Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 849
  • 698
  •   1
Отговори
# 465
  • Агент под прикритие
Обаче кефи как думата "ерген" се развява (пак) като л@йнян вестник в тази тема (и не само в нея), в предвид статистиката, че в БГ срещу всеки такъв стои една жена, която е сама. Едното е едва ли не мръсна дума, докато другото е дори повод за гордост... JoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 20:47 от Phoenix Wright

# 466
Не виждам някой да вини провинциалистка.
Върни се да четеш Братан и Дидоян. Освен ако не са проявили благоразумието да си направят постовете анонимни или направо да ги изтрият.

# 467
Не виждам някой да вини провинциалистка.
Върни се да четеш Братан и Дидоян. Освен ако не са проявили благоразумието да си направят постовете анонимни или направо да ги изтрият.
Аз съм ерген, а не пухльо и си седя зад думите. Разумно било да се крия...

# 468
Развеселихте ме. Simple Smile

Само не разбрах, защо "мотивацията" все трябва да е с негативен оттенък. Насилник, мухльо, циция.... Simple Smile

Ами писах и че любовта е мотивация да преотриваш човека отново и отново,ама..тц,не се прие.Професионалното развитие/кариера/също бе отхвърлено,дори и плетките(най-съкровеното женско занимание,каква страст е да му оплетеш на любимия едно вълнено пуловерче,стига да те мотивира добре)..дори и те бяха отхвърлени

# 469
Мотивацията е да се обичате до гроб, да градите общото имущество, да си изгледате децата и да живеете в разбирателство и уважение.
Какви индивидуална мотивация, плетени пуловерчета и преоткривания...

# 470
  • София

То това е, защото периодът е бил кратък.
Мхм, некоя и друга година. Simple Smile
Е, определението за кратко, е въпрос на гледна точка, да. Laughing

# 471
Мотивацията е да се обичате до гроб, да градите общото имущество, да си изгледате децата и да живеете в разбирателство и уважение.
Какви индивидуална мотивация, плетени пуловерчета и преоткривания...
Не бъркаш ли реда някак?
Трябва първо да се ожениш за някого,пък после той да те мотивира да създаваш деца и семейство така ли?Joy

Непонятно ми е,звучи като калкулация някаква,много сухарско

Първо човекът трябва да извиква у мен желанието бъда с него до гроб,пък после да реша да се обвързвам с него,т.е. да ми е мъж,а това само по себе си значи и общо имущество и деца и прочее.
И после любовта ме мотивира да изживея времето си с този човек по-възможно най-приятния начин,а за мен това е да го опознавам и преоткривам.Хубавото е,че все още има какво да ме изненадва:)Доволна съм.

# 472
На мен това "обич до гроб" ми звучи направо зловещо и заплашително. Joy Някак си не пасва на действителността ни - няма нужда от такива вричания, за да са щастливи хората.

# 473
Аз ако се оженя, ще е с тази мисъл, а не с мисълта да се разведа един ден. Не знам вие какви хора сте, защо се жените изобщо, само някой да ви издържа с основание ли?

# 474
Много абстрактно се хвърлихте. В живота има 2 вида задачи: черна работа и креативна работа. Мъжът, който не ти реже крилата, оптимизира черната работа и дава карт бланш на жената да пробва неща като 1. успехи навън в света; 2. креативна дейност; 3. просто да бъде себе си и каквото излезе.

Всичко друго от рода на товарене с 1. конкретна черна и мръсна работа; 2. емоционален труд и натягане; 3. вменяване на вина за не-перфектно изпълнени женски роли е поведение, което дърпа жената назад и надолу. Създава усещане за вина, за личен провал и изобщо като цяло сваля настроението. Някои мъже го правят неосъзнато, други - напълно преднамерено.

Много е здравословно да допускаш опцията за раздяла и развод. Нулевата толерантност към развода може да направи живота ад за много хора. Особено ако някой стои в брака от страх, емоционално натягане и вменено чувство за роля плюс тежестта на вината.

# 475
  • София
Сирена, права си, ама ти гледаш от висотата на два брака и три деца. Ставаш прагматик и нихилист.
И Братан е прав -той не е пробвал. Иска и трябва да се ожени за безумната си любов, която иска да обича вечно.

# 476
Те всички дето са се развели, са се оженили с тази мисъл. Само с мисли, пожелания и брачни клетви не става, обаче. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 477
  • София
Те всички дето са се развели, са се оженили с тази мисъл. Само с мисли, пожелания и брачни клетви не става, обаче. Stuck Out Tongue Winking Eye
Т и х о. Не давай ноу хау-то на тепсия.

# 478
Да, казват, че имало тук-таме еднорози, ама не съм ги виждала. С първия си брак не съм се омъжила с идеята, че няма измъкване - ако бях с такава идея, никога нямаше да се омъжа. Пробвах на принципа "ако стане".

А иначе да се опитват да те цедят за емоционален отговор си е вид тормоз. Моите емоционални бушони отдавна изгоряха:) но пак има усещане дали нещата вървят или не вървят.

# 479
С такива вярвания "до гроб ще се обичаме" и в един момент става:
- Не те издържам вече. Напускам те!
- Само през трупа ми.
- Не ме предизвиквай.
- Ти мен заплашваш ли ме?!
Спирам дотук да не попарвам съвсем на ергените романтичните мераци за булка до живот. Wink Пожелавам им го.

Общи условия

Активация на акаунт