КГБ = Клуб на Готините Баби - 200.

• 53 303
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Ето съм!Да не ме забравите! Yum
                    Четох малко по диагонал,защото събота и неделя се бях тръшнала с хрема и кашлица и.....забраних достъпа в къщи,защото освен всичко след като се върнах от Солун на другия ден съобщиха за случаи с коронавирус там.Самолекувах се с хомеопатия и шепа хапчета ,витаминчета и каквото имах в къщи.В неделя вечерта вече се бях отървала от досадните екстри.Аз съм на принципа,че ако трябва да се давиш ще го направиш и във ваната у дома.Напълно съм на ясно,че няма как да избегнеш вирус какъвто и да е важното е да не му позволиш да те пребори.Така,че предприемам мерки да подсиля имунната си система и....дано успявам.
                    В петък трябва да пътуваме до Ниш на Балканското първенство и за сега не е отменено,а там ще има доста "балканци" и дано вирусът да не е сред тях.Вчера и Ран беше вдигнал Т ,днес е добре и все едно нищо не е имало ,ама малко съм на страх.Та по тоя случай се сещам онзи ден разговарям с внука на една приятелка.Те трябваше да пътуват до Барселона и детето от няколко месеца чакаше заветната дата.Притеснено ме разпитва страшно ли е и аз отговарям - не се страхувай ,вирусът не хваща деца,а баби.Той светкавично ми отговаря - ами аз за това се притеснявам,че заради моя каприз да ходя в Барселона може баба да се разболее.Трябваше да ходи с баба и дядо.Аз продължавам - Васе,дядо ти и да го хване ще си доведете един испанец,а колежката добавя .....с вила на морето.Нашият се замисли и вика.....да така е добре! Смяхме се до болки в корема.Дядото го прежали,ама баба-не!
                   Пипи, не знам дали ракията помага ,но със сигурност знам,че дезинфекцира и май едно жабуркане без пиене ще свърши работа.Аз обичам да пия чай и в къщи по-рядко пия кафе,но с чай се наливам постоянно.Скоро четох някакъв доктор ,който даваше съвети,че не трябва да се оставя устната кухина да засъхва и пиенето на течности ,особено топли,промива и почиства.Когато глътнеш вирусите отивали в стомаха и от киселинността загивали,а при суха уста ги вдишваш и отиват в трахеята и дробовете и се развиват там.Та може и да има нещо вярно , като се замислиш.
                   Хайде,да отминава тази истерия,че отдавна не съм ви виждала!

# 136
  • София
Привет, красавици!
Като гледам, може би не е добра идея да се срещаме тази седмица. Нека НЕША си дойде жива, здрава, да се климатизира, да премине малко шока от новините, пък тогава. Какво ще кажете? Аз не съм от най-паникьосаните, но нали казват, че който сам се пази и Господ го пази. Mask Дано ни се размине.
Аз днес бях на "генерална репетиция". Шефката ми е много доволна. Тази вечер и утре ми е забранено да "тренирам" презентацията. В четвъртък преди обяд може, колкото да загрея. Налях си орехово ликьорче от това на ЛУСИ. Предупредих гаджето, че се пропих. Подсети ме за една много хубава вишновка, която вече няколко години чака да й дойде ред да я пием. Подкарала съм всичко наред. Imp
Хайде, лека нощ и приятни сънища. Hug

# 137
Добър вечер, спящи момичета!
Днес беше последният ни ден от дългото гостуване.Цял ден не излязох от КППто- изпълнявах заявки за гала вечеря.Децата си поръчаха тутманик, баница и тиквеник и баба изпълнява.
Друг ден викат, крякат ,беснеят, а днес едни кротки, тихи , мили, добрички и все се въртят около нас.Уж съм силна, ама вътрешно....
Та утре излитаме и ще ви помоля за едни стиснати палчета  да не се" коронясаме" по самолетите.Заредили са ни с маски и дезинфектанти и непрекъснато ни обучават Simple Smile
Тук Доста е напрегнато, всички се запасяват с продукти, говори се за онлайн обучение и затваряне на училищата( говоря за щата).
Фло, аз няма да съм подходяща за среща, 14 дена ще гледаме да намалим контактите." То майка ти кога ли е имала късмет" Simple Smile
Ще пийваме ракийка и чайчета, ама язък за  киселото зелето.
Приятни да са ви сънищата, мили момичета!

# 138
  • София
Добро утро!
Неша, лек полет!
Не се притеснявай за зеленцето - доколкото знам то е опаковано добре и има дълъг срок на годност. Вие се приберете здрави, пък то ще си чака. 
ПП - да не пиша в нов пост допълвам тук.
Фло, успех утре и да се похвалиш после!

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 22:25 от Aisha

# 139
# 140
  • Вила Великула
Здравче, това е някаква шега сигурно.

# 141
  • София
Привет, красавици! Приятелки мои, сигурно много яко сте стискали палци, защото защитих магистърската си теза.  И не си мислете, че пишат само шестици. За съжаление другото момиче го скъсаха. Коментарът на председателката на комисията беше, че само човек, който живее в своята късна зряла възраст може да говори с такова вдъхновение, обич и разбиране по проблемите на възрастните хора - здравословни, психологически и социални. Изключително съм удовлетворена!
Благодаря на ЯЖКА, ИХА и МАРИНКА, които ми се обадиха за подкрепа и кураж! Hug
Е, сега следва почивка. И без това има отлив на хора от зъболекарските кабинети.

# 142
  • София
Честито, Фло! Блестяща защита и удовлетворение, в които нито за миг не съм се съмнявала! Радвам се с теб! Сега - заслужена почивка!

# 143
  • София
Фло, честито!

# 144
И сега какво, пациенти с дистанционно лечение  по новата специалност почваме да записваме, повече са от тези по старата и  няма нужда от контакт.Да оздравее малко светът от най-страшните болести-духовните.
Поздрав  и от мен, далечен от сърце изречен.Живот и  здраве да практикуваш дълго!

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 19:46 от Бор_яна

# 145
Честито Фло!
Ти си нашата гордост!😍😍

Сега заслужен релакс на макс!

# 146
ФЛО,ЧЕСТИТООООО!!!

# 147
Фло, честито! Шапо за блестящото представяне, в което всъщност нито за момент не сме се и съмнявали.
Сега вече е време за кратка, но напълно заслужена почивка

За тук ние сме под държавна карантина.Тези които се връщат от чужбина, автоматически влизат под карантина. Затвориха от снощи театри, кина,сватби и други тържества могат да се провеждат само до 100 души. Днес се жени един от най изветните певци,за сватбата на който бяха поканени майдв хуляди.Снощи се обяви новото положение и сега днес е стане в най най най близък кръг.
Току що министър председателя обяви че и училищата  се затварят. За сега най проблематичните ясли, детски градини и до трето отделение ще действат, докато се намери разрешение за тях. Непрекъснато апелират сега да не се викат на помощ баба и дядо защото те са най уязвимите.От неделя почто абсолютно се зактива и въздушното пространство. Толкова войни минахме, но никога не е имало такива сврух мерки.
Да сме живи и здрави всички и навсякъде . Това е най важното.

# 148
  • София
Само ние се правим на бабаити. Играем на руска рулетка. Все някой мрънка, че не отърват мерките, които се опитват да наложат.

# 149
  • Велико Търново
Флооооо,
Стоматологията дистанционно не става да я практикуваш, ама както е написала Бор_яна, втората специалност си е напълно възможно. Така че - като не идват в зъболекарския кабинет, компютър нали си имаш
Но първо се отдай на заслужена почивка!

Общи условия

Активация на акаунт