Бихте ли пуснали 12 год си дъщеря да...

• 21 115
  • 487
  •   1
Отговори
# 330
  • Между гори и планини
Бащата датчанин ли е? Ако да - ето един който те е харесал! Ама дъщеря ти и от него се срамува.
Намесих зодии ,за да ти вляза в тона, не защото в живата ми имат значение. Деля хората на добри и лоши, възпитани и невъзпитани.

# 331
  • София
Ако гледам само зодии, с деца - козирог, телец, лъв и скорпион, сигурно трябваше да съм се гръмнала вече.
Да, в Дания не сме живяли, но живяхме няколко години във Финландия, която определят като близка по манталитет с Дания. И хората може да са по-дистанцирани от нас на пръв поглед, но имат същите ценности като нас. Нормални хора са. То и на тях българският им звучи като кучешки лай, но не ни определят по това. Надали за 13-14 г. са се променили дотолкова. Явно тук наистина е проблем средата, а не държавата.

Между другото, в България също не се приема добре да гледаш хората като бизон, та е право детето. Когато си сърдечен и любезен, насреща те приемат по същия начин, независимо в коя част на света си. Когато си начумерен и сърдит, е нормално да избягват и теб, и семейството ти, приемайки те за невъзпитано. Все повече се убеждавам, че проблемът е в авторката основно, а детето е само отражението.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 12:55 от Fever Ray

# 332
Само като чета авторката и имам чувството, че има нещо много сбъркано там, дали в семейното възпитание, дали в селото, където живее. Аз лично много бих се притеснила, ако децата непрекъснато се срамуват от мен и дори ми правят забележки, как се държа и обличам.

# 333
  • София
Аз от цялото изложение не разбирам какъв го дири авторката там. Толкова е гадно, хората странни, децата се влияят лошо... Ми махнете се оттам, оставам с впечатлението, че мъжът не е датчанин. Елате в Бг, хем децата ще се облъчат с друга народопсихология, хем и ти ще се мръщиш на воля, тук е прието. Simple Smile

# 334
Не знам как го издържаш всичко това.

имам ли избор?

Ако гледам само зодии, с деца - козирог, телец, лъв и скорпион, сигурно трябваше да съм се гръмнала вече.
Да, в Дания не сме живяли, но живяхме няколко години във Финландия, която определят като близка по манталитет с Дания. И хората може да са по-дистанцирани от нас на пръв поглед, но имат същите ценности като нас. Нормални хора са. То и на тях българският им звучи като кучешки лай, но не ни определят по това. Надали за 13-14 г. са се променили дотолкова. Явно тук наистина е проблем средата, а не държавата.

Между другото, в България също не се приема добре да гледаш хората като бизон, та е право детето. Когато си сърдечен и любезен, насреща те приемат по същия начин, независимо в коя част на света си. Когато си начумерен и сърдит, е нормално да избягват и теб, и семейството ти, приемайки те за невъзпитано. Все повече се убеждавам, че проблемът е в авторката основно, а детето е само отражението.

Не си разбрала - аз не съм начумерена - такава си ми е физиономията.

Само като чета авторката и имам чувството, че има нещо много сбъркано там, дали в семейното възпитание, дали в селото, където живее. Аз лично много бих се притеснила, ако децата непрекъснато се срамуват от мен и дори ми правят забележки, как се държа и обличам.

притеснявам се, но нищо не мога да променя. Какъв тогава е смисълът да се притеснявам - само да се поболея. Проблемът идва от човешката простотия - родителите не възпитават децата си в добродетели, а в материализъм и омраза. Няма как да променя тия неща. А децата е нормално на тази възраст да се влияят повече от приятели си, отколкото от родителите.
Датчанин е бащата.
Няма как да ида в България. А и не искам - още не съм забравила що избягах от там.

# 335
Предварително се извинявам, че нарушавам форумното правило да не се пренасят цитати от една тема в друга. Но тъй като авторката на тази тема си е позволила да коментира дадените от нас съвети в друга тема, намирам за уместно да постна тук нейния коментар.
Какъвто и да ни е проблема, ще си го решим. Очевидно Не Тука по Очевидните причини. От 14 години съм майка и никога не бях опирала до майчините форуми, освен сега. И виждам защо! Изглежда моят проблем за някои други изглежда причина за обиди, упреци и подигравки.

и аз съм подложена на същото от тукашните "експерти", които нямат никакви проблеми нито със себе си, нито с децата си. Грешката е една - че си споделил
Скрек, нагла си. Жалко, че куп хора си направихме труда да вземем проблема ти присърце.

"Упреци, обиди и подигравки", а? Ти да видиш.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 13:51 от Анонимен

# 336
Според мен пък грешката ти е , чу много ги изживяваш нещата, много задълбаваш. Много се притесняваш, и от страх , че бъркаш, се държиш така нападателно.
Повярвай ми, никой не се справя с децата си идеално и общо взето всички са като твоите.
Пак ти казвам гледай повече себе си и ги отбримчи. Явно при вас всичко е лежерно, работа има за всички, не го мисли толкова.
Ти си зодия риби, много си ранима, но никой няма да те щади, освен ти самата себе си.
Много ясно, че няма да се върнеш в бг, тук си все същия ад, в Дания си е екстра, просто трябва да се промениш. Децата си няма да промениш. Няма да ги направиш като себе си, те не са видели нищета, не знаят ние как е трябвало да се борим за всичко и за това са такива. Приеми ги нещата, действай като датчаните. И ще се получат нещата.

# 337
  • София
Ох майко милаааа. Зарекох се, че няма да пиша, обаче направо не се сдържам вече

1. Стига си си измивала ръцете с тази Дания. Чичо ми е датчанин. Когато се пенсионираха с леля ми дойдоха да живеят в България. Невероятно бързо успя да се интегрира, че даже и български научи - а цял живот са живяли там. Много приятен, мил и симпатичен човек е. Весел, усмихнат, социален и добронамерен. Познавам техни приятели и негови роднини, които са им идвали тук на гости - същата работа са.

2. Има много голяма разлика между това детето да се срамува от майка си и това детето да се срамува, ако го видят с майка му. В първия случай детето се срамува от майка си по някаква причина - защото майката изглежда зле, държи се зле, не може да води нормален разговор и т.н. Във втория случай детето го е срам да го видят с майка му, защото вече е голямо и е срамно все още да обикаля с мама напред-назад. Това в повечето случаи се наблюдава при момчетата. Та, щом дъщеря ти се срамува ОТ ТЕБ, значи най-вероятно причината е в теб.

3. Ясно е, че не си пуснала темата, за да получиш съвети, а за да се оплачеш. Тъй като получи много съвети, но ти успя да намериш проблем за всяко решение.

4. Не знам каква е социалната политика на Дания, но съм сигурна, че е много по-строга от тази в България. И въпреки това тук, като нищо ще ти цъфнат социалните вкъщи, ако някой подаде сигнал, че си пуснала 12 годишната си дъщеря да спи в дома на хора, които не познаваш. Така че направо се учудвам при това разхайтено поведение от страна на дъщеря ти, което ти напълно подкрепяш, как още не си имала проблем с тези служби.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 15:15 от Lady Cassiopeia Duval

# 338
  • Между гори и планини
Лейди Дювал, ти нищо не разбираш, защото децата ти са кротки и послушни, безволеви и меки като памук. Ти никога не си се сблъсквала с детски отвратителен характер, при това с тази ужасна зодия близнаци като бонус.
Нищо не разбираш, защото не живееш сред датчани и техният маймунски език.
Освен това авторката няколко пъти даде пример, че и тя да е на тази възраст и тя ще хойка и е безумна мъка, да не се виждаш с приятели.

# 339
  • София
Лейди Дювал, ти нищо не разбираш, защото децата ти са кротки и послушни, безволеви и меки като памук. Ти никога не си се сблъсквала с детски отвратителен характер, при това с тази ужасна зодия близнаци като бонус.
Нищо не разбираш, защото не живееш сред датчани и техният маймунски език.
Освен това авторката няколко пъти даде пример, че и тя да е на тази възраст и тя ще хойка и е безумна мъка, да не се виждаш с приятели.

Нали Grinning Къде, къде по-лесно ми е с 13 годишен син, зодия Скорпион, с асцендент, Луна, Меркурий, Марс и Юпитер в Скорпион. Ей така - песен ми е просто.

# 340
Значи живееш едни 14 години в Дания и не можеш да се интегрираш. Между другото имам един познат, който живееше там, но не се интегрира и дори се разболя. Премести се в Германия и се наредиха нещата. Та може Дания да не е твоето място. Защо не започнеш с малки стъпки, например да изглеждаш добре, да се обличаш добре, да се усмихваш? Някаква естетическа корекция? Сега това е популярно. А и мъжът ти ще се зарадва.

# 341
скоро ще станат 16 год тук. И аз се разболях от как дойдох - нямах никакви здравословни проблеми преди, а сега съм пълна с всякакви. Германия много я харесвам и астрологично ми е препоръчана ама къде се забих тук. За естетична корекция - когато всичко ти е дефектно няма шанс. Имам вече един несполучлив тунинг, който оправи едно и развали 10 други неща. И заради него изглеждам още по-намръщена щото ми направи още по-дълбоки бръчки

# 342
  • София
Според мен е нужно да си дадеш почивка, да се възстановиш психически, защото си много изтормозена и в безизходица. Щом баща им е датчанин, значи той много добре се е вписал - оставИ го той да носи основната отговорност за поведението на децата - той да разрешава или забранява, той да казва кой какво да прави и т.н.  Щом дъщеря ти се срамува от теб, явно конфликтът е дошъл до критичната точка. Крачка назад. Децата имат И баща, а и те не са кърмачета, нито са 3-годишни, че да трябва да си плътно до тях. Ако продължаваш така ще прегориш. Гледай си служебните задължения, обичайните неща вкъщи и себе си.

# 343
Ох майко милаааа. Зарекох се, че няма да пиша, обаче направо не се сдържам вече

1. Стига си си измивала ръцете с тази Дания. Чичо ми е датчанин. Когато се пенсионираха с леля ми дойдоха да живеят в България. Невероятно бързо успя да се интегрира, че даже и български научи - а цял живот са живяли там. Много приятен, мил и симпатичен човек е. Весел, усмихнат, социален и добронамерен. Познавам техни приятели и негови роднини, които са им идвали тук на гости - същата работа са.

1. Не съм казала, че всички датчани са еднакви, както и българите не са. Има вероятност леля ти да е случила на човек. Аз за себе си говоря, че не съм случила с фамилия.
2. Но има и вероятност да ви е метнал всичките - както казах не веднъж, датчаните са майстори на доброто впечатление - чак се шокираш когато в един момент осъзнаеш, че не са това, за което се представят. Те и тия ме заблудиха, ти кво си мислиш. И моето семейство заблудиха и приятелите ми.
3. Какво значи Интегрира се? Даже и български научи? Не е ли точно това интегрирането - езика да научиш? Или може би имаш предвид че е проял зеле със свинско, сарми и е пропил ракия Smile
Аз също научих езика веднага. Карам второ образование на датски. Никога не съм вземала соц помощи. Дори и детските ми ги спряха заради високи доходи на мъжа ми. Пиша по-грамотно от много датчани. Имам се за абсолютно интегрирана. Това че не съм достатъчно тъпа да дъвча датски клишета, а си имам свой стил го смятам за плюс.

Според мен е нужно да си дадеш почивка, да се възстановиш психически, защото си много изтормозена и в безизходица. Щом баща им е датчанин, значи той много добре се е вписал - оставИ го той да носи основната отговорност за поведението на децата - той да разрешава или забранява, той да казва кой какво да прави и т.н.  Щом дъщеря ти се срамува от теб, явно конфликтът е дошъл до критичната точка. Крачка назад. Децата имат И баща, а и те не са кърмачета, нито са 3-годишни, че да трябва да си плътно до тях. Ако продължаваш така ще прегориш. Гледай си служебните задължения, обичайните неща вкъщи и себе си.

това и правя. Проблемът не е от вчера - просто напоследък се сблъсквам челно с него по-често. На бащата не му пука за нищо, което е извън него самия, майка му и баща му. Но не мога да го оставя той за решава, точно защото гледа себе си да му е лесно и не иска да се постави на мястото на децата. Постъпките му се определят от кое на него най-много му изнася, а не кое е най-добро за тях. Затова и не мога да му ги оставя да ги гледа и да ходя в чужбина да търся решение на здрав си проблеми. Заяви ми: "Ходи се оправяй, аз докато те няма, няма да пускам дъщеря ни да излиза с приятели. " Това му е най-лесно, а че тя ще гние сама в къщи на телефона и ще реве не му пука.

# 344
  • София
Не можеш или не искаш да го оставиш?  Едва ли положението ще стане по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт