Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ползите от веганското и вегетарианското хранене?
Какви са различните хранителни режими, които се обсъждат в темата?
Какви са основните аргументи в подкрепа на вегетарианството и веганството в контекста на обсъжданата тема?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ползите от веганското и вегетарианското хранене?
-
Какви са различните хранителни режими, които се обсъждат в темата?
-
Какви са основните аргументи в подкрепа на вегетарианството и веганството в контекста на обсъжданата тема?
-
Какви са основните предизвикателства при спазването на вегетарианска или веганска диета в контекста на обсъжданата тема?
-
Какви са основните стратегии за хранене, обсъдени в темата?

На ВМ НВХ минах повече от ГОДИНА след като ми откриха ниския хемоглобин 72. Т. е. яденето на всевъзможни бобови, млечни, полезни пълнозърнести, рядко месо и яйца, доста плод и зеленчук, семена и ядки и минимални мазнини НЕ ми е покачвало ниския хемоглобин.
Всъщност, 4-5 месеца след като минах на ВМ НВХ видях хемоглобин 120- като вече бях намалила приеманото желязо. В някои дни даже го пропускам- когато считам, че съм го набавила с храната. Та да, И благодарение на храната съм вдигнала хемоглобина, но при предишния ми режим вярно, че основно таблетките са ми го покачвали- и пак, беше голяма мъка и по-бавно ставаше. Може би объркването ти идва от факта, че си мислиш, че съм на ВМ НВХ от кой знае колко години- а аз съм на този режим от края на август 2018 г. Т. е. от година и половина някъде.