Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 105
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Какво количество месо давате вече? Увеличихте ли го или още сте на 20 грама през ден?

Аз още давам 20 гр, защото въвеждам пуйка в момента. Иначе го дават 40 гр за 8-10 месеца. Пак е през ден и се редува с жълтък, като вече няма само зеленчуково пюре.
Аз все още съм по старата схема - два дни месо по 20 гр, един жълтък 1/4 и един само зеленчуци.

# 106
От зинат и ние с баткото сме платили,алергия + раздразнени черва от които  почна и температура. Пожелавам ви бързо възстановяване.

# 107
Имам един въпрос давайки днес сутринта гастротус на малката й влезе в носа, тя кихна, аз издърпах с аспиратора и промих, но малко се притеснявам, мислите ли, че има нещо притеснително

# 108
Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Сиропа не е нещо вредно, все пак през устата го поглъща. Мойта бебка редовно си шмръква от пюретата. Simple Smile Тя и да се задави, повърне (примерно), може да изкара сиропа през носа, така че тези системи са си свързани и не намирам причина за притеснение.

# 109
Не мисля, че има от какво да се притесняваш. Сиропа не е нещо вредно, все пак през устата го поглъща. Мойта бебка редовно си шмръква от пюретата. Simple Smile Тя и да се задави, повърне (примерно), може да изкара сиропа през носа, така че тези системи са си свързани и не намирам причина за притеснение.

Ох и аз така мисля, ама нали съм паника по принцип, пък от както се е родила малката още повече! Рационалното ми мислене остана май в родилното. Благодаря за отговора

# 110
От зинат и ние с баткото сме платили,алергия + раздразнени черва от които  почна и температура. Пожелавам ви бързо възстановяване.
Тя е с разстройство,  направо вода изхожда , само Че зелено на цвят, изписаха ни Ериус 5 дни , обаче тя започна да се закашля и сега не знам.

# 111
Тя е с разстройство,  направо вода изхожда , само Че зелено на цвят, изписаха ни Ериус 5 дни , обаче тя започна да се закашля и сега не знам.
На малчо много му помогна Клацид. Аз съм много доволна, а за разстойство давах сметка и имаше ефект+запичащи. Беше на каша с банан и ориз. Бързо оздравяване. 🍀

# 112
Момичета, привет и от мен в новата темичка ( чак днес установих, че има такава) оздравяхме, слава богу, и вече освен че се катерим по всичко, и слизаме сами.. като падна няколко пъти стана много предпазлива Simple Smile притеснява ме факта, че на 7+ още нямаме зъбче.. казаха ми ако до 8мия месец не излезе, да я водя на зъболекар за снимка.. на някой педиатър да е дал такъв съвет? Парченца в пюрето са мит още, мръщи се и не иска да яде, докато не пасирам всичко, не знам дали се дължи на липсата на зъбки също..  и с вкарването на плодове сме назад, повръща ябълка и круша, само банан яде. От няколко дни давам една млечна каша с елда и плодове на Слънчо, нея я омита много бързо, но ако към кашата добавя плод, се повръща..

# 113
  • София
Еми аз лично не бих завела детето на снимка, ако до 8 месеца няма зъб. Имам няколко познати с дечица, на които зъбчета пробиха на годинка.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 17:22 от ditmade

# 114
И Мирослав  няма зъби. На 8 м. и половина е. На каката първото проби на 8,а на приятелка ден преди да навърши годинка. Строго индивидуално е. Педиатъра нищо не ми е споменал за стоматолог. Ще почакам още преди да търся проблем.😊

# 115
И ние нямаме зъбче, след седмица прави 9м. Аз четох че до годинка ако няма зъб се води на преглед ...

# 116
На голямата ми дъщеря първият зъб изникна на 10 месеца и половина, така
че не мисля че има място за притеснение.

# 117
И ние сме 8+ месеца и нямаме зъбче. На каката също и излезе на 10 месеца. Все чувах от по големите, колкото по-късно по-добре. Щели да бъдат по здрави зъбите, а ние с каката се убихме да ходим по зъболекари😂, хем си мие зъбите от много малка, а кариеси все се появяват.

# 118
И ние след 3 дни ставаме на 9 месеца и нямаме зъбк, но не се притеснявам. Последната седмица е много неспокойна та предполагам са на път зъбчетата.

# 119
  • София
Това за зъбите е мит, според мен. На каката на почти на 11 месеца и излезе първия зъб и сега на 5 год е с три кариеса и един избит централен резец. На малкия преди две седмици му излезе първото, почти на 8 месеца, надявам се неговите да са по-здрави.
За месата, аз си давам по 40 гр през ден, но съм въвела пуйка, пиле и заешко та се чудя какво друго мога да въведа. Свинското знам към годинката, че е трудносмилаемо, телешко мисля към 10 месеца, само агнешкото не се сещам кога се вкарва.....Гледам Плазмон и конско имат, ама някак си не бих го дала.

Общи условия

Активация на акаунт