Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 015
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Това май беше ирония Wink

# 46
  • София
Потърпевшите от кое? От корона вирус? От срив на пзара? Нямам намерение да живея в страх, следобед като излезна може и с колата да се блъсна и да умра. Ако искате да живеете в страх, живейте, масовата истерия досега не е помогнала на никого..

# 47
  • София
Вируси винаги е имало и ще има, дали ще са с корони или с пера, няма никакво значение. Не те сриват пазара, дори и катализатор няма да станат.
Cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa по-принцип e циĸличнa. B иcтopиятa липcвa гoлям пepиoд бeз пoнe eднa cepиoзнa финaнcoвa ĸpизa. Аз лично си спомням пукането на технологичния балон през 2000 г, после през 2008 - имотния балон, сега пак сме на върха на кривата...
Така че диверсифицирайте, а не се панирайте Simple Smile

# 48
И аз си мисля, че корона не е толкова опасен, тези на границата също не било ясно дали ще минат през БГ, но криза чувам от няколко места, че се очаква.Силно се надявам просто да са предположения и да не се случи
Скрит текст:
или поне по-слабо да ни удари в моят сектор (малко егоистично звучи)

# 49
Борсовите индекси са средно 10% на долу през последните 10-тина дни. Коронавирусът едва ли е основна  причина, но е катализатор и повод за старт на срив, дали ще е нещо временно и пазарът ще се възстанови в рамките на 2-3 месеца или ще е начало на нещо по-сериозно, само времето ще покаже. Факт е, че китайската икономика е силно повлияна.

# 50
Когато всички са убедени, че трябва да дойде, кризата ще дойде. Ми да идва и да минава. Ако вирусът е бил запалката да минава.

# 51
Ще повлияе вируса и още как.
Номера е бързо да мине тази паника.

# 52
Имате ли наблюдения за тенденция: хора от провинцията, да се връщат отново по старите си градове?
Пред очите ми са няколко такива случаи, високоплатени. Те тук вземат около половината от софийските пари, но и разходите са много надолу.
Някой нещо подобно да е забелязал?

# 53
Ако това се случва наистина ще се намали търсенето на апартаменти под наем в София, което ще доведе до спад на наемите. И без това в момента излиза много ново строителство, от което сигурно половината е за даване под наем. Като цяло ако това е истина, ще е добра новина за живеещите под наем.

# 54
Ами не знам дали е навсякъде, или при нас само. На последното интервю, се яви едно много способно момиче, което в София взема 3000 лв заплата. При нас ще е по-малко. И май ще се навие да започне, но дали при нас или другаде, и тя търси начин да се върне.

В нашия град се върнаха така в последните 10 месеца поне 4 други млади и много способни хора. Wink

# 55
Аз имам подобни примери около мен, но не са много. Колеги, които дойдоха в Сф от офиси в страната. Сами установиха, че с плащането на квартира, транспорт, храна, повече работа и стрес, всъщност са "назад". Но става дума за специалисти, които си останаха във фирмата на добри позиции просто се върнаха в родните си места.
Но млади, току-що завършили и почнали работа директно в СФ,  не познавам да са си отишли.

# 56
По-скоро са изолирани случаи, правят го основно несемейни или такива които има нужда да помагат на близки. Много големи  компании тепърва местят офиси и разширяват дейност. Да не говорим, че не рядко има и случаи на завърнали се отново да се върнат в Сф.

# 57
Моя позната (несемейна) на добра позиция в работата си получи предложение за трансфер в офиса в София. Замина след дълго обмисляне. След 1 година поиска да я върнат във Варна. Преместването не беше с финансова цел, а по скоро смяна на лайф стайла.  След като се прибра  я питах защо не остана там, все пак повече пари дават. Тя ми отговори : "Не съм шофьор и ми липсваше морето."

# 58
Много варненци изпитват страх да шофират в Сф . Но за едната смяна на лайфстайл...вероятно защото не й се налагало да напуска и започва наново, пък и надали ще си признае ако сметките й не са излезли в Сф. Това с морето и че не била шофьор е меко казано смешно Simple Smile

# 59
Много варненци изпитват страх да шофират в Сф . Но за едната смяна на лайфстайл...вероятно защото не й се налагало да напуска и започва наново, пък и надали ще си признае ако сметките й не са излезли в Сф. Това с морето и че не била шофьор е колкото да отговори нещо Simple Smile
Сметките и бяха добре, и квартира не е плащала там.  Просто каза, че не е за нея. Тук ходи пеш на работа, а там с метрото около 30 минути. За това доста се очудих, че не остана.

Общи условия

Активация на акаунт