👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 834
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Добро утро и от мен, голямата поспаливка! Единственото което ме вдига от леглото към 10:30 е вече наболяващият ляв хълбок, иначе мога да спя по цял ден 😂

Гет риъл, предстои ви един изключително вълнуващ момент! Да знаеш, че дори да не ти започне прегледа Чавеева, то и Константиниду е много добра, а и тя прави само едни замервания, които се изчисляват компютърно. След това Чавеева си преглежда всичко отново, но не измерва големината на стомахче, бедро и т.н., защото Константиниду ги е въвела в програмата. И двете са със страхотно отношение и правят този преглед много специален 😊

Ах, как хубаво заговорихте за моренцето! Ние мислехме да отидем в началото на май до Гърция, но ще изчакам да видя как ще се развие ситуацията с коронавируса и тогава ще преценим. До септември, обаче, си мисля, че всичко ще е преминало и определено ще отскочим поне за един уикенд с бебка 🌊🐠🌊.

Хахахаха, engruseva, и ММ ми сподели веднъж, че си повтаря как и това ще мине и че всичко е въпрос на време, а скоро съм щяла да си стана предишния човек 😂😂😂 Повтарял си "Още малко, още малко!" и така избягвал да ми влиза в настроението и да се изпокараме.

Белисима, и с ММ имахме пререкания относно многократните пелени, чудел се как така не сме можели да сме като другите хора и да ползваме еднократни и т.н. Ами пресметнах му как употребата на многократни пелени ще ни излиза максимум 20 лв. на месец и същевременно бебето ни няма стои по цял ден с химия на дупето си (това с намаляването на замърсяването него не го блазни, така че не му го говоря), а и му показах колко лесно се борави с тях. Точно това е и причината да се спра на all-in-one пелени, за да може да са лесни и удобни и за него, и за бабите. Bambino miosolo ми харесват, защото не са с копчета (имам приятелка, която ползва само многократни пелени и от нея знам, че с велкро е по-лесно смяната, особено през нощта). От 15 март сме на училище за родители и там има тема за употребата и видовете многократни пелени, та след това ще споделя какво съм научила 😉
Оммче ще бъде полезно. Аз също се замислям този път за тях.

# 421
  • Варна
Бях на ЖК до сега. Попринцип, след ФМ в сряда си бях казала, че днес ще кажа на АГ да не ме гледа на ехографа, защото няма смисъл през два дена. Аз си мислех,че тя ми е направила ФМ на предната ЖК, пък то се оказа,че тя тогава ми е правила ранна ФМ. Та сега като и казах,че сряда съм била при друг лекар на ФМ тя ми каза,че няма проблем, прочете какво ми е писал на листа, но държеше и тя да ми направи, за да била сигурна. И така стана, че  днес пак бях на ФМ Grinning Хубавото е,че АГ ми направи диск, пуска ми бебка на 4д, видях и всичко - ръце, дупенце, крачета, но лицето пак забито ниско долу. АГ ме прати да се разходя 20 мин, че да се събуди и да се поразмърда, но пак нищо... Малката си държеше пръстчето и все едно ни правеше "Не, не, няма да ви дам да ме видите" Hands Point Up
Много сладко беше Heart
Мери ми шийката с вагинален и я измери 5.30см, което е по-малко от това,което ми каза другия доктор, но няма значение, щом е по-дълга от 2,5см. Simple Smile
За бактериите ми най-после ми изписа доста силен АБ. В аптеката като ме видяха,че съм бременна и искаха да им представя изследването за чувствителност на бактериите иначе не искаха да ми го дават. Та, нова драма ScreamОбаждах се сега в кабинета и АГ ме увери,че няма да има проблем да го пия. Ще и се доверя, ама 6 дена докато свърши тоя АБ ще треперя.
Получих втвърдяване на корема докато бях в кабинета и АГ със сигурност потвърди,че това са Бракстън хикс. Хубавото е,че аз няколко дни си ги броя предвидливо и повече от 7 на ден не съм получвала. Каза да сменя Магнерота с Биоелектра или Алеракт и пак да си пия по три пъти на ден.
Б12 ми е 380 от една опаковка Метилкобаламин, а сега АГ ми подари някъв нов продукт Smart HIt B12 на капки. Каза да го пробвам. Някоя пила ли го е?
Охххх много подробно ви описах всичко, едва ли ви интересува чак толкова Grinning Ще ме извинявате. Wink

И последно да ви вляза в темичките от днес Wink Ние с ММ не се караме. Grinning не се усещам по-изнервена от преди бременността, даже напротив. Като цяло сме единодушни за нещата свързани с бебето и мога да кажа,че за доста неща ми е дал картбланш да вземам каквото аз искам и да правим каквото аз преценя. Wink

Днеска ще съм на линия , че всички приятелки са болни. Втората грипна вълна явно вече залива. Mask

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 12:05 от Lemons

# 422
Добър ден. Ах морето...ние лятото ходим три пъти поне и отделно скитане на където ни видят очите. От сега обаче не мога да го мисля. Първо защото нямам представа, живот и здраве какво ще е бебето-баткото беше мушица, това ако е некво ревливо и пискливо със сигурност, където и да идем няма да е почивка. Второ, честно казано малко ме е страх, на три месеца егати какъв имунитет ще има това бебе, без почти никакви ваксини? То на мен ми влияе смяна на климат, та на него. А иначе ми се ходи някъде, та ми се плаче. Незнам ще го мисля септември. Като цяло не съм човек, който планира. Допускам всичко да се случи, падам си по спонтанните решения съобразени с дадения момент. За сега ми е важно да е наред всичко и в слдващите седмици с бебето, после и раждането да е ок. Сега само това ме вълнува и само това мисля. Обаче пък вие ме кефите-то са джинчета, Гърция, супер яко! 💓😁

# 423
Амели, благодаря ти. В интересн на истината тия дни се чувствам по-лека в сравнение с миналата седмица примерно. Странна работа. Така се надявам и ние да свикнем да пътуваме с детето. Гледай как ни подпали сега с тези почивки Smiley  Размечтахме се всички.
bellisssima, това гнездо/матраче до кой месец се ползва ? И аз гледам подобни, но се чудя до когато може така да се "закопчава" бебето върху него ? Струва ми се за кратко.. Аз също не мога да реша за креватчето - дървените са ми най-красиви, тези Next to me пък ми изглеждат най-практични в началото, преносимо искам за пътувания, нямаме и много място.. Не ми се купуват 100 креватчета, които могат да се ползват едва няколко месеца и още толкова матрачета. Вариант 1 е сгъваема кошара хем за вкъщи, хем за пътуване, но пък са ми много грозни.. Вариант 2 дървеното от Икеа + сгъваема за път или такова матраче. Thinking

# 424
  • Варна
Оо Белисима, сега те изчетох и колко много ти благодаря за този линк с гнездото матраче, ако знаеш! Wink
Гледах това Cocoonababy, но то струва 300лева и почти се бях отказала, а ми се струва много полезно да имаш такова нещо.
Мистик, мисля че се ползват до 4-5 месец, зависи колко расте бебчето.

# 425
  • София
Момичета, не съм спец, все пак ми е първа бременост, но аз много мислих за такова гнездо. Как ще помага при рефлукс, като при рефлукс бебетата се оставят да лягат настрани ? Също така, до колкото знам за главичката пак трябва да спят настрани, като се сменят постоянно страните. А сякаш в това гнездо, в което ще могат да спят само първите месеци, трябва да са легнали по гръб. Поправете ме, ако греша и дайте разяснения, ако сте ползвали такова преди 😊😊😊

Лимонче, аз пия алеракт 2х1 от ноември от престоя в болницата и съм доволна.
Също така пия B12 на Смарт хит, не е много приятно на вкус, но бързо се абсорбира 😊

# 426
Здравейте  момичета , тия дни ми е много сдухано и не ми се пиши . Проблема с едното бебе , май ще се окаже по - сериозен, не искам да се навивам предварително на каквото и да е , но май не мога да не се притеснявам. Опитвам се да съм  спокойна , до 08ми до ФМ и тогава се надявам наистина да се окаже нещо по - безобидино . Моля се да е така , обаче постоянно ми се реве и не ми е до нищо.
Съжалявам , за негативния пост , но ще ме извините че няма да съм много редовна тия дни , и се надявам след седмица да имам повод да крещя от щастие . Стискайте ни палци .

# 427
  • София
Пенка, тук сме за да споделяме всичко - и щастие и тревоги... разбирам те, че ти е трудно, но съм и сигурна, че скоро ще се похвалиш с хубави новини и всичко ще е наред при вас 😊 Стискам палци 🥰😘🥰

# 428
Здравейте!
Снощи си погледнах резултатите в сайта на болницата .Урина и глюкоза-екстра!
Обаче ПКК от миналия път няма нищо общо .Все пак тогава беше 17.12 ,а сега 27.02.
Половината стойности над норма,другата половина под норма.Меко казано ме хвана едно такова притеснение.Но пък гледам да не се вкарвам в големи филми.
Хемоглобина ми тогава беше 114.От 14.01 започнах да пия Фероглобин,но къде по едно хапче,къде по две.Една седмица даже не ги пих,защото ги нямаше....Та сега ми е 106.Но пък и с напредването на бременността е нормално да пада .Четох доста по форума и все пишат,че щом не е чак под 100 не е много фатално.А и в края на втория триместър падал най-драстипно,точно както съм в тези седмици.
Ще си пия хапчетата ,пък каквото такова.

Ето и последните ми снимки от снощи Simple Smile

# 429
Ирина, можеш да пиеш и билкова кръв, и чай от коприва (мн помага, а не е гаден, честно). Тази стойност е наистина доста нисичка, но имаш време да го вдигнеш Simple Smile

# 430
  • София
Здравейте днес и от мен.
Честито на всички минали прегледи и ФМ и са доволни Simple Smile
Както и на всички прекрасни покупки, сладки кореми и хубави снимки Simple Smile

Пенка - с моята предна бременност заради хидронефроза на бъбреците на детето ми се бях поболяла, даже се намери една лекарка да ми каже, че бъбрека може да се пръсне!!!! Когато се роди от 10-та (най-високата степен) падна на 2-ра. Почувсрвах облекчение, вярвам че ще получвстваш и ти за вашия проблем!

Говорите си за почивчици...
Аз съм родом от Созопол, та края на август/септември ще отидем при майка ми, хем море за каката, хем да видят малкия. Е, каката ще отиде на море и юли ама сама Simple Smile Вече няма търпение.
Много много много много ми се иска една 3-4-дневна почивчица из Пирин май месец.... не знам дали ще ни се получи с всички покупки и това скъпо раждане което ми предстои, както и времево дали ще успеем както и организационно с работата и тнт.. Нооооо аз ще си се надявам много!

Мисля и аз да посетя комсет утре за един повивалник и ако харесам нещо.
Днес купих първите дрешки от некста, каката намаза и тя Simple Smile

Утре пускам месечните ми изследвания, дано са ок.

# 431
Ние тук, ще стискаме палци много, то е ясно. 8 март не е далече, но за теб със сигурност е на края на света. Аз на твое място още днес щях да отида пред кабинета за фм да моля да ме прегледат, ако трябва с доплащане. Нямаш ли начин да ускориш нещата с прегледа, за да не психясаш до тогава, да не се подлагаш на това мъчение да мислиш какво, ако и защо?
Здравейте  момичета , тия дни ми е много сдухано и не ми се пиши . Проблема с едното бебе , май ще се окаже по - сериозен, не искам да се навивам предварително на каквото и да е , но май не мога да не се притеснявам. Опитвам се да съм  спокойна , до 08ми до ФМ и тогава се надявам наистина да се окаже нещо по - безобидино . Моля се да е така , обаче постоянно ми се реве и не ми е до нищо.
Съжалявам , за негативния пост , но ще ме извините че няма да съм много редовна тия дни , и се надявам след седмица да имам повод да крещя от щастие . Стискайте ни палци .

# 432
Пепи, стискаме палци всичко да е (и то ще бъде) наред!
А второ мнение получи ли? Специалист в друг град ако трябва?

# 433
Аз резервирах все пак една вила, поне е с безплатна анулация до самия ден и вече мога да спя спокойно Simple Smile
Пенка, стискам палци всичко да е наред и притеснията ти да са неоснователни.
За Комсед - още нищо не съм взела, но пък намазах една винетка преди малко Grinning
За кошарите - аз харесвам дървените и ще сме с такава, долепена към леглото. така ми беше най-удобно в началото. Сгъваема имаме за път само, ползвала съм я и за игра.

# 434
Пенка, и аз ще стискам палци да се включиш с по-добри новини! Тук може да си говорим иначе за всякакви глупости, но най-важното е да ни се родят живи и здравички, всичко останало е без значение. Така че споделяй без притеснение какво е положението.

Мистик, и аз съм със същата "креватна" дилема - и Next-to-me ги гледах, и сгъваемите кошари... Едно е сигурно, ще имаме едно стабилно дървено легълце с хубав матрак, по възможност тип люлка. Оттам нататък ми се струва май най-практично да вземем едно такова гнездо за първите месеци. Поне е по-малко, пренася се най-лесно и ми изглежда супер удобно. Ама ще видим де, не съм го решила със сигурност. А иначе самото гнездо го дават да се ползва, докато започне бебето да се обръща само. В сайта на Cocoonababy е посочено докъм 4 месеца.
Лимонче, и аз го бях отписала това за над 300 лв. Някак си, ужасно много ми е, на фона на всичките покупки, които трябва да направим. Добре че попаднах на това, докато ровя за матраците.

Engruseva, доколкото разбирам, лекият наклон на тялото е това, което помага срещу рефлукс. И аз се чудех как точно това се съчетава със съветите да се върти бебето като кебапче ту на едната страна, ту на другата. Ще го проуча повече този въпрос. Тук в сайта на Cocoonababy има малко повече информация, за разлика от турците, които са по-пестеливи откъм обяснения кое как и защо - https://cocoonababy.com.au/pages/the-cocoonababy-nest

Оммче, задължително да споделиш после какво сте научили за пелените. На мен ми е много трудно да се ориентирам в цялото това разнообразие. Страх ме е предварително да се запасявам с такива неща, за да не се окаже, че друг модел ми е по-удобен от този, от който съм накупила n-бройки. Мисля да кажа на всички приятели, които ще идват да ни видят, да не се чудят какво да подаряват, а директно да купуват по едни такива гащи Grinning

Направо ви завиждам на планиращите почивка. Ние нищо не смеем да плануваме. А как ми се ходии...реве ми се чак. Не мога да си представя как ще пропусна морето тази година, но може и да се наложи. То не стига че ще ме е страх да пътуваме толкова часове до морето с малко бебе, ами и хич не го виждам откъм финанси как ще стане. Аз вече започнах да се притеснявам как ще се справим с парите. Стволови клетки - кажи-речи 5 хил., раждане 2 хил., кошарки, матраци, ванички и куп още неща.. Не му виждам края направо Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт