Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

• 108 153
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Ваня, по отношение на Джавидан, едва ли има нормален човек, който не си задава същите въпроси. За жалост, едва ли ще получим изчерпателен отговор. Аз съм потресена как държавен канал позволява да се показва такова брутално отношение към слаби и беззащитни хора.  Опитвах се и аз да разбера постъпките и, но се отказах. Тя е истински екшън герой, замръзнала във времето, без никаква промяна напред или назад. Всъщност, като се замисли човек и ние си имаме подобни примери в класическата литература - Татул и Снаха на Караславов са ярък художествен пример. А Алеко Константинов го е казал най-точно - Пази, Боже, сляпо да прогледа.
Що се отнася до Емир, ако разбере първи какво се случва, сериалът ще трябва да приключи скоропостижно...😜 Ами Рейхан, не я ли държаха на границата с малоумието с неадекватните и реакции в любовния им живот през първия сезон. И пак ще опра до думите на Емир - значи можеш да легнеш с нелюбим мъж, защото си дал обещание, а не можеш да се държиш нормално, когато знаеш, че чувствата са взаимни. То това неадекватно приемане и изразяване на обич продължава и през втория сезон, та чак до престоя в затвора. Аз затова съм толкова изумена от невероятната реализация на замисъл клише. И затова гледам детайлите, наистина съм впечатлена от качеството на режисьорските решения и актьорските превъплъщения в тривиалния и максимално лишен от фантазия сценарий. Артистите са чудесни, страхотно изразителни очи имат. Но каквото и да кажа, Демирджито си ми е слабост. 😜

# 556
  • Русе
Имам една малка молба към Вас: моля Ви, не искам да издавате какво става в бъдеще, само ми кажете дали Хикмет ще се възстанови. Благодаря предварително!
Не се възстановява до финала на втория сезон.
Благодаря, dani_pop!

# 557
Днес изключително противна ми беше сцената с Джавидан и супата сипеща се навсякъде по Хикмет. Тази вече стигна дъното, ама копае още. Чудно как така в това имение все така тропат тия хора по пода, та винаги се разбира кога някой ще влезе в стаята, та кукумявките да могат да си прикрият следите.
На другия полюс бяха сцените Емир/Хикмет - там се вижда безсилие, но и пълна и безрезервна любов на син към баща му. Дори забрави за стрелбата и предполагаемото участие на Хикмет в нея.
Тези две сцени бяха наистина на двата полюса.

Да ви кажа аз много неща съм видял, но след тази сцена със супата ми идваше да вляза в телевизора. Дори станах и седнах на компютъра си, за да не го гледам, а само да го слушам. Отвратих се. Като си помисля, че това не го има само в сериала и се натъжавам. Не мога да разбера тази жестокост. И dani_pop - съгласен съм по отношение на мнението ти за държавната ТВ и насилието!

Връзката баща-син беше изиграна страхотно. Незнам за вас, но аз усетих нещата истински. Имаше истинска загриженост, а не игра. Накара ме много да се замисля. Как животът минава, как се гради уважение и възпитание. За щастие съм израстнал в семейство, което е държало на много от ценностите, които липсват в днешните младежи. Когато един сериал те кара да се замислиш и да продължиш да мислиш часове след края на поредната серия значи сценаристът добре се е справил ... макар сценария да е класически.

Демирджи е супер и като актьор и като човек, но Йозге-то си ми е слабост на мен Heart

# 558
Здравейте, зваете ли дали има някъде качени епизодите напред с бг суб?

# 559
Ах, Нарин, ах! Къде спят тези папараци, снаха на фамилията Тархун да работи като сервитьорка. Толкова много гордост, събрана в един сериал, ми идва в повече, получавам вече комплекс за малоценност. 😀
Ойя в тази серия вече показа същността си - научи нещо, изтръска си мнението и със замах си тръгна. 😡 Честно казано, нейният типаж ме дразни почти колкото усойниците. Но тя си каза, вече е спокойна, има кой да се грижи за брат и, а тя ще продължи да нищоправи със самочувствие, че светът съществува благодарение на нея.
Емир ми е много сладък с изражението на виновно дете, готово да се разплаче. А Рейхан се уморих да съжалявам с това примирение пред всички за всичко. Знам, че ситуацията е подредена за нуждите на внушението, но мълчанието и липсата на комуникация днес ми дойдоха в повече.🥰
Прекрасна Шехрие, как успява с две думи да вразуми инатлива коза като Нарин (определението не е мое, а цитат от Кемал Тархун). В този епизод Кемал е образцов и няма да му лепвам нарицателно. 😜
Джемре за пореден път остана с пръст в устата, а Демирджито за пореден път ни ориентира перфектно в ситуацията само с изражение. И да, на Емир си е стаята, той я поднесе на тепсия на Рейхан, а тя се юрна да го спасява, отказвайки се доброволно от нея, поне така изглежда в неговите очи. И не ми казвайте, че даже не се е усъмнил. Пита я и я разпитва, ама Балканджи Йово пред нея ряпа да яде. С две думи, Йозгето и тогава да беше напуснала сериала, щях да я оправдая. 🤪
Стискайте зъби, мили съзаклятници и съзаклятничи, малко остана до красивите серии. А тъй като гледам снимките в Инстаграм, малко остава до същото и на живо.
Извинявайте, ако днес звуча агресивно, но лошотията ми дойде в повече...

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 16:15 от dani_pop

# 560
Здравейте, зваете ли дали има някъде качени епизодите напред с бг суб?
Такова нещо няма.

# 561
Абсолютно съм съгласна с всичко, написано от Дани по-горе.
И на мен Оя не ми е много ясна. Защо, след като Рейхан издрънка истината, без да се замисли, не каза нещо на Емир - кажи му - тя ми каза, че била принудена да те напусне. Ако го беше направила, той пак щеше да започне да притиска Рейхан да му каже истинската причина за развода им. Той така или иначе ще го направи по-натам и това е единственото, което ще пропуква бронята й все повече и повече, ама можеха да ни спестят някоя и друга серия мъка.
Емир е бесен все още (натрапница, стаята е само моя, не наша), но ми направи впечатление, че нарочно се обърна с гръб към нея, за да му е по-лесно да й ги говори тези неща. Беше му пределно ясно, че тя ще се разплаче, а той не обича да я гледа такава и му се къса сърцето.
Джемре отново остана на сухо - постоянното напомняне, че нея не могат и не трябва да я вълнуват семейните дела на фамилия Тархун много я обижда, но Емир й го говори това отдавна, просто трябва най-накрая да й уври мозъка, че тук нищо не може да спечели.
Така наречената "инатлива коза" Нарин с тая пуста гордост, ще се набута в някоя огромна неприятност, още повече щом Талаз е намесен. Дано "пънът" Кемал успее да й помогне, иначе не ми се мисли за развоя на съдебното дело за попечителство над Масал.
Хубав ден на всички!

# 562
Този Демирджи ... страхотен! Визирам сцената, в която Рейхан влезе в стаята да търси лекарството. Неговата роля е доста по-силна в тези епизоди. Но и неговата игра разбира се. Бях си казал, че няма да го мисля много днес, но след тази сцена се сринах точно там, където си бях казал, че не трябва да съм. Но това е признак, че съм жив и все още се вълнувам от чувства. Рейхам е пасивна, но се надявам скоро това да бъде променено. Сядайки пред ТВ-то си казах, че искам вече всичко лошо да приключи.

Нарин е Кемал - красиви, горди и наивни. Но май Кемал е по- в джаза.

Очаквам много позитивизъм съвсем скоро. Драмата ме държи, но ми става доста трудно след това да работя.

Лека вечер на всички!

# 563
В дом Кемалов е буря в чаша вода в сравнение с имението - там торнадото ги завъртя.
Проблемът при Нарин не е само гордостта, но и мисълта, че след делото си тръгва, после пак ще е сама - няма сигурност за бъдещето си. Пънчето/тиквеник не й дава никакви знаци за чувствата си или някаква сигурност.
А Емир изтряска нещо и започва да се чеше там, където не го сърби /брадата или врата/. И отново разговор по телефона - Емир забрави какво е казал докторът. Добре, че е Мелике, та да направи връзка между двамата.
Джемре, ако иска да се лепне на лицето на Емир, пак няма да я види и отрази.
Другото сте го казали и напълно съвпада с моето мнение.
В тези серии със сигурност ще коментираме повече играта на Демиржи, защото при Емир има страхотника динамика - за секунди погледът, лицето показват бурята, която бушува в душата му. Йозге също се справя с нейната Рейхан. Бурята я убива,  но тя не го показва - желязна.  
Това е клип с моменти от този период.

Пожелавам ви хубава вечер.

Допълвам се
С mravoiada сме писали едновременно почти едни и същи неща.

# 564
Сетих се още нещо, което ми направи силно впечатление в днешния епизод. Когато Рейхан говореше на вуйчо си да не се предава и Емир стоеше зад вратата. Как той учудено се оцъкли, когато я чу да казва "Изгубих всичко". Въобще не очакваше да чуе точно такива думи. Не случайно след това се питаше: "Коя си ти? Тази любяща жена или онази, която без жал разби сърцето ми и си тръгна?" Този въпрос ще продължи да го преследва и занапред, докато не получи отговорите, които чака.

# 565
Гледайки клипчето, споделено от Ваня, реших да разкажа нещо за музиката, която е ползвана в него. Тя е от едно от първите дизита, излъчени в България - Мелодия на сърцето. Мама му беше фенка, гледаше и повторенията на епизодите, а аз го слушах като радио докато върша разни неща. Главната мъжка роля се изпълнява от Бурак Хакъ, а главната женска роля от колежка музикант, арфистка, не помня името. Мелодията беше доста популярна тогава и мои ученици, които са я чували покрай телевизионните интереси на бабите си, ми поискаха да я свирят. И аз искам - не искам, направих аранжимент за пиано. Разказва се за любовта между световно известен цигулар и прислужничка. Помня, че мама много се ядосваше на тъжния и нелогичен според нея финал на сериала. С дружките и обсъждаха сюжета и актьорската игра по същия начин както го правим и ние сега

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 21:25 от dani_pop

# 566
  • София
Малее още малко казвате, сега прецъках напред, еми Емир разбира чак в 140 епизод какво става, а днес гледахме 117. 😩 Напоследък нямам нерви да гледам и само влизам да чета коментари. Днес хванах точно тази сцена Рейхан как се молеше на вуйчо си и беше много силна.

# 567
Малее още малко казвате, сега прецъках напред, еми Емир разбира чак в 140 епизод какво става, а днес гледахме 117. 😩 Напоследък нямам нерви да гледам и само влизам да чета коментари. Днес хванах точно тази сцена Рейхан как се молеше на вуйчо си и беше много силна.
Десислава, не се притеснявай. Няма да усетиш кога ще минат тези 23 серии - има много хубави моменти и много чувства /най-различни/ особено, когато са двамата.
dani_pop, благодаря за споделеното относно песента от клипчето. Въобще не се сетих, че е от "Мелодията на сърцето", но е много нежна.
Скрит текст:
Аз не можах да гледам това дизи, нещо не ме грабна.
Друга силна сцена в последната серия беше, когато Емир мереше кръвното на баща си и влезе Рейхан. Той се държеше, сякаш нея я няма. Ситуацията беше "Думам ти, дъще, сещай се снахо" - говореше на Мелике, но Рейхан трябваше да чуе и да изпълнява. Идваше ми да го опердаша набързо. И двамата я изиграха страхотно.
Много ми харесва музиката в нашия филм и това, че една и съща мелодия звучи по различен начин и на различни инструменти в различните моменти. Визирам сцената, когато Емир донесе лекарствата и Рейхан излезе от стаята, а той остана насаме с баща си. Репликата "Знам, че се съсипваш като ме гледаш така, но ... нищо не мога да направя ... Съжалявам" и погледа на Хикмет на фона на контрабаса ми разкъса ми сърцето.
Ето това са те - Рейхан и Емир. Радват се, когато Хикмет си отваря устата и хапва първата лъжичка

и страдат, когато се нараняват.

Пожелавам ви хубав ден.

# 568
А, те бТВ-то ги карат по-набързичко, така че Деси, няма да усетим как са минали...😜 А и Ваня е права, има много красиви моменти в тях, които си струват гледането. Много интересни неща предстоят и много хрумки на Емир, той може да не знае и да не се сеща, но не може да стои безучастен край любовта на живота си. Т. е. Демирджито е във вихъра си. 🤪

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 07:54 от dani_pop

# 569
Като стана дума за музиката, ето нещо, което, според мен, обяснява появата на Ойя в сериала. Stuck Out Tongue Closed Eyes Тази песен, появила се в последния епизод от първия сезон и която има изключително значение в тежките серии, е дело на съпруга на телевизионната водеща, изявяваща се като актриса, Ендер Гюндюзлю, обявен и за официален композитор на новия сериал на Назмие Йелмаз и Канал7.

Общи условия

Активация на акаунт