Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 26

• 32 417
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
the_demon, ядеш по-често, наблягаш на мазнините и протеините, не на салатите, пиеш вода със сол и не правиш тежки тренировки. Отнема време докато тялото се адаптира. Всички сме били така в началото. На някои отнема 1-2 седмици, на други месец. При мен например имаше слабост и сърцебиене около месец и около една седмица зверски киселини. Това си е един вид абстиненция и трябва да се изтърпи.
Аз излишни кг също нямах.

Моля те, зай ми някакъв линк към храни, които мога да консумирам по принцип и по-често, че съвсем се обърках...Аз никога не съм била чревоугодник, обаче сега само се чудя кво още да си сложа в устата - имам чувството че стомаха ми е бездънна яма:smiles:

# 676
Ето ти едно добро резюме
https://www.healthline.com/nutrition/lchf-diet-plan-and-menu#foods-to-eat

Към забранените от списъка аз бих добавила всякакви растителни олиа с изключение на зехтин/кокосово масло и слънчогледови семки, а към разрешените, краве масло/ghee и черен дроб/дреболии.

# 677
Може ли да помоля момичетата,които са по-вещи по темата,да пускат от време на време  по едно меню.Ясно е,че повечето сте на НВХ ,но ми е интересно какво ядете и колко пъти на ден.Позволявате ли си варива и как избягвате да се храните само с месо,защото аз прясна риба ,мога да си купя веднъж седмично?

# 678
  • пак там
На НВВМ сме, не на НВ.

# 679
Не знам към вещите ли се броя или не но аз не избягвам да се храня само с месо, точно обратното - всяко основно хранене ми е основно месо + яйца, сирена, сметана, понякога маслини или кисели краставички.

# 680
Скрит текст:
Да, ще съм благодарна Simple Smile

Проблема ми е, че се подготвям, живот и здраве, за ембриотрансфер, а т3 бил много важен за развитието на ембриона, органогенезата и т.н.

Преди ембриотрансфера е важно да си оправиш инсулиновата резистентност. Много важно е. Тя влошава качеството на яйцеклетките, влияе отрицателно на успеваемостта, влошава се по принцип през бременността и можеш да стигнеш лесно до диабет, високо кръвно, прееклампсия, еклампсия, удър, смърт, преждевременно раждане и купища други проблеми.

На твое място бих първо оправила инсулина и всичко друго и тогава бих пристъпила към трансфер.

Да, важен е Т3 за бременност и не само Т3 е важен. Нисковъглехидратната диети свалят Т3 и затова при гестационен диабет не се яде високомазнинно (за повечето хора) , а често и по много много малко.

Оправи си здравето първо и преди да започнеш опити за бременност трябва да успяваш да се храниш сравнително нискомазнинно и да можеш да толерираш нужните за Т3 въглехидрати.

Успех и здраво бебе ти желая.

Ами както писах в преден пост, от повече от две години оправям ИР. Доста стрикта съм с режима, то и затова си прецаках щитовидните хормони.
Инсулина на къде да го свалям повече, на гладно ми е 3 - 4 - 5. Не съм правила повторно обременяване и не знам как ще е на 1 и 2 час, но на гладно е ОК.

И ето отново храненето - с малко мазнини ли, с повече мазнини ли (според lu_lu), колко въглехидрати са нужни за т3 и как да оправям ИР (при която не са препоръчителни въглехидратите) и в същото време да ям ВГХ за ЩЖ... на мен лично ми е тъмна Индия. Сигурно съм тъпа, не знам, и не вдявам прости неща, но на мен ми е трудно да си определя оптималното хранене при наличие на ИР и хипофункция на ЩЖ.

Благодаря ти много за съветите и ти пожелавам бързо оправяне!

# 681
  • пак там
Варени яйца с парче филе някакво и нещо мазно - авокадо ли ще е, масло ли ще е, майонеза ли ще е...
Пържени яйца - с масло, с масло и сирене, с масло, сирене и каквото месно  се сетиш.
Пилешка супа без картофи и фиде със сметана застроена, с яйце застроена, бистра.
Пържоли със салата, ама не постна, а с някакво масло по твой избор - зехтин, сусамово и тънъ.
Винен кебап, не запържен, без картофи или ориз.
Сарми - без ориз, с гъби или с карфиол, аз ги ям без нищо.
Мусака вместо картофи с тиквички.
Спагети карбонара от тиквички, от тиква, ориз от карфиол, много са .

Всяко почти ядене може да се нагоди до нввм форма, дори и хлябът - има рецепти за кето хлябове, за ядкови хлябове, за хляб с тахан.

Има дори рецепти за десерти - с тях е пълно. Най-често си правя сметана, орехи и малини /имам замразени при мен, но и по магазините е пълно/. Боже, торта Гараш можеш да направиш кето, стига да имаш нерви да изпечеш безбройните блатове.

# 682
Всяко почти ядене може да се нагоди до нввм форма, дори и хлябът - има рецепти за кето хлябове, за ядкови хлябове, за хляб с тахан.

О, да, обожавам едни крекери/сухари от ленено брашно. Аз си вземам ленено семе (но "златно", тъй като е по-мек вкусът), което смилам. После е песен - слага се вода, на око, докато стане на тесто, това нещо се разточва (много по-лесно става между две парчета хартия за печене) и се пъха във фурната на 150-200 градуса, докато се изпече до хрупкаво.

# 683
Демон, настрой се за за повече време за сваляне на инсулина- не е качен за месец-два, затова и обратния процес отнема време. И аз съм сваляла по 1-1,5 инсулин за месец-два, но и съм го и качвала същия. Аз почти не съм имала кето грип, но намалявах вгх плавно и  не прекалено. Провери и дали:
1) не ядеш твърде нискокалорично
2) не ядеш твърде малко протеин/мазнини
3) не наблягаш твърде много на салати
Woman in the mirror, ако не се бъркам- провери си пак желязо и си виж как ти е и феритин. При бременност ще ти трябва добро ниво на желязо. А за ЩЗ не е нужно да ядеш  по 200 гр вгх дневно, 50-75 гр мисля са добре (и никак не е много ограничаващо). И пак е нвх. Wink

# 684
Essner, аз съм доволна от маслото от черен кимион, но аз пия прясно пресовано /имам предвид, че го пресоваха пред мен/ и има вкус на машинно масло. много е противно. но си бях наложила да го пия около 3 месеца. Сега пак трябва да го започвам, но като се сетя за вкуса му и настръхвам.....

# 685
А от къде успя да закупиш прясно пресовано ? Аз също искам, но не знам от къде ? Пих доста време, но свърши ( бях си го донесла от Египет...)

[/b]
Essner, аз съм доволна от маслото от черен кимион, но аз пия прясно пресовано /имам предвид, че го пресоваха пред мен/ и има вкус на машинно масло. много е противно. но си бях наложила да го пия около 3 месеца. Сега пак трябва да го започвам, но като се сетя за вкуса му и настръхвам.....

# 686
От Синия пазар в Одрин....

# 687
  • пак там
Как се мели? С машинка за кафе ще стане ли? Идеята все пак уж е колкото да се разчупи, че да излязат полезните вещества?

# 688
Кое да се мели? Маслото ли?

# 689
  • пак там
Семето, алина.

Общи условия

Активация на акаунт