Препоръчайте ми абсорбатор

• 77 525
  • 845
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.
Моля да ми препоръчате стандартен абсорбатор от веригите Технополис или Техномаркет, за да го купя онлайн нс ЧП другия уйкенд. Кухнята е изнесена на 1/3 от терасата и е мн мъничка, но холът към нея е 25кв. м и височина 2,60. Сметнах кубатурата 65 куб. м.

# 196
  • На брега на реката
Умножи по 10 и тогава избирай, възможно по-тих, в съответствие със сумата, която можеш да отделиш!
В други вериги също ще има ЧП, а и цените са по-добри! Техномикс правят големи намаления!
Фабер, Елика са добри!

Разгледай и следи.

# 197
Здравейте, препоръчайте ми абсорбатор за помещение от 23 кв. м. и височина 2.50 м. По мои сметки кубатурата е 564 куб. м. Спряла съм се на абсорбатор за вграждане Cata GC DUAL WH 45, 3 степени на мощност, 820 m3 / h, LED, Клас  A, цена 600 лв.  или абсорбатор за пълно вграждане с периметрална абсорбация, 50 см. максимален капацитет  646 м³/ч***. LED осветление. 3 степени на мощност, двигател с двойна турбина и антивъзвръщателен клапан, цена 500 лв. Утре е черния петък и затова моля за бърза реакция. Хубав ден на всички.

# 198
Здравейте, препоръчайте ми абсорбатор за помещение от 23 кв. м. и височина 2.50 м. По мои сметки кубатурата е 564 куб. м. Спряла съм се на абсорбатор за вграждане Cata GC DUAL WH 45, 3 степени на мощност, 820 m3 / h, LED, Клас  A, цена 600 лв.  или абсорбатор за пълно вграждане с периметрална абсорбация, 50 см. максимален капацитет  646 м³/ч***. LED осветление. 3 степени на мощност, двигател с двойна турбина и антивъзвръщателен клапан, цена 500 лв. Утре е черния петък и затова моля за бърза реакция. Хубав ден на всички.

И двата ще ти свършат работа. 2 неща, на които трябва да обърнеш внимание:
1. Ниво на шума на различните степени - избери този, които е по-тих, тъй като и двата са достатъчно мощни. И аз като теб взех скъп аспиратор, който беше по-мощен, от колкото ми трябва, но и по-тих от евтините модели.
2. Външен вид/цена - ако нивата на шум са еднакви, взимай този, който е по-хубав и/или по евтин, от теб зависи.

# 199
Всъщносът, за да не се ошумява допълнително абсорбаторът и да не губи мощност, е много важно свързването, а именно към отвор с диаметър 150мм. и задължително с твърда ПВЦ тръба (има и плоски тръби на пазара със съответните преходници!). Повечето "майстори" са мърлячи и ги свързват с гофрета и тогава кел файда от хубавия абсорбатор.
Другото много важно нещо е да му се осигурява приток на свеж въздух докато работи. В противен случай прави вакуум, товари си мотора, бучи и не върши почти никаква работа.

# 200
Всъщносът, за да не се ошумява допълнително абсорбаторът и да не губи мощност, е много важно свързването, а именно към отвор с диаметър 150мм. и задължително с твърда ПВЦ тръба (има и плоски тръби на пазара със съответните преходници!). Повечето "майстори" са мърлячи и ги свързват с гофрета и тогава кел файда от хубавия абсорбатор.
Другото много важно нещо е да му се осигурява приток на свеж въздух докато работи. В противен случай прави вакуум, товари си мотора, бучи и не върши почти никаква работа.

Да, напълно вярно - аз си оставих дупка 150мм и всичките майстори се чудиха какъв е този аспиратор...

# 201
Здравейте, какво мислите за модела на Faber MAXIMA NG TOUCH - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=102&pid=3242
Става въпрос за помещение от 41кв.м. с тавани около 3м.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 13:41 от cherry_blossom

# 202
Здравейте, какво мислите за модела на Faber MAXIMA NG TOUCH - http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=102&pid=3242
Става въпрос за помещение от 41кв.м.
Изглежда добре. Има и възможност за дистанционно монтиране на мотора му- ако сте в къща или просто жилището позволява, моторът може да бъде монтиран в таванско помещение или съседен на кухнята килер, за да не ви шуми.

# 203
Благодаря за отговора!

Този модел според вас по-скоро среден клас ли е?
Всъщност с какво са по-добри по-скъпите модели?

При другите уреди сме заложили на среден към висок клас, но при абсорбаторите наистина нищичко не разбирам...

# 204
Благодаря за отговора!

Този модел според вас по-скоро среден клас ли е?
Всъщност с какво са по-добри по-скъпите модели?

При другите уреди сме заложили на среден към висок клас, но при абсорбаторите наистина нищичко не разбирам...

Историята на абсорбаторите започва с марката Faber.....
Това, според мен, е уред от среден към висок клас при телескопичните модели.
Зависи за кои по-скъпи модели иде реч- за пълно вграждане, декоративни, със сензорни бутони, тип на аспирация....

На въпросът Ви няма еднозначен тип отговор.
Това, например, е съвсем друг тип уред с възможност за комуникация с плота за готвене.
https://aspirator.bg/aspirator-faber-v-air-kl
Има горе-долу същият капацитет, като другия, но вижте цената.

Това е за пълно вграждане (да не го разтягате и да се удряте в него):
https://aspirator.bg/aspirator-za-vgrazhdane-faber-inka-lux-smart

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 15:29 от petiaivanov

# 205

Здравейте, предстои ми закупуване на аспиратор. Кухнята е доста малка - 9кв.м., с височина 2.50. Вратата към коридора е винаги отворена и ще ми трябва аспиратор, който няма да позволява миризмите да навлизат в коридора. Няма да се вгражда, а директно ще се сложи към комина (без шкафове над котлоните). Благодаря Ви предварително.

# 206
  • София
Скрит текст:

Здравейте, предстои ми закупуване на аспиратор. Кухнята е доста малка - 9кв.м., с височина 2.50. Вратата към коридора е винаги отворена и ще ми трябва аспиратор, който няма да позволява миризмите да навлизат в коридора. Няма да се вгражда, а директно ще се сложи към комина (без шкафове над котлоните). Благодаря Ви предварително.

Като включим и коридора, общият обем става около 40 куб.м, което означава, че ви трябва аспиратор с капацитет между 250 и 400 куб.м/ч. Щом сте без шкафове, ще ви трябва декоративен аспиратор, при което вариантите са: а) класически дизайн с формата на пирамида и б) по-модерният дизайн с наклонена засмукваща повърхност. Като марки, доказано добри са Faber и Elica.

# 207
# 208
# 209

Общи условия

Активация на акаунт