Модни тенденции в прическите. Тема 13

• 37 378
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
https://www.youtube.com/watch?v=08eZ4wqVrIU
Принцип на работа на машинка Hands Point Up
Накълцване на косъма == косата започва да се дели/цъфти още след подстригването

Имаш предвид, че новата коса- растежите са цъфнали, така ли? А не е ли по-вероятно косата да се е накъсала много високо вече и за това да има такива цъфтежи?

Сигурно се е накъсала. Изобщо не съм предполагала, че от машинката може да цъфти, но това би обяснило състоянието на детската коса. На мен даже щадящо ми се струваше. Примерно това са все цъфтежи...а косата е на черта, няма степени. Затова се чудя как може да е нацъфтяла толкова високо.

# 346
Както вече бях писала, моята коса беше една педя над кръста, без никакви цъфтежи. При все, че си правя сешоар 3 пъти седмично. От 3 години съм при тази фризьорка и тя използва филажна ножица, от която имам цъфтежи чак дп ушите Simple Smile А аз смотаната чак сега се светнах. Така че, Елена, съвсем възможно е да цъфти от подстригването с машинка.

# 347
Голям съм шемет... боята ми е Преференс, а не Екселенс  Grinning Grinning
Явно ще стане доста тъмна, но квот, такова. Ще се отмие.

Миналата седмица фризьорката ме подстрига с нормална ножица, изсуши ме и накрая ми изравни връхчетата с машинка. Засега няма нацъфтяло, но дължините не са пипани.

# 348
Аз не знам дали е вярно това за машинката. Гледам по клипчетата много често правят черта с машинка. Аз моята щерка я подстригах с машинка. Отделно приятелка и дъщеря й дойдоха на гости и им казвам,че съм я подстригала така и поискаха и те. Двете ги минах също на черта,ще ги питам дали им цъфти косата. На малката със сигурност няма никакви негативи,но знам ли.

# 349
Никога не ми е цъфтяла косата, въпреки че съм подстригвана с какво ли не. До коса е.

# 350
До коса е, да, но в повечето случаи е такъв ефектът. Изравняват с машинката, защото им е най-лесно, а не защото е най-доброто за състоянието на косата.
 А може да се “филира” и с права ножица, но за тази цел трябва да знаят как.

# 351
О видях го това филиране онзи ден-едно голямо нищо! 🤣 Според мен кадърния фризьор може всичко,некадърния каквото и да му дадеш,все тая. 😆

# 352
Мен са ме подстригвали с машинка и на моята коса беше супер. Никакви цъфтежи години наред. И както не ме бяха филирали едно поне 6-7 години, миналата година докато видя, една нова за мен фризьорка, ме филира. Още не мога да си оправя косата. Какво им филират на тези тънки коси, направо не знам...

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 08:36 от Lollaa*

# 353
  • София
Мен пък ме филира последната при която ходих и нямам нито един цъфтеж,вече мина доста време. Септември мисля, че ходих. Сега планувам пак при нея малко да ми я отреже просто да се освежи. След подстригването ме мина с кератинова преса, не знам дали и това не е оказало влияние.
Или просто си е до коса и това е. Яд ме... Моята преса, сешоар, боядисване на 20 седмици, и да цъфти ще е разбираемо, ама такава нежна детска косица да цъфти така, просто ме е яд!

# 354
Ами не е само подстригване, може би е от ежедневните грижи или вреди,например връзване на опашка, избор на козметика ,дали се използват продукти за грижа или само един шампоан ,и най -важното пълноценна здравословна храна . А за подстригване с машинка ,понякога фризьорите правят по често подръжка на самия уред ,почистване ,точене отколкото на ножиците.

# 355
И аз да се изкажа за цъфтенето на косата Smile От както се помня моята коса цъфти Simple Smile Сменила съм десетки фризьори- с ножици, с машинки. Случвало ми се е да отида едната седмица на подстрижка и на следващата за прическа в същия салон само че при другата фризьорка и тя да ми каже: "Нацъфтяла ти е косата, трябва да я подстрижеш", а колежката й да възкликне: "Ама аз я подстригвах миналата седмица" Simple Smile Ползвам висок клас козметика, не я изправям,къдря и т.н , храня се що-годе здравословно. Ползвала съм всякакви олиа и серуми- Маракеш, Алтерна, Керастаз и какво ли не, това е положението. Според мен косата си ми е такава.

# 356
Farouk BioSilk Color Therapy Lock & Protect Leave-In Treatment
Oтносително малко, но за сметка на това много добри ревюта има! Дано ти хареса!

# 357
В Нотино има безплатна доставка на всичко и се чудя за тези - мнения?

Скрит текст:

# 358
Вчера се боядисах с L'Oreal Preference, 4.017
Цветът се получи добре, не е прекалено тъмна, покри ми червенеещите измити участъци. Засега доволна Simple Smile

# 359
Преференса пада много бързо. При мен поне е така. Но е много щадяща и хубава боя,с натурални цветове.

Общи условия

Активация на акаунт