👶Готините мамчета на месец юни, учат се от 4 да са ранобудни! 2020 - 🌞Тема 10

• 36 708
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
С първото дете ползвах само ножичка, даже още си я ползвам. За аспиратор вземете на бейбивак, при хрема със смукане с уста почти нищо не може да се направи, а този се монтира и за прахосмукачка и прави чудеса (може и с уста да се ползва).

За шишетата - аз си бях взела ел помпа на авент и само шишето, което идваше с помпата. Като се върнахме от родилното се оказа, че малката не суче и мъжът ми отиде и купи цял комплект шишета и биберони на авент, които ползвах 2 седмици, докато се научи да суче. Мисълта ми е, че не е някаква спешна и важна покупка, винаги може да се вземе при нужда.

# 556
  • София
Добро утро и прекрасна седмица!
Аз се запътвам за проверка на ТСХ 🤪

# 557
  • Plovdiv, Bulgaria
С първото дете ползвах само ножичка, даже още си я ползвам. За аспиратор вземете на бейбивак, при хрема със смукане с уста почти нищо не може да се направи, а този се монтира и за прахосмукачка и прави чудеса (може и с уста да се ползва).

Ползвам само с уста и вадя всичко от носа. Да, трябва повече усилие и въздух, но си върши работа. Така и не се престраших да ползвам с прахосмукачката. А и детето като беше малко се страхуваше от нея, и сега много не я обича. То като цяло процеса си е зор, то пищи, реве, тръшка се, не знам ако трябваше и с прахосмукачката. А е имало моменти и посреднощ съм чистила през час, пак не виждам как ще шумя тогава. Но пък имам приятелки които си го ползват де, уж не било страшно.. така де, мисълта ми беше, че и с уста си става, пък който се престраши нека се улесни и с прахосмукачката. Сигурно е доста по-удобно, предвид че не оставаш без въздух и ти Simple Smile

# 558
  • София
Добро утро 🙂
Тази нощ се събудих за wc, но ме заболя нещо към крака и съм заспала пак. Таз ли, сухожилие или въже... Нямам идея какво беше това чудо, но определено беше доста неприятно.
Бях купувала хигиенен комплект, но и аз нищо не ползвах. Аспиратор удобен ми беше "смучещия", а и добре се справяше, за момче нито четка, нито гребен.. Крусти махнах по-късно като беше здрава фонтанелата, беше ме шубе по-рано. Температурата мерих с обикновен, а нокторезачката не ми беше удобна.
Настроила съм се за разходки днес и утре 🌞
Хубава седмица и само добри резултати да чуваме 🍀

# 559
  • София
Добро утро Simple Smile
Минавам да се оплача, че вчера за първи път реших да си бия Клексана в паласката. Естествено, понеже там си има достатъчно кожна гънка, си я бих под 90 градуса. Синина нямам, но така ме боли като го допра, че се наложи да спя основно на ляво. От което тазобедрената кост на левия крак протестираше. Въобще, голям майтап. Тази сутрин чинно си я бих в корема и си отдъхнах, хаха. Да видим кога пак ще експериментирам!
Аничка, утре таратор след йогата?

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 09:54 от get_real

# 560
ivelle, тази количка и на мен ми допада! И аз я гледах. не ми се дават излишни пари. Аз имам, но ми се иска да си я подновя. Столове за кола също си имам. Ще взимам само количка, нови шишета и биберони. Някоя дреха или комплект за изписване. Друго си имам. Само да сме живи и здрави
 Revolving Hearts

# 561
  • Варна
Момичетааа Simple Smile Flowers Lemon
Какво е това затишие в темата? Тука ли сте, как сте?
Моите часове за разкрасяване отпаднаха за днес, заради болести и ще си стоя в нас днес. Покрай мен буквално всички са болни. В това хубавото време ще трябва да се изолирам вкъщи и да се пазя Disappointed

# 562
ivelle, тази количка и на мен ми допада! И аз я гледах. не ми се дават излишни пари. Аз имам, но ми се иска да си я подновя. Столове за кола също си имам. Ще взимам само количка, нови шишета и биберони. Някоя дреха или комплект за изписване. Друго си имам. Само да сме живи и здрави
 Revolving Hearts

И аз ще огранича покупките до минимум като мама за втори път 😁
Има и още една количка на марката Мони - Sofie, също изглежда много добре. Иска ми се обаче да ги видя на живо, а в нашия град май няма къде... За мен е важно да се сгъва лесно и да е маневрена. Ако успееш да видиш този модел на живо, ще съм благодарна да споделиш мнение. Иначе аз вероятно април месец ще имам път към София и тогава ще гледам за количка. 😊

# 563
Добро утро момичета , аз да попитам как сте със спането , имате ли някакви болчици докато лежите долу като разтягане на корема едни като леко парещи , защото аз ги имам и почти не мога да спя даже ми е доста трудно 😂 и кофти бих казала , как сте вие ще се радвам да споделите

# 564
Лимонче,аз не се включвам,защото общо взето нищо особено не се случва.
Относно Комсед и покупките не бързам изобщо и съответно няма с какво да се похваля.И все пак вече имам първото нещо за бебето-количка😁Моя близка ми я изпрати от Германия като подарък.Самата тя има същата и силно ми я препоръча,за това и ми подари същата,като я получих и разгледах останах очарована!2 в 1 е и има всички необходими аксесоари-комарник,дъждобран,чанта,стойка за бутилка/чаша.Гумите са големи и с амортисьори,материята и цвета са страхотни!Изобщо много ме облекчи откъм обикаляне,чудене и мислене😊

В петък бях на ЖК,всичко с бебето е наред.Доктора обаче ме хвърли в някакво безумно изследване за мен,което обаче се оказва,че няма къде да го направя.Каза,че тена и склерите ми били жълтеникави и трябвало да пуснем билирубин и някакъв ензим на еритроцитите,обработващ глюкозата,казва се г6фдх😁 Рови в компютъра 15 мин и каза,че касата вече не го поемала и даже и не знае в коя лаборатория могат да ми го направят и ме изпрати по живо по здраво.Разрових сайтовете и го няма никъде,голям филм.Да не говорим,че аз по принцип съм с такъв тен и съм леко мургава...оффф.
Та това е,за момента издирвам лаборатория с голяма досада и нищо друго интересно няма😊
П.П.Стана дълго,извинете.

# 565
Добър ви ден. Тези стартер комплекти с ножичка, термометър и пили и аз ги заглеждах. Мисля да си купя един по-нататък. Вярвам, че ще е полезен ако не за бебечо, за мама, всичко без аспиратора ще се ползва 🙋‍♀️. С баткото имах, не помня какъв точно, ами ползвах всичко от него. Още му ползваме ножицата и нокторезачката. Козметика, може би ще купувам Мустела. Ползвах ги и хидратират много добре и за дълги часове кожата е мека и гладка, а мирисът е изключително нежен и приятен. Ползвах и българските на Здраве след една годинка, и останах приятно изненадана от тях. До ден днешен не се оставям без отличителния им крем Здраве, има си широко приложение в нашето семейство. Запазих си час за 09.03. При Маринов в Надежда за втора фетална ехокардиография. Той ми я препоръча като профилактика в 26 гс седмица да я направя. На жк съм чак на 17ти. Лека полека започваме ремонт, ще свалям тапети днес на по малко, където мога. Покупки нямам никакви, суеверна съм. Нека се роди живо и здраво бебче, после ще атакувам всички магазини.😀 В края на този месец ще обикалям за да си приготвя багажа за болницата да пазарувам и ще купя някой основни неща като бутилки, и може би още нещо. Та така при мен, на вълна съм обзавеждане, имаме много работа и поне няма да ми е скучно. Много далече ми се вижда този юни бе, а на вас? Хем си викам мина повечето, хем ми е толкова едно далечно, нямам търпение вече 🙆‍♀️💛

# 566
  • Варна
Пеперудена, много добре ми изглежда количката. Важно е на теб да ти е удобна. Пък щом имаш и препоръка от приятелка - още по-добре! Simple Smile Ето,че имало и покрай тебе нещо ново.

Адриа, и аз изцяло се настройвам на обзавеждаща вълна. Приключих с покупките засега. Всичко за стаята е вече готово и този уикенд се мятаме да ремонтираме. Аз творя и някакви интериорни нещица за стаята, ама ще ви покажа като е готово всичко Simple Smile
На мен като,че ли бързо ми мина времето до тук. Хем се вълнувам и нямам търпение, хем се страхувам и притесявам,че времето минава и юни идва. Много странно смесено чувство. Непознато Heart

# 567
  • Sofia, Bulgaria
Пеперудена билирубин се изследва чрез урина. Преди години приятел се разболя от Хепатит А (този на мръсните ръце) и съответно, няколко дни подред ходих да ми следят билирубина дали се покачва, основен показател за хепатит А е, както жълтия тен и жълти очи. Не знам дали се касае при теб за това, но според мене във всяка лаборатория го изследват и на 100% в инфекциозна болница.

# 568
Вярно е голямо затишието в темата днес.
На мен бавно ми минава времето. Искам да е вече края на май и да му се вижда края Grin
В сряда ми е следващия преглед и нямам търпение да видя колко е порастнала беборанка.
Лимонче, има втора вълна на грип тип Б в момента. Децата на много познати сега го карат. Моя малкия го изкара миналата седмица и като разбрах за болните, реших да не го пускам на градина. Пратих го при баба ми,  а аз съм на работа.

# 569
Здравейте, момичета. Вчера пусках кръв за изследвания и резултата е нисък B12 и нисък витамин D. За витамин D лекарката ми каза да си взема на капки, но за витамин B12 ми каза ампули мускулно Sad каза, ако мога да намеря от Германия депо форма, ако не от тук на Софарма. Та да питам някоя от вас имала ли е същата ситуациа с B12? Сама едва ли ще мога да си бия мускулни инжекции. Много ми се иска да ги избегна, но лекарката ми е категорична, че това е единтсвения вариант докато се покачи.

Благи, какви са ти стойностите на Б12 и D?
Cat Ros, вит. D - 6.7, вит. Б12- 289.8. Желязото ми е 12.6 и ми изписа и него.

Общи условия

Активация на акаунт