На море в България 2020 г.! - 1

• 46 420
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • София
БНР достоверен източник ли е за удължаване на дистанционното обучение до 13 април?
https://bnr.bg/post/101245754/udaljava-se-neprisastvenata-forma- … htata-do-13-april

# 286
  • София
Аз не съм казвала, че информацията ми е достоверна. Написах защо мисля че извънредното положение най-вероятно ще продължи. Разбрахме вече, че официално е до 13 април. Обаче или аз не се изразявам правилно, или всички вече са много изнервени. Няма смисъл повече да пиша.

# 287
# 288
Хора, що се карата за глупости? Ще поживеем , ще видим.
Моята резервация е за август, още се ослушвам, но мъжът ми вече е против да ходим на море, та незнам ...

П.П. Spastic Shildren, сега Герджиков ли е ректор? Поздрави на СУ!

# 289
И моята е за 20 август , но почти съм го отписала .

# 290
Хора, що се карата за глупости? Ще поживеем , ще видим.
Моята резервация е за август, още се ослушвам, но мъжът ми вече е против да ходим на море, та незнам ...

П.П. Spastic Shildren, сега Герджиков ли е ректор? Поздрави на СУ!
Младият Герджиков - син е ректор на СУ и то мисля, че доста отдавна.
При мен ММ и нашите приятели, с  които сме резервирали почивката също вече не искат да рискуваме. Април ще решим.

# 291
  • There I was on a July morning
В тези страни няма вирус: https://www.standartnews.com/svyat/kde-po-sveta-nyama-koronavirus-418320.html
"Засега вирусът избягва и страните Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик, Мадагаскар, Намибия, Ангола, Либия, Мали, Малави, Коморски острови, Уганда, Южен Судан, Папуа Нова Гвинея и Йемен.
Това потвърджава изказаната теза на климатолозите, че толпото време ще бъде голям враг на коронавируса и голяма надежда за хората на Земята."
За съжаление и в тези страни има https://www.worldometers.info/coronavirus/.
Ще видим дали ще се потвърди тезата на климатолозите, взимайки предвид факта, че горецитираните страни са с малък туристически поток,  гъстота на населението и по-слабо развито здравеопазване и не е ясно дали хората са тествани за този вирус.

Аз летния сезон /почти/ го отписах вече, но ще има и други възможности, само да сме здрави.

# 292
  • София
Е, Папуа Нова Гвинея, те няма и от къде да си го внесат. И да го внесат, няма да разберем. Там такива болести върлуват , че короната е песен … в сравнение..

# 293
Някой гледа ли Ангелкова тази сутрин и да каже, какво е говорила с 2-3-4 думи ?

# 294
Някой гледа ли Ангелкова тази сутрин и да каже, какво е говорила с 2-3-4 думи ?
Нищо конкретно. Всички срокове за обезщетения и връщане на суми са до 1 месец след изтичане на извънредното положение, т. е. за сега до 13 май, но ако го удължат, най-вероятно и този срок ще се удължи. По-скоро няма да има летен сезон.
https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/nikolina-angelkova … shnija-pazar.html

# 295
Общо взето говореше за туроператорите. Не ми стана ясно за хората които са платили директно капаро на хотелите или през платформите (както е нашия случай).
Платихме капаро за края на юни към хотел и единствения документ който имаме е платежно нареждане със забележка "капаро стая 120, от 22 юни"

# 296
Аз съм платила към Албена и в началото на март анулирах. Получих мейл, че ще ми върнат парите, но една седмица нищо не ми преведоха....
После получих имейл на 14.03, че счетоводството им няма да работи и не мога да си получа парите.

# 297
  • There I was on a July morning
IvanGeorgiew, според мен платежното нареждане си е документ, който доказва, че сте извършили плащане и следва да ви върнат капарото.
bubkab, вероятно е временно забавяне. Не може счетоводството им внезапно да спре да работи и то завинаги.

# 298
От Дива холидейс са ни писали, че чакат да се върнат парите от Хотела.

Такава ли е продцедурата ?

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 13:49 от Audizone Zoneaudi 662401

# 299
  • Sofia
Ами помислете малко -туроператорът е посредник. Взима парите от клиента и ги дава на хотела, удържайки си комисионна. Сега откъде да ги вземе, освен от хотела?
С тези нагласи предвиждам масови фалити на туроператори.

Общи условия

Активация на акаунт