Четох малко по диагонал,защото събота и неделя се бях тръшнала с хрема и кашлица и.....забраних достъпа в къщи,защото освен всичко след като се върнах от Солун на другия ден съобщиха за случаи с коронавирус там.Самолекувах се с хомеопатия и шепа хапчета ,витаминчета и каквото имах в къщи.В неделя вечерта вече се бях отървала от досадните екстри.Аз съм на принципа,че ако трябва да се давиш ще го направиш и във ваната у дома.Напълно съм на ясно,че няма как да избегнеш вирус какъвто и да е важното е да не му позволиш да те пребори.Така,че предприемам мерки да подсиля имунната си система и....дано успявам.
В петък трябва да пътуваме до Ниш на Балканското първенство и за сега не е отменено,а там ще има доста "балканци" и дано вирусът да не е сред тях.Вчера и Ран беше вдигнал Т ,днес е добре и все едно нищо не е имало ,ама малко съм на страх.Та по тоя случай се сещам онзи ден разговарям с внука на една приятелка.Те трябваше да пътуват до Барселона и детето от няколко месеца чакаше заветната дата.Притеснено ме разпитва страшно ли е и аз отговарям - не се страхувай ,вирусът не хваща деца,а баби.Той светкавично ми отговаря - ами аз за това се притеснявам,че заради моя каприз да ходя в Барселона може баба да се разболее.Трябваше да ходи с баба и дядо.Аз продължавам - Васе,дядо ти и да го хване ще си доведете един испанец,а колежката добавя .....с вила на морето.Нашият се замисли и вика.....да така е добре! Смяхме се до болки в корема.Дядото го прежали,ама баба-не!
Пипи, не знам дали ракията помага ,но със сигурност знам,че дезинфекцира и май едно жабуркане без пиене ще свърши работа.Аз обичам да пия чай и в къщи по-рядко пия кафе,но с чай се наливам постоянно.Скоро четох някакъв доктор ,който даваше съвети,че не трябва да се оставя устната кухина да засъхва и пиенето на течности ,особено топли,промива и почиства.Когато глътнеш вирусите отивали в стомаха и от киселинността загивали,а при суха уста ги вдишваш и отиват в трахеята и дробовете и се развиват там.Та може и да има нещо вярно , като се замислиш.
Хайде,да отминава тази истерия,че отдавна не съм ви виждала!