👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 37 015
  • 723
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Минавам само да кажа, че ви чета, но както Пеперудена предполага - семейна идилия е тази седмица, съчетана с работа, та ще съм по-рядко тук.
Или с по-кратки включвания. Сегашното е дълго, пробрах се от работа и го чакм на дивана Simple Smile
Честно казано, ако не бяхте повдигнали въпроса за изписването, нямаше и да се сетя. Ние да стигнем до изписване, ще й облека каквото й става, в зависимост от това колко тежи. Гости няма да имаме, най-вероятно и никой родител няма да викнем. А други роднини да ни се мотаят - абсурд. Може някой проятел с опит, ако имаме нужда от логистична подкрепа. Прибираме се в къщи и туй то. Малко сме странни ние, просто работим с хиляди (буквално) хора, аз се занимавам и с много събития. До гуша са ми дошли всякакви организации и най-голямото ни щастие е да сме си сами или двамата, което съвсем не е често. Ей ме и днес - видяла съм и лично съм говорила с около 75 човека.

В съседна тема пише, че в Джъмбо има някои много изгодни неща със съвсем не лошо качество. Чаршафи, пелени, такъв тип.

Искам да ви кажа и че истерията по Ковид-19 вирусът е малко преувеличена, но за хора в нашето положение в добре да взимаме малко повече мерки. Неработещите да не ходите по натъпкани с хора загворени пространства. Всички да си мием ръцете с топла вода и сапун За 35 секунди много често. И да не си пипаме лицето и устата през деня. И без това има и грип щам Б все още, мотаещ се.

Въпросът с педиатъра е много важен. Моята лична лекарка е педиатър, но се пенсионира и сега работи след пенсия, има ужасно много пациенти, надявам се да проеме още един. Ако не иска - ще го мисля. Но към момента още не знам как ще го измисля.

# 316
Цял ден не мога да стигна до тук ,
Лимонче - много сладичко бодинце, направо си я представих на една слънчева фотосесия бебка Simple Smile

За изписването идея нямам , но няма да се прехласвам по кой знае какво , може би ще гледам да ги натъкмя да са в тон Simple Smile
Мистик , и аз като теб мечтая за готосесия за новородени , харесала  съм си Елена Карагьозова в Асеновград , дано да имаме възможност да се вредим  Simple Smile
Пламъче ,
Скрит текст:
много си сладка / изивнявай ама не се стърпях /

# 317
Аз по въпроса за педиатъра- аз лично исках да е при друг педиатър, не при който е батко то. Но ще видим, доколкото разбирам в града доста трудно се намира вече педиатър, който приема нови пациенти. Има още време, но все пак трябва да се гледа и локацията. Аз предпочитам да ми е близо до вкъщи, да не ми трябва всеки път кола.

# 318
Пламъче супер сладурана. Много слънчева снимка. Продължавай все така. Наистина доста от мамите вече си ги знам, благодарение на фейсбук, а с другите ми е много интересно да ги видя 😁
Аз се радвам и на фотосесиите на бременни. Може и такава да направим, че за момента освен голия ми корем пред огледалото.. нямам друга снимка хаха
Скрит текст:
Аз да се оплача... понеже щяхме да ходим до Солун от 1 до 3 и сега заради един случай на коронавирус там си отменихме резервацията. Не очаквах, че ММ ще иска, аз по-скоро клонях да си отидем... Направо накъде върви света

# 319
Лемънс,честито за страхотните резултати от ФМ Simple Smile Бенка ще е супер в това сладко иомоелктпв,ще живот и здраве да ни покажеш снимка Simple Smile А за шийката....май до сега пак такива см никой не е споделял,супер Simple Smile

Пламъче и аз много се радвам,че те видях.Страхотна сладурана си,много готино коремче Simple Smile ПУ пу
Редактирам се: Същото важи и за теб ,Дрийм Simple Smile и за останалите разбира се от ФБ групата Simple Smile

Ето го и моето комплектче,което всъщност беше и първото нещо взето за бебенцето ни Simple Smile И аз не разбирам накипрените дрешки за изписване .Ние както ще сме си само ние предполагам на изписването и детето ще е завото в пелена,какво толкова ги гласят,не знам.
Имаше наскоро едно циганско семейство беше се снимали в стаята на родилката .Леле всичко се маха изредили да се снимат с детето,са го дундуркам и взимат,което е направо ..... То още не се освестило,ама те го накичили с огромен ланец,корона и костюм с вратовръзка.Пълен кич !!!!

Всички дрешки,които съм купила до сега са в такива светли цветове или чисто бели.И самия обиколник за леглото си избрах да е в бяло и светлосиво на звездички.

За фотосесия на бебчо аз ще си направя такава .От снимането на рецепти и гледането на много бебешки снимки имам представа и от пропсове и от стайлинг .Както казва ММ "Ще ни побъркаш детето от снимки,сигурен съм" Simple Smile Няма да прекалявам разбира се.
Само винаги съм се чудела защо бабите все повтарят,че не е на хубаво да се снима детето докато спи,а на много фотосесии именно бебето е заспало.

Както винаги няма да мога да заспя от притеснение за прегледа утре.Бебето обаче поритва и му се радвам .Нямам търпение да видя колко е порастнало за 20 дена . Simple Smile

Лека нощ на всички! Simple Smile

# 320
Ах,какви сте хубави и Пламъчето и Дрийм😊
Дрийм,не се ядосвай за пътуването.Наистина не е сега момента, и без това толкова много хора пътуват по целия свят,внасят-изнасят вируса,то не че тук сме в безопасност де.Но колкото по-малко контакти,толкова по-добре.Ще идете с бебето,живот и здраве😁
Риъл,аз абсолютно споделям мнението за уединение като се роди бебето.Отсега съм предупредила ММ да каже на цялата рода,че ще го видят на снимка😄Като укрепне ще преценя кога е удобно да бъдат поканени поединично и за малко.Бебетата са изключително чувствителни към чуждо присъствие,идва им в повече цялата тази енергия,нямат никаква защита.Имат нужда от време за адаптация в този нов свят.

Иринка,стискам палци за утрешния преглед,ама нали знаеш,всичко ще е наред😊Този комплект и аз го гледах,много е хубав.И така обичам този нежно син цвят💙💙💙

# 321
  • Sofia, Bulgaria
Ако можете да си спестите родата на изписването ще е супер. Аз след като родих каката, исках просто ММ да ни вземе да се приберем тримата вкъщи, да си метна домашните дрехи и да ми е спокойно и да се радваме на детенце.А то... Баби, дядовци, леля (работеща в аптека с постоянно болни около себе си) домъкнаха се и седнаха на почерпка. Да не коментирам свеки с ботушите в спалнята се намъкна Astonished при детето. Изключително противна история беше. Изнервих се на макс. Ама пусто млада бях, мълчах си. Сега не смеят да ми звънят даже. Обаждат се на ММ. То човек търпи до време. Сега поне ще е лято и да се домъкнат ще седят на двора Joy (каква зла вещица съм станала).

# 322
Ох, и аз искам да сме сами след изписването. Не искам никой на главата ми. Достатъчно ще ми е напрегнато сигурно, пък и смятам, че първите дни вкъщи с бебче са интимен момент за майката и бащата.
Обаче майка ми май се е нагласила да идва.. Ще трябва някак деликатно да я разочаровам. Със сигурност няма да и стане приятно и не знам как ще реагира. Confused

# 323
Да, и аз вчера попитах д-р Чавеева колко сантиметра ми е шийката и тя ми каза, че на коремния ехограф ми излиза около 3 см. което било задоволително, но ми предложи, ако искам да ми я види с вагиналния. Е, аз се съгласих, защото имах известни притеснения заради болките и вече с този трансдюсер я измери с точност 4.28 см.

Лимонче, какви хубави новини ни споделяш! Браво и на вашата бебка, още от сега ви слушка и радва 🥰 Много е сладко това гащеризонче с лимончетата и съм сигурна, че ще станат страхотни снимки, които само ще допълнят вашите лимонени сватбени снимчици! 🍋🍋🍋

Много се радвам на всичките ни бебчовци и това колко бързо ни изпълват коремчетата! Иринка, хайде успех утре и да ни се похвалиш с едно пораснало момченце! 🍀😊🍀

Много полезни съвети давате за дрешките за изписване, защото и аз се чудех какво точно би било най-подходящо. Като цяло се бях спряла на някое сладко боди и някаква ефирна пеленка, но все още не съм купувала нищо.

Дриймче и Пламъче, ама вие сте големи сладурани 😍 Тези дни ще се снимам и аз в малко по-подреден апартамент и ще ви се покажа с големия тумбак 😂

Ох, и аз вече започвам да се психясвам с тези вируси и грипове... Сега пък имало пик на грип от тип Б, а аз точно си мислех че всичко поне на този фронт отминава 🙄 Днес една приятелка, която не знаеше че съм бременна, ме видя и прегърна, а после ми каза как мъжът й нещо се бил разболявал... Е, сега съм във филма и си меря температурата постоянно! Иначе нито тя, нито 10-месечното им бебе ми се сториха болни.

# 324
Ох, аз също не знам как ще стане това с родата и изписването Sad Хич не ми е до софри, гощавки и калабалък. Нито искам помощ. Да сме си само ние четиримата. Свекърва ми дори не си е помислила да идва, но не знам дали майка ми няма намерения, а като я знам каква е обидчива....

# 325
  • Plovdiv, Bulgaria
На изписването на малкия бяха дошли бабите и дядовците, както и брата на мъжа ми ни чакаше вкъщи с приятелката си. Хубаво било да не е празна къщата. Но ние имаме изключително близки отношения с родителите ми, със свекърите също. Порадваха ни се, бяха приготвили храна да ни оставят (беше и нова година) и си ни оставиха на спокойствие. Нямало е специални приготовления, нито уговорки за оставане после. Просто ни посрещнаха. Малкия спеше през цялото време и беше спокоен. След някво време вече едни по едни дойдоха нашите баби и дядовци.
После сме си били сами от към гледане, къпане и т.н, само помагаха с храна и покупки чат пат. Но всичко си е и до отношенията със семейството. Ако ме натоварваха, сигурно нямаше да е така, но те нито ни се бъркат, нито нищо, та всички сме доволни.

Днес гушках близо 2ч бебе на месец и половина ❤ Боже, толкова беше малко, сладко и миришещо на чисто и невинно!
 Уж моя син не е много голям, пък съм забравила какви са дребосъчета. Алекс и той го гушна, даваше му шишето, ама каза че не му харесва като плаче 😁
 Много хубава гледна бяха Simple Smile

# 326
Ръкавички  не ви трябват може да си потърсите биберон  но в началото още не си пъхат ръцете  в устата. За изписването според мен  трябва  боди с къс ръкав, ританки и тънка пелена  а ако е момиче и искате с рокличка, чорапки и пелена. Шапчици не. И на мен ми се  натресоха след изпитване  родата даже и със деца им . Да не можеш да си полегнеш. Беше най кошмарния ми ден в живота.  Сега съм решила или само мъжа ми да дойде или най много  с децата но ми се иска само той да е за да си почина малко  ако  те са на градина.

# 327
  • Plovdiv, Bulgaria
Винаги съм мислила, че ръкавичките са за да не се дерат, а не да не си лапат ръцете. То и с ръкавици може да си ги лапат пак, даже по-опасно ми се вижда. Имах аз, но така и не влезнаха в употреба, все падаха. Ромпърите най-малките често имат като вградени ръкавички, доста по-удобно, поне не падат. Някой спомена и чорапки вместо ръкавички, също е вариант.

# 328
Те, не че си лапат ръцете, ама аз нямах ножичка в родилното и дъщеря ми се изподра много по лицето едната нощ

Иначе за роднините, у нас дойдоха .ай-близките няколко човека за 30мин след изписването. Дадохте ми идея да си искам сготвена манджа тоя път Simple Smile

# 329
Аз пък съм на мнение, че ръкавички трябват (макс. 2 чифта). Нашият син беше в първата седмица постоянно с одрано лице (от собствените си нокти). Всъщност имахме ръкавички, но не ги носеше през цялото време, не помня защо. Съответно беше надран. Ноктите им се махат уж чак след 2-4 седмици. Някои май изобщо не ги режат, а ги чупят/късат, много са меки. Smile
Редактирам: ако не се лъжа - ноктите стават още по-драскащи, ако се отрежат/махнат в дните след раждането.
Свекърът и свекървата ни донесоха обяд като се прибрахме от болницата и си заминаха след час - два Heart . Родителите ми от България дойдоха чак месец и половина след раждането (предварително бях казала, че искам да сме си само тримцата в първите седмици). Сега също ще е така.
Откакто сте заговорили за дрехи за изписването, малко се чудя. Разбира се, че ще е облечено бебето в нещо симпатично, но това ще го измисля сигурно около месец преди термина. В Германия май изобщо не е прието някой да идва до болницата, да се правят снимки и т. Н. И май и изобщо не ми липсва това. Sweat Smile Но всъщност много си харесвам снимката от моето изписване - родители с бебе, батко, баба, леля и кръстницата. Hug Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт