Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 312
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро!Препоръчайте ми цветя,които да посея на гробищата.Имам възможност да ходя 3-4 пъти месечно и се чудя кое растение би издържало толкова без вода.Ориентирала съм се към тагедис и бегония,но нямав опит с тези цветя.Може би и теменужка...
Ами гробищата обикновено са открити пространства без дървета и сянка, така че по-скоро полски цветя. При нас виреят много ириси например.

# 601
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета,  тези от вас които имат традесканция,  висящи ли са , пълзящи ли са, или само моята е нещо такова

тези, които знам са висящи.

# 602
Момичета,  тези от вас които имат традесканция,  висящи ли са , пълзящи ли са, или само моята е нещо такова

тези, които знам са висящи.
Ясно , значи правилно си расте 😊

# 603
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple SmileSimple Smile  те обикновено знаят какво искат. Simple Smile
оставила съм орхидеите сами да решават накъде да растат. цветовете на нито една не стърчат нагоре Wink

# 604
  • софия
Здравейте,  купих си вчера саксия с маргаритки, но не знам къде да я сложа - на слънце ли трябва да е или на сянка? И колко често да ги поливам?

# 605
  • софия
Ето ги моите стайни сукуленти. Западният прозорец се оказва много подходящо място за тях. Купих им специална пръст и ги пресадих. Все още успявам да се огранича, въпреки че имам набелязани още 3 и Добри ме изкуши с място, на което има един от тях.

# 606
Как се оттича водата? Много красиво изглежда,но почвата не трябва да задържа влага и трябва да има хубав дренаж.

# 607
  • софия
Има дренаж на дъното. Не се оттича извън чашките. Поливам максимум 2 пъти месечно. Гледаме се с тях почти 5 г. Средното в подноса като израсте високо го чупя и пресаждам. Сега е прясно малко.
Сега ползвах тази пръст - https://navun.bg/magazin/saksii-kashpi-sandacheta/napoyavane-zas … aktusi-sukulenti/. Не виждам голяма разлика с тази, която преди сама бърках - пръст, шепа пепел от огън и пясък.

# 608
  • Пловдив
Звънче, а какво трябва да е пръстта?

# 609
Ами на късмет се гледате,с най-добри чувства го казвам. Сукулентите имат нужда от друг хабитат - нито саксиите,нито почвата са им ок.

# 610
  • София
Жестоки са!!!!! И саксииките са им супер. И аз ще си направя такава градинка, прозореца в спалнята ми е западен. Simple Smile

# 611
  • софия
Саксийките са чашки от свещи. Има 2 неща, които просто сърце не ми дава да изхвърля лесно - чашки от свещи и опаковки (всякакви) Grinning

# 612
  • Пловдив
Саксийките са чашки от свещи. Има 2 неща, които просто сърце не ми дава да изхвърля лесно - чашки от свещи и опаковки (всякакви) Grinning
а каква пръст използва?

# 613
  • София, Лагера
Хм, задължително ли е да се дренира? Аз съм се засилила да си правя "камък" от бетон или теракол, в който просто ще бодна дупки, като на st. Dobri хотдога. Днес си поръчах от супермаркета 3 пластмасови кутии от салати Кенар за кофраж Grinning
А и днес ходих до пазара Д. Петков и в един цветарски магазина намерих страхотни "кашпички" от кора на дърво. При това не скъпи, по 7-8 лв. Не взех, че искам моите да ги гледам на терасата, а там от дъжда дървото ще се разкапе бързо. Но давам идея за тези, които гледат сукулентчета в стаята Simple Smile
Такъв тип, но по-големи, като сандъчета:

А ходих до пазара, за да си взема цветя. Всичките ми 6 върбинки измряха, изсъхнаха за 2 дни Confused. А редовно ги поливах, торях. Казаха ми, че вероятно са измръзнали в хладните нощи. Оцеляха ми пламъчетата, бегонийките, тагетисите, калахоето, циганчетата, другите калдаръмчета, маргаритите, дори нолината, ама тези не успяха.
Та... си взех калдаръмчета, друг вид. Те поне трябва да оцелеят!

Миналата нощ сънувам, че мацата ми е разкопала красулата. Събуждам се ... и гледам красулата на пух и прах, целия хол в пръст... Викам си: от дефекта - ефект. И я присадих цялата, те са 4-5 стръка, направо дънерчета, не хилавки. И понеже мацата ги поокастря редовно и се чупят, растат настрани и става кичести дръвчета. Та я изкарах и нея на терасата, далеч от котешки взор. Да видим дали ще й понесе. Макар че съм виждала прекрасна красула в пустинята в Перу, огромна и кичеста, а там нощем става много, много студено!

# 614
  • софия
а каква пръст използва?
https://navun.bg/magazin/saksii-kashpi-sandacheta/napoyavane-zas … aktusi-sukulenti/. Не виждам голяма разлика с тази, която преди сама бърках - пръст, шепа пепел от огън и пясък.
На дъното на чашите има камъни.

Ами на късмет се гледате,с най-добри чувства го казвам. Сукулентите имат нужда от друг хабитат - нито саксиите,нито почвата са им ок.
Каква трябва да е почвата?
Няма да се втурна сега да ги пипам, защото очевидно в момента мястото, саксиите и почвата са им добре, но съм харесала още 3, които няма къде да сложа на прозореца, и мога да ги направя по учебник.

Общи условия

Активация на акаунт