Той не иска бебе!!!

• 8 149
  • 143
  •   1
Отговори
# 75
Уважава всяко мнение и даже научвам много неща от другите мнения, но има едни мнения или по-точно обосновката за формирането на конкретното мнения. Понякога личният пример, може да е идеалният за даден случай от който да помогне на авторите на теми какви решение да вземат. Обаче има един проблем, всеки случай е много индивидуален и не всеки човек осъзнава това.

Aishe изхождайки от  собственият си случай, бърза да засили авторката да направи същото, САМО ЧЕ тя била ли е във същото положение със мъж мюсюлманин и тя приела същата религия от християнка, със мъж, който не желае това бебе и неговото семейство, което въобще не я харесва, без майка, баща и приятели. Хубаво човек си изхожда от личният опит, ама айде малко да разгледа и конкретният случай и обстоятелствата.

В случая има два варианта, може да няма проблеми задържи бебето и да го гледа като самотна майка, НО може и да има големи проблеми. Нека първо авторката (ако въобще дори мисли за раздяла), да види как той ще приеме тези неща, ще я остави ли да продължи живота си напред сама и тогава да решава. Пак обаче не е сигурно дали няма да се появи след време и да си поиска детето, въпреки, че има разни закони, те и мюсюлманите си имат собствени такива. Neutral Face

# 76
  • Paris, France
Невена, това така ли е за ук и норвегия? Това е много добра политика. Как се отнема преди да се роди? Чакат да родиш и го предават на приемни грижи?

Решават, че майката е негодна да се грижи за детето и като иде да ражда отиват социални и полиция и даже не и дават да го пипне. Имаше случай на насилствено оперирана италианка е Англия. Вързват я, правят и секцио преждевременно и и отнасят детето. Била биполярна. Каквато и да е не мога да приема да в изкормят насилствено и бебето да е в риск от увреждания, защото е извадено преждевременно.

На българката, на която откраднаха детето и го продадоха, пардон, предадоха за осиновяване и бяха казали още преди да роди, че обмислят да бъде оставено за осиновяване. Меган се казваше детето.

Сериозно ли намираш политиката за добра?

# 77
Nevena Virolan четейки началото на по предното ти мнение, си казах, тя май беше с брак с чужденец и май мюсюлманин ако не греша и за това веднага почна да защитава този мъж и религията, но после прочетох надолу и разбрах, че не си искала да го защитаваш и дори казваш нещо, много на място за възможните рискове, за което другите не говорят или поне не съм видял в темата.

Явно знаеш доста такива случай, както и аз, и тея неща трябва да се приемат на сериозно, защото реакциите на засегнатите не могат лесно да се предвидят. Опасявам се обаче, че тя няма да направи това което я посъветва.

При мюсюлманите е характерно да ограничават жените си в контакти с други хора, в приятелствата, но тя момичето е толкова влюбена, че трудно може да осъзнае каквото и да е. Все пак факта, че си е сменила религията заради този мъж, говори достатъчно, но то при мюсюлманите това в повечето случаи си е условие дори към жената друговерка Neutral Face

# 78
Даже и да са наистина вярващи
Скрит текст:
/българите най-често не са, нищо, че се съотнасят към източното православие - това го правят по навик и механично, те просто не са религиозни като маса, като народ, не познават каноните на религията/
, да изповядват една и съща религия и култура, хора, които постоянно се разделят и събират, карат се и се разминават по най-съществените за взаимното съжителство въпроси, няма как да ги "бъде" заедно.
И едно дете нищо не "оправя". Не знам на кой и кога му е хрумнала подобна мисъл, но тя е не особено скрепена с мисъл и смисъл.

# 79
Някак идеалистично го виждате как ще ѝ остави, той или семейството му, детето. Дори да нежелано ще си го вземат. 

# 80
Невена, това така ли е за ук и норвегия? Това е много добра политика. Как се отнема преди да се роди? Чакат да родиш и го предават на приемни грижи?

Решават, че майката е негодна да се грижи за детето и като иде да ражда отиват социални и полиция и даже не и дават да го пипне. Имаше случай на насилствено оперирана италианка е Англия. Вързват я, правят и секцио преждевременно и и отнасят детето. Била биполярна. Каквато и да е не мога да приема да в изкормят насилствено и бебето да е в риск от увреждания, защото е извадено преждевременно.

На българката, на която откраднаха детето и го продадоха, пардон, предадоха за осиновяване и бяха казали още преди да роди, че обмислят да бъде оставено за осиновяване. Меган се казваше детето.

Сериозно ли намираш политиката за добра?
Да, сериозно. Опасна е и биха я нарекли нехуманна, но всъщност кара да се замислиш доста относно родителския капацитет. Един куп народ си ражда, защото може, и създава проблеми най-вече на децата си.

# 81
  • Paris, France
При мюсюлманите е характерно да ограничават жените си в контакти с други хора, в приятелствата, но тя момичето е толкова влюбена, че трудно може да осъзнае каквото и да е. Все пак факта, че си е сменила религията заради този мъж, говори достатъчно, но то при мюсюлманите това в повечето случаи си е условие дори към жената друговерка Neutral Face

Религиозните мюсюлмани, не всички. Имам много приятелки от такива семейства, които са обучени е католически училища, защото дават по-подходящо академично образование, пътуват, учат навън и даже се женят за мъже с други религии. Най-добрата ми приятелка и сестра и са туркини, пратени да си усъвършенстват английския в Англия. Едната се ожени за англичанин, другата роди от женен. Едната сега живее без брак с по-млад от нея турчин в Истанбул и семействата им знаят. Турция е светска държава. Никой от мъжете и жените на подобните ми приятели не е сменял религия, но става дума за светско семейство.

Ми, не, в Исляма няма изискване жената да си сменя религията ако е била християнка или еврейка. Много жени сменят религията, защото ако не я сменят преди подписването на брачния договор не наследяват Laughing. Така са направили Тони Гарднер и Лиза Халаби преди да се оженят за йорданския крал и Суха Тауил преди брака с Ясер Арафат. При първите две, синовете им, според конституцията, не биха могли да претендират за йорданския трон ако майките не бяха приели исляма преди сключването на брака.

Смяна на религия про форма е едно, смяна на вяра друго. Момичето писа, че е сменило вярата си. Ако искрено вярва в религиозните учения на вярата, която е приела, е нормално да се допитат до свещеник. Поне така бих направила аз.
За да е в мир със себе си човек трябва да следва това, в което вярва.

Другото е, че има ислямски женски организации които може да и помогнат със жилище, подкрепа, да се опълчат срещу социалните ако те започнат да я следят и да искат да и отнемат детето.

Някак идеалистично го виждате как ще ѝ остави, той или семейството му, детето. Дори да нежелано ще си го вземат. 

Впечатленията ми са, че в подобни случаи гледат да заметат съществуването на такова дете, но ако имат ислямски брак и семейството е религиозно може и да опитат отвличане.  Мисля, че желаното развитие за мъже и семейството в момента е аборт.

# 82
Мен лично дори не ме вълнуват добрите примери, защото не съм толкова глупав все пак и съм наясно, че ще има всякакви случаи и практика го показва. Успешни връзки ще има във абсолютно всякакви комбинации, от всякакви религии, култури и т.н. при 6-7 милиарда души на земята е повече от ясно, че примери ще има всякакви. Както има връзки мечта между различни религии, така има и много страшни случаи, дори във "светската" Турция.

Обаче явно си далеч от политиката и не знаеш, че султана Ердоган води политика към дълбока ислямизация, та веднага се сещам за няколко случа от последната година в светска Турция, в който мъж заклал дъщеря си за уронване на честа на семейството, както и срещу съпруги за подобни случаи. Но аз не си правя изводите, че всички са такива, това е нещо което ти мислиш обаче и даваш примери в защита на това.

Все пак съм живял в две арабски държави и не е като да не съм запознат с тази религия, колкото и да има разлики, светско, дълбоко, плитко, исляма е един друг свят просто, различен от нашата религия и култура. Аз лично никога няма да се зарадвам ако дъщеря ми се хване с мъж мюсюлманин, но това си е мое виждане и сега ще ми каже ли някой, че съм лош и нетолерантен ? Разберете, че единият личен пример, няма общовалидна стойност !

# 83
  • Paris, France
Скрит текст:
Мен лично дори не ме вълнуват добрите примери, защото не съм толкова глупав все пак и съм наясно, че ще има всякакви случаи и практика го показва. Успешни връзки ще има във абсолютно всякакви комбинации, от всякакви религии, култури и т.н. при 6-7 милиарда души на земята е повече от ясно, че примери ще има всякакви. Както има връзки мечта между различни религии, така има и много страшни случаи, дори във "светската" Турция.

Обаче явно си далеч от политиката и не знаеш, че султана Ердоган води политика към дълбока ислямизация, та веднага се сещам за няколко случа от последната година в светска Турция, в който мъж заклал дъщеря си за уронване на честа на семейството, както и срещу съпруги за подобни случаи. Но аз не си правя изводите, че всички са такива, това е нещо което ти мислиш обаче и даваш примери в защита на това.

Все пак съм живял в две арабски държави и не е като да не съм запознат с тази религия, колкото и да има разлики, светско, дълбоко, плитко, исляма е един друг свят просто, различен от нашата религия и култура. Аз лично никога няма да се зарадвам ако дъщеря ми се хване с мъж мюсюлманин, но това си е мое виждане и сега ще ми каже ли някой, че съм лош и нетолерантен ? Разберете, че единият личен пример, няма общовалидна стойност !

Това, което ми обясняваш го знам Laughing

Боищата, насилието и убийствата на честта съществуват в Турция преди Ердоган и не са се увеличили. Покачването на религиозността и нивото на практикуване на религията също започват преди Ердоган. Той просто хваща течението и умело се плъзга по него.

Ислямът е друг свят за тебе и за мене, но авторката доброволно го е приела и опитва да го живее. Никой не и е опрял пистолет на слепоочието, не е родена в такова семейство и не живее в държавата на Ердоган или друга подобна.  Предполага се, че нормите на тази религия съответстват на мирогледа и. Не знаем обстоятелствата при приемане на религията. Може да я е приела много време преди да заживее с мъжа и даже преди да се е запознала с него. А може и да я е приела с тайна надежда да го задържи.

Никъде не пиша, че съм си направила извод, че мъжът ще я насили или убие, но има такава вероятност и съм длъжна да я спомена. Признавам си без бой, че ако момичето беше моя дъщеря щях да окажат натиск за раздяла и аборт.

Примерите, които и дадох ще и помогнат да установи при какви талибани се е навряла доброволно.

Джули не е живяла с мюсюлманин и мъжът и не е от друга култура, ама се карали, били. И тяхното започнало с раздели и събирания, продължило с бременности и кютек и с 300 зора баща и я измъкнал. Това момиче няма родители и явно отдавна е забита при миУото.

Живял си в арабски държави и това е прекрасно. Половин България живееше там по соца и затова тогава имаше по-малко смени на религии. Съветвам всеки желаещ да се присъедини към исляма да поживее 5-6 години в Арабия, да се потопи в религията и културата, да научи езика и тогава. 95% от вербуваните млади европейчета, дето заминаха за Сирия не са стъпвали на такова място преди да се хвърлят и да идат там. Сега оживелите реват да ги прибирали в Европа, че си били от тук, тук да ги съдели и тук да си лежали присъдите. Има резон - европейските затвори са като санаториуми, с редовна храна, зъболекари, фитнес зали, ала бала.

# 84
Жива и здрава да сте, госпожице/госпожо. Ама и да си счупите пръстите да пишете подобни мнения, няма как да налеете акъл в главата на космополитни и свръхтолерантни жени, които си мислят, че всичко което хвърчи се яде. Авторката е дърво без корен в момента. Не осъзнава, че силата на даден човек до една степен произхожда от силата на заобикалящата го среда. Според мен най-безопасно място за нея в момента е в България, в бащината и къща, далеч от племето на мъжа и. Ясно са и показали, че за тях тя е никаква. Още  с първите наченки е трябвало да се усети, но се е стигнало до 3 годишна "връзка", на която кулминацията и е "аборт, аборт"

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 18:03 от Анонимен

# 85

Никъде не пиша, че съм си направила извод, че мъжът ще я насили или убие, но има такава вероятност и съм длъжна да я спомена. Признавам си без бой, че ако момичето беше моя дъщеря щях да окажат натиск за раздяла и аборт.
Явно не си ме разбрала, защото аз точно за това те подкрепих и казах, че е доста уместно да го споменеш.
Аз още от начало ако си чела мненията ми без да знам, че е мюсюлманин, въобще не съм мислил за това, първото нещо което написах е да я предупредя, че много трябва да внимава, защото той до сега може добре да се е държал, но те и всички насилници са били така, иначе повечето нямаше да се омъжват за такива и да им раждат деца.

Такива като Джули ги има също разбира се, хиляди червени лампи, но нали за това казват, че "любовта е сляпа". Все пак човека настоява за "аборт аборт", ако почнеш и ти да си много категорична и да казваш "няма няма ще го родя и няма да го махна заради теб", тогава повярвай ми никой от този форум и от който и да друг не може да ти каже, как той би реагирал. Точно за това съм много съгласен с Невена и аз го написах още в първото си мнение, да бъдеш внимателна. Просто си нямаш на представа как биха могли да да се променят някои мъже за един миг.

Аз много се надявам той да не гледа сериозно на теб, да не му е проблем да преодолее евентуална раздяла, защото повярвай има мъже, които просто не могат да губят, тя могат да полудят от факта, че жена им/приятелката им ги зарязва. За това дадох и идеята да "опипаш почвата" (ако решиш все пак да запазиш бебето) не му казвай директно аз няма да го махна и ако трябва ще си го гледам сама, а пробвай със нещо като: "Аз много искам да си запазя бебето и не знам дали мога да направя аборт" и следиш как реагира той, ако се ядоса, това е голяма червена лампа и поводи за притеснение, за това как би реагирал на окончателно решение да оставиш детето и за раздяла или само второто.

Дано осмислиш това последното, което ти казвам, то само може да ти помогне и няма как да ти навреди.
Допълнителната предпазливост няма как да навреди, обраното обаче може и много жени са страдали заради лековерност и наивност !!!

# 86
Авторке, ако много искаш детето, много добре помисли къде ще раждаш и дали можеш да се откъснеш от приятеля и семейството му. Че както ти казва, че не иска деца, така утре може със зъби и нокти да драпа да ти го вземе. Особено както не сте в цветущи отношения.
Не искам да генерализирам, но имам наблюдения, че този тип хора (окопани в определени културни особености и тази религия) стават доста отмъстителни, когато нещата загрубеят. Не се надявай на положителен развой, бъди готова за най-лошото, което най-лошо в твоя случай не е да си гледаш детето сама, повярвай!

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 22:39 от tuali

# 87
Авторке, ако много искаш детето, много добре помисли къде ще раждаш и дали можеш да се откъснеш от приятеля и семейството му. Че както ти казва, че не иска деца, така утре може със зъби и нокти да драпа да ти го вземе. Особено както не сте в цветущи отношения.
Не искам да генерализирам, но имам наблюдения, че този тип хора (окопани в определени културни особености и тази религия) стават доста отмъстителни, когато нещата загрубеят. Не се надявай на положителен развой, бъди готова за най-лошото, което най-лошо в твоя случай не е да си гледаш детето сама, повярвай!

От личен опит потвърждавам, че е точно така.
Детето със сигурност ще си го иска, ако решиш да родиш.

# 88
И то, ще го иска без майката в картинката. Знам за една такава история от познати, пак в чужбина. Майката е изперкала от съдебни разправии, страх и криене. И понеже детето е родено извън Бг, много малко може да се направи, за да ѝ се помогне, щото дори не може да го изведе извън държавата, без разешение от бащата....

# 89
tuali каква една история, те са хиляди такива, аз не случайно споменах, че хората от тази религия са много чувствителни на тема деца и има ли покълнало семе от мъжа, ако ще и цялата рода да мразят жената, то бебето е нещо друго за тях и дори приемат много лошо ако майката го отведе да го гледа сама. Нещата опират вече и до удар по честа им, така го чувстват, тъй като знаете и в тази религия мъжа е много над жената.

Нека помисли и за самото дете, а не само за себе си, дали всичко ще е спокойно или ще има рискове и за него.
Въобще да не се успокоява, че живее в Германия, то там си има и паралелна турска държава, има 7-8 милиона неинтегрирани Турци. Има много неизвестни и практиката е показала, че се случват много проблеми в подобни ситуации за жените !!!

Много ми интересно (леко в страни от темата), все повече почвам да вярвам, че тея връзки (повечето) на българки с мюсюлмани не са просто случайни, а явно има причина, нещо което ги влече точно към такива, силно вярвам, че е така. Не знам дали защото ги чувстват нещо като "bad boy", но силно вярвам, че не са случайни повечето от тези връзки с мюсюлмани. Дали и не го приемат като някаква авантюра, точно заради различията в религия и култура. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт