👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 852
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз май нямам какво толкова да поръчвам от комсед, макар че ме изкушава намалението.. Мислех раница, ама не съм сигурна и за това. Доста от нещата пък не са налични онлайн. Ще помисля дали да не ида до магазина, той ни е на 10 минутки, но пък да не е няква лудница, че аз се изнервям бързо Grinning

Дрийм ние снощи го направихме това с мъжа Grinning Аз че по принцип че си викам, викам си..ама тия месеци е чудо просто. А той е пълно спокойствие и ме търпи иначе, но явно напоследък му идвам в повече, че и той взе да вика Grinning

Ние за жалост, по една или друга причина, не сме ходили по чуждото море. С бебе и дете на 4г със сигурност няма да се навия да идем, особено за пръв път и като не знам как седят нещата.. Но септември евентуално на нашето си море, може да някой друг ден. Още не сме го мислили, но това е най-лесното.
По опита ми с малкия, докато са още бебета и само спят и ядат е най-хубаво да се ходи където и да е. Те навън са спокойни (поне повечето) и си спинкат, и нямах грижи аз.
Малкия беше на година и половина като бяхме за пръв път на море, даже 2 пъти. Всъщност е ходил и на 4м, но то беше пролетно море, на гости при приятели.. та само го гледахме, че беше още студено Grinning От тогава всяка година ходим, често освен с нас ходи и с баба си и дядо си (моите родители са още доста млади и нямам проблем да е с тях). За сега, да чукам на дърво той е нямал проблем с вируси. Аз също, а ходя всяка година от 1та ми година, че съм прекарвала няколко пъти и по 3м на морето, отново е нямало проблем в това отношение. Мъжа ми не е много по морето, но и той не е имал проблем като ходим. Та според мен и е до организъм, имунитет( може би). Не знам, но не ме притеснява нашето си море Simple Smile
Тази година се раждат доста бебета в нашата компания, като нищо догодина ще намерим някоя вила и ще идем всички с децата Simple Smile Ние обичаме да сме с компания, пък и за по-големите дечковци е по-добре да имат също с кой да играят.

# 406
И аз гледам сайта на Комсед тъкмо, ми то всичко което евентуално бих купила го няма в наличност в магазина в The Mall. Една сгъваема кошара, раница и една мрежичка от тези за   ваничките съм набелязала, но исках да ги видя на живо. Май ще пропусна.

# 407
Аз от Комсед си поръчах стерилизатор на Авент.
За мамите които харесват БГ шевици:

# 408
Момичета, какви са тези раници, за които говорите?

# 409
Привет и добро утро!
Хубава тема сте подхванали - за моренца, плажове и коктейли. Аз яко съм се залостила в Пловдив и от началото на бременността никъде не сме ходили, направо се размечтах като ви чета. Не съм опитвала този розов джин, обаче привлече вниманието ми. Grinning Не смея да навивам ММ още от сега за море. Ще видим като се роди бебето как ще се напаснем и тогава може и да повдигна темата.
Относно вирусите, в България на морето не сме хващали, обаче е имало случаи на гръцкото море ММ и компанията ни (мен ме пропусна) да имат стомашно-чревни проблеми... Та всичко е на късмет.
Аз всеки ден се дразня за нещо на ММ. На моменти се чудя как ме търпи изобщо? То аз едва се трая. Joy Тия хормони са ме направили много лабилна, а не бях такава.
Грт риъл, успех днес! Всички стискаме палчета!
Мистик, изглеждаш много добре! Hug И аз съм се закотвила на +5 кг за сега, но съм на преглед чак след две седмици и тогава ще споделя как наддава бебето спрямо качването ми на килограми. Но за успокоение да ти кажа, че последният път като бях на ЖК, преди мен имаше едно момиче в 28 седмица, която била качила само 2 кг., а бебето й се развиваше чудесно.

# 410
  • София
Добро утро на всички прекрасни мами с още по-прекрасни коремчета 🥰

Мистик, имам едно подозрение, че сме се срещали 😊 Дали пък модерното свеки не се казва Анна 🤪

Аз не съм успяла да се скарам с мъжа си, но все по-често го чувам да казва : “ Ох, още малко остава” 😃 хаха успокоява си се човекът 😃

Аз съм от тези, които още нищо не са купили. Поръчали сме си само легълце, шкаф и люлка на Erbesi. Като дойдат те, ще започнем с другите неща, за да имам къде да ги прибирам 😊

И на мен др мами са ми казвали, че Комсед април/май имат големи намаления.

PS : За раниците - моята кума дойде на гости миналата седмица от Варна с много яка раница от Уайкики. Аз не бях обръщала внимание, че там има.

PSx2 : Заради вашите розови коктейли, аз имах снощи розови сънища 😆😆😆

# 411
Скрит текст:
Мистик, имам едно подозрение, че сме се срещали 😊 Дали пък модерното свеки не се казва Анна 🤪
Възможно е, възможно е. А пък може и да е голямо съвпадение. 😂😂
Подскажи ми малко. 😊

# 412
  • Sofia, Bulgaria
Добро утро Nature Sunny
Какви коктейли на сън, само мъже сънувам Blush , липсата на секс ми се отразява жестоко. Лекарките който ме преглеждат казват никакъв секс, ама с тия оргазми на сън, не знам дали не е проблем.
На момичетата който им липсват пътувания. Да не ви стряскам, но тепърва ще се наложи да се ограничите за жалост. Поне до около 2 годинки на детенце. Ние на първо море с каката (тя на 8м.) резервирали сме, платили сме и през нощта ми вдигна висока температура. С дете планове не може да си направиш. От тогава пътуваме без резервация. И с един чувал лекарства. Да чукна на дърво чревни вируси не сме хващали никога на нашето море.

# 413
  • София
Да ви успокоя, че според мен нервите и хормоните ви тресат, защото сте млади. А това си е добре 😁
Мен не можеш да ме бутнеш, станала съм спокойна като фикус. Чак си се учудвам, хахах. Да кажат и другите дами с повечко години, но ми се струва, че е от това.

Аз не съм мърдала от София от октомври и няма и да мръдна най-вероятно поне до средата на лятото. Сега съм ограничила силно и излизанията, заради гриповете. Направо не знам как издържам. През уикенд съм някъде иначе - или по работа, или за удоволствие. Предишната година и половина изкарвах и по една седмица в месеца при мъжа ми. Ходех на театър/концерт/нещо си по 1-2-3 в седмицата.  Нищо от това сега няма, а като гледам, ще е силно ограничено и след това Simple Smile добре, че още работя, хахах. След Великден ще изкукам, добре че се задава хубаво време. Решила съм през деня да се качвам с книгите и лаптопа на Алеко, поне да съм на чост въздух. И си е в София.

Може би в понеделник ще се наложи да отскоча за 1 час до Мездра по работа, направо се чувствам все едно ще ходя да видя Тадж Махал!!! Изчислихме, че до там е около 50 минути, така че е хоре-долу като от Дружба до Майчин дом. Така че най-вероятно ще отида. Ако не се чувствам ок - ще го отложа, не е чааак толкова спешно.

# 414
Правете повече секс и не се карайте с мъжете! За морето да се изкажа...дъщеря ми беше цар на стомашните вируси, стигала е до 4 на година, дори ноември месец, когато децата боледуват от грип, тя Пак стомашни ловеше, но гръцките минават за една нощ дори без лекарства, докато тук хвАна един... не искам да се сещам за него, иначе с бебе на море е по-лесно от колкото с бебе на годинка Simple Smile от сега да си знаете

# 415
Малко неадекватно се включвам в разговора, ама пак ви изпуснах за няколко дни и няма наваксване Smile
На средата на темата, ама все пак - благодаря, Дриймче, че си се постарала отново Hug

Симплика, Уигзи, да продължа от предишната тема обсъждането на раждането в Акушерски кабинет "Зебра" в МБАЛ Света София. Много се бях навила да се обърна към тях точно заради нестандартния подход при раждането. Обаче... и аз като проучих цената, се втрещих и се отказах. 2700 лв. за раждане, колкото и да е перфектно всичко, си е направо обирджийство Flushed При положение, че ще дадем толкова много пари за стволови клетки, просто няма как да им се получи. Доколкото разбрах, нормално раждане в същата болница е 1600 лв. Не е малко, но е с 1000 лв. по-малко от въпросното. Все още не съм го решила на 100%, но може би там ще раждам с моята АГ в същата болница, тъй като има сключен договор с тях. Разпитах сестрата на ММ, която ражда при нея миналата година, и тя ми каза, че докторката също прилагала някои от тези техники при раждането - да заемаш различни пози, включително кучешката, да ходиш по коридора и т.н. докато бебето слезе максимално долу, за да започнат напъните. За Зебрата има и още нещо, което ме притеснява - ако, недай си боже, в последния момент се наложи секцио по спешност, ще умра от ужас. Ще трябва да разчитам на някой си лекар от болницата, който за пръв път виждам - не, мерси.

А за курсове, мисля да се обърна към акушерката Анелия Стойчева от "Мисия мама". Тя води и неделната гимнастика за бременни в Yoga Vibe South, от която съм много доволна. Много позитивен човек, а и ми изглежда компетентна като специалист. Курсовете ги провежда персонално с всяка двойка и са в няколко модула.

По темата с легълцата и матраците - за легълце все още съм в голяма чуденка. Ровя из сайтове, гледам и все нещо не ми харесва. Искам да е голямо - за матрак 70 х 140, защото смятаме да инвестираме в скъп и качествен матрак, и идеята е да се ползва максимално дълго. Ще ми се да има сваляща се решетка за лесен достъп до бебо, 2-3 нива на матрака, пък и по възможност люлеещ механизъм Grinning То станаха хиляда изисквания.
За матрак - едната ми опция е този, който обсъждахте на Магнифлекс Pierre Cardin. Но сякаш повече клоня към турските на Yatas. Миналата година си накупихме много неща от Турция и съм ги признала като качество турските стоки.  Единият матрак, който съм харесала - https://yatas.bg/Спално-обзавеждане-Матраци/детски-матраци-детско-обзавеждане/714-bebis/#/35-размери_матраци_детски-70_х_140
Това е може би най-дебелият бебешки матрак, който съм виждала.  Има и две нива на твърдост според възрастта на детето, явно от двете страни. За мен матракът е една от най-важните покупки за бебчо. Този е скъпичък, но за това пари няма да пестя. Предпочитам да накупя парцалки за 5 лв., но да спи на скъп матрак, отколкото обратното. Самата аз съм с гръбначно изкривяване, което ми беше установено на 7 години. Само аз си знам през какъв ад съм минала и какви усилия съм положила, за да не стане гръбнакът ми в S-форма, въпреки че най-добрите специалисти бяха на мнение, че няма да успея да избегна влошаването. Е, днес никой не може да разбере, че имам изкривяване, но аз си знам какво ми е коствало. Та ви съветвам и вас, купувайте само висок клас Simple Smile

Набелязала съм и такъв матрак-гнездо - https://yatas.bg/Спално-обзавеждане-Матраци/бебешки-матраци/4193-juno-new-born-baby/
Нещо не става с тези линкове, качвам снимка
Скрит текст:
С ергономична форма, която наподобява позата на бебето в утробата и това много го успокоявало и облекчавало коликите. Също помагал за рефлукс и поддържал в правилна форма главата, така че да няма деформации. Изглежда ми много практично нещо, защото можеш да си го местиш от стая в стая, бебо да спи и при нас на спалнята, ако се наложи, а също и да си го носим при пътуване, без да се притесняваме, че ще спи на неудобен матрак. Освен това тук цената му е доста по-ниска от видимо същия - Cocoonababy, който горещо ми препоръчаха и е на цена от 320 лв. Вие мислили ли сте за подобна покупка?

Оммче, моля те сподели за този nappy week, че и аз съм от ентусиазираните с многократните пелени Grinning И защо си се спряла точно на тази марка Bambino miosolo all in one. Аз си мисля да поръчам пробен пакет от peleni.bg като се роди бебчо, за да пробвам на коя марка и кой вид ще са ми най-удобни. За тия пелени още водя дебати с таткото, който вече ме е нарочил за луда Grinning Не можело ли като нормалните хора да си ползваме памперси Sweat Smile

Съжалявам, олях се. Хубав ден ви желая на всички и се връщам да ви чета Hug

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 12:09 от bellisssima

# 416
Голямото го дресирахме да пътува още от съвсем бебенце. И сега е обсебена от пътувания, даже преди няколко дни ми обясняваше, че е тъжна, защото не е летяла със самолет чак от декември Grinning
Винаги сме я водили с нас на всякакви трипове по света, ние сме луди на тема пътувания - в началото съобразени с нея - да има и някой друг зоопарк, увеселителен парк, а сега където вече дойде. тя сега е на шест и се пазари за Москва, мъжа за Нова Зеландия, но понеже аз купувам билетите внезапно всеки път, мисля да си замъкна в Патагония. Пътуванията дават такъв кръгозор и възпитават, че дори не съм си помислила да ги ограничавам Heart
Загледах и аз нещата в комсед, но хич не ми се купува само заради намалението.
Мистик - разкошна си, къде ги видя тези много кила?

# 417
Здравейте!
Момичета много добре изглеждате. Аз сега съм в 25 гс и изведнъж ми порасна корема, та направо ми е затруднено дишането тези дни.  Да ви попитам вие имате ли такъв проблем? Вечер също не мога да спя, голямо въртене пада. Незнам как ще е до края.!!

# 418
За големите каки и батковци да ви споделя, че последните 2-3 лета намерих начин да прескачаме чревните вируси. Започнах да давам на сина ми синбиотик Пробиен кидс всеки ден по едно хапченце от май до към септември. Да чукна на дърво, не е карал такова чудо от лятото, когато беше на 2 годинки.

# 419
Добро утро и от мен, голямата поспаливка! Единственото което ме вдига от леглото към 10:30 е вече наболяващият ляв хълбок, иначе мога да спя по цял ден 😂

Гет риъл, предстои ви един изключително вълнуващ момент! Да знаеш, че дори да не ти започне прегледа Чавеева, то и Константиниду е много добра, а и тя прави само едни замервания, които се изчисляват компютърно. След това Чавеева си преглежда всичко отново, но не измерва големината на стомахче, бедро и т.н., защото Константиниду ги е въвела в програмата. И двете са със страхотно отношение и правят този преглед много специален 😊

Ах, как хубаво заговорихте за моренцето! Ние мислехме да отидем в началото на май до Гърция, но ще изчакам да видя как ще се развие ситуацията с коронавируса и тогава ще преценим. До септември, обаче, си мисля, че всичко ще е преминало и определено ще отскочим поне за един уикенд с бебка 🌊🐠🌊.

Хахахаха, engruseva, и ММ ми сподели веднъж, че си повтаря как и това ще мине и че всичко е въпрос на време, а скоро съм щяла да си стана предишния човек 😂😂😂 Повтарял си "Още малко, още малко!" и така избягвал да ми влиза в настроението и да се изпокараме.

Белисима, и с ММ имахме пререкания относно многократните пелени, чудел се как така не сме можели да сме като другите хора и да ползваме еднократни и т.н. Ами пресметнах му как употребата на многократни пелени ще ни излиза максимум 20 лв. на месец и същевременно бебето ни няма стои по цял ден с химия на дупето си (това с намаляването на замърсяването него не го блазни, така че не му го говоря), а и му показах колко лесно се борави с тях. Точно това е и причината да се спра на all-in-one пелени, за да може да са лесни и удобни и за него, и за бабите. Bambino miosolo ми харесват, защото не са с копчета (имам приятелка, която ползва само многократни пелени и от нея знам, че с велкро е по-лесно смяната, особено през нощта). От 15 март сме на училище за родители и там има тема за употребата и видовете многократни пелени, та след това ще споделя какво съм научила 😉

Общи условия

Активация на акаунт