(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 40)

• 28 977
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
дай да го видим Simple Smile

# 106
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ОФФ за тази апп трябва листа, цвят, цяло растение и плод да се заснеме 🤪
Не разбрах кое е, три предложения ми даде, и 3те цъфтят юли-август 🤔

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 18:32 от asyalein

# 107
Фритилария (Ходжово лале)

# 108
точно. Simple Smile сигурно при вас е по-топло, при нас само е изкарала нос над земята.

ужасно мирише, нали? Simple Smile

# 109
Около 8-10С е при нас. Незнам дали е по-топло.
Арр ми даде, че е Lilium, три вида. Ще изчакам да цъфне.
Незнам как мирише, аз не мога да го достигна, има ограда. Не съм го забелязала до сега...

# 110
със сигурност не е лилиум. Simple Smile

# 111
Уж не е топло, а люляка пред вратата ми се готви да цъфти.

От засятите късно есента 200 луковици на лалета, няма нищо покълнало. Днес рових лехите - нищо! Тук-там люспа от луковица, ама празна. До сега все съм имала лалета, такова чудо не е било.

# 112
  • на пъпа на Златията

С тая корона  си зарезах градината . Една настинка  ме стресира .
Времето е променливо , ако някой не е прекарал  някой грип и да е получил имунитет  може  сега да получи я две в едно я  3 в едно .
Не казвам че "тая гад"  не е опасна .Пригответе си  долни памучни дрешки да се преобличате  като работите в градината . Така и за децата , дето пощуряват около вас в градината .  . 

Ха , това е невестица . До миналата  година го имах точно пред входната  врата . Брат ми обаче реши  да помогне да отеса и така
  го отеса че го няма  от  2 години . . Пазете го това  цвете . Трябва ми и бел крем . Пред вратата ми баба беше посадила , Невестица , бял крем , дамско сърце , здравец .
Мисля че прочетох че гони къртиците . Искам го това цвете някой има ли го ??Щом баба го е насадила  пред вратата значи е имало защо .

# 113
Здравейте, дали да сея морковите на леха или на редове? Чудя се как да постъпя. Много попови прасета имам, труда ми половината ще иде нахалос...
Да се похваля имам тази година няколко различни сорта домати. Чери, Розово сърце, Фантазия, Розов и Червен гигант, Помона, Марглобе и разбира се любимите ми червена круша. Миналата взех разсад от съседката, оказа се заразен с вирусно и направо останахме без домати. Сега съм се зарекла, нищо няма да вземам или купувам само мое производство.
Търпя тотален крах със семето от пипер... Не излиза и това е. 😞

# 114
пипера никне много по-бавно от домата.
за морковите - аз сея на ред, но ние поливаме с капково и засяването на ред е единствения вариант. Simple Smile

само аз ли закъснявам със засяването за разсад?
ще гледам да наваксам тия дни. Simple Smile

# 115
Благодаря!
Моите домати ги сложих много рано. Купих си лампички за растения. Най-прост модел, понеже професионалните са скъпи. 2 броя за 30лв. взех и успях да изгледам растенията до фаза пикиране на лампите в коридорче без прозорец. Сега сглобяваме малка оранжерия с поликабонат, иначе е доста рано за навън. Не си закъсняла. Blush

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 13:41 от valeriq.k

# 116
И аз закъснявам с разсада,а и за да отида до оранжерията, трябва да пътувам с метрото.Не знам какво ще стане тази година...

# 117
време има за всичко - само здрави да сме.
миналата година засадих градината чак юни месец и пак имаше от всичко и по много.

# 118
  • София
Трудно различавам плевелите и пак съм в чудене, това дали е цвете?

# 119
Това е живовляк, цветовете са невзрачни, на една дълга дръжка. Смачканите листа се ползват за кръвоспиране при малки рани или се налага ухапано от комар.

Общи условия

Активация на акаунт