Препоръчайте ми абсорбатор

• 81 366
  • 870
  •   1
Отговори
# 705
Да знаете аспиратор който е по дизайн предвиден за външен вентилатор? Най-евтините варианти ме интересуват, 60см ширина.
Това не го разбрах.

# 706
Машина, на която се слага външен мотор.

# 707
Може би дистанционен мотор???

# 708
Да знаете аспиратор който е по дизайн предвиден за външен вентилатор? Най-евтините варианти ме интересуват, 60см ширина.
Това не го разбрах.

Вентилаторът да не е вграден в аспиратора а да е inline fan (примерно). Съжалявам че не познавам българската терминология, говорих с двама търговци и дамите на телефона доста ги обърках с искането си. Едните бяха често цитираните тук лексгруп, където сякаш разбраха какво искам и предложиха да си купя такъв с вграден вентилатор и после да го махна и да си сложа външен. Хич ли не се ползва такова нещо у нас?

# 709
Това не го разбрах.

Вентилаторът да не е вграден в аспиратора а да е inline fan (примерно). Съжалявам че не познавам българската терминология, говорих с двама търговци и дамите на телефона доста ги обърках с искането си. Едните бяха често цитираните тук лексгруп, където сякаш разбраха какво искам и предложиха да си купя такъв с вграден вентилатор и после да го махна и да си сложа външен. Хич ли не се ползва такова нещо у нас?
Ползва се и още как. Въпрос на терминология.
Може би мотор, а не вентилатор. Ето на този моторът може да се монтира дистанционно (извън помещението) и се заплаща допълнително 339 лв към основната цена. Този е от горе-долу най-евтините.
https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=222&pid=1999

Още не съм сигурна, че разбирам, но да не би да искате такъв вентилатор да сложите на изхода?
https://dospelbg.com/produkt/%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b … %be%d1%80-polo-1/

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 23:23 от petiaivanov

# 710
А каква е идеята?

# 711
Сигурно да не бръмчи толкова над главата ти, докато готвиш? Ако е това, определено ще мисля за такъв модел след време. Адски ме дразни.

# 712
Близки имат много стара машина, но е уникален аспиратор, супер безшумен.Само на трета степен има шум, но много по-тих от повечето.
Аз знам за изнесени мотори на машините:

https://veto.bg/products/motor-za-aspirator-za-vanshen-montazh-kacl-796-4af

Има някои модели без мотор, с опция такъв да се купи отделно и да се монтира навън.

# 713
Ползва се и още как. Въпрос на терминология.
Може би мотор, а не вентилатор. Ето на този моторът може да се монтира дистанционно (извън помещението) и се заплаща допълнително 339 лв към основната цена. Този е от горе-долу най-евтините.
https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=222&pid=1999

Още не съм сигурна, че разбирам, но да не би да искате такъв вентилатор да сложите на изхода?
https://dospelbg.com/produkt/%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b … %be%d1%80-polo-1/
Благодаря, първият линк е каквото търся, ето това:
https://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=193&pid=2849
Това е на практика кутия в която могат да се монтират три вида мотори на фабер. Идеята е да изнеса мотора от помещението за намаляване на шума.

# 714
Уточнихме терминологията значи 😊😊😊 Маркираното в жълто е знакът за възможност за дистанционен монтаж на мотора. По него се ориентирайте.

# 715
Предложения за аспиратор за холокухня 33 кв.м, височина 2,75 м, път до комина около 2 метра, фи на тръба 110 м. Има отделно помещение, в което да се сложи моторът. Обаче не ми е ясно
трябва ли някакви кабели, връзки да има заложени между мотора и абсорбатора? Ориентирам се към Фабер и Фалмек по принцип.

# 716
  • София
Предложения за аспиратор за холокухня 33 кв.м, височина 2,75 м, път до комина около 2 метра, фи на тръба 110 м. Има отделно помещение, в което да се сложи моторът. Обаче не ми е ясно
трябва ли някакви кабели, връзки да има заложени между мотора и абсорбатора? Ориентирам се към Фабер и Фалмек по принцип.

За такова помещение е нужен аспиратор с капацитет между 600 и 900 куб.м/ч. и въздуховод ⌀150 или еквивалентно сечение. Сечението на тръбите ⌀110 е почти 2 пъти по-малко от изискуемото, което в голяма степен ще блокира работата на аспиратора.

Според мен, най-добре е да се консултирате със специалист - инженер по ОВК, за да намерите решение на проблема преди да си давате парите за техника, която няма да може да си изпълнява функциите.

# 717
За такова помещение е нужен аспиратор с капацитет между 600 и 900 куб.м/ч. и въздуховод ⌀150 или еквивалентно сечение. Сечението на тръбите ⌀110 е почти 2 пъти по-малко от изискуемото, което в голяма степен ще блокира работата на аспиратора.

Според мен, най-добре е да се консултирате със специалист - инженер по ОВК, за да намерите решение на проблема преди да си давате парите за техника, която няма да може да си изпълнява функциите.
[/quote]
Наясно съм, но тръбата и въздуховодът са вече заложени. Няма как да се сложи тръба с по голямо сечение, тя минава през два етажа, за да излезе на покрива. Вариант е да се изкара тръбата през външна стена навън, обаче за това не ми се мисли, трябва пробиване на стената, отвън има топлоизолация, мрежа, мазилка, ще стане ужас.  Така че при съществуващата ситуация какво да сложа, за да ми върши работа.

# 718
Скрит текст:

Наясно съм, но тръбата и въздуховодът са вече заложени. Няма как да се сложи тръба с по голямо сечение, тя минава през два етажа, за да излезе на покрива. Вариант е да се изкара тръбата през външна стена навън, обаче за това не ми се мисли, трябва пробиване на стената, отвън има топлоизолация, мрежа, мазилка, ще стане ужас.  Така че при съществуващата ситуация какво да сложа, за да ми върши работа.
Да, проблеми са това, но да си знаете, че с тази тръба, мощният аспиратор се обезсмисля. Няма да можете да му използвате капацитета и шумът ще е по-голям.

# 719
Pepi Petrova, не е чак такава драма, и при мен направиха дупката при готово положение, просто внимателно режат мазилката, мрежата и изолацията и къртят стената. Ако го направят внимателно, не се налага закърпване на мазилката, решетката крие около тръбата. Това е за 1 час работа и мръсотия, която ще забравиш на следващия ден. Иначе ще се дразниш постоянно на недобре функциониращ аспиратор.
Другата дупка в друго жилище за която писах я правиха в бетона в тавана и при вече готов покрив и пак не беше кой знае какво. Помрънкаха малко майсторите за втората, ама строителят ме беше заблудил да си включа аспиратора в баните на съседите и като му дръпнах един скандал, задвижи процедурата по къртенето😆

Общи условия

Активация на акаунт