Холандска темичка - за настоящи и бъдещи мами

• 14 463
  • 283
  •   1
Отговори
# 255

Оранжево небето,в Алмере е страхотно.Аз винаги съм го харесвала като град-светъл,нов ипредимно с млади хора.Нашите приятели живеят там и ние често ходим.Може някой път да се видим с теб в Алмере ако искаш.Ние също си търсим къща и искахме там,защото са по евтини,нови и големи...но сега с тая работа и без шофъорска книжка е невъзможно и търсим нещо в околноста.

Миме,
наистина е супер в Алмере.Не сьм очаквала, че живота тук е толкова приятен.Последните няколко дни бяха сльнчеви и доста поскитах с колелото, поразгледах околността, проучих магазините и т.н.Центьра им сьщо е много грандиозен, цените са добри и има доста намаления "по никое време".
Ще се радвам да се видим когато идвате насам, пиши обаче примерно предния ден за да знам.
Честито колело, наистина е голяма мания.Тук знаеш повечето майки така придвижват децата си.
Много поздрави и да не се раболявате повече Hug
Отивам да гледа(по някой от каналите беше),  "Моята луда грьцка сватба", един от любимите ми филми Wink

# 256
не съм влизала отдавна в нета, но се радвам че темата на НЛ-БГ майките е още жива... бая сте изписали...  Аз влязах в интернета да ви се оплача набързо но първо да кажа:

ЗВЕЗДИЧКА: ЧЕСТИТО И ОТ МЕН.  bouquet

а сега да се оплача:
първо искам да отчета първото падане от леглото на Елиза.Много страшно изживяване особено ако е в неделя в Холандия и въобще не знаех на кого да се обадя. Идеята да ходя да търся някои в спешното тук съвсем не ми допадна. Накрая се обадих в 8.30 сутринта  на една приятелка педиатърка във Франция и тя малко ми даде инструкции.
Другото е че Елиза е вече болна от много време и от понеделника вдигна температура. Тази седмица е наистина ужас. По цели нощи не спим, после с таткото се изпокарваме кой трябва да ходи на работа и кои да остане с беба.
Днес таткото остана, и сега и тои ми вдигна 39 градуса температура... а в неделя си пътуваме за БГ. ...
Елиза не свиква още в детската ясла и минала седмица изкрейзах  #Crazyи казах на шефа си че искам неплатен отпуск. Тои ме " разбра" и ми каза че ще ме подкрепи и тн, а от тази седмица имам усещане и намеци че май по скоро ме чака уволнение/ доброволно напускане ако искам да стоя да си гледам детето в неплатен отпуск. Много се скапах и не знам сега какво да правя.
Другото, ходихме на консултация и Елиза не е показала разтеж. На 7.5 месеца тежи 7.1 кг и е висока 66 см....моля се всичко да е добре и на следващия преглед Елиза да е наваксала  .  baby_neutral Между другото слеващия преглед за бебе което е сега на 7.5 месеца е чак средата на янури...  #Crazy ама хаиде да не започвам пак да критикувам НЛ здравната система

Ами така е. Като чета какво написах до тук, само лоши неща покраи бебчето, което си е направо жив ужас...

Хаиде чао и спокоина седмица на всички майки и бебчета (родени и неродени още) Hug

# 257
7of9,
еее страхотноооо...дано да продължи в този дух! Party

Оранжево небето
,
ааа Алмере е нов град и е с по - младо население thumbsup...в апартамент  или в къща сте? newsm78

chdiana
Hug
уф, направо акто чуя за здравната система и нищо хубаво не се сещам Thinking

# 258
уф, направо акто чуя за здравната система и нищо хубаво не се сещам Thinking

Аз за БГ здравна система нищо хубаво не се сещам Sick Sick ooooh!

# 259
  • Там,където се събуждам щастлива.
Звездичка, честито!
Спокойни и безпроблемни месеци ти желая......

# 260
Хич не мога да влизам в бг мамма вече, незнам дали и вие имате тези проблеми, но е много досадно. Cry

Звездичка, честита бременност.Усмихвай се много и на финала всичко да мине добре Hug

# 261
chdiana, много ти съчувствам, че Ели е болна. Дано се оправи бързо. Искам да ти кажа, че ние ходим всеки месец в консултацията. Не е по някакво наше специално желание, а си е така тук. Ама какво ли се чудя на разликите.
За работата...Виж, ако можеш да направиш нещо. Ако не, не се ядосвай. И друг път съм казвала, че според мен сега те най-много имат нужда от нас. Всеки момент с тях си е веднъж и за винаги. Работата на никого не е избягала, чака си ни. Ако можете да си го позволите, защо пък да не си го гледаш.

# 262
Оранжево небето, бавна ти зарежда ли или.....? При мен беше така преди време и бях  Sick, но сега се оправи.....Какъв интернет имаш?

# 263
Оранжево небето, бавна ти зарежда ли или.....? При мен беше така преди време и бях  Sick, но сега се оправи.....Какъв интернет имаш?

Да, зарежда ми бавно и ако вьобще се появи страницата ми излизат размазани картинки, 1/2 текст, липсващи полета.
Кьм UPC сме.

# 264
Само с тях ли е така? Или и други страници.....На мен не ми се е случвало това. Обаче, преди два дена изведнъж всички страници ми излизаха със супер огромен шрифт и никой линк не работеше.
Може би трябва да се обадиш на UPC?

# 265
Само с тях ли е така? Или и други страници.....На мен не ми се е случвало това. Обаче, преди два дена изведнъж всички страници ми излизаха със супер огромен шрифт и никой линк не работеше.
Може би трябва да се обадиш на UPC?

С другите сайтове нямам проблем, с бг мамма само е. Sad

# 266

Кураж, кьсмет и скоро да дойдат добри новини!

# 267
7 оf 9, мерси за постинга.

А за това за разликите в GGDs в различни градове направо не мога да повярвам... не знам... Но да си кажа, Елиза има сополи вече повече от месец, кашля от 3 седмици , температура и тн, и като я заведох на лекар  #2gunfire ми каза че нищо не може да се направи понеже било малко бебе и че можело да си кашля така цяла година... #Crazy 

за басеина само да кажа че вече видях 2 статии във вестниците тук че водата в басеина не е добре за малки бебета защото увеличава двойно шанса да получат асма понеже дробовете на бебета не са развити още. Иначе и на мен много ми се ходи на басеин с малката понеже тя много обича водата, като майка си  Mr. Green Simple Smile
Като заговорих за водата, аз в неделя пътувам за Варна и се надявам да мога да се топна тази година в нашто моренце. Знам че майка ми ходеше допреди 1 седмица, но водата бързо става студена. Стискам палци да е още добре.  baby_neutral

# 268
chdiana, тук има едно момченце. И то така, проблеми, проблеми. Тукашния доктор казал, че е от климата. В България отишли на лекар, каза ли им, че им трета сливица и това ще да е.
А за басейните и астмата, и аз съм го чела. Но има вече доста мнения, че астмата засяга все повече хора, защото сме много изнежени. Живеем в едва ли не стерилна обстановка и в един момент тялото започва да се бори с неща, които нормално не би считало за заплаха. Пък и аз питах нашата педиатърка преди време и тя каза, че след  6 месец е малко вероятно да има някакви проблеми. Иначе и по-рано щяхме да сме в басейна. Wink

Оранжево небето , според мен си от сайта, а не от провайдъра. Понякога просто не пуска въобще във фоума и пише, че сайта е прекалено натоварен.

# 269
Здравейте момичета,радвам се че ви открих,макар и късно.
Да ви се представия и аз,живея от три години в Холандия,
омъжена съм и имам дъщеричка на година и половина.

На chdiana пожелавам приятно прекарване.Аз се прибрах преди
две седмици от Варна и водата беше все още супер.

Поздрави Силви

Общи условия

Активация на акаунт