(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 40)

• 28 973
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Снежи, отзад аз също имам малко слънце, само за няколко часа. Нямам кой знае какъв успех там. Подправки виреят, даже много добре, включително и розмарин.
Ако искаш ще ти пиша какво вирее при мен. От всички опити до сега, единствено боб на колове расте добре. Независимо дали за боб или зелен фасул.
Също и малините. Пробвай и салата, при мен не расте, една мизерна все стои, а почвата е добра. Отпред на слънце имам салата в саксия и е по-голяма.

Аз имам мини голи охлюви. Няма събиране или механични пречки. Ужас е. Те са в почвата, не се виждат. Изяждат средата, да не може да расте повече растението. 😡

# 91
Касис, френско и цариградско грозде виреят екстра на сянка при мен.

# 92
Касис, френско и цариградско грозде виреят екстра на сянка при мен.
За какво ползвате цариградското грозде? Миналата пролет сложихме две пръчки касис и една боровинка (още не са почнали да дават) и остана място за още един храст. Тогава много се чудих за цариградското грозде, но не сме опитвали и ми се видя по-странно растение на картинките,а все още мястото е свободно.

# 93
Ядат го сурово децата,  правя го на сладкиш и става разкошно сладко. 2 храста имам, количеството е достатъчно и за черпене.
Внимание,  бодливо е. Ако децата ви са малки, по-добре сложете друг вид касис или френско грозде.

Снимки от миналата година:

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 17:11 от Mößbauer-Effekt

# 94
Благодаря!

# 95
Боровинките трябва да са няколко храста, така реколтата е повече. Аз имам един храст, всяка година някой ме изпреварва. Не, че има много плодчета де....

# 96
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ядат го сурово децата,  правя го на сладкиш и става разкошно сладко. 2 храста имам, количеството е достатъчно и за черпене.
Внимание,  бодливо е. Ако децата ви са малки, по-добре сложете друг вид касис или френско грозде.

Снимки от миналата година:
Скрит текст:

точно това бялото беше харесал Горинич младши.
търсих го къде ли не, но намерих само името - йоща.
Simple Smile сега харесва това с червените дребни гроздчета. май е френско грозде.

# 97
Френско грозде не е ли с почти черни плодчета? Като касис,  ама много тъмно лилаво. А касис има червен и бял. Там са дребни плодчетата, ама на гроздове.

# 98
май касиса е черен. обърках се тотално.

това харесва

а сега ми хареса и това....

# 99
Имам ги и трите. Черното е френско грозде, другите две - червен и бял касис.

# 100
още го обмислям. Simple Smile
съфорумка ми беше пратила преди година, хванаха се и половинката ги окоси с тревата. Sad
първо трябва да им измисля барикади.

# 101
  • В градината...
Манголдът (смес - жълт, бял и червен) не ми хареса. Стипчив ми е. А взе и че не измръзна.

# 102
Обаче е красив. Цяла зима ми шарени градината.

Уикендът го дава да се топли, Меркел призова да ограничим соц. контакти и смятам да разсада доматите. Още им е рано, но са в малко пръст.
От друга страна трябва да мисля къде да ги държа после, то не е една беля 😒

При мен копривата и седмолистникът покриха доволно пространство, 2 пъти готвя с тях. Скоро ще трябва да го скубя седмолистникът, че там ще слагам боб...

# 103
  • В градината...
От всички зелении най-много уважавам копривата, лопуша и киселеца. Имаме и едно - лобода, страхотно е. Но нашата е червена.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-m&biw=360& … p0o9yBwrD-eITM%3A

# 104
Това ли било лободата....

Аз си свалих една арр, която по снимка разпознава растенията. Още не съм я тествала. Сега при храсталака зад детската площадка, расте много хубаво цвете и смятам да я тествам...

Общи условия

Активация на акаунт