Забравя ли се предателството?

• 4 350
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
Добре де, ти след цялата тази история как се съгласи да продължите с бебеправенето? Не ти ли светнаха всички червени лампи за това колко много куцат нещата между вас? Ето какво виждам аз: вие сте различни характери, които обаче за жалост не се допълват. По-скоро той се потиска от твоят очевидно по-силен характер и е - как да кажа - неавтентичен в отношенията си с теб. На мен лично този мъж ми се вижда лабилен, с нездрав перфекционизъм, но немощен когато става въпрос да отстоява себе си и да действа с размах към поставените цели. Сега, на всеки може да се случи комбинация от обстоятелства, която да го събори (лоша спермограма, неуспех в търсенето на работа и т.н.), но все пак трябва някак да запазим интегритет и коректност към партньора. Също така, доста ми е странно как лекар чаааак пък толкова се потриса и депресира заради едното ин витро. В смисъл, медиците са доста претръпнали към такива неща, гледат на тях по-професионално, философски дори. Казвам го като дете от семейство на три поколения медици - имам някаква представа как лекарите разсъждават над подобни, че и по-страшни теми.

Тази простотия с изневярата дни след медения месец е просто черешката на тортата. А торти още много ще има, особено след като се появи детето, съответно очаквай още черешки. Аз на такъв тип не бих повярвала, че се е променил, даже имам и още размисли по темата, но няма да ги споделям, защото си бременна и ми е мъчно за положението ти. Уважавам мненията на останалите потребители, които смятат, че оттук нататък ви чака само брачно блаженство, но аз това не го вярвам. За мен този е типаж, който никога няма да бъде достатъчно смел, за да заяви себе си във връзката. Напротив - той ще се опитва да ощастливи жената предлагайки ѝ някаква илюзия, а като му дойде повечко, ще ходи да избяга от реалността. Не е задължително с жена да е, то светът предлага още пороци - алкохол, хазарт, който каквото го влече.

# 31
Ох, голяма драма за една сви*ка в служебната тоалетна и няколко еротични мейла.

Като омаловажим акта, по-малко ли боли?

Не говоря за болка или чувство за предателство.

Малко късно се сети, да се усети. Simple Smile

# 32
  • София
За себе си знам едно - ако съпругът ми изневери, колкото и да съжалява за това, дори и да са минали години от изневярата и да разбера сега, категорично не бих приела, простила и каквото и да е там. Ще се разведа, независимо от възрастта и броя на децата.

# 33
Скрит текст:
Здравейте, пиша ви по така тривиалната тема за изневярата.
С мъжът ми сме заедно от 6 години, но живота ни се преобърна преди 2. Той е лекар в голяма частна болница  и съответно е работохолик.
Правихме опити за бебе 10 месеца и тогава се откри проблем в него- оказа се с много лоша спермограма, веднага последва операция за варикоцеле. Oперацията се оказа голяма грешка, защото много го травмира, имаше доста болки и трудно възтановяване. След нея аз исках да не спираме опитите за бебе, защото имах голяма надежда, че операцията е била успешна. И така 4 месеца правихме опити по задължение и по график, той се прибираше уморен, защото тогава много работеше и трябваше да прави секс ‘‘насила‘‘ и то придружен с болки. Аз трябваше да го разбера и да прекратя, но той сам искаше да продължим с опитите, за да не ме разочарова. Той винаги е правил всичко за мен, угаждал ми е, дори и без да го искам. Бил е винаги мил и обгрижващ. Но и винаги е бягал от конфликт, все се съгласява с мен, за да не ме нарани и да не се разстроя, да не се скараме.
В този период той започна да ходи доста по интервюта, на които се провали и това допълнително го събори. Някъде по това време на мен ми дойде ужасната идея да спретнем сватба,
Скрит текст:
тъй като бяхме сгодени от години и само отлагахме. И аз и той не сме по сватбите, искахме нещо по нестандартно в тесен кръг, но нашите родители се намесиха и в крайна сметка събрахме доста хора. Самата подготовка мина ужасно и изнервящо и за мен, но повече за него.
Дни преди сватбата ходихме на лекар отново и се оказа, че операцията е неуспешна и ще трябва да правим инвитро. Той го прие много зле.
Скрит текст:
Почувства се неспособен като мъж. Мина въпросната сватба, не бях щастлива на нея, не я усетих като приятно изживяване. Прекарахме си обаче чуден меден месец в Тайланд. Откъснахме се от всички проблеми-  това, че той не може да има деца, че не може да си намери по-добра работа, сватбата. Върнахме се от медения месец и съответно към реалността. В този период той рязко се настрои срещу мен. Започна да ме криткува за всичко ей така от нищото, започнахме да се караме и той да се дистанцира. Закъсняваше след работа, все беше кисел, спеше на дивана и ме избягваше. Така след 2 месеца прочетох 1 имейл и рабрах, че си има любовница. Призна ми всичко... Новата стажантка, с която  са се натискали всеки ден след и преди дежурство и са стигнали уж само до орален секс. Чували са се всеки ден по няколко пъти, говорили са си, споделяли са си, тя имала хубаво чувство за хумор, общи теми за болницата и той с нея се откъсвал от реалността. На всичко отгоре тя има две малки деца и мъж, което ме втрещи какви жени съществуват. Това което стана ясно, е че е започнал връзката с нея(той все още не го приема, че е било връзка)  дни след медения месец!! Тя го е харесвала от началото, когато е дошла на работа, започнали са флирт още преди сватбата и след нея вече, той се е възползвал. Когато разбрах, ние двамата минахме през ада. Аз го изгоних за 2 месеца, но накрая след 1000 молби от негова страна реших да му простя. Той я заличи от живота си по всякакъв начин, напусна болницата дори,  съжалява безкрайно много, поболя се направо и много се обвинява.
Говорихме много и се разбра, че връзката ни е била тръгнала в лоша посока, той е премълчавал много неща, за да не ме нарани, било го е страх от конфликти.
Скрит текст:
Той по принцип има този страх, не само с мен, а със всички. Много  е неуверен в себе си. Все се притеснява за всичко, все се обвинява нещо да не сгреши в ежедневието си. Само да добавя
, че аз не съм властна и доминантна
Скрит текст:
и не го подтискам допълнително. Оказва се, че направо не съм го познавала. Толкова много неща ми сподели, които са го тормозели. Аз сама открих моя вина и далеч не мисля, че съм безгрешна. Интересното е, че все едно имам нова връзка, на друго ниво, дори секса стана страхотен, сякаш нещо се отключи след това. Продължихме напред, защото се обичаме. Аз обаче не спирах да се сещам за случката и на моменти много се тормозех. Сънувах кошмари с нея, имах паник атаки, той в тези моменти той винаги ме успокояваше, но скоро пак изпадах в такова състояние на тревожност.  Все още му проверявам телефона и имам параноята, че все нещо крие. Той не ми дава никакви поводи, държи се по-добре от преди дори, но аз не мога да оттърся. Така след почти 1,5 година аз забременях и съм в 4 месец сега. Той е безкрайно щастлив, при мен обаче спомените се връщат с пълна сила и  не мога да спра да мисля за нея, за лъжата, за това как най-близкият  ми човек, ме е предал така. Безброй пъти си представям как е могъл да го направи, до къде са щели да стигнат, ако не бях разбрала..
Той казва, че се е паникъосал от всичко, което му се е струпало наведнъж тогава- работата, проблемите, сватбата, но най-вече, че е разбрал, че не можел да има деца.
Скрит текст:
Искал е да си върне контрола над живота един вид, да избяга от проблемите, започнал е дори да се съмнява, че аз съм неговия човек. Казва, че се е чувствал ужасно в тези 2 месеца и всеки ден с нея е искал да е за последно, но пак са продължавали. Каза ми, че е планувал и да спи с нея. Не бил насебе си. Не е значела нищо за него и му вярвам за това. Искал е да си напомпа самочувствието и да си почеше егото. Не знам обаче как да продължа да му имам доверие. Все се, чудя какво щеше да стане, ако не бях разбрала. И кой започва връзка с друга жена точно след сватбата? Сега ще имаме дете и вместо да съм щастлива се тормозя с миналото.  Знам, че всеки може да направи грешка, но защо е толкова трудно да се забрави предателството и как да продължа напред?
Напротив, властна и доминантна си.А той е мекушав, отстъпчив, угажда ти за всичко, за което предполага, че ще му спретнеш скандал.
Аз съм жена, но докато те четях, на мен почна да ми "тежи нещо на врата" и изпитах желание да избягам.А като знам повечето мъже колко са "силни психически", дори се учудвам, че директно не си е събрал багажа и да се покрие вдън земя.
Не го оправдавам, не ме разбирай погрешно.
Но му дай малко въздух на човека.Не пространство, в което да ти изневерява, а по-скоро, винаги се допитвай до него, ТОЙ какво иска, ТОЙ какво очаква, ТОЙ какво предпочита.
Защото до тук, живота ви става само и единствено по ТВОИТЕ правила и желания.
Доколкото познавам мъжете, поне 90% от тях ще се спихнат тотално в такава обстановка и конфигурация.

# 34
Да, тя наистина звучи като малко по-доминираща. Но пък и той трябва да поработи малко над себе си и да започне да се заявява и отстоява. В противен случай, тя хубаво ще се възползва от съветите за либерализъм, но само тя ще се товари. А то някак не е честно да те наранят, да преглътнеш, да се стараеш и накрая пак да се окаже, че си отглеждаш мекотело, което е готово да ти забие нож в гърба ако нещата станат по-напечени.

# 35
Съгласна съм с Франсоаз. Има голяма вероятност ти да си го "скопила". Много нежен този мъж.
Но! След като си му дала втори шанс, не е честно да се връщаш назад. Сега те тресат хормоните и дано като се роди бебето да се наместят нещата.

# 36
Живота ни не е ставал само по моите правила. Аз съм направила доста компромиси заради него и той знае, разбира се не съм ги усетила като нещо, което ми тежи, защото го обичам. Никога не съм го ограничавала за нещо, имал е време за хобито си винаги, за приятели също, нито съм скандалджийка или да се цупя и да съм все недоволна. Не знам, защо ме обвинявате, че съм властна и доминатна. Е, аз знам, че не съм, както и той.
Работим над това, той да ми споделя повече някакви дребни дори и битови неща и да си казва какво иска и какво мисли и да разбере, че не е страшно и  да прави и грешки в ежедневието си. Няма как да е перфектния съпруг, приятел и син и да угажда все на всички.  Аз също се старая да му показвам повече, че го обичам и обгрижвам.  Обаче ме притеснява точно, че след всичко, той се оказа слаб и лабилен мъж, което не ми дава сигурност в бъдещето. Но явно, времето ще покаже.

# 37
Живота ни не е ставал само по моите правила. Аз съм направила доста компромиси заради него и той знае, разбира се не съм ги усетила като нещо, което ми тежи, защото го обичам. Никога не съм го ограничавала за нещо, имал е време за хобито си винаги, за приятели също, нито съм скандалджийка или да се цупя и да съм все недоволна. Не знам, защо ме обвинявате, че съм властна и доминатна.
Скрит текст:
Е, аз знам, че не съм, както и той.
Работим над това, той да ми споделя повече някакви дребни дори и битови неща и да си казва какво иска и какво мисли и да разбере, че не е страшно и  да прави и грешки в ежедневието си. Няма как да е перфектния съпруг, приятел и син и да угажда все на всички.  Аз също се старая да му показвам повече, че го обичам и обгрижвам.  Обаче ме притеснява точно, че след всичко, той се оказа слаб и лабилен мъж, което не ми дава сигурност в бъдещето. Но явно, времето ще покаже.

Ако не си властна и доминантна, защо се е налагало да
Цитат
той сам искаше да продължим с опитите, за да не ме разочарова. Той винаги е правил всичко за мен, угаждал ми е, дори и без да го искам. Бил е винаги мил и обгрижващ. Но и винаги е бягал от конфликт, все се съгласява с мен, за да не ме нарани и да не се разстроя, да не се скараме.
Аз поне така разбирам описаното от теб...не стане ли на твоята, ти се разстройваш/ядосваш/разочароваш.И той естествено, понеже не желае проблеми, прави всичко така, както на ТЕБ ти харесва.
Може да не казваш и заявяваш ясно и категорично какво искаш, но чрез поведението си го контролираш.
Ами, нормално да не му издържи психиката...другия вариант е да се изправи срещу теб и да ти заяви директно, че не е съгласен/че не иска/че предпочита друго.А това означава явен конфликт, или ти да се тръшнеш, че си наранена, разочарована.....

# 38
+ 1 и от ме за мнението на Франсоаз и добре, че авторката е споделила тези подробности, защото ако информацията не е достатъчно пълна и мненията ни няма да са много акуратни.
Дано и авторката сама да е стигнала до този извод и аз вярвам, че е така, защото го усещам от думите и и тя намеква за това, споделяйки всички тези неща и си признава как го е притискала.

За мен това е много добър мъж, да може и да спада към графата под чехъл, но по-добре такъв от колкото от тези, които ги четем ежедневно по темите като на Джули и подобни. Даже може да шокирам някой, НО ти не трябва да се тръшкаш и да се изживяваш като мъченица, а дори ти да му се извиниш и да поискаш прошка, колкото и абсурдно да ти звучи. Точно твоето поведение го е подтикнало да направи това, напълно съм съгласен с Франсоаз.

Спри да го играеш на мъченица, ами се радвай, че имаш такъв мъж, повярвай не са чак толкова много грижовните, любвеобилни мъже с добро отношение, дори са си направо рядкост бих казал !

# 39
Твоето мъжле изглежда много пасивна личност - няма начин ти да не изглеждаш доминантна, защото все някой трябва да взема решения. И ако имаш насреща си едно поведение тип "не мога, не знам", е по-лесно да вземеш еднолични решения, отколкото да чоплиш мъжа, докато изкопчиш какво точно иска.
Лошото е, че накрая лесно можеш да излезеш виновна, щото решаваш еднолично Joy
Виж, авторке, не си в лесна ситуация. Може би е добре да се самоубедиш, че всички черни мисли са от хормоните на бременността. Със сигурност ще е по-разумно да ги пъдиш настрани. Да си изживееш пълноценно първата майчинска тръпка. Пожелавам ти лека бременност.

# 40
Скрит текст:
Живота ни не е ставал само по моите правила. Аз съм направила доста компромиси заради него и той знае, разбира се не съм ги усетила като нещо, което ми тежи, защото го обичам. Никога не съм го ограничавала за нещо, имал е време за хобито си винаги, за приятели също, нито съм скандалджийка или да се цупя и да съм все недоволна. Не знам, защо ме обвинявате, че съм властна и доминатна.
Скрит текст:
Е, аз знам, че не съм, както и той.

Ако не си властна и доминантна, защо се е налагало да
Цитат
той сам искаше да продължим с опитите, за да не ме разочарова. Той винаги е правил всичко за мен, угаждал ми е, дори и без да го искам. Бил е винаги мил и обгрижващ. Но и винаги е бягал от конфликт, все се съгласява с мен, за да не ме нарани и да не се разстроя, да не се скараме.
Скрит текст:
Аз поне така разбирам описаното от теб...не стане ли на твоята, ти се разстройваш/ядосваш/разочароваш.И той естествено, понеже не желае проблеми, прави всичко така, както на ТЕБ ти харесва.
Може да не казваш и заявяваш ясно и категорично какво искаш, но чрез поведението си го контролираш.
Ами, нормално да не му издържи психиката...другия вариант е да се изправи срещу теб и да ти заяви директно, че не е съгласен/че не иска/че предпочита друго.А това означава явен конфликт, или ти да се тръшнеш, че си наранена, разочарована.....

Дали пък авторката не е манипулаторка? Познавам такива дами, които ако не ги поздравиш (примерно), изпадат в кризи, ревове, драми, депресии и тн и тн...

Много лесно, пък, взеха да се разстроиват и мъжете, и жените, в тоз' 21 век.

# 41
Да, Франсоаз. Това е най-странното, че аз никога не съм се разстройвала или ядосвала или ако съм се ядосвала е било нещо съвсем леко в нормални граници. Той не само с мен е така, но и с близките си и с приятелите си. Не иска да разочарова никой и мрази да влиза в конфликтни ситуации. Говирили сме за това и той го отчита като свой голям проблем. Според мен всичко идва от семейството му, в което нищо не се говори, нищо не се споделя, всичко се премълчава. Никога не са се карали у тях също така.

# 42
Обаче ме притеснява точно, че след всичко, той се оказа слаб и лабилен мъж, което не ми дава сигурност в бъдещето. Но явно, времето ще покаже.

Доста други съфорумки, както и аз ти писахме - затвори страницата и не вади кирливите ризи. Ако си е взел бележка, няма да имате проблеми. Не се знае, но, както го описваш, вероятно е единична забежка, за която съжалява.

Даже може да шокирам някой, НО ти не трябва да се тръшкаш и да се изживяваш като мъченица, а дори ти да му се извиниш и да поискаш прошка, колкото и абсурдно да звучи. Точно твоето поведение го е подтикнало да направи това, напълно със съгласен с Франсоаз.

Спри да го играеш на мъченица, ами се радвай, че имаш такъв мъж, повярвай не са чак толкова много грижовните, любвеобилни мъже с добро отношение, дори са си направо рядкост бих казал !

Пълни глупости! Той изневерил, а тя да му се извинява...…

Това е все едно изнасилена жена да се извинява на изнасилвача, че си е облякла къса пола и го е предизвикала......

# 43
Да, Франсоаз. Това е най-странното, че аз никога не съм се разстройвала или ядосвала или ако съм се ядосвала е било нещо съвсем леко в нормални граници. Той не само с мен е така, но и с близките си и с приятелите си. Не иска да разочарова никой и мрази да влиза в конфликтни ситуации. Говирили сме за това и той го отчита като свой голям проблем. Според мен всичко идва от семейството му, в което нищо не се говори, нищо не се споделя, всичко се премълчава. Никога не са се карали у тях също така.
Аз няма как да знам коя е причината, ти го познаваш.
Коментирам това, което споделяш като информация.Затова ти писах да се допитваш до него, ако не за всичко, то за важните неща.Като ясно му дадеш да разбере, че дори да си на друго мнение, то вярваш на преценката му и уважаваш желанието му.
Защото така описан, ако продължиш да контролираш ти живота ви, нищо чудно след време пак да му избият чивиите нанякъде.Не е задължително да е изневяра-според мен сега просто госпожата се е оказала на подходящото място в подходящ момент, ама не винаги става така.Но може да залитне по хазарт, алкохол, купони с приятели.....
Не е лесен такъв живот, но, сама си си го избрала, та ако го искаш и занапред в живота си, ще трябва да промениш и твоето поведение към него.

# 44
Tamarra2, отпусни се малко. Сега не е моментът за такива размисли и страсти. Очакваш дете в края на краищата. Остави малко по-назад чувтвата и дай превес на практичното. Дет се вика - винаги можеш да си тръгнеш или да го натириш, но си дайте шанс.  Сигурна съм, че и той изпитва не малка вина. Иначе никога нямаше да си признае пък било и инициирано от теб признание.  Щеше да отрича до край или да признае и да си тръгне.Всички сме били лъгани - едни са разбрали, а други не са, но животът си продължава.....

Общи условия

Активация на акаунт