Предстои ли нова икономическа криза и заради коронавируса?

• 40 558
  • 785
  •   1
Отговори
# 330
Ами не знам, в някои общества субсидираните бедни пак не живеят добре и дори затъват още повече в пороци. Защото свикват да карат на помощи. Стават градски прекариат - най-рисковата прослойка. Дори да им даваш пари с шепи, пак няма да станат по-добри хора и да си контролират импулсите, а точно обратното.

На някои модерни и креативни, както казах, мястото им е не по-високо от слугинско. Хем да имат работа и покрив, хем да нямат свобода и свободно време, та да затънат в пороци.

# 331
Смятам, че с едномесечна планетарна карантина (локдаун) можем да си спасим и икономиките, и акциите, и живота. Чудя се колко дъна още трябва да изровим, за да се сетим, че можем да "похарчим" един месец.

Стига да си изкарваш хляба с чукане по клавиатурата. Ама не всички са така.
И един месец няма да стигне.

# 332
Наистина е странно, че след толкова бачкане не може да си "купим" един месец почивка. Представяме си, че е Август и действаме. Работят само най-ключоовите сектори

# 333
  • На остров
Огромни загуби на Уолстрийт и временно затворена търговия.
Лъки после щеше споделя какво мисля аз за инвестиции в акции, но не знам дали се предлагат в БГ.

# 334
  • София
Смятам, че с едномесечна планетарна карантина (локдаун) можем да си спасим и икономиките, и акциите, и живота. Чудя се колко дъна още трябва да изровим, за да се сетим, че можем да "похарчим" един месец.

Един месец, в който всички си стоим вкъщи, не ходим на работа (ти защо си мислиш, че моя офис ще има работа, ако никой друг няма?), няма пресичащи границите, няма пътуващи по магистралите - това ще спре разпространението на вируса. Да, ще работят медици, армия, полиция, доброволци - в защитни облекла  - да осигуряват реда. Можем, не искаме.

# 335

Един месец, в който всички си стоим вкъщи, не ходим на работа (ти защо си мислиш, че моя офис ще има работа, ако никой друг няма?), няма пресичащи границите, няма пътуващи по магистралите - това ще спре разпространението на вируса. Да, ще работят медици, армия, полиция, доброволци - в защитни облекла  - да осигуряват реда. Можем, не искаме.
От това няма никакъв смисъл....Ама медийната психоза верно действа.

# 336

Един месец, в който всички си стоим вкъщи, не ходим на работа (ти защо си мислиш, че моя офис ще има работа, ако никой друг няма?), няма пресичащи границите, няма пътуващи по магистралите - това ще спре разпространението на вируса. Да, ще работят медици, армия, полиция, доброволци - в защитни облекла  - да осигуряват реда. Можем, не искаме.

Sharky ,да и аз така си го представям

редактирам се- заради такива разсъждения като горното над-моето ,пламна цялата планета и сега се чудим какво да правим

# 337
Разбира се, че има смисъл. 1. ако срещнеш вируса и се прибереш у дома да си почиваш, имунната ти система ще го победи по-лесно, отколкото ако си в среда, пълна с повече вирусни частици; 2. Ако намалеят случаите, няма да се окаже, че болничните легла са заети от 80-годишни старци и ще може да спасят живота на някой на 40. Примерно.

Винаги ще има разлика.

# 338
естествено

# 339
Иначе това с пазарите ще е по-скоро краткосрочен шок. В момента Кристин Лагард яко туити мерките на ЕЦБ за стимулиране на икономиката.

# 340
Иначе това с пазарите ще е по-скоро краткосрочен шок. В момента Кристин Лагард яко туити мерките на ЕЦБ за стимулиране на икономиката.

нищо не разбрах

# 341
Кристин Лагард е президент на ЕЦБ и след днешния крах на пазарите веднага изкара мерки за инжектиране на още пари в икономиката. Също така е активна в Туитър, надява се да вдигне настроението на пазарите, че е паника.

Но да не забравяме, че пазарите не са реалната икономика.

# 342
сега горе долу ми просветна ,но съм далече още от истината
шегувам се ,не се засягай
нищо не разбирам от пазари

# 343
Сещам се за едно шоу по Дискавъри. Там един японец си показа огромната колекция от екшън фигурки. Имаше сигурно 50 гумени Годзили от 80-те. И разправя - това са играчки, произведени през икономическия бум на Япония.

И оттогава си имам едно наум за т. нар. икономически бум, щото накрая оставаме с една огромна купчина пластмасови и гумени боклуци.

# 344
Работя в компания, която е ударена от краха на пазара. Само, че това в върха на пърамидата, която се вижда. Защото същата тази компания има налични следства да оперира до май 2021 ( да годината е правилна). И това без да се осъществяват продажби, което няма как да стане, защото на ден изкарваме по над 1000 вагона с продукция.
Предполагам е също положението с другите компании в бранша.

Общи условия

Активация на акаунт