Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 41

• 34 033
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Никога няма ''безкраен'' растеж.

Всъщност има. И е все такъв от векове, но не е плавен и линеен, а "накъдрен" от временни спадове и пикове. В дългосрочен план обаче си е все нагоре.

# 676
За малки деца в къща определено е по-лесно при карантината, обаче е по-трудно в нормално време. А все пак нормалното време е много повече от карантинното.
При нас в двора на кооперацията на хубаво време играят децата на съседа, дребосъци с триколки, ама са само те, а дворът е голям и се заключва. До две-три семейства с деца може и да успят да пазят дистанция в двора, за повече ще е рисково. Ние сме на балкона, още пием кафето, препичаме се и им се любуваме Simple Smile
Май нейм ис, те които могат да си позволят къщи със съответната инфраструктура и удобства, не са чакали коронавируса за това. Така че споко, действа ти изолацията. Но ми е странно съждението ти, социална изолация в апартамент не виждам как ще почувстваш, след като около теб има непрекъснато хора, как така ще е асоциален животът в апартамент? Социална изолация на село много повече може да почувстваш, отколкото в града. Те хората, които обичат изолацията, затова и избират къща на село, заради асоциалния живот там.
В апартамента около теб има точно толкова хора колкото и в къщата. Реално твоето семейство. Със сигурност в период на изолация не ходиш на гости при съседите ти. Така е и в къщата. Не ходиш на гости в съседната къща. В това отношение няма разлика. Но когато имаш собствен двор особено когато е изцяло слънчев можеш по цял ден да си изкарваш навън. Ние това правим. Ритаме малко футбол, играем федербал после се излежаваме на шезлонгите. Въобще разликата е наистина сериозна спрямо приятелите ни, които седят по цял ден в апартаментите си.

# 677
Цитат
В дългосрочен план обаче си е все нагоре.
Да,принципно е така.Имам предвид надутите имоти в случая.Мн.добре си спомням 2008-2009г и последвалият спад.Къща.....,не е мойто.Освен ако не е в центъра.До София-абсурд!Всякакви удобства трябва да са ми на пешеходно разстояние.

# 678
Тези дето предричат, че щяло да има интерес към къщите на село в близост до София май не са се интересували от имотния пазар скоро. Този интерес е от бая време и повярвайте ми, че не са се продавали две за лев.

# 679
Например да оцеляваш с тях в близко бъдеще?

Половината ми приятели са в неплатен отпуск за неизвестен период от време. Почти всички живеят в София или друг голям град, плащат квартири, разходи, имат деца. Един вече е съкратен от работа. Майка ми има магазин за дрехи, който кой знае кога ще има клиенти пак. Междувременно осигуровки и наеми си вървят...

Нали не смяташ, че разходите са само за кина и ресторанти?

До скоро коментирахте имоти по 200 000 евра, сега изведнъж за оцеляване говорим?!? Толкова ли бързо обедняхте във форума...

# 680
  • София, Bulgaria
Който го може,  пак ще го може...само да е жив и здрав. Способният човек може да падне, но пак ще се изправи.

# 681
Скрит текст:
За малки деца в къща определено е по-лесно при карантината, обаче е по-трудно в нормално време. А все пак нормалното време е много повече от карантинното.
При нас в двора на кооперацията на хубаво време играят децата на съседа, дребосъци с триколки, ама са само те, а дворът е голям и се заключва. До две-три семейства с деца може и да успят да пазят дистанция в двора, за повече ще е рисково. Ние сме на балкона, още пием кафето, препичаме се и им се любуваме Simple Smile
Май нейм ис, те които могат да си позволят къщи със съответната инфраструктура и удобства, не са чакали коронавируса за това. Така че споко, действа ти изолацията. Но ми е странно съждението ти, социална изолация в апартамент не виждам как ще почувстваш, след като около теб има непрекъснато хора, как така ще е асоциален животът в апартамент? Социална изолация на село много повече може да почувстваш, отколкото в града. Те хората, които обичат изолацията, затова и избират къща на село, заради асоциалния живот там.
В апартамента около теб има точно толкова хора колкото и в къщата. Реално твоето семейство. Със сигурност в период на изолация не ходиш на гости при съседите ти. Така е и в къщата. Не ходиш на гости в съседната къща. В това отношение няма разлика. Но когато имаш собствен двор особено когато е изцяло слънчев можеш по цял ден да си изкарваш навън. Ние това правим. Ритаме малко футбол, играем федербал после се излежаваме на шезлонгите. Въобще разликата е наистина сериозна спрямо приятелите ни, които седят по цял ден в апартаментите си.
Нико, говоря в нормално време, не в период на карантина. Който е веднъж на 50 години и все някога ще свърши. Няма как къща на село да е  по-социална от апартамент, това имах предвид, в нормално време. А да купуваш къща само защото веднъж се се случила карантина не е оправдано, според мен. Трябва да те устройва в нормално време, не в екстремно.
Аз и на двора ще се побъркам, защото ходя много пеш и това е, което ми липсва в момента, нищо друго. Не виждам един двор с какво ще ми помогне, на шезлонг и на балкона си мога да лежа.  За малки деца дворовете в центъра на София стават, съседските две цял ден бяха на двора и играха. За големи деца и дворът на къща е малък, освен ако не е ранчо в прерията.
Тези дето предричат, че щяло да има интерес към къщите на село в близост до София май не са се интересували от имотния пазар скоро. Този интерес е от бая време и повярвайте ми, че не са се продавали две за лев.
Точно.

# 682
  • София
Аз само да ви кажа, че голяма част от съселяните ми не успяха да отидат на работа днес. В понеделник ще е страшно. Предполагам до 2-3 седмици и трите магазина ще са празни. Ама така ще е...
Такова чудо се говори, че и комунистите не са си позволявали

# 683
Например да оцеляваш с тях в близко бъдеще?

Половината ми приятели са в неплатен отпуск за неизвестен период от време. Почти всички живеят в София или друг голям град, плащат квартири, разходи, имат деца. Един вече е съкратен от работа. Майка ми има магазин за дрехи, който кой знае кога ще има клиенти пак. Междувременно осигуровки и наеми си вървят...

Нали не смяташ, че разходите са само за кина и ресторанти?

До скоро коментирахте имоти по 200 000 евра, сега изведнъж за оцеляване говорим?!? Толкова ли бързо обедняхте във форума...

Говоря ти по принцип, мисля че е ясно. Аь имотите по 200 000 евра все още мога да си ги позволя, ма то не, защото съм спестявала от кино 😂

# 684
Ние (ММъж де Wink ) сега реже асмата. Като съберем клечките от плочките, вадим масата за тенис. Топките, добре че имаме бая. Май си осиновихме и няколко улични котки. В къща някак се оцелява...

А по въпроса за наема на бизнес помещенията - някой по горе писа. Можете да не плащате наем по време на извънредно положение. Има си член и писмено, трябва да докажете, че извънредното положение ви е ощетило.

# 685
  • София
Само да вметна, че приятели са в апартамента си на морето. Там ще карат хоум офиси и дистанционното обучение на децата. Цял ден пускат снимки от плажа и изглежда уникално. Няма други хора около тях, спокойно и слънчево... Идилия! Та се замислих не за къща с двор, а за морето Simple Smile

# 686
Къщи под наем на морето - много. Както и на всякъде другаде в момента.

# 687
  • София
Само да вметна, че приятели са в апартамента си на морето. Там ще карат хоум офиси и дистанционното обучение на децата. Цял ден пускат снимки от плажа и изглежда уникално. Няма други хора около тях, спокойно и слънчево... Идилия! Та се замислих не за къща с двор, а за морето Simple Smile
Миналият четвъртък бях с 20 човека в Банско, повечето от тях са работили цяла зима там. Сега поне 15 са в Слънчев Бряг и Поморие. Няма как да спреш гората да се разлиства. Иначе е яко да, ама следващите две седмици ще лошо времето. Ако не се разболеем и ние заминаваме после

# 688
Ние (ММъж де Wink ) сега реже асмата. Като съберем клечките от плочките, вадим масата за тенис. Топките, добре че имаме бая. Май си осиновихме и няколко улични котки. В къща някак се оцелява...

Ние играем тенис на маса и федербал в къщи.

# 689
Ние пък се учим на волейбол в хола.
Дайте по-сериозно, нека да мислим като зрели хора - няма да има карантина всяка година все пак. И не купуваш имот само заради една потенциална карантина, която я се случи веднъж в живота, я не.
А ако пак има режим на тока - кво правим, какъв имот да си купим? Къща естествено, но пък каква е вероятността от режим на тока спрямо необходимостта от ежегодна хамалогия по снабдяване с гориво за отоплителната инсталация за къщата и обслужването й? За цената да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт