Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 255 726
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 2 775
Вижте сега, никой не ни забранява да си излизаме от вкъщи. Призовават ни за социална изолация, тоест, да не се събираме с хора, с които не съжителстваме, да не се струпваме на групички по паркове и градинки.

# 2 776
Е, да , ако се чете и слуша с разбиране .

# 2 777
Момичета, доста сте се оляли според мен с качването на Tsvetifit в профила на темата. Замислете се... Тя отива само с мъжа си там, не се среща с други хора, как това би допринесло за разпространяването на вируса? Никак. И коментарите отдолу меко казано неадекватни - мърла била, хората умирали, пък тя се качвала на Витоша... Малко мислене няма да е излишно.

Държанието й обаче наистина си е просташко, две мнения няма.

В Германия мерките са подобни на тези в БГ, но изрично е разрешено излизането в паркове сам или с хората, които живееш, защото е важно излизането на чист въздух и затварянето само вкъщи се отразява зле психически. В БГ се забраниха парковете основно заради пенсионерите, които се събираха на групички, щото на тях не можеш да им обясниш, че са рискова група и трябва да се пазят...

Аз съм от хората, които коментираха поста в страницата на форума и бих го повторила. Не се ли сещаш какво ще стане ако всеки си каже “аз ще отида там с мъжа ми, какво толкова?!?” Трудно ще стане да се спазва 1,5м разстояние между хората.

Относно коментара за Германия... Не!
Човек има право да излиза с половинката си за разходка или за спорт, но не на обществени места, а парковете се водят такива. Можеш да излезеш в квартала или извън града, на някоя езеро, в гората и тн. Но не в градските паркове!

# 2 778
Да се качи Валери, че слезнала за пет минути пред блока? Хора, запознайте се с мерките за сигурност, препоръките и правилата, моля Grinning

От тази Цвети толкова простотия, първичност и селяния лъха, че дано си е заслужила с нещо хубаво тези близо 10хил. последователи. Физиономии, псувни, "куки". Отврат. Не ми се коментира ситуацията, че се имат за нещо повече и над закона, държанието и изказът са ми достатъчни. Някаква реакция от нейна страна има ли?

На Кобилкина е крайно време да й се ограничат изявите също. Да дрънка тъпотии, като иска, ама да не замесва сериозни неща, че става грозно и опасно.

Тони кога и къде сподели за отменянето на сватбата, изпуснала съм.

Наоми Смарт качи видео за прибирането в Англия. Смесени чувства изпитва, нормално, но въпреки ситуацията, излъчва облекчение, според мен. Моето усещане е, че се опитваше да се самоубеждава колко много й харесва в Индия. Само че едно е да отидеш на почивка/екскурзия, друго за месец-два, съвсем различно, да се установиш трайно.

# 2 779
Снощи гледах Анна от School Of Affluence с нейното видео как да изглеждаме елегантно вкъщи и какви дрехи да подбираме, много ми допадна, става ми все по-голяма любимка, а и винаги ми отговаря на въпросите, не като някои родни звезди с далеч по-малка аудитория.

И аз доста я харесвам, конкретното видео беше право в десетката. И ти да видиш, не е престъпление да искаш да си облечена добре и да поддържаш добра интимност с мъжа си. Simple Smile

Но включването на Кобилкина беше хайлайтът на събитията. Laughing

Tuali, за книгата на Мишел - просто не трябва да забравяш, че е автобиография. Затова върви бавно. Няма сюжет, не се препуска към поука... А на мен лично и моментите от детството са ми интересни, има научени уроци и зародени черти от характера там - в главата ми са останали отношението на учителката по пиано и дискомфортът, но съгласието на бащата в упражнението за действие в извънредна ситуация. Дикцията на Мишел е изключително приятна. Нищо не губиш, пускай я, докато домакинстваш из вкъщи Simple Smile

# 2 780
Аз се учудвам как Пирина успя да запази тотално мълчание по въпроса със ситуацията в Банско. Не ме разбирайте погрешно! Не казвам, че е задължително да изразява мнение или подкрепа, просто ми стана интересно, защото това е родният и град и винаги до сега споделяше със сантименталност за детството, за роднините и там.

# 2 781
Не я знам въпросната Цвети. Но цялостното й държание си е за осъждане и то с пълно основание. Като съпруга на полицай най-малкото ме издразни хулиганското поведение,което се описва и названието "куки" . Ето затова няма да се оправим,защото хората нямат елементарно възпитание и уважение към органите на реда особено много ме дразни това подигравателно отношетие към родните полицаи. Най-малкото даваш пример. Не,че е лошо,че е излязла с мъжа си,но в тази ситуация и то така нагло и демонстративно. Много хора и ей такива разбирачи се шегуват с полицията, правят се на интересни,пък когато са им нужни и наистина "стане напечено" се наси....т и тичат при тях и ги е страх! Без извинение!
Няма лошо излизането,глупостаа тук е в това как е поднесено. Нямам думи.

# 2 782
От петък има забрана за излизане в паркове. Не си спомням от кога е постът на тази Цвети, но има резон и в парковете да не се допуска струпване на хора, било то и в парк Витоша.

# 2 783
И това масово излизане по Витоша ме втрещи.Разбирам ги хората. Имат нужда,побъркаха се. София е мръсна,не им се стои в апартаментите. И на мен ми се излиза. Ама не мърдам от нас. Щом един може,могат и други. Елементарно е. Поне за известно време няма да ни стане нищо. Едно е да отида до близката гопичка до вкъщи,изолирана и без народ,друго е да се юрна на Витоша с 100 човека.

# 2 784
Не я знам въпросната Цвети. Но цялостното й държание си е за осъждане и то с пълно основание. Като съпруга на полицай най-малкото ме издразни хулиганското поведение,което се описва и названието "куки" . Ето затова няма да се оправим,защото хората нямат елементарно възпитание и уважение към органите на реда особено много ме дразни това подигравателно отношетие към родните полицаи. Най-малкото даваш пример. Не,че е лошо,че е излязла с мъжа си,но в тази ситуация и то така нагло и демонстративно. Много хора и ей такива разбирачи се шегуват с полицията, правят се на интересни,пък когато са им нужни и наистина "стане напечено" се наси....т и тичат при тях и ги е страх! Без извинение!
Няма лошо излизането,глупостаа тук е в това как е поднесено. Нямам думи.

Много съм съгласна с теб - действието реално не е престъпно, но реакцията й е тотално неадекватна.

Но по въпроса с уважение към "органите на реда" - винаги съм уважителна... външно, просто защото съм възпитана. Вътрешно уважение обаче ще имам, когато въпросните органи на реда могат да избягат 50 метра без да получат инфаркт, когато спрат да взимат шофьори за мезе с "и ся кво прайм" и най-вече - когато могат да определят адекватно посоката на вятъра, за да не си напълнят очите с лютив спрей.
И те дават пример. А чичковци-шкембелии с нагло поведение някак не са убедителни в ролята на образци.

# 2 785
И какво стана сега? Спряха "събитията", брънчовете и хапванията на родните звезди и в каналите им настъпи тотално мъртвило! Даже идеи за сторита нямат повечето, а рекламодателите търсят от тях креативност... Да бе!

Цитат на: bambinnah link=topic=1184179.msg40423308#msg40423308 date=1584965446
[b
Tuali,[/b] за книгата на Мишел - просто не трябва да забравяш, че е автобиография. Затова върви бавно. Няма сюжет, не се препуска към поука...

Биографиите на Агаси и на Шарапова ги изчетох на един дъх, толкова добре бяха написани и ми допаднаха!

# 2 786
  • Мюнхен
Аз съм от хората, които коментираха поста в страницата на форума и бих го повторила. Не се ли сещаш какво ще стане ако всеки си каже “аз ще отида там с мъжа ми, какво толкова?!?” Трудно ще стане да се спазва 1,5м разстояние между хората.

Относно коментара за Германия... Не!
Човек има право да излиза с половинката си за разходка или за спорт, но не на обществени места, а парковете се водят такива. Можеш да излезеш в квартала или извън града, на някоя езеро, в гората и тн. Но не в градските паркове!

Точно в парк можеш да излезеш, стига да не сте повече от двама Simple Smile Проблемът е със струпването на хора, затова относно болднатото: сещам се, да. Затова и патрулират полицаи, които следят да няма струпвания и групички от трима или повече. В моята провинция се прилага добре това, а ние сме най-ударените от вируса, на 30 км от мен е огнището Хайнсберг. В Бавария важи същото. Не знам защо спорим за нещо, което е писано черно на бяло. До одеве си се разхождах спокойно, има си полицаи, никой гък не ми е казал. И няма такова разграничение между езеро извън града и парк. На което и от местата да се струпат хора, пак ще има гонене.

И в БГ би могло да се приложи същото: като се натрупат хора, полицията ще изгони маса хора, те ще отидат друг ден и така.

Единственото, заради което въпросната Цвети си "заслужава" качването в профила, е просташкото отношение към органите на реда. Утре ще им се озъби като минава през КПП и ще се чуди що ще я върнат. Ама дотам. Всичко останало е излишно, всякви епитети от сорта на "мърла" са излишни, включително се появи и няква потребителка, призоваваща Валери да бъде качена в профила, защото "била слязла пред блока"?! ЛОЛ. Това имах предвид, като казах, че се прекалява вече.

# 2 787
В България има други мерки. Спазват се те.
Ако в Германия имаше мерки, които нарушаваш, смяташ ли, че и гък нямаше да ти кажат?

# 2 788
Точно ширинето на подобни мнение за мен е много дразнещо. Да има и такива полицаи,факт е,че  взимат кьораво и сакато. Но пък има и изключения. И аз лично се обиждам. Моя мъж е умен,образован,с две магистратури,просто така се стекоха нещата,че попадна в системата.Честно да си кажа ядосвам се много на такива приказки по адрес на полицаите, и да лично засегната съм(няма как),но съзнавам,че и за тях си има причина.
Въпроса е,че с това поведение ти си пример и за по-младите,които ще мшслят,че това е ок.

# 2 789
  • софия
Честит Рожден Ден и от мен, Yogurina!

Да отбележа и аз, че напоследък гледам ютуб все по-малко. Нито един бг влогър не може да задържи вниманието ми. Пускам си видеа и на 2та минута ги спирам. Всички са ми станали малко или много досадни. Следя ги колкото да не изоставам с материала Smile

Общи условия

Активация на акаунт