Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

• 107 431
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
И аз съм на същото мнение, колкото и да се пъна не мога да харесам Рейхан. Също не харесвам наивни хора, направо наивността и граничи с тъпотия. За мен са си близо двете понятия. Тук много я хвалят, че играе с очи ама на мен ми е като избягала от Карлуково. Те те обиждат, ти се цъклиш насреща 😂
И аз съм на същото мнение. Не разбирам какво се харесва толкова много в историята на Рейхан и Емир. То си е бий ме, обичам те. Той я унижава в повечето време, малтретира я психически, но тя все му намира оправдание. Образите и на двамата са отвратителни за мен - покорната женичка и мъжът дето, каквото и да се случи, си го изкарва на нея. Абсолютен мухльо, дето все някой трябва да му налива разум и да му показва грешките - то не беше дойката, чичо му, приятелят му, Мелеке и не знам още кой.
Аз сериала започнах да го гледам заради Масал и Кемал и все още заради тях го гледам. Той и Кемал не е идеален, но никога не е стигал толкова далече като Емир. И Лейля харесвах и Нарин харесвам сега.
А за актьорите, не съм ги гледала в други сериали, а както се оказва, те са двойка и в живота, така че, по-скоро искам да ги видя поотделно как играят с други партньори и тогава ще мога да преценя дали играят добре или не. Например Йозге Гюрел - много я харесах в Сезона на че решите, но там си партнира ще с гаджето си. Е в други сериали като съм я гледала, ами не ми е убедителна. Обратното Демет Йоздемир ми е убедителна с който и да играе. Така че, не бързам да ги провъзгласявам за много добри, докато не ги видя да си партнират с други актьори. Във всеки случай, следващия път, преди да започна да гледам сериал, ще се информирам дали е дневен или седмичен.
Това мнение показва само, че не следите достатъчно добре сериала.
Честно казано Кемал и Нарин за мен лично са доста прозаична двойка, няма такава химия няма между двамата актьори, както между Йозге и Гьокберг. Много са сладки, но не е същото... Колкото до това, че Емир е мухльо, изказването е доста първично, с риск да ви обидя... Нямам такова намерение, но ако гледате сериала по-внимателно ще ме разберете. Я се поставете на негово място, вие да правите всичко за човека до вас, когото обичате, който първоначално ви е натрапен освен това, а той да ви забие нож в гърба!! И знаете ли, не ви го пожелавам, но на чужд гръб и 100 тояги са малко...
Хейта отдавна не е на мода, никой не ви принуждава да гледате, добре намерили сте си двойка, която ви харесва, много по-приятно би било за всички да пишете приятни неща за въпросната двойка. Simple Smile
А и освен това, тук е тема за този сериал и за тези актьори!!!

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 19:54 от Angel87

# 646
Благодаря, Angel, че написахте мислите ми!
Когато гледах сериите за първи път, си мислех, че не мога да го направя пак. А сега, гледайки отново, виждам нови детайли. Да не си на мястото на Рейхан и Емир, толкова тъжни и объркани, че на човек му се свива сърцето. Днес и двамата си признаха - той, че няма да я забрави, тя, че не може да преживее раздялата им. И всичко това изиграно изключително убедително. Какво ги държи изправени в тази ситуация? Нея, надеждата, че се държи грубо, за да я нарани, а не защото го мисли наистина. Него, гневът, породен от наранените най-съкровени чувства. Изключително тежка ситуация, от която и двамата, и необикновената им любов, ще излязат по-силни.
Днес гледах клипове с Демирджи - откъс от епизод от сериала Опасни улици и откъс от епизода от третия сезон на Назови ме по име, в който пее. И в двата сериала, явно, играе бандит. Много различен, неузнаваем. Този човек наистина с лекота се преобразява.
Четейки постове в темата си мисля - как може това хвърляне на Рейхан на врата на Мелике като удавник за сламка да остави някого безчувствен?
Последното, което ще напиша е свързано с нещо, което ме тормози цял ден. Аз винаги съм знаела, че форумите и фен групите са, за да се споделя защо гледаш или слушаш, защо ти харесва, а не защо не го правиш и не ти допада...
Хубава вечер на всички!

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:05 от dani_pop

# 647
Дани,  страхотен пост. Споделям всичко написано.
Не мислех да коментирам,  за да не засегна автора, но мнението за Оя беше под всякаква критика. Дори и жената да не играе добре, не е никак готино да плюеш. Има начин мнението да бъде поднесено и по-приятно и не с толкова хейт.
И не ми е ясно как точно определяш и генерализираш дали някой става за актьор или не. Това е толкова субективно, че няма накъде. Не е лошо да бъдем по-добри, а не типични българи.

# 648
Дани, била съм с човек като Емир, който кипва чул, недочул и си го изкарва на жената до себе си, а в много случаи даже не съм знаела причината. Затова казвам, че това е психически тормоз, а не любов. Чист и неподправен егоизъм и нужда да потъпчеш някого, за да си погалиш егото че си по-добре от другия. Ами няма как да ми допадне тази линия. Не съм и съгласна, че трябва да се възприема като възвишена любов. Я вместо да се поставяте на негово място, си помислете дали ако имате дъщеря и някой я третира по този начин ще ви допадне. Ами не, може би не е на мода хейта, но този сериал се дава във време в което гледат и много деца. После се чудим защо има толкова малтретирани и дори убити от мъжете си жени, а от ранна възраст жените се облъчват да бъдат послушни и да оправдават и прощават изцепките на мъжете си. И да, в този сериал, може и да следват хубави моменти между тях, но в живота рядко става така.  Обикновено тормоза става все по-силен.
И да, може да харесвам Кемал и Нарин, но това което се дава като основна линия е абсурд, който не бива да се толерира и оправдава. И да, форумите и фен групите са за това, но също така и са за да си изкажеш мнението и никъде не е казано, че трябва да е само добро.

# 649
  • София
Едно си баба знае, едно си баба бае. Форума съвсем не е само за хвалебствия, фен групите може - не членувам в такива. Сигурна съм, че сериала си има някъде фен група. Това е форум и тук коментираме, не тичаме за снимки и фотографи и не изпадаме в екстаз от всичко. Simple Smile И НЕ забраняваме да се пишат негативни коментари. А на вас дали ви харесва или ще го мислите цял ден, проблема си е ваш. Какво ви пречи на вас, че някой не е харесал Оя?? Хем пишете и се изказвате грамотно, давате вид на умни жени,а в същото време не можете да приемете, че монетата има две страни винаги. Някой ден и вашето мнение няма да го приемат и няма да е особено приятно.

# 650
Дани, била съм с човек като Емир, който кипва чул, недочул и си го изкарва на жената до себе си, а в много случаи даже не съм знаела причината. Затова казвам, че това е психически тормоз, а не любов. Чист и неподправен егоизъм и нужда да потъпчеш някого, за да си погалиш егото че си по-добре от другия. Ами няма как да ми допадне тази линия. Не съм и съгласна, че трябва да се възприема като възвишена любов. Я вместо да се поставяте на негово място, си помислете дали ако имате дъщеря и някой я третира по този начин ще ви допадне. Ами не, може би не е на мода хейта, но този сериал се дава във време в което гледат и много деца. После се чудим защо има толкова малтретирани и дори убити от мъжете си жени, а от ранна възраст жените се облъчват да бъдат послушни и да оправдават и прощават изцепките на мъжете си. И да, в този сериал, може и да следват хубави моменти между тях, но в живота рядко става така.  Обикновено тормоза става все по-силен.
И да, може да харесвам Кемал и Нарин, но това което се дава като основна линия е абсурд, който не бива да се толерира и оправдава. И да, форумите и фен групите са за това, но също така и са за да си изкажеш мнението и никъде не е казано, че трябва да е само добро.
Съгласна съм с Вас, че ако извадим от контекста образът на Емир и наблегнем единствено и само на прибързаните му действия, се получава Вашето описание. Но е само до тук. Той не е жесток, а всеотдаен, добър и честен. Той се пали бързо, но и бързо се разкайва  И според мен, точно на това наблягат в сериала, защото е добрият пример. Знаете ли, че когато вървяха сериите преди развода, турските фенове упрекваха сценаристката, че е превърнала Емир в мъж под чехъл. А за нас тези серии са между най-приятните. Имаме изключително различна народопсихология с турците и това е причината да не разбираме много неща. Ами да, в турската традиция, най-вече в азиатската част, жената е никой, женят я без да я питат, убиват я като не е съгласна, като умре мъжът и я женят за брат му. Как да го разберем това като нашата традиция е матриархат отвсякъде - мъжът се пери, ама жена му взема решенията. Така че как да разберем мълчанието на Рейхан, как да сме съгласни с нейната "безхарактерност". Ние ще сложим всекиго на мястото, без да се съобразяваме млад или стар е, ще раздадем нашето правосъдие на всяка цена и после ще се тюхкаме, че е можело и по друг начин. То и в класиките ни е така - Фериде от Чучулигата премисля всяко свое действие, а кака Гинка от Под игото навсякъде се разпорежда като у тях си.
Не ме разбирайте погрешно, разбира се, че коментираме и слабостите, и това, което не ни харесва, но нека е с уважение и аргументирано, нека е с чувство за хумор. В крайна сметка, теми много. Ако ще си говорим по принцип, защо да е точно тук. Извинявайте, ако по някакъв начин съм Ви засегнала.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 23:19 от dani_pop

# 651
  • София
Аз също се извинявам, ако съм обидила някой. Надявам се да приключи спора до тук и да си обсъждаме отново надълго и нашироко сериала. Simple Smile

# 652
Едно си баба знае, едно си баба бае. Форума съвсем не е само за хвалебствия, фен групите може - не членувам в такива. Сигурна съм, че сериала си има някъде фен група. Това е форум и тук коментираме, не тичаме за снимки и фотографи и не изпадаме в екстаз от всичко. Simple Smile И НЕ забраняваме да се пишат негативни коментари. А на вас дали ви харесва или ще го мислите цял ден, проблема си е ваш. Какво ви пречи на вас, че някой не е харесал Оя?? Хем пишете и се изказвате грамотно, давате вид на умни жени,а в същото време не можете да приемете, че монетата има две страни винаги. Някой ден и вашето мнение няма да го приемат и няма да е особено приятно.
Бях решила да не Ви отговарям, но не мога да се стърпя. 😜 Че съм баба, баба съм. Не съм любител на хвалебствията, щото съм тъща. Не знам дали е форум тук, щото обикновено сме по пижами. Не обичам да се снимам и да, монетата винаги има две страни.
Мило девойче, не разбирам защо толкова се ядосвате. Та това е само сапунка. Ами Ваше си е мнението, имайте си го, споделяйте си го, живейте си живота. Аз днес пиша тук, защото в момента това ми е интересно, утре ще пиша в друга група, в която се обсъжда любимата ми книга, междувременно ще мина и през меломанските си страсти. Усмихнете се и се забавлявайте.
Аз Ви помолих за извинение и вчера, ще го направя и сега. Не съм искала да Ви засегна по никакъв начин.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 22:59 от dani_pop

# 653
Привет на всички - харесващи и нехаресващи филма.
И да си знаете - аз съм от първата група. Ще ви кажа защо. Защото филмът ни показва една любов, зародила се от нищото, минала през огромни препятствия и стигнала до сърцата и на двамата. Главното оръжие на Рейхан е търпението. "Да търпиш не означава да се примириш. Да търпиш означава да водиш борба." и "Все някога ще разбереш, че си се заблудил. Ще чакам този ден да настъпи. Този ад все някога ще свърши, а до тогава ще търпя. Това ще е наказанието ти." /за тези, които не могат да си обяснят поведението на Емир и Рейхан, да погледнат внимателно разговорите между двамата в 38-ми епизод - btv, от 29:00 и 54:46 минути/. Тези думи ми напомнят съвети, които съм получавала от баба ми и баща ми. За съжаление някои ценности в днешно време се губят в забързаното ни ежедневие. Ако погледнем обективно, Рейхан също упражнява психически тормоз върху Емир - след най-щастливия им ден в рибното ресторантче поиска развод без никакво обяснение. Да не забравяме, че ние, зрителите, знаем много неща, които героите не знаят.
Спирам до тук със спора относно сериала. Все пак това е само филм - художествена измислица, хиперболи, метафори, но се опитва да ни напомни и за неща, които сме позабравили.  Съжалявам, но това съм аз - романтичка, която вярва, че една любов, стигне ли до сърцето, няма изтриване и забрава, оптимистка, вярваща, че доброто ще победи злото, предпочитам да гледам откъм добрата страна на нещата и на тези години не мога да се променя.
Та, по серията.
Оказа се, че мъжете Тархун много държат пръстените да са на ръцете на жените им. Кемал не бил влюбен, но защитава Нарин като "истински съпруг", не откъсва очи от нея, помни всяка нейна дума, ревнува я, грижи се за сигурността й. Интересна двойка са с Нарин, но при тях нещата са толкова объркани, че не знам до къде ще стигнат - все още надделяват главите им, а не сърцата. Нарин пък го пази от Талаз. Не разбирам защо е тази вражда между Кемал и Талаз. Дали е заради Лейля или защото Кемал разкри същността на Талаз и му провали няколко "операции"? Не ми е ясна и целта на адвоката на дядото на Масал. Какво преследва, какво ще получи като спечелят делото?
В тази серия много се изнервих от Йонджа. Как може да е толкова глупаво това момиче? За какво й беше да информира Джемре, че Рейхан е в холдинга? А после си глътна езика и дума не обели пред Емир, когато питаше за Рейхан.
Джемре отново вместо да избоде очи, изписа вежди - накара гостенката да се почувства неудобно пред Рейхан. Кел файда, че после се качи в колата при Емир - стига й толкова, на повече хииич да не се надява.
Гневът е лош съветник и Емир го доказва за пореден път. Не му отива да обявява състезание кой кого ще нарани повече. Играта с госпожата в кабинета беше много жестока /в лошия смисъл на думата/ - успя да нарани Рейхан.

"За всяко нещо има причина. За гнева и омразата - също", но това не те оправдава за поведението ти, Емир Тархун. Много добре прецени Рейхан, че няма смисъл да му обяснява за разминаването пред холдинга и причината за закъснението й - то ще е като да спориш с радиото. "Вече не можеш да ме нараниш по никакъв начин, защото не ме интересуваш. Изобщо не ме е грижа... Вече не означаваш нищо за мен, нищо" - бла, бла, даже и той не вярва на думите си. Сцената с котето беше много трогателна - не само им е студено, но са и сами, нямат си никого и къде да отидат. Разбра болката й, че не може да си тръгне, дори и погледът му да я пробожда като нож, беше готов да се хвърли към нея, но думите й "Вуйчо се нуждае от мен" отново разпалиха гнева му. За втори път допуска грешка с пари в ръцете на Рейхан. Засега печелиш състезанието, но да те видим после, Емир Тархун. "Все някога ще разбереш, че си се заблудил. Ще чакам този ден да настъпи. Това ще е наказанието ти."
Рейхан все повече се приближава до истината - дивидентите на Хикмет да отиват по сметката на Джавидан /няма насищане тази ламя/. И пак мисли първо за другите, как биха се почувствли Суна и Емир, ако майка им е причинила това на баща им.
Двете кобри няма да коментирам, защото пак ще се изнервя.
Пожелавам ви хубав ден, изпълнен с положителни емоции.

Последна редакция: чт, 09 юли 2020, 03:36 от Ваня_С

# 654
Дани, била съм с човек като Емир, който кипва чул, недочул и си го изкарва на жената до себе си, а в много случаи даже не съм знаела причината. Затова казвам, че това е психически тормоз, а не любов. Чист и неподправен егоизъм и нужда да потъпчеш някого, за да си погалиш егото че си по-добре от другия. Ами няма как да ми допадне тази линия. Не съм и съгласна, че трябва да се възприема като възвишена любов. Я вместо да се поставяте на негово място, си помислете дали ако имате дъщеря и някой я третира по този начин ще ви допадне. Ами не, може би не е на мода хейта, но този сериал се дава във време в което гледат и много деца. После се чудим защо има толкова малтретирани и дори убити от мъжете си жени, а от ранна възраст жените се облъчват да бъдат послушни и да оправдават и прощават изцепките на мъжете си. И да, в този сериал, може и да следват хубави моменти между тях, но в живота рядко става така.  Обикновено тормоза става все по-силен.
Съгласна съм с Вас, че ако извадим от контекста образът на Емир и наблегнем единствено и само на прибързаните му действия, се получава Вашето описание. Но е само до тук. Той не е жесток, а всеотдаен, добър и честен. Той се пали бързо, но и бързо се разкайва  И според мен, точно на това наблягат в сериала, защото е добрият пример. Знаете ли, че когато вървяха сериите преди развода, турските фенове упрекваха сценаристката, че е превърнала Емир в мъж под чехъл. А за нас тези серии са между най-приятните. Имаме изключително различна народопсихология с турците и това е причината да не разбираме много неща. Ами да, в турската традиция, най-вече в азиатската част, жената е никой, женят я без да я питат, убиват я като не е съгласна, като умре мъжът и я женят за брат му. Как да го разберем това като нашата традиция е матриархат отвсякъде - мъжът се пери, ама жена му взема решенията. Така че как да разберем мълчанието на Рейхан, как да сме съгласни с нейната "безхарактерност". Ние ще сложим всекиго на мястото, без да се съобразяваме млад или стар е, ще раздадем нашето правосъдие на всяка цена и после ще се тюхкаме, че е можело и по друг начин. То и в класиките ни е така - Фериде от Чучулигата премисля всяко свое действие, а кака Гинка от Под игото навсякъде се разпорежда като у тях си.
Не ме разбирайте погрешно, разбира се, че коментираме и слабостите, и това, което не ни харесва, но нека е с уважение и аргументирано, нека е с чувство за хумор. В крайна сметка, теми много. Ако ще си говорим по принцип, защо да е точно тук. Извинявайте, ако по някакъв начин съм Ви засегнала.
Искам само да уточня, че не се заяждам,  това е последно изказване от мен по темата. Аз виждам, че той бързо се рзкайва за действията си, повярвайте ми, така се слува и попринцип и винаги има причина и винаги има мил жест след това. Това са много типични действия, които всички преживели тормоз под една или друга форма ги карат да са на щрек и да им светне лампичката при първия подобен сигнал.
Да, права сте, че народопсихологията им е доста различна, но аз това го знам и от други техни филми, но представена по различен и за мен лично по-достоверен начин.
Понеже дсега все ме упреквате, че пиша какво не ми харесва, ще напиша и част от добрите ми впечатления за героите.
Рейхан - харесвам това, което направи за Зейнеп,  харесвам как всеотдайно се грижи за скъпите за нея хора и се опитва да ги защити. Като цяло е добър човек, носещ доста ценности.
Нарин - ех Нарин, също като Рейхан е ччовек с добро сърце, борещ се за близките си, но за разлика от нея не се страхува да си каже мнението и да си го отстоява.
Шехрие - истинска майка лъвица, която е готова и в огъня да влезе, стига да помогне на близките си. Уважавам държанието и към Нигер, не я харесва, но се сдържи добре с нея, казва и истината и когато не харесва действията и и когато ги харесва. Не плете интриги зад гърба и, нито и усложнява живота.
Кемал - затворен мъж в следстие на трудния си живот до сега, със златно сърце. Може и да е рязък и понякога да остава неразбран, но не обижда и унижава никого. Зацикля и често е недоразбрал, но се извинява. Не наранява никого съзнателно. Рядко оставя нещо на случайността, като цяло знае кой е негов враг и кой му е приятел. Харесвам и това, че е склонен да потъпче егото си в името на щастието на Масал. Доказа го и с намането на Лейля и с брака с Нарин. За него Масал е всичко и за нейното щастие е готов на всичко. Като цяло сам разбира кога е сгазил лука, рядко се налага Шехрие да му го казва, за да разбере той че е сгрешил. Не се хваща на номерата на Юнджа и Талаз.
Хикмет - харесва ми, че е непримирим и дори и в това състояние, се опитва да промени събитията.

И не на последно място и аз се извинявам, ако някой е останал засегнат от коментарите ми, не това е била целта ми Simple Smile

# 655
Наистина нещата, които казвате са верни.
Емир доста се пали и реагира прибързано, не е лесен характер, приема това, което си помисли за 100 % истина, това е нещо, за което не го оправдавам, но е характер. Като цяло е доста отговорен, с чувство за справедливост и не на последно място много обича Рейхан, както, и е доста наранен в момента! Когато трябва винаги е на място за нея, както и в днешния епизод отново го доказа. А и нека не забравяме, че за да стане сапунката, трябва да ги има тези драматични моменти в сериала... Grinning
Относно другите персонажи, съгласна съм. Съгласна съм, че има и някои безумно странни за мен сцени на поведение, обаче както казвате народопсихологията е друга. На мен лично много ми допада актьорската игра на двамата, химията между тях е безспорна, а честно казано при толкова сериали, които съм изгледала от всякакъв тип, аз такова нещо до сега не бях виждала.. И въпреки, че е супер странно, че няма дори една сцена на нормална целувка по устата между двама влюбени, този сериал ме приковава пред екрана. И всичко това е заради тази невероятна химия. Това е въпрос на лично мнение, разбира се, не го налагам на никой.
Относно обиждането, аз също не желая да обиждам никой, все пак целта на форума е споделяне на мнения. Просто се понатрупаха доста негативни коментари в един момент и това май малко натежа, предвид и изнервената ситуация в България в момента. Аз също се извинявам, ако съм обидила някой, било е неволно. Simple Smile

Искам само да уточня, че не се заяждам,  това е последно изказване от мен по темата. Аз виждам, че той бързо се рзкайва за действията си, повярвайте ми, така се слува и попринцип и винаги има причина и винаги има мил жест след това. Това са много типични действия, които всички преживели тормоз под една или друга форма ги карат да са на щрек и да им светне лампичката при първия подобен сигнал.
Да, права сте, че народопсихологията им е доста различна, но аз това го знам и от други техни филми, но представена по различен и за мен лично по-достоверен начин.
Понеже дсега все ме упреквате, че пиша какво не ми харесва, ще напиша и част от добрите ми впечатления за героите.
Рейхан - харесвам това, което направи за Зейнеп,  харесвам как всеотдайно се грижи за скъпите за нея хора и се опитва да ги защити. Като цяло е добър човек, носещ доста ценности.
Нарин - ех Нарин, също като Рейхан е ччовек с добро сърце, борещ се за близките си, но за разлика от нея не се страхува да си каже мнението и да си го отстоява.
Шехрие - истинска майка лъвица, която е готова и в огъня да влезе, стига да помогне на близките си. Уважавам държанието и към Нигер, не я харесва, но се сдържи добре с нея, казва и истината и когато не харесва действията и и когато ги харесва. Не плете интриги зад гърба и, нито и усложнява живота.
Кемал - затворен мъж в следстие на трудния си живот до сега, със златно сърце. Може и да е рязък и понякога да остава неразбран, но не обижда и унижава никого. Зацикля и често е недоразбрал, но се извинява. Не наранява никого съзнателно. Рядко оставя нещо на случайността, като цяло знае кой е негов враг и кой му е приятел. Харесвам и това, че е склонен да потъпче егото си в името на щастието на Масал. Доказа го и с намането на Лейля и с брака с Нарин. За него Масал е всичко и за нейното щастие е готов на всичко. Като цяло сам разбира кога е сгазил лука, рядко се налага Шехрие да му го казва, за да разбере той че е сгрешил. Не се хваща на номерата на Юнджа и Талаз.
Хикмет - харесва ми, че е непримирим и дори и в това състояние, се опитва да промени събитията.

И не на последно място и аз се извинявам, ако някой е останал засегнат от коментарите ми, не това е била целта ми Simple Smile

# 656
  • София
Днешната серия беше страхотна, радвам се, че имах време да я изгледам цялата точно днес. Емир мноооого хубавичко постави на мястото Джемре, направо подскачах по едно време без да се усетя. 😂 Интересно ми е какво става, че Рейхан не разкрива истината за Джавидан, прегледах доста серии напред и нищо не разбрах. Ще чакам да видя какво са измислили, че тази долна жена продължава да си седи уютно в имението толкова дълго време.... Масал и Нарин бяха толкова сладки също.. не знам козела Кемал какви апартаменти наема, ама не ми се вярва да издържи и 30 минути без Нарин, добре му го каза Шехрието.

# 657
Оф, Кемал, оф, и на Аляска да изпратиш Нарин, тя вече е в главата и в сърцето ти. Възрастен мъж, а се държи като пубер.  
Прекрасни Нарин и Шехрие. Добри, грижовни, състрадателни, истински. Думите на Шехрие за любовта и брака определено изплашиха Кемал. Честно казано, този превод тиквеник не ми допада, глупак и инат козел са ми по-присърце. 🥰
Ето това имах предвид, когато не приемах поведението на Емир за психически тормоз в сериите след развода. Да, груб е, наранява, държи се непростимо, но всеки път дава да се разбере, че страда несподелената му любов, отхвърлената му обич. И тази надежда крепи Рейхан. Истинската болка дойде сега с безразличието и примирението. Допада ми тази промяна във времето на образа на Емир. На пръв поглед изглежда, че поведението му в първия сезон до признанието в любов и в сериите след развода от втория сезон, е еднакво, но това не е така. Ако виковете, обидите, унижението бяха останали на ниво до признанието, думите на Just, че това няма нищо общо с любовта, щяха да са най-точното определение за отношението му. Но в момента, в който той признава любовта и силните си чувства към Рейхан, се променя и поведението му. Става чувствителен, търпелив, нежен, страхуващ се да не я нарани, закрилящ я, признаващ я за по-добрата половинка в тяхното цяло. Спомнете си думите му пред Мелике как ще пердаши бъдещия им син, ако е разбойник като него и че децата им трябва да приличат на нея, красиви и добри. Ако Рейхан не беше тръгнала да го "спасява" без да се интересува той има ли нужда от това спасение, нямаше да го има и агресивното му поведение след развода. Според мен, именно образът на Емир е най-прогресивно развиващият се в сериала, всяко събитие и действие го променят в положителна посока.
Детектив Рейхан Полат за втори път в тази роля. Първият път никой не и повярва, даже и вуйчо и. Дано поне сега успехът да е по-голям....😢
Сцената с издевателствата на Джемре е много тежка, но и много показателна. Когато някой изкаже добро мнение за Рейхан, малката кобра става неконтролируема. Така тя не само не постига целта си да я забележи Емир като жена, но го отблъсква и като приятел. Емир на мястото си, когато Рейхан се нуждае от защита, мъжка постъпка според любимата му, достойна според мен. Когато гледах Джавидан в тази серия в съзнанието ми изплува поговорката От цървул кундур не става. Тя ще си остане нещастна беднячка, която без да подбира средства се е домогнала до богата нещастница. Непростима е манипулацията над Джемре, която загубва всичко поддавайки и се.
Ще завърша с нещо, свързано с народопсихологията. Тук всички бяхме единодушни, че пликът с парите е жест на унижение от страна на Емир. Спомних си, че когато коментирахме този факт след гледане на епизода в Канал7, рускините като цяло смятаха, че това е редно на принципа всеки труд се заплаща. Даже имаше такива, която обвиняваха Рейхан, че не ги е взела, за да си осигури финансова независимост.
Стига съм философствала, облаците започват да се разсейват, красивото предстои, Йозге и Демирджи са заедно влюбени и щастливи, Яъз има алтернатива за нов проект, Гьокберк започва снимките на третия сезон след по-малко от две седмици, а лятото е в разгара си ..🌞 Спокойна нощ на всички! ❤️

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 08:19 от dani_pop

# 658
Привет.
Момичета, защо взехте да се отказвате? Момчетата ни напуснаха, сега и вие взехте да капете като круши? Сама ли ще ме оставите,  когато започват хубавите моменти? Недейте, моля ви/Lütfen.
Двете кобри решиха да си направят гавра с Рейхан, но не уцелиха момента. Джавидан ми беше отвратителна с демонстративното си "милосърдие" пред гостите. На Джемре сусамът й излезе през носа. В оригинала реакцията на Емир с това "Какво става тук?" и възмущението от поведението на Джемре и Джавидан бяха фантастични. При дублажа не се усети точно така, но стискането на ръката й е красноречиво. Имах чувството, че ще я счупи от стискане. После, когато извика Джемре за разговор, в оригинала имах чувството, че ще я разкъса. Никой няма право да се отнася с Рейхан като с прислужница и да я кара да коленичи пред него, освен той, калпазанинът. Добре, че се усети за парите и набързо си ги прибра в джоба. След разговора с дойката, като че ли реши да се примири с развода, но не му се получи. При срещата в парка си изля душата за чувствата, които Рейхан събуди в него и друга няма да може да го направи, но после устата говореше едно "Вече не си ми никаква. Вече си като всички останали", а очите - съвсем друго.

Детектив Рейхан Полат имаше по-важна задача и като че ли не придаде голямо значение на думите му. По-късно може и да се сети за тях, но сега е ангажирана с по-важни дела. А тя, милата, докато не е сигурна в нещо, не предприема нищо.
Кемал действа на принципа "далече от очите, далече от сърцето", ама нещо не му се получава. Шахрие добре му отваря очичките, но кой да слуша. Пропуснах в предишната серия да отбележа лечебните й методи - захар, тютюн или урина /интересно чия/ да сложат на раната, та Кемал и Нарин се ококориха.
Нарин и Масал са сладурчета във всичките си сцени. Много добре им се получават нещата като образи и като актьори.
Джавидан пак бръкна в касата. Тази жена парите ги няма за нищо. Има си отделен счетоводител и адвокат. Няма ли кой да я засече какви аджеба ги къдри? Продължавам да се чудя в реала има ли такова животно като нея. Много ме кефи, когато е притисната в ъгъла, как се снишава под нивото на тревата. Жалко, че Рейхан не успя да я види в това й състояние. Как пък веднъж никой не я засече, когато унижава и наранява Рейхан?
Това е засега от мен.
Пожелавам ви хубав петък.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 06:07 от Ваня_С

# 659
Днес няма да коментирам серията. За всеки от героите си измислих по един филм, за който виждам някаква връзка с образа:
Рейхан - Мълчанието на агнетата
Емир - Принцът на приливите
Кемал - Гордост и предразсъдъци
Нарин - Доктор Куин Лечителката
Зафер - Аладин и вълшебната лампа
Шехрие - Добрата вещица
Джавидан - Годзила
Джемре - Параграф 22
Суна - Спящата красавица
Йонджа - Заразно зло
Нигяр - Крилце или кълка
Сефер - Ни чул, ни видял