Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 531
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Мисля, че се случват заедно нещата. Тук и за Биопсия на лигавицата говорят. Извинявам се за глупавия въпрос обаче това култивиране за какво се прави?
Имплантационен прозорец ли ще гледат или нещо друго.
Аз съм все още нова в материята и тепърва ми предстои първото инвитро.
Аз разбрах така нещата, че при надраскването взетите клетки се изпоузват и за другите неща, обаче дали е правилно незнам.

# 331
Miss delicate ко култивирането е за подпомагане на имплантацията мисля , взимат клетки от теб и после когато дойде момента ги слагат при ембрионите докато те се развиват до 5 ден  , така когато ги върнат в теб те вече са в позната среда , дано не съм го обяснила много объркано .  Дано не трае дълго процедурата ма ще се навия да е без упойка , след втората пункция преди няколко месеца ужасно се събудих от нея с рев ,супер притеснена и обърканата ,много натоварващо ми дойде , а да не говорим че др месец пак ще трябва да ме успиват и май са ми достатъчно упойките за толкова катък период . 😤 но ще се радвам ако някой е минал през рова без упойка да сподели мнение също ❤
Ето тук има видео но така и е не казват как го взимат теьи клетки с упойки или без 🥴 https://m.youtube.com/watch?v=HZc933hNf6U

# 332
Здравейте момичета,
Може би не съм за тази тема, но реших че ще ми помогнете. Над 30г съм, с СПКЯ, имсулинова разистеност, до сега не съм правила опити за забременяване. Имам огромна мечта да забременея с близнаци. Според вас коя процедура ще е подходяща за мен, коя клиника бихте ми препоръчали и от кой лекари сте доволни. Надявам се да не ме нападнете а да ме разберете. Предварително ви благодаря!
Здравейте на всички!
Мен също ме интересува този въпрос. Ходих къде ли не и според някои доктори няма причина, която пречи на забременяването. Има и т.нар. неизяснен стерилитет, когато при двама здрави партньори не се получава. Обаче казаха ни, че има лечение, най-често инвитро или инсеминация. Новак съм по този въпрос, но време е да действаме. Ще се радвам на всякъкви съвети. Благодаря предварително!
Здравей, mirela_ilieva!
Според мен, всичко зависи само и единствено от теб. Трябва да си помислиш, кое е най-изгодно в твоя случай. Примерно аз се насочих за ин витро в чужбина след голям брой неуспешни опити в България.
Здравей, Вики!
Благодаря за отговора! Можеш ли да ми разкажеш по-подробно за своето решение. Ако се притесняваш за нещо, пиши ми на лични, моля те!
не се притеснявам за нищо. Търсих информация навсякъде, проверих различните клиники в чужбина, но се спрях на Украйна. Обаче мисля, че тук не е подходящо място за обсъждане. По-добре да се местиш към другата тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1172955

# 333
Miss delicate ко култивирането е за подпомагане на имплантацията мисля , взимат клетки от теб и после когато дойде момента ги слагат при ембрионите докато те се развиват до 5 ден  , така когато ги върнат в теб те вече са в позната среда , дано не съм го обяснила много объркано .  Дано не трае дълго процедурата ма ще се навия да е без упойка , след втората пункция преди няколко месеца ужасно се събудих от нея с рев ,супер притеснена и обърканата ,много натоварващо ми дойде , а да не говорим че др месец пак ще трябва да ме успиват и май са ми достатъчно упойките за толкова катък период . 😤 но ще се радвам ако някой е минал през рова без упойка да сподели мнение също ❤
Ето тук има видео но така и е не казват как го взимат теьи клетки с упойки или без 🥴 https://m.youtube.com/watch?v=HZc933hNf6U
  Здравей.Моята пункция беше на 06.03.-без пълна"упойка".Дадоха ми хапче,мисля че беше морфин,и инжекция с болкоуспокояващо преди процедурата.Амиии доста си болеше,но се преживява.Сестрата мн ми помогна,успокояваше ме с думи и ми показваше как да дишам.Скоро ми предстои втори опит и като си помисля за процедурата,малко се плаша.Но ще се справя.Всички ще се справим!!!

# 334
Pipi, благодаря ти, много ми беше полезна тази информация. Ако човек не ги знае тези неща и не се интересува, няма да предложат лекарите допълнително неща, или поне не докато не минат поне няколко неуспешни опита.
В интерес на истината никога не бих се съгласила специално на пункция без упоика, но напълно респектирам жените, който успяват и само с обезболяващи.

# 335
  • София
Аз имах пункция без упойка и без обезболяващи - даже и не разбрах кога мина всичко. 1 фоликул на ЕЦ

# 336
Аз имах пункция без упойка и без обезболяващи - даже и не разбрах кога мина всичко. 1 фоликул на ЕЦ

И аз така, три пъти без упойка на ЕЦ. Някъде бях чела, че влагалището е с плоска мускулатура. Мен повече ме боли като ми взимат кръв от вечната,.

# 337
Аз имам 2 пункции без упойка, като на втората дори имах по 1 Ф във всеки яйчник. Само че при първата ми прилоша след процедурата и ме заболя корема, но го отдавам на изцяло подсъзнателно притеснение от неизвестното. Леко боцване и това е.

# 338
При мен дори не питаха. Упойка и това е :/ Бих си избрала без. Свикнала съм и на бодене и ЦС ми правиха без и нищо не разбрах, но така трябвало.

# 339
Момичета лошо ли е като опция да се даде матерял от мъжът и да се замрази , вместо да се даде в деня на транафера ? Мъжът ми няма да има опция да даде матерял в деня на пункцията ,но се притеснявам той е с лоша морфология и без това , това замразяване и от развяване да не  повреди още повече полужението Sad

# 340
  • София
Момичета лошо ли е като опция да се даде матерял от мъжът и да се замрази , вместо да се даде в деня на транафера ? Мъжът ми няма да има опция да даде матерял в деня на пункцията ,но се притеснявам той е с лоша морфология и без това , това замразяване и от развяване да не  повреди още повече полужението Sad
Моя мъж е с астенозооспермия и замразихме, защото при пункцията беше извън България. Нямаше проблем при размразяването.

# 341
Др. Кой мнго благодаря за информацията . Днес направо ще се побъркам , трабваше да си дойде на 1.05 от Лондон и да си изкара карантината тъкмо след това ще ми се пада пункцията на мен , но от този следобяд са спряни всички полети от Великобритания до не се знае кога .... и има последно на 20ти и ще си дойде сега . Направо тази ситуация ще ме побърка 😣😣😣😣 . Лошото е че дори да отложим процедурата аз не мога да си се прибера там и хем ще съм тук хем нищо няма направя .

# 342
Дарителските банки нали и те със замразен материал работят. Не мисля, че е проблем да си замразите за деня на пукцията.
Все пак и яйцеклетки, морули, бластоцисти също се замразяват.
Важното е да успее преди това да даде материал мъжът ти.Blush

# 343
Не би трябвало да има проблем да се замрази.

# 344
Момичета много ви благодаря , тук е успял да си вземе билет в понеделник си идва . Ох дано всичко е наред че ще ми се пръсне главата от притеснение 😣😣😣😣.
❤❤❤❤

Общи условия

Активация на акаунт