Обещание - сериал (bTV/Kanal 7)

• 107 392
  • 748
  •   1
Отговори
# 720
Zverche84 ... страхотен коментар! Това, за което ти ми говориш аз го осъзнах на даден етап от изрстването ми. Мълчанието, самовглъбяването ... пречи не само на теб, но и на другите около теб. Да, прав си ... в един момент си дадох сметка, че от мълчание няма смисъл. Тук всички сме с различни лица. Понякога показваме и част от себе си. За мен това е добре. Всеки научава за другия по-малко. Обединява ни един сериал, но всеки казва нещо за себе си. Хубаво или лошо. През последните години много видях и много осъзнах. Уволнявах хора, защото така ми нареждаха. Както казах се радвам, че това приключи. Има един филм "Високо в небето" с Джордж Клуни. Аз правех точно това. След поредната "акция" ми трепереха ръцете. Единственото, което можех да направя беше да кажа на шофьора да спре да си купя бира Wink

Не искам да вярвам, че има майки като Джавидан, но знам, че има.

А сега ... продължавам със сериала.

# 721
  • София
Но в крайна сметка аз съм просто програмистче
Zverche84 бих казал, че имаш една много трудна професия. Аз също съм в този бранш, но се занимавам с поддържане на софтуер и ми се налага да пипам и в ABAP, въпреки че съм ЧР. Така се развиха нещата, че от човек за уволнения се превърнах в човек за поддръжка на софтуер, от който се очаква да пише и код, което не е никак лесно. Професията ти е супер и малко ти завиждам да ти кажа Wink

Сега остава само да кажеш, че си и зодия овен? Защото аз съм Simple Smile

Успешен ден дами и господа!
... и до нови срещи. Все по-хубаво става в сериала! Тези серии ги чакам от много време насам.

Ами честно да ти кажа, аз си мисля че поддръжката е по-трудна от разработката. При разработката си има конкретни задания, понякога и тестови сценарии и за теб остава да го напишеш, което не винаги е лесно, но е конкретна функционалност. Докто при поддръжката по мои наблюдения редовно става дума за проблем/поведение на софтуера, който се е получил по комплексни причини и за да го отстраниш, ти трябват по-комплексни знания. Така че и твоята работа не е лесна.

А за зодията, не е овен,  скорпион съм Simple Smile

# 722
Малко офтопик може би, но все пак мисля че е свързано с темата. Както вече споменах съм програмист и предполагам е известно мнението, че ит-тата са едни такива странни и криви хора, неразбираеми за останалите. Във фирмата в която аз работя, ит-тата доста дълго време контактувахме директно с крайния клиент. Преди 5-6 години, мениджъра ни беше ходил на един семинар и реши, че е полезно да го минем всички. Не ни каза за какво идва реч, а дирекно ни изпрати на първата възможна дата. Семинара е 4 дни по спомен и аз отидох с нагласата, че 4 дни ще слушам лекции за комуникативни умения. Първия ден, беше само вечерта от 6 до 10, останалите дни бяха по цял ден. Още първия ден, разбрах че семинара не е точно за комуникация а личностен и психолигически. Реших, че е безмислен и ще си губя времето с него. На втория ден, все ще мислещ така слушах лекцията и правех упражненията, ей така да мине времето и на принципа през едното ухо влязло, през другото излязло. Още преди обяд, след едно от упражненията, каращо ни да си спомняме някои неприятни за нас неща от детството, лектора помоли всички, които имат деца в залата да си вдигнат ръката. Аз тогава все още несемеен, без сериозна връзка и деца си спомням, че си помислих, айде пак, вечната лекция следва(като минеш една възраст, всички по-възрастни роднини, започват неуморно да ти напомнят, как единствения висш смисъл на този живот е да се ожениш и да отгледаш дете, без да ги интересува искаш ли го или не или дали забиват шило в някоя рана). Следващия въпрос обаче привлече вниманието ми - колко от вас са повторили поне едно от поведенията на родителите си от предишните упражнения, въпреки че са осъзнавали вече тяхното влиание, е всички, които бяха вдигнали ръка че имат деца, отново вдигнаха ръка. След това започнах да слушам по-внимателно. Стана ми интересно, как може да повториш нещо, което не ти е допадало и те е наранило, върху детето си и в семейството си. Доста научих там. Имаше и част със споделяне и задаване на въпроси, за която нямам право да споделям какви точно истории съм чул, но мога да кажа, че доста добре онагледаваше последиците от семейната среда. Ясно се виждаше, че при нормални семейства с нормален диалог между членовете на семейството, също имаше последици от неправилни решения. Никой не е застрахован от това, но в тези семейства последиците бяха доста по-малки и лесно поправими. При другите имаше много разрушена психика и тежки последствия. Аз бях от тези с проблемното общуване. Говорех, когато нещо ме попитаха - конкретно, точно и ясно. Не си казвах какво ми харесва и какво не. Ако не ми допада, ами мълча си  и бягам, за да не обидя някого. Е реших да се противопостява на себе си и да пробвам да си казвам неща, но по начин който е най-вероятно да накара отсрещния човек да те изслуша(техники от друго обучение, което съвпадна по време с този семинар). Ами родих се отново - спрях да тормозя себе си с кой какво мисли и казва. Открих, че човек с диалог може да създаде и съхранява връзка. Казвам си и до сега какво мисля  открих, че живота с диалог е по-хубав за мен. Но го разбрах по трудния начин. От тогава за мен е ценно да си изградя начин на изразяване с който да казвам какво мисля и да бъда чут и разбран, вместо да си мълча. Е вижда се, че не винаги ми се получава  Simple Smile Ключа за мен е в това да си готов да работиш върху себе си и да признаеш, че имаш проблем. Защото след въпросния семинар, аз реших да работя върху себе си и станах по-общителен човек. Мой колега, който беше си дал сметка че е алкохолик вече и не искаше да вземе мерки, след семинара реши да спре алкохола и до днес не пил повече и това го направи съвсем друг и по-стойностен човек и дори му спаси семейството, защото беше пред развод. Имам и други колеги, които си бяха и си останаха намръщени все недоволни човечета и след семинара.

На темата с родителите и Джавидан, като такава и на мен ми беше трудно да си представя, че такива хора има, но за съжаление има. Дали чак в такава степен, не знам, но има и за мен те са лоши, но това е продиктувано от егоизъм и свръхамбиция.

А за Рейхан и Емир - аз разбирам защо го прави Емир, не го одобрявам. Разбирам и Рейхан защо мълчи, но тя си мълчи редовно и когато и задават конкретен въпрос и това мен ме дразни Wink
За Кемал и Нарин - вярно че Кемал е по-мълчалив, но спрямо Рейхан си е много разговорлив даже, а спрямо Емир, каквото и да си говори, сеща се кога да спре. А и все пак при тях ситуацията е различна. И двамата са обичли и са били много наранени и не са го преживяли още. В тяхната ситуация е нормално, че им е трудно да признаят за чувства, които са им донесли болка а са се зародили при условията на фиктивен брак и уговорка за развод след делото. Малко преиграват и там, но ми е доста по-реално от Емир и Рейхан Wink
Zverche84 прав си, че в такива случаи мълчанието вреди, но пък знаеш ли, аз си мисля, че пък има и случаи, в които е по-добре да се мълчи... Мисля си, че ако изпадна в такава ситуация, аз лично като здравомислещ човек бих се доверила на мъжа до мен и бих му признала, но знае ли се... Никой не може да се постави реално в обувките на другия, докато не влезе в тях. Аз не искам да оправдавам никой, но не искам и да съдя, хората в различни ситуации реагират различно, дори понякога изненадващо за тях самите...
Прав си и за семейството и възпитанието. Истината е, че лоши хора има, но човек не се ражда лош, живота и обстоятелствата го превръщат в такъв.
Имаше една серия в първи сезон, в която Джавидан разказва на Рейхан за детството и младостта си. От нея аз лично останах с впечатление, че са й липсвали майчина и бащина ласка, и подкрепа, затова е станала такава егоистична, и меркантилна злобарка.
Истината за мен е, че когато много обичаш си и склонен много да приемаш, и да се примиряваш, но това е до време... Само че в случая на Рейхан, тя усеща, че Емир я обича, затова не се отказва, а повярвай ми, тези неща, ние жените ги усещаме. 🙂
Аз лично, на мястото на Рейхан, ако бях, сега ти казвам, разсъждавайки, като човек във връзка, бих си тръгнала още когато връчи чека на брега на морето, но това не съм аз и не съм в тази ситуация.
Просто всеки си има трески за дялане, идеални хора няма. Съгласна, че Емир прекалява на моменти, но това е той, неговият характер и затова си е намерил жена, като Рейхан. Нали знаеш поговорката "Търкулнало се гърненцето, намерило си похлупачето."
Относно Емир и Рейхан, и химията между тях, лично на мен много ми допадат като двойка, веднъж вече споменах, че е защото виждам истински чувства, а не игра, но това е дело на актьорите, не на сценария.
А и на последно място относно професията ти - няма тъпа или срамна професия, особено пък тези, които се занимават с компютри, софтуер и хардуер. Аз не окачествявам хората така и това е нещо, което ненавиждам, честно казано.

# 723
Влюбените гълъбчета пак са се публикували заедно. Много са сладки и  много им се радвам.

Нова фотосесия на прекрасната Йозге.

# 724
Здравейте момчета и момичета, днешната серия ще коментирам в стихове. Не, не са мои, перифрази са на познати вам литературни шедьоври.

Разбира се започвам с главните герои:
"- Не човек, а желязо! -
изсъскал през зъби Емир.
Тихо Рейхан промълвила:
- Не, твоят гренадир!"

Нарин и Кемал -
"- Кой шава в този късен час,
че да го прасна със тигана аз?
- Самият аз съм - изрева Кемал -
тиганът твой ме перна кат кинжал!"

Нигяр и Сефер -
"- Цвете мое, где така?
- Тичам, Фери, за пола,
за блуза и шнола за глава.
- А когато дойде ред
кредитът да е наред?
- Ще изплащам срам не срам със плам
докато работя аз за Джавидан!"

Мелике и Хикмет -
"- Добра си, дявол да те вземе,
но нека този дявол бъда аз!
- Пред Бога аз смирено ще застана,
ако от теб навеки съм желана!"

Суна и Таджи -
"Ако някой срещне някой
на пейката веднъж,
ще му каже: - Бързо бягай
и главна роля дръж!"

Йонджа -
"Тъй своето име изгражда човекът -
сам избира си в рай или в ад да гори."

Талаз и Джемре -
"Прави да я бия колко мога,
а тя вика чак до Бога."

Ойя ще коментирам, ама друг път. 😜
А Гюл Арджан, според мен, е най добрата приятелка на Назмие Йълмаз, Карамел и Канал7 взети заедно. То можеше да и дадат ролята на Мелике, че поне хората щяха да и се радват по улиците, ама сигурно парите са малко. А тя милата четири гърла сама храни...😜 С няколко думи, днес съм щастлива и не ми е до Джавидан. Хубава вечер и спокойна нощ на всички! 🤭

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 21:24 от dani_pop

# 725
Здравейте момчета и момичета, днешната серия ще коментирам в стихове. Не, не са мои, перифрази са на познати вам литературни шедьоври.

Разбира се започвам с главните герои:
"- Не човек, а желязо! -
изсъскал през зъби Емир.
Тихо Рейхан промълвила:
- Не, твоят гренадир!"

Нарин и Кемал -
"- Кой шава в този късен час,
че да го прасна със тигана аз?
- Самият аз съм - изрева Кемал -
тиганът твой ме перна кат кинжал!"

Нигяр и Сефер -
"- Цвете мое, где така?
- Тичам, Фери, за пола,
за блуза и шнола за глава.
- А когато дойде ред
кредитът да е наред?
- Ще изплащам срам не срам със плам
докато работя аз за Джавидан!"

Мелике и Хикмет -
"- Добра си, дявол да те вземе,
но нека този дявол бъда аз!
- Пред Бога аз смирено ще застана,
ако от теб навеки съм желана!"

Суна и Таджи -
"Ако някой срещне някой
на пейката веднъж,
ще му каже: - Бързо бягай
и главна роля дръж!"

Йонджа -
"Тъй своето име изгражда човекът -
сам избира си в рай или в ад да гори."

Талаз и Джемре -
"Прави да я бия колко мога,
а тя вика чак до Бога."

Ойя ще коментирам, ама друг път. 😜
А Гюл Арджан, според мен, е най добрата приятелка на Назмие Йълмаз, Карамел и Канал7 взети заедно. То можеше да и дадат ролята на Мелике, че поне хората щяха да и се радват по улиците, ама сигурно парите са малко. А тя милата четири гърла сама храни...😜 С няколко думи, днес съм щастлива и не ми е до Джавидан. Хубава вечер и спокойна нощ на всички! 🤭
dani_pop Супер оригинална си! 🙂 Много благодаря за страхотните сравнения, отново. 🙂Извинявам се, че скъсявам дистанцията и говоря на "ти". Надявам се да не е проблем това, но ако е, разбира се, ще сменя тона. Хубава вечер на всички, момичета и момчета. 🙂

# 726
Привет на всички! Бях малко извън София и нямах възможност да пиша. Сега, след като изгледах пропуснатите серии дотук, мога да се изкажа.
Доста динамични серии, какво ли не се случи. Доста неща ми направиха впечатление. Чудя се как да си подредя мислите, може би ще карам по двойки герои.
Рейхан и Емир - Емир отново е полюсен в отношението си към Рейхан, но това е породено от неразбирането на причините за развода, а и от неща, които не разбира - като това защо Рейхан си носи халката, защо не е взела парите, които й е превел след развода и други подобни. Много ми допадна как я защити при сцената със сусама - направо изтрещя, най-вече от това, че външен човек третира Рейхан като прислужница и то пред още по-външни хора. Именно заради това отношение след това не можа да й даде плика с парите, защото реално отново може да се приеме като държание като с помощен персонал. Допаднаха ми думите на дойката, че не може "съвестен, мил и справедлив" човек като него да се държи с Рейхан като към робиня. Песента, която Емир изпя на Суна беше като нож в сърцето на Рейхан, защото й напомни за прекрасните моменти, които двамата изживяха, въпреки шока от отвличането. Смъртта на Сухейля хвърли бомбата с диска, който трябва да бъде гледан, но за съжаление пак греда, защото кобрата бди и чува всичко, което трябва или не трябва. За радост остават малко епизоди и истината ще излезе на яве, или поне частично. За всички, които обвиняват Рейхан, че мълчи - в този случай я разбирам. Тя не знае, че клипът е фалшив и Емир не е убил никого. За нея това да каже на когото й да било не стои като опция, защото познавайки Емир, той веднага ще се предаде в полицията и ще влезе в затвора. Ако/когато разбере, че това е инсценировка, няма да се поколебае да разкаже всичко, където трябва.
Кемал и Нарин - в тези серии не ми хареса нерешителността на Кемал - ако беше поговорил с Нарин, може би щяха да стигнат до някакъв компромис, а не сега тя да се пъне като магаре на мост и да не иска да остане в имението при него и Масал. Имаха хубави моменти по време на излета, но това, че я защити пред другите по темата за майките, не променя неговите думи, които в същината си бяха идентични - Ти не си майка на Масал и не се дръж като такава. За пореден път доказателство, че трябва да се брои до 10 преди да се говори.
Джемре - за нея идва видов ден. Загубата на майка й я накара да осъзнае, че е била използвана от Джавидан за нейните цели, но не мисля, че това ще я накара да осъзнае грешките си, да се разкае и да поиска прошка, даже напротив. Сега Талаз ще й покаже къде зимуват раците.
Джавидан - не може да има такъв човек, просто не може. Когато се изгаври с Рейхан и сготвената храна и за това, че не била по-различна от уличните животни, идеше ми да счупя телевизора. На мястото на Рейхан аз бих й шибнала един шамар, без да ми пука за последствията. Като загуби някой и друг зъб, може да й дойде акълът в главата.
Следващите серии са интересни и пълни със символика, чакам с нетърпение да ги коментираме.
Хубав ден!

# 727
Здравейте! Честно казано, днес ми стана мъчно за Джемре. Не стига, че изгуби майка си, ами и Талаз си изкарва парите по гнусен начин. Ама човек това дето сам си го направи и най-големият му враг не може да постигне. Вместо да си гледа живота в Лондон или Швейцария, тя се занимава с простотиите на Джавидан...😢
Колкото са инати снахите Тархун, толкова са корави главите на мъжете им. Ръката на Кемал надута, ама на главата няма и драскотина след фирмения удар. Говорих си днес и с телевизора. Емир вика хайде,  кажи ми, аз викам, ще каже, ама друг път...😂 Че аз едно време кога скачахме по площадите да не ни помислят за червени, толкова не съм се разправяла с бТВ-то...😂 Иначе крадецът съвсем навреме се появи, че то иначе действието съвсем умря. Моят човек се успокои, като разбра, че Рейхан го обича и не се отвращава от прегръдките му. 🥰 Може и някое друго извинение да изпроси докато се гушкат...Рейхан толкова послушна, почти хипнотизирана. А Емир не потъва в очите и, а се концентрира върху устните и. Явно, се е затъжил завалийката, нищо, че обясняваше колко му е като всички. 👩‍❤️‍👨
Нигяр прекали, това човешката алчност няма граници. Ама си подписа унищожителната присъда, че то при дъртата усойница прошка няма.
Лека нощ и прекрасен уикенд!  👍

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 07:00 от dani_pop

# 728
когато гледах днес епизода много ама много се изкефих като Талаз на Джавидан измъчва Джемре даже й е малко трябва още повече да страда, но и се ядосвам че на Джавидан нищо лошо не й се случва.

# 729
Привет на всички.
Малдежите Тархун се оказаха всестранни специалист - единият разбира от електричество, другият - от водопровод.
Ама само как си пазят момичетата. И двамата са еднакви - не могат да кажат "извинявай", но гледат да направят изненада вместо да изрекат простата думичка. Емир е в правилната посока - топло, топло. Докато Кемал все повече се отдалечава - студено, студено.
Сцените Талаз и Джемре са ми доста гаднички. Аз това не го приемам за наказание на Джемре, а като поредната лошотия на Джавидан. За нея няма значение за кой се отнася, стига да не я заплашва и да не й застава на пътя.
За Рейхан и Емир най-важното е, че любовта им е голяма, жива е и не може да изчезне - сцените с разказа за Орхан, спасяването от крадеца и накрая грижите към неа в НЕГОВАТА стая. Единствено ме притеснява мисълта на Емир, че в неговата  стая Рейхан е в безопасност.
Пожелавам ви да сте здрави и спокоен уикенд.

# 730
Сериите наистина стават все по-хубави.

Историята с Джемре - наистина и на мен ми дожаля. То не, че не си го заслужава, но ... просто така го усетих. Най-хубавото е, че е осъзнала все пак какво е правила и какво е направила. Когато стигнеш доста надалеч връщането е много трудно. То и Рейхан и го каза, но тя не слуша Wink

Сцената пред спалнята с Рейхан и песента на Емир ... беше много много тъжна. Когато се разплака ми идеше да гушна телевизора. Незнам как турски сериал ме разчувства, но определено това ми идваше да направя. Този страх да прекрачи прага на спалнята, безпомощният й тих плач, спомените, любовта. Имаше много символика и за мен беше много силна сцена. Тук сценариста ме бодна в сърцето. Колкото и тъжна да беше сцената имаше и нещо друго. Виждаше се саможертвата в името на любимия. Нищо, че всичко е измислица. А това е много красиво. Да, с цената на убийствено мълчание в очите на другия, но всъщност не е така. Ех Емир и Рейхан.

Във вчерашната серия много ми хареса как Рехан се хвърли в прегръдката на Емир. Тук той за мен разбра, че нищо никога не е приключвало. Знае, че го обича. Мноооооого хубаво ми стана като ги гледах. Ама и тя не се дърпа, а се гушкаше още по-силно. Изобщо както казах в началото - хубави серии, което може само да ме радва и да ме накара да спра малко да си говоря с телевизора Simple Smile Демирджи-то и Йозге-то (Heart) изобщо са родени за този сериал.

Нарин и Кемал - голям инат, голяма сръдня, но пък са сладки. Това е моят кратък за тях.

Джавидан - няма да си разваляме уикенда, макар и с дъждовен старт.

Бъдете здрави съфорумци и нека бъдат малко по-слънчеви почивните ни дни!

# 731
Хубави серии наистина.
Особено сцената с появата на крадеца - когато Емир чу Рейхан да вика за помощ, се втурна през глава да я спасява. За мен тук той повече прегръщаше нея, защото се почувства виновен, че заради него отново й се случи нещо, което да й напомни отвличането. Не че тя се дърпаше, даже напротив. Първа истинска прегръдка след развода - как ще се дръпне, та тя жадува за нея.
Много символична ми беше сцената със спалнята на Емир и чашата с водата - как Рейхан хвана ръцете на Емир върху чашата, неговите думи "Липсваше ми. Де да можеше ръцете ти да останат така винаги" и как тя дръпна ръцете си точно в този момент.
Истинското доказателство за това, че Рейхан още обича Емир, предстои и тогава и да иска да го отрече, няма да може, но няма да разкривам повече, в понеделник ще видите.
Джемре - цялото отношение на Талаз към нея и какво й се налага да изтърпи - не може да ми стане жал за нея, дето се вика да би мирно седяло, не би чудо видяло. Наистина неприятно, че загуби майка си, но, ако Сухейля не беше разбрала за клипа и не беше загинала, нямаше да й дреме и пак щеше да си плете интригите. Това, че Джемре я няма около Рейхан и Емир всъщност ще доведе до чаканото раздвижване в отношенията им и до това истината да излезе наяве.
Ония инатливите - от толкоз инат най-много ще пострада Масал, а уж и двамата много я обичат и треперят над нея. Тая пък Йонджа - стана бетер Джемре - където не я търсиш, там никне. Ама и тя заслепена - от идеята фикс да докопа Кемал, не й идва на акъла, че той може да загуби Масал. Тук също предстоят интересни неща.
И една добавка извън серията и героите - възхитена съм от Станислав Димитров. Като озвучител на Емир има още какво да се желае, но като Талаз няма равен, страхотно се справя.

# 732
Здравейте и от мен, Емир най-накрая спря да се бунтува срещу себе си, и чувствата си. Осъзна, че с лошо не става и трябва да задълбае, и вникне в проблема, той е умен, и интелигентен, млад човек, колкото, и Рейхан да го заблуждава, Емир не е глупав. От тук нататък ни предстоят супер страхотни серии. Честно да ви кажа, много ме радват сцените между двамата и как той се фокусира върху устните й, това не е за първи, няма да е, и за последен път, и някак си ми се струва, че това не е точно по сценарий, напълно нормално е, между двама влюбени. Това си е мое мнение де, може и да е сценарий, ама изпълнението е един път. 🙂
Джемре - не ми е мъчно за нея, ако искате, нахокайте ме заради това. Мъчно ми е, че добрата й майчица умря, тя не я заслужаваше. Но донякъде и Сухейля има вина за поведението на Джемре. Джемре, за мен, е една разглезена лигла, свикнала всичко да получава на готово, която така и не преглътна, че човешките чувства не са по нечия прищевка. Превърна Емир във фикс идея, защото не е свикнала да губи. Но Емир не е вещ. Не я съжалявам, защото такива като нея, трябва да си получават заслуженото и да има Видов ден за тях. Не може да разрушаваш чуждото щастие и да очакваш ти да си щастлив, малко й е на тая злобарка... Какво да не се съсипа принцесата от малко работа, че на всяка средностатистическа домакиня й се налага да си почиства тоалетната у дома!! Вярно, не в такова състояние и без да яде шамари, но айде стига се е лигавила "принцесата", научена само да капризничи и мачка!!!
Кемал и Нарин - еййй ината, главите ви ще изяде, магарета такива. Надявам се в трети сезон да сте по-смирени, то бива упорство ама.... 😀
И да ви питам аз си имам една любимка, та какво мислите за нея? Малкото ангелче Масал? За мен лично това дете, с тези големи сини очи и ангелско излъчване, е едно от най-добрите попадения в сериала. Няма такава мила кукла! И играе страхотно!!! 🤩🙂

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 21:54 от Angel87

# 733
Скрит текст:
Здравейте и от мен, Емир най-накрая спря да се бунтува срещу себе си, и чувствата си. Осъзна, че с лошо не става и трябва да задълбае, и вникне в проблема, той е умен, и интелигентен, млад човек, колкото, и Рейхан да го заблуждава, Емир не е глупав. От тук нататък ни предстоят супер страхотни серии. Честно да ви кажа, много ме радват сцените между двамата и как той се фокусира върху устните й, това не е за първи, няма да е, и за последен път, и някак си ми се струва, че това не е точно по сценарий, напълно нормално е, между двама влюбени. Това си е мое мнение де, може и да е сценарий, ама изпълнението е един път. 🙂
Джемре - не ми е мъчно за нея, ако искате, нахокайте ме заради това. Мъчно ми е, че добрата й майчица умря, тя не я заслужаваше. Но донякъде и Сухейля има вина за поведението на Джемре. Джемре, за мен, е една разглезена лигла, свикнала всичко да получава на готово, която така и не преглътна, че човешките чувства не са по нечия прищевка. Превърна Емир във фикс идея, защото не е свикнала да губи. Но Емир не е вещ. Не я съжалявам, защото такива като нея, трябва да си получават заслуженото и да има Видов ден за тях. Не може да разрушаваш чуждото щастие и да очакваш ти да си щастлив, малко й е на тая злобарка... Какво да не се съсипа принцесата от малко работа, че на всяка средностатистическа домакиня й се налага да си почиства тоалетната у дома!! Вярно, не в такова състояние и без да яде шамари, но айде стига се е лигавила "принцесата", научена само да капризничи и мачка!!!
Кемал и Нарин - еййй ината, главите ви ще изяде, магарета такива. Надявам се в трети сезон да сте по-смирени, то бива упорство ама.... 😀
И да ви питам аз си имам една любимка, та какво мислите за нея? Малкото ангелче Масал? За мен лично това дете, с тези големи сини очи и ангелско излъчване, е едно от най-добрите попадения в сериала. Няма такава мила кукла! И играе страхотно!!! 🤩🙂
Привет по нощите.
По принцип в турските сериали, поне тези, които съм гледала, а те не са много, ми прави впечатление, че имат много точни попадения с децата. Не зная от къде ги намират, но в повечето случаи нещата се  получават много добре. Момичето в ролята на Зейнеп също  се справя добре, макар че във втори сезон има по-малко екранно време.
За Джемре не ми е жал, но ми се искаше справедливо наказание. За мен това си е тормоз - и физически, и психически. През цялото време се чудя майка й като беше такъв добър специалист, как пък не се усети по-навреме какво се случва с дъщеря й. И пак стигаме до приказката - шивачът ходи гол, обущарят - бос.
А сега малко за Талаз. Този образ ми е много странен. В първи сезон разбрахме, че събира деца от улицата и ги кара да му вършат черната работа в престъпленията му. Някак си ми увисна във въздуха и не го развиват като образ. Много е лесно да малтретираш деца или жени и да ги манипулираш - имам пред вид Джемре и Йонджа, но нещо не ми пасва. Очаквам и за него справедливо наказание, защото и той направи доста лошотии за пари. С Таджи нещата бяха други - той му се опълчи заради обещанието, което беше дал на Лейля и не продължи с мръсните деяния на Талаз. Добре, че Кемал го взе на работа при себе си. За мен Таджи си остава добро дете, независимо от миналото му. Отношенията им със Суна са много сладки - хем приятелчета, отдушник за душата й, хем пък вече се зараждат и взаимни симпатии. Но момчето си знае мястото, опитва се да се отдалечи от Суна.
Предстоят ни хубави серии, да се подготвим.

# 734
Привет по нощите.
По принцип в турските сериали, поне тези, които съм гледала, а те не са много, ми прави впечатление, че имат много точни попадения с децата. Не зная от къде ги намират, но в повечето случаи нещата се  получават много добре. Момичето в ролята на Зейнеп също  се справя добре, макар че във втори сезон има по-малко екранно време.
Добро ранно неделно утро! 🌞
То май по всички кинематографии децата са изключително точни попадения. Има такива, които си порастват от филм във филм. За жалост, има и много провалени животи на деца- актьори. Маколи Кълкин и Линдзи Лоън са класическите примери. Ами не е ли същото и в българското кино? Прекрасни деца в прекрасни филми по сценариите на Братя Мормареви, например. Лека му пръст на Иван Ласкин, ама за мен той си остава Васко да Гама от село Рупча...😢 Преди доста години в някакво телевизионно предаване се опитаха да съберат децата от Войната на таралежите. Единственият отзовал се беше Димитър Ганев, който също порасна в детските сериали. Адвокат в голяма кантора, занимава се с търговско право. На въпроса защо не е станал актьор, той каза, че родителите му са му поставили условие след седми клас- да получи добро образование, по негово желание и след това, ако още има интерес, да се занимава с актьорлък. Каза, че е благодарен на родителите си. Харесва работата и живота си.
Аз съвсем съзнателно избягвам да коментирам децата в сериала. Ясно е, че се справят перфектно с ролите си. Не разбирам родителите на Cansin Mina Gur. Тя е по-активна в социалните мрежи от останалите актьори в сериала взети заедно. Ясно е, че те са в основата на тази активност.
Аз така реагирам и когато родители искат да насоча децата им към музикално училище преди седми клас. Противник съм на ранното ориентиране към едно занимание. Противник съм на ранното професионално ориентиране. Децата трябва да трупат знания и впечатления, за да знаят какво могат и какво искат.
В личния и професионалния ми живот винаги се водя от максимата, че децата трябва да имат възможност за избор. Възможностите осигуряваме ние възрастните, а децата вземат съзнателно решение, когато стигнат самостоятелно до него.
Извинявайте, че постът ми "избяга" от сериала, но трябваше да обясня.
Хубав неделен ден! 🥰

Общи условия

Активация на акаунт