👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 937
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Добро утро Wink
Благодаря ви, момичета, че се радвате за мен и бебка и добрите ни резултати от ФМ ❤ Много сте милички! 🤗
Пламъче, Дриймче големи мацоранки сте 😉
Лоренка, както знаеш, аз и още преди прегледа бях решила, че тоя доктор е моя човек, обаче след вчера съм съвсем убедена! Прегледа беше около 40 минути, като от тях 25 ме гледа на ехографа и ми говори само за развитието на бебето и моите показатели, а през останалото време  преди съществения преглед, говорихме за самото раждане,нагласите ми и бременността ми до момента. Като цяло е прекалено рано да обсъждаме каквото и да е, но най-общо казано ми обясни всичко, което ме притеснява Simple Smile Ти какво реши за него? Още колебаеш ли се?
Относно изписването на мен много ми се иска ММ да дойде, да си ни вземе и да си ни прибере вкъщи, но мисля , че няма да се случи точно така. Най-вероятно ще дойдат бабите за малко вкъщи и после ги пращаме “кой от къде е”. Със сигурност ще им кажа да наготвят и да се подготвят сами за почерпка след изписването 😂 Изобщо  няма да ми е до шетане покрай тях.
Всички сте споделили много сладки неща за изписванията. Gift Heart
Аз исках да попитам, според вас колко и какви пелени да си купя? Бархетни, муселинови или памучни? От трите ли ше ми трябват и колко?

Редакция:
Относно Коронавируса. Wink

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 09:20 от Lemons

# 331

Аз исках да попитам, според вас колко и какви пелени да си купя? Бархетни, муселинови или памучни? От трите ли ше ми трябват и колко?

Добро утро! 🌸😇Аз взех муселинови и тензухени от Pepco, по 2-3броя са в пакет,има доста разнообразни,както за момиченца,така и за момченца.От Джъмбо си взех чисто бели тензухени. Четох различни мнения за тези пелени,но аз смятам,че ще ни влезнат в употреба.

# 332
  • Plovdiv, Bulgaria
Взех 5 муселинови и 4 памучни. Мисля, че са ми достатъчни. Всъщност не знам каква е разликата между муселинови и бархетни.. все тънки ми се виждат. С малкия не съм използвала май почти пелени, но сега ще ги ползвам предимно за завиване и покриване като кърмя навън. Поне така мисля де, пък може и друго да измисля 😁

# 333
Добро утро! Какви хубави позитивни мисли ви тресът! 😊 Аз като родих, свеки, си беше пуснала отпуска три седмици и се пренесе в нас. Родих секцио и имах нужда от помощ за готвене, пране, домакински неща, тъй като аз кърмех, а във времето в което не кърмех се занимавах с изцеждане, масаж и почистване на гърди, общо взето това от едното хранене на бебето до другото. Беше адски изтощително, тъй като трудно ми се появи и кърмата, ама това друга история. Та като цяло такава помощ за мен е безценна. Колкото и леко да ми беше секциото, операция си е, боли много, на всяко ставане и раздвижване. А за изписването свекърите, моите родители и кръстниците, близки сме и този момент споделен с любимите хора, за мен е още по-радостен. За дрехи пък изобщо не съм мислила, ще са ми подарък от свеки или мама, и всъщност са просто дрехи, какво като са за изписване. Ръкавичките са за де не се дере бебчето, но ако не са удобни и падат, винаги можете да го повивате в пеленки, въпреки че ще е топло, де да знам кое е по-удачно. Има още много време до тогава. За фейс групата, моля аднете ме. Adriana_vanchova@abv.bg Хубав ден на всички ви!

# 334
Ох, вярно, изписването...
Предния път ми беше кошмарно. Трудно се възтанових от секциото и ме болеше операцията, въобще не ми беше до купищата роднини и снимки в болницата, и после гощавката вкъщи. Ревеше ми се, както се вижда на самите снимки и исках да избягам с крясъци Laughing На всичко отгоре не бях предвидила, че за напращелия ми пълен с кърма бюст ще ми е нужен нов по-голям сутиен, и стария, с който си бях, ми спираше дишането. А нямаше как да се пусна боща дет' се вика Laughing
Иначе и на мен ми беше от ползва едноседмичното пребиваване на майка ми вкъщи, понеже ми беше трудно дори да ставам сама от леглото. Сега или пак ще разчитам на нея първите дни, или ММ ако може ще остане вкъщи. Но отсъствието му от работа е трудно,а и е свързано с липса на приходи, така че ще видим Weary

# 335
И на мен никога не би ми хрумнало да мисля за дрехите на бебето при изписването – та то е толкова мъничко, важно е единствено да са му удобни. Ами ние на какво ли ще приличаме? Animal See No Evil

Във вторник бях на гимнастика за бременни в Yoga Vibe East при Калия, мога да препоръчам (и тя самата е бременна, иначе преди водеше пилатес). Човек може и вкъщи да ги прави тези упражнения, но аз лично имам проблем с мотивацията и ми е по-приятно да отделя време и да отида някъде. Нямам търпение да спра да ходя на работа, за да имам повече енергия и възможност да посещавам чат-пат часовете през деня. Толкова съм излязла от форма, че имам мускулна треска на краката! Упражненията бяха основно за баланс, крака, дупе и ръце/гръб със съвсем леки гирички по 1 кг. Много искам да пробвам и класовете за йога за бременни в Yoga Vibe, понеже съм голям фен на мястото.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 10:27 от Simplica

# 336
Simplica, бях вчера на йога там. Хареса ми ... сега съм раздвоена къде да ходя там или в Янтра. Но може би ще си ходя в Yogavibe, аз там си ходех и преди да забременея та ми е уютно и по-чистичко ми се вижда. В Янтра предимството е, че постоянно споделят опит за естественото раждане и как да го направим по-леко, дават доста съвети.

# 337
Привет от мрачна и дъждовна София! Simple Smile Минах на ЖК Simple Smile Всичко с бебчо е наред.Отговаря си с точност,както винаги до дни 25 + 0 дни.
Вече сме 800 г Simple Smile
Взеха ми пак кръв и урина,като кръвта сега май беше само за една епроветка,а не като миналия път за 3.След три седмици пак ще отида,дано с изследванията всичко е наред. Simple Smile
Бебенце си поритва (и снощи доста си поигра в корема ми) ,а ние се прибираме за провинцията. Simple Smile
Хубав да ви е деня,по-късно ще ви прочета какви ги вършите вие. Simple Smile

# 338
Привет от мен! Simple Smile
Благодаря за милите думи, момичета Flowers Hibiscus Kissing Heart Дриймче, страхотно коремче имаш! Heart Eyes
Очаквам скоро и другите мами да качат снимки. Омче, ще те чакаме и теб с коремчето.
Иринка, много се радвам, че бебчо расте. И тук днес духа силен вятър и се кани да вали. Нищо общо с вчера. Май няма да излизам и си правя планове да чета книжка.
Обсъждате изписването и калабалъка с родата. Много ми се иска да раждам естествено и ако е рекъл Бог, без усложнения. Та в такъв случай бих се радвала да дойдат близките да ни видят и да споделим този момент с тях. Но ако нещата не се развият по очаквания от мен начин, сигурно изобщо няма да ми е до родата.
Ръкавичките за новородени са именно да не си драска бебчето лицето.
Криси, този Пепко ми е на една крачка както се казва, но още не мога да стигна до него. Явно аз ще съм от мамите, които ще пазаруват в последния момент.
Мацки, пожелавам ви един прекрасен ден! Flowers Cherry Blossom

# 339
Привет, момичета!
Иринка, браво за хубавите новини.
Ще отида и аз до Пепкото тези дни. Пелени ще взема от там или от Джъмбо.
От Комсед си набелязах една раница за количката.
Да ви се похваля, че минах обременяването с глюкоза днес пак. Този път успешно!
Резултатите са готови, но на мен нищо не ми говорят. Ще ги кача, ако има някой по-компетентен ще съм благодарна да коментира.
Скрит текст:

Кайлин, ти пуска ли втори път кръвна захар?

# 340
Мистик, всички стойности ми се струват в норма на първо четене.
Аз пусках отново без да съм яла и пила каквото и да е със захар на миналия ден и излезе 3.66. Във вторник съм на преглед и ще питам аг-то дали има нужда в този случай.

# 341
Привет, и аз ходих давам кръв, 3 епруветки и после спах пак Simple Smile за изписването.... с дъщеря ми си бяхме сами, те и във Вита не правят изписвания, взимаш си бебето и айде... но сега съм с други свекита, ще видим как ще се разберем, че се опитват да са по-рогати от мен. А колкото до пелените, аз имам 4 от Джъмбо, но ще си взема още, с дъщеря ми вървяха доста, във ванатс слагах по една, в количката вместо калъфка от възглавница, по дивани със същата цел, да не наплюе нещо, и една на повивалник с винаги имаше, ако се изпишка докато й сменям памперса да попива, че иначе тече на земята, за завиване също стават.. още сега ще пиша на мм да преслуша тези в Пепко

Мистик, раниците от Комсед за по 100лв в Ибей са по 30 Simple Smile

# 342
Кайлин, мисля че няма да имаш нужда от обременяването. Дано! 🤗
ShukM, аз съм си харесала една от евтините и ме съмнява, че ще я намалят, но все пак ще изчакам. 100лв за раница/чанта за памперси не бих дала. Rolling Eyes Има доста приятни и тук за по 40-50лв (КикаБу, Чиполино) и ми се струва излишно да се поръчва от чужбина. А и ми се виждат същите, само различни етикетчета имат 😀

# 343
  • София
Мистик - не знам защо ти е назначението и на инсулин?! Той не се гледа по време на бременност. Само глюкозата, която ти е напълно нормална и диабет НЯМАШ.
Явно с храненето се справяш добре за сега, така че продължавай Simple Smile

# 344
  • Varna, Bulgaria
Мистик и аз щях да ти пиша същото. Глюкозата ти е супер. Няма за какво да се притесняваш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт