И малко да се оплача - утре ще ходя да се уточним с шефката за връщането на работа и ми е едно смотано и много тъжно имам чувството, че си изоставям детето  Cry

# 124
Първо да се отчта - пъпката на Ники била някаква малформация, която ще се наблюдава до годинката. в зависимост от развитието й ще се решава какво ще се прави. най вероятно ще се отстранява но ще се види и тогава. честно казано притеснението ми стана много по-голямо. доки е казала че не се знае какво е - дали е добро- или злокачествено това образувание. сега съвсем се ошашках Cry даже мисля дали да не го заведем и на друг доктор. педито казала че до годинката нямало смисъл от кожен, нищо неможело да  се прави Rolling Eyes
браво на бъбривите и пълзящи зайчета Hug
дес, аз да ти кажа честно, може пък и да ми се смеете ама ми е все тая, урина на ники му взех на цукало. предварително го измих с вряща вода и после го изпишках. вече няколко пъти сме го слагали да пишка и ака там и му е голям кеф. мисля че щом му харесва на детето, тъкмо от рано ще свикне с него Mr. Green
доки казала да му даваме домат. аз не ми се щеше много ама той всичко си приема без проблеми, та може и да се навия, за сега е стенд бай.
Телмичка, не се притеснявай, чувството е кофти, ама нали пак за тях го правим Crazy щах да те питам, ти намери ли кой да гледа Бобче?

Последна редакция: чт, 10 авг 2006, 12:36 от zaicheto

# 125
Честит 7-ми месец на Симона, Паолина, Самуил, Дани и Жулиен!  bouquet...мамите веднага да приготвят по една мини торта с макси вкус...

Девойки, какво се наблЮдаваше като падне бебето от кревата, че се приzемихме между краката на компЮтърния стол и ме е страх да не се е нацелила в някой от ръбовете му?

# 126
Благодаря на всички честитките  bouquetчерпя ви по една cheers
Честит 7-ми месец на Самуил ,Жулиен,Симона,Паолина и на моето мъниче Дани.  nbirthday
Защо толкова на вътре го взимате ,този въпрос с граха?Вчера за обяд на Дани му дадох пюре от домати и грах не е за първи пъти мн. му харесва , хапва си.Разбира се всеки сам си решава.
За урината-Ох каква борба беше  #CrazyПърво го измачках с бурканче.Итака,първия ден не стана ,на втория ден вместо в бурканчето та помен ,цялата ме нопика.Казаха ми че се продават в аптеката специални пликчета за урина.Та изпращам мъжа ми и той купи .Слагам ги тези пакетчета ,след 1 час очакваща с +резултат ,нищо подобно ,отлепено и празно .А то какво се оказва в последствие това са били колектори за момичета. 4470 EmbarassedИна края се изхитрих , дадох му цица и от долу чакам с бурканчето, момичета така успях  Simple Smile
Приятен ден на всички.

# 127

Девойки, какво се наблЮдаваше като падне бебето от кревата, че се приzемихме между краката на компЮтърния стол и ме е страх да не се е нацелила в някой от ръбовете му?

До колкото знам се наблюдава дали е сънливо детето, а също и ако повръща знам че не е на добре... Дано нищо му няма на бебко Praynig

# 128

Много съм заспала  Embarassed

Честит празник на Симона, Паолина, Самуил, Дани и Жулиен!  bouquet

Зайко, дано всичко отмине!Не се тревожи , миличка! Hug

А за изпишкването-аз процедирах така: Преварих едно бурканче.Съблякох Али голичка на плота за преобличане, минах по коремчето с една мокра кърпичка, после й духнах 3 пъти и вече пишкаше в бурканчето (аз й го държах където трябва)  Joy

# 129
Зайче, ние имаме хемангиом на челцето. Появи се три дни след раждането и беше малко колкото точица. Когато Вики стана на 2 месеца големината беше колкото монета от една стотинка. Все още продължава леко да расте. Направихме консултация с четирима хирурзи - детски, лицево-челюстен и двама пластични. За сега само го наблюдават. Не се притеснявай, при вас може да не е хемангиом, но моят съвет е да се консултирате с повече специалисти за ваше успокоение. Сигурна съм, че всичко ще е наред !  newsm10Стискаме палци !  bouquet

# 130
Здравейте всички!

ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС МАЛЧУГАНИ! ДА СА ЗДРАВИ И УСМИХНАТИ!

зайче, дано да не е нещо лошо тази пъпчица Praynig! Не се тревожи от сега прекалено! Може пък да се оправи от самосебеси. Знае ли човек newsm78?
За количката не зная дали има проблем с полулегналото положение, но много дечица така спинкат навън. А на Илиенци има ефтини колички и с пълно легнало положение. Моята например струва 57лв., има 3 позиции на облегалката, въртяща се дръжка, въртящи се колела и е много лека. Дизайнът и не е супер, но за тия пари не може всичко да е на ниво... Много съм доволна. Имам я от няколко месеца и не е мръднала. Пък и няма да ме е яд, ако се скапе. Wink

7of9, ти си майка героиня! Имам предвид кърменето с изцеждане цели 6 месеца. Направо си супер! БРАВО! Казвам го наистина с възхищение, защото от 3 месеца и аз така кърмя. Е, вече съм на финала ,но съм доволна от себе си.

Нашето захранване върви успешно. Не изяжда много, но вече си отваря устата за повече от 1-2 лъжички, както беше в началото.Обича пюретата да са с повече съставки. Тези с 1-2 зеленчука не я кефят. Хапва повечко, ако има тиква в пюрето. Нали е сладка. Вече яде пиле. И като тегля чертата: картоф, морков, цвекло, ябълка, череша, кайсия,банан, праскова, пиле, оризова каша, царевична, рожкови, а сега- ориз и 3 плода. За сега толкова. Аз съм много доволна, особено след първоначалното отчаяние заради неприемането на никаква храна, различна от кърма. Нещата си идват на местата. Последната каша явно и е любима, защото се случва да изяде повече от 100мл. Може би е малко рано за нея, но е единственото нещо, което яде с удоволствие. Rolling Eyes

4470 EmbarassedИна края се изхитрих , дадох му цица и от долу чакам с бурканчето, момичета така успях  Simple Smile
Joy Joy Joy

# 131
зайче,абе и ние я слагаме на гърне-защо пък трябва някой да ти се смее Hug.Аз бях писала де,ама пак да кажа,майка ми иска да я учи - съответно след ставането от него вътре няма нищо.А иначе тя си седи и не протестира,а аз се заливам от смях като я гледам Joy Стискам палци всичко да се развие добре с вашият проблем при Ники Praynig
Виличка, това специален ритуал ли е взимане на урина на бебе?Много ми допадна,ще го пробвам и него Peace

Защо толкова на вътре го взимате ,този въпрос с граха?Вчера за обяд на Дани му дадох пюре от домати и грах не е за първи пъти мн. му харесва , хапва си.Разбира се всеки сам си решава.
Аз невиждам някакъв спор да се е разразил около това културно растение грахът Mr. Green ама да кажа - в пюретата Вяра също отдавна яде грах Wink
Обаче Обесени ядки не съм и давала още Joy Joy Joy Голям смях Crazy Party
Дано всичко е наред със Симонка, surfline.Вяра вече 3 пъти пада Embarassed Blush за мой ужас.
Благодаря на всички за споделеното за урината Hug

# 132
surfline, дано бебка да е добре!  Praynig Не мога да ти помогна със съвет. Не знам почти нищо по въпроса и за щастие до сега не ми се е случвало. Всъщност май трябваше да се наблюдава ,дали няма да заспи извендъж newsm78 ( не както обикновено), поне това съм чула Rolling Eyes. Стискам палци. Пиши как е бебка!
Des29, ха-ха! Това с гърнето е супер. hahaha hahaha Много се изкефих. И мен един колега още преди време ме съветваше да я свиквам вече да седи на гърнето, или поне да я държа над него. Сухи тренировки, така да се каже. Но още не съм предприела тази решителна стъпка Rolling Eyes.

# 133
    Момичета, да ви се похвалим - Йоана пълзи вече от  около 1 месец. newsm44
Вижте я -
http://www.bgphoto.net/photos/17784/o632905906042187500.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/17784/o632905905882656250.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/17784/o632905906975468750.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/17784/o632907581779687500.jpg

Зайче, това се нарича хемангиом. Йоана има в окосмената част на главата. В здравния форум има много инфо за хемангиомите. Hug

# 134
БОДЛИВАТА разбира се,че ще се водя по форума Simple SmileАз мисля,че трябва да си луд за да даваш всичките тези неща Mr. GreenРодителите с които съм разговаряла,почти никой не спазва тази схема,но има и изключениа,разбира се.Мислех да питам доки цитроните под каква форма да ги давам,като сок или пюре Sick Joy Joy Joy,но се отказах,че и без това имаме винаги някакви спорове ooooh!.
Telma Как разбра за какво става на въпрос?Аз не можах  Rolling Eyes
surfline и аз знам като Виличка,дано не е нищо сериозно

Общи условия

Активация на акаунт