Как да постъпя - кой трябва да наприви компромисът

• 18 792
  • 698
  •   1
Отговори
# 675

Аз имам хоби, и периодично зачезвам  по 3-4 дни. Апокалипсисът не идва.
Скрит текст:
Аз пък тази година сефте ще пращам синковеца на зелено,досега не искаше да мърда никъде,все с мен на почивки,с даскалото - тц.Обаче сега ме изненада много приятно и цели 5 дни ще съм напълно сама,егати кефа!Няма да го мисля,ял ли е,спал ли е,мил ли се,учил ли е..За тези 13 години,само веднъж,като почина майка ми,една близка го взе за 3 дни,докато мине погребението,ама той беше 1ва група в детската..Ей това ми е бил периода без дете,13 години денонощно заедно.Айде и няколко пижамени партита е имало:)..Мисля да го ударя на  тотален релакс и задължително ще пия алкохол,намислила съм си го..Хубав кафе ликьор и ако има прасковен..Лелее,размечтах се,много..

# 676
  • София
Аз имам хоби, и периодично зачезвам  по 3-4 дни. Апокалипсисът не идва.
Къде ходиш, какво правиш, с кого ходиш, и кога точно се прибираш? Thinking
Да ми сложат диагноза, да бе, да. Аз съм фея, точка.

# 677

Я пак, колко деца и на каква възраст? Щото както виждаш, ако са 7, дават гарнизонен отпуск само за болница и ако си много зле.
Пак измишльотини. Почвам да се съмнявам в нещата които изтъкваш постоянно, че си постигнала.
На жената ѝ е хоби да си гледа градинката и да готви. Всички са сплотени, но всеки си има свободата.
Едтествено, че има отговорности в този живот, но са далеч от пазене на стена он децата.

# 678
Лелее..И мен ме влекат самодивските хора..
Ама рано ми е още за такова хоби

# 679
На жената ѝ е хоби да си гледа градинката и да готви.

Изключително практично хоби. Някак не се изненадвам, че не е парапланеристка. Готвенето не е хоби, а е ежедневна необходимост. Примирена е, с малък хоризонт. Хора всякакви.

Не е забранено човек да е недоволен и да иска повече. Вид манипулация към жените е тоя натиск да постигнеш хармония. Ами понякога не става и това си е.

Формулирах си тоя образ за "доволната жена". То е вид клише с цел спиране на критиката. Щом си недоволна и нехармонична, значи нещо не ти е наред. Истинската жена е доволна. Ако е недоволна, това не е проблем за решаване, а проблем в характера на жената. Много удобно извинение.

В моето семейство третираме всичко като проблем за решаване. Обяснила съм, че е малко вероятно именно моята личност, психика или сексуална незадоволеност да са централния проблем. В повечето случаи има прагматично решение, но изисква пари, време и човекочасове. Затова е ценно да има мъж, дето не скатава.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 18:08 от The Siren of Titan

# 680
Сама си си избрала да опъваш каиша, опъвай си го. Подозирай конспиративни действия във всичко. (всъщност това май е психично заболяване) Но не принизявай другите и успехите им. Грозно е, просташко е, глупаво е и тесвогръдо  е да даваш квалификации наляво и надясно.
За да разбереш събеседника си се иска конигтивна интелигентност. А на теб ти липсва.
Диалога с теб стана скучен и досаден, и деконструктивен.

# 681
  • София
Са, първо ги раждаш, ама не така щото искаш, а щото космоса, кармата и не знам кой ти говори, после цъкаш на касти и вие сте ново съзвездие, а са няма време да сгъваш оригами?!
Като хванеш една позиция, па дръж я да му се не знае.

# 682
За да разбереш събеседника си се иска конигтивна интелигентност. А на теб ти липсва.
Диалога с теб стана скучен и досаден, и деконструктивен.

Звучиш точно като бившия ми мъж, дето все не му разбирам позицията. А да си се замислял, че може би добре я разбирам и виждам, че е булшит и в нея няма нищо ценно?

# 683
Изключително практично хоби. Някак не се изненадвам, че не е парапланеристка. Готвенето не е хоби, а е ежедневна необходимост. Примирена е, с малък хоризонт. Хора всякакви.

Не е забранено човек да е недоволен и да иска повече. Вид манипулация към жените е тоя натиск да постигнеш хармония. Ами понякога не става и това си е.

Формулирах си тоя образ за "доволната жена". То е вид клише с цел спиране на критиката. Щом си недоволна и нехармонична, значи нещо не ти е наред. Истинската жена е доволна. Ако е недоволна, това не е проблем за решаване, а проблем в характера на жената. Много удобно извинение.

В моето семейство третираме всичко като проблем за решаване. Обяснила съм, че е малко вероятно именно моята личност, психика или сексуална незадоволеност да са централния проблем. В повечето случаи има прагматично решение, но изисква пари, време и човекочасове. Затова е ценно да има мъж, дето не скатава.
Съгласна с поста.
Аз за това казах,че границата е тънка,и ако човек наистина е живял добре,в добър баланс на даване и приемане,това се измерва в психическо и физическо здраве.Приемаме,че жената щастлива с живота си,не е имала амбиции за кариера и екстремно хоби,с кеф си е гледала и децата и мъжа и градинката,но някъде в процеса на раздаване във връзката(вкл.и раждането на деца) е прекалила(някъде е изгубен баланса) и това се е отразило на здравето и.Затова,когато партньорите държат един на друг,си слагат спирачки,като го виждам,че е поел твърде много,дори да не показва,че му тежи,ами амортизира се,нормално.Искам ли да си го имам по-дълго време до себе си,здрав и прав,ще гледам да сложа спирачките.В случая - "Жена,4 деца стигат",да имаме време и за нас си.Или "мъжо,свиваме перките и караме по-икономично,стига си работил на две места,време ти е за почивка"..
Не може  експлоатация до безкрай,дори човек сам не бива си го причинява,здравето е първо наша,лична отговорност.

п.п.Болднатото,абсолютно,и аз така.

# 684
Болднатото е някой кръг на ада, особено ако проблеми се генерират само, за да бъдат решавани.

# 685
Болднатото е някой кръг на ада, особено ако проблеми се генерират само, за да се решават.
При някои семейства "кръговете на ада" така добре работят,че си живеят райски.

# 686
  • Paris, France
78 нови отговора за рисунки по стените и брой деца. Темата е за компромис с местоживеене.

# 687
78 нови отговора за рисунки по стените и брой деца. Темата е за компромис с местоживеене.
Той коня отдавна отиде в реката и стана тема за компромиси по принцип..
Ми авторката като не идва да поддържа наклона,така е.

# 688
  • Агент под прикритие
Звучиш точно като бившия ми мъж, дето все не му разбирам позицията. А да си се замислял, че може би добре я разбирам и виждам, че е булшит и в нея няма нищо ценно?
... и в същото време жени, разсъждаващи по този начин, очакват от мъжете им да ги подкрепят за позицията им, колкото и булшит да е. И много мъже го правят, като ако излезе, че наистина е булшит, се очаква от тях да не казват нищо, защото ако кажат, се приема като натякване и "менсплейсване".
И това е само един от многото примери за подобни "двойни стандарти".
Сирена, разсъжденията ти започват да стават наистина плоски... Подобни бисери ръсят само хора, които смятат, че винаги са прави за всичко, тяхната позиция винаги е най-вярната и "Казах ли ти, че така ще стане?" е първата им реплика в слушай на провал на това, с което се е захванал другия

# 689
Накратко, авторката не каза какво е решила, Дидоян неще в градската клоака, а Гал е твърдо решена да не се завръща на село. Другото са общи приказки.

Общи условия

Активация на акаунт