Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 082
  • 773
  •   1
Отговори
# 480
Трудно си е отказването от любима храна. Аз си умирах за сладко и тесто. Но спрях всички храни с  висок гликемичен индекс. Млякото не ми е проблем, до 16 годишна, така или иначе не съм яла мляко и млечни, та не ми беше драма.
Има безброй блогове с рецепти без захар и без глутен. Честно казано, в началото се бях юрнала да готвя, експериментирам, в един момент разбрах, че мога и без тях. Човек свиква със всичко. Е, има 1-2 седмици на 5-6 месеца, обикновено когато се прибера в България, когато ям "сравнително нормално", но така или иначе за доста храни изобщо не се сещам дори. Ям основно месо със салати  и т.н., но захарта, брашното и млякото не ги замествам, просто не се сещам за тях. Дай си малко време, ще свикнеш.

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 16:59 от GlowFlow

# 481
Аз също не ям глутен, млечни и захар. По лицето си не виждам кой знае каква промяна /макар че подкожните по брадичката почти изчезнаха/, но болките в стомаха и мускулите  спряха.
Вале, най-вероятно имаш доста силна непоносимост към определени храни, защо не пуснеш едни изследвания за храни?
Аз си купувам безгутеново брашно, оризово или ядково мляко.. даже като правя застройки или сосчета ги използвам и вкъщи изобщо не усещат разликата, ако не им кажа 😁 Наистина има много рецепти, пробвай Simple Smile

П.С Да ви кажа момичета, получих нещо като алергия от едни бурени и станах цялата в гнойни пъпки, спаси ме алоето в саксия на мама. Режа листото и дирекно мажа пъпките. Козметичката ми каза, че за още по-добър ефект е добре листото да престои 48 часа в хладилник и тогава да го разрежа.

# 482
Аз също не ям глутен, млечни и захар. По лицето си не виждам кой знае каква промяна /макар че подкожните по брадичката почти изчезнаха/, но болките в стомаха и мускулите  спряха.
Вале, най-вероятно имаш доста силна непоносимост към определени храни, защо не пуснеш едни изследвания за храни?
Аз си купувам безгутеново брашно, оризово или ядково мляко.. даже като правя застройки или сосчета ги използвам и вкъщи изобщо не усещат разликата, ако не им кажа 😁 Наистина има много рецепти, пробвай Simple Smile

П.С Да ви кажа момичета, получих нещо като алергия от едни бурени и станах цялата в гнойни пъпки, спаси ме алоето в саксия на мама. Режа листото и дирекно мажа пъпките. Козметичката ми каза, че за още по-добър ефект е добре листото да престои 48 часа в хладилник и тогава да го разрежа.
Да, наистина явно е доста силна моята непоносимост към храните, със сигурност ще си направя тест и ще се опитвам да свикна без захар и млечни, ако искам чиста кожа.. 😔Бадемото мляко ми харесва много и дори взимам такова без захар.

# 483
Забравих да спомена, че и при мен няма голяма разлика, ако консумирам или не мляко, захар и брашно, за това си позволявам и периоди на "ям това, което искам" Simple Smile
Хубаво е, че ти харесва бадемовото мляко, аз така и не можах да свикна с ядковите млека. Безглутеновите брашна обаче не са лоши, е, не става питка-слънце, но са вкусни. Използвам от елда, киноа, бадемово, в зоя.bg има много различни, често поръчвам от там.

# 484
Споделете моля, къде ще си направите тест за хранителни алергии? И с какви конкретни изисквания?

# 485
Споделете моля, къде ще си направите тест за хранителни алергии? И с какви конкретни изисквания?
Все още не съм наясно как стават нещата. Ориентирала съм се обаче към Плевен, защото четох че там са едни от най-добрите клиники. За максимална точност изследването се прави сутрин, преди всякакъв прием на храна или течности. Можеш да се изследваш към 180 храни, към 220, 44 и т.н.. сама избираш към кои и колко, зависи от клиниката какво точно предлага.

# 486
Момичета а какъв крем използвате ежедневно под ФДТ? Или някаква подходяща база за грим.
Аз преди използвах на Ла рош позе крем и ФДТ (дерматолога ми ги препоръча, че били дерматологично тествани и подходящи за проблемна кожа склонна към акне). Но искам да сменя козметиката, няколко години ползвам тези и не съм сигурна дали ми се отразяват добре.

# 487
Аз използвам този вече повече от година

# 488
  • Бургас
Valeto96, ако се опъпчвате и от колбаси може вашите проблеми да са причинени от някакви Е-та в съставките. И слатките десертчета и колбасите съдържат много от тях. Аз например установих, че от домашно приготвените десерти не се опъпчвам така като от купените.

Аз също ще си правя тест за непоносимости, но не съм решила къде и какви.

# 489
Valeto96, ако се опъпчвате и от колбаси може вашите проблеми да са причинени от някакви Е-та в съставките. И слатките десертчета и колбасите съдържат много от тях. Аз например установих, че от домашно приготвените десерти не се опъпчвам така като от купените.

Аз също ще си правя тест за непоносимости, но не съм решила къде и какви.
Ох, не зная вече ... ще видим след теста. Точно преди Нова година така ми се доядоха кренвиршчета и пастет, че след тях беше нещо страшно.. болеше ме лицето и никакъв грим не можеше да ги прикрие.. Доста често правя сладкиши на мъжа ми и понякога си похапвам за проба - е, отново ми излизат.. Очевидно просто трябва да избягвам захар. Не знам пък дали и кафявата захар би ми се отразила зле 🤔

Колкото до основа за грим/хидратиращ крем в момента използвам серума на Balea Aqua, защото е на водна основа, супер лек е в тези жеги, хидратира и е идеален за под фон дьо тена.

# 490
Аз за хидратация съм открила бюджетен вариант в лицето на Биотен с дюля. Проверила съм състава и е ОК. Около 6 лв.
Скрит текст:

# 491
Аз когато ходих на ендокринолог ми каза да ям храни с нисък гликимичен индекс и да спра захарта, но спирането на захара не става само със спиране на сладко , защото във всяка една храна има захар, реално погледнато няма как да се спре захарта, тя присъства навсякъде. Дори ми каза и плодовете да намаля, нищо че са полезни пълни са със адски много захар.
Аз пробвах 3 4 дена, но без успех няма как да стоя на краставици и домати...

# 492
  • Пловдив
Аз пък мога цял живот на протеини да си карам. Даже месото не ми е вкусно напоследък и го избягвам. Ей сега, ако някой ми каже, че не трябва да ям месо 1 месец, сигурно няма да е проблем. Не съм се чалнала (поне така си мисля) , явно организмът си показва от какво има нужда. Захар не ми е проблем да не ям, само слагам малко кокосова сутрин в кафето. И наистина виждам промяна. Е, не е като бебешко дупе кожата ми, но като видя някои наборки колко са зле... ми бива.
Скоро споделих тук, че на челюстта ми излезнаха пъпки, които не мога да укротя (заради маските) , е все още е така. Сега взех на мой приятел крема от Невен, който маже за изгорено, белези, и т.н. Ще докладвам скоро дали има ефект. Ай сиктир. 3 месеца не минават.

# 493
Момичета а какъв крем използвате ежедневно под ФДТ? Или някаква подходяща база за грим.
Аз преди използвах на Ла рош позе крем и ФДТ (дерматолога ми ги препоръча, че били дерматологично тествани и подходящи за проблемна кожа склонна към акне). Но искам да сменя козметиката, няколко години ползвам тези и не съм сигурна дали ми се отразяват добре.

През лятото - dermalogica active moist , през останалото време - neostrata pha15

# 494
Здравейте , прочетох за рецептата със спирт и таблетките хлорнитромицин, знаете ли колко таблетки трябва да прибавя към спирта?.

Общи условия

Активация на акаунт