За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 576
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 12 213
Защо ми мухлясва маслото/краве/ и то доста често Sad не мога да разбера наистина.Държа го в пласмасова кутийка затворено.
Извинявай за любопитството, но на коя марка ползваш масло? За да мухлясва, това е абсурдно за масло, означава че е с много лошо качество и има много лошо добавки, не е чисто масло. Никога не ми се е случвало, а масло държа много време и винаги съм заредена с много масло, как пък веднъж така не се е получило...

# 646
  • София
  • Мнения: 12 645
Моля дайте рецепта за сполучливо руло (сладко) и някакви сладки, бисквити с фъстъчено масло/тахан.

Нежно руло с мармалад

Сладки с тахан и петмез

# 647
  • Мнения: 31 747
И на мен никога масло  не ми  е мухлясвало- а се задържа доста време понякога. От доста време съхранявам в неговата си опаковка дори, нищо специално (имам и кутийка). Според мен, мухлясва нещо в което има нишесте, мухлясват и кисело мляко, сирене, кашкавал...Мазнините гранясват, не знам да мухлясват. Каква марка е маслото?

# 648
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
И аз не съм чувала или виждала до сега за мухлясало масло. Супер странно звучи.

# 649
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Може би заради водата вътре и понеже е в затворен съд се получава влага. Макар да знам, че има специални съдове точно за тази цел.

# 650
  • София
  • Мнения: 12 213
Може би заради водата вътре и понеже е в затворен съд се получава влага. Макар да знам, че има специални съдове точно за тази цел.
Не! Не заради водата, а това , че е лошо качество, това си е и нищо друго.  Но бих искала" колежката " по тема да ни сподели,  коя е марката на това мухлясало масло..

# 651
  • Мнения: 10 688
Между другото бях си сложила в едно бурканче босилек че имах доста хубав поникнал в саксия лятото. За да го съхраня обрах листенцата и го залях със зехтин да се покрият и сложих на вратата на хладилника. Вярно от септември стои там, но като го отворих тез дни всичко беше мухлясало. Много се изненадах. Да се вграни да, но да мухляса.....

# 652
  • Мнения: 22 867
Моля дайте рецепта за сполучливо руло (сладко) и някакви сладки, бисквити с фъстъчено масло/тахан.
Погледни и тези рула:

РУЛО ЗА 15 МИНУТИ

БЪРЗО И ВКУСНО РУЛО

ВКУСНО БЪРЗО РУЛО С ПЪЛНЕЖ ОТ СУШЕНИ КАЙСИИ/плънката най-често е някакъв мармалад или сладко/

# 653
  • София
  • Мнения: 12 213
Между другото бях си сложила в едно бурканче босилек че имах доста хубав поникнал в саксия лятото. За да го съхраня обрах листенцата и го залях със зехтин да се покрият и сложих на вратата на хладилника. Вярно от септември стои там, но като го отворих тез дни всичко беше мухлясало. Много се изненадах. Да се вграни да, но да мухляса.....
Веднага мога да ти покажа моето бурканче, което е с босилек и зехтин и че нищо му няма, как при теб е мухлясало...има два начина, или зехтина в момента е станал твърд, което говори, че е хубав, или листата не са били добре натъпкани и залети с зехтин, не би трябвало да мухляса, след като при мен си е напълно читаво.

# 654
  • Мнения: 96
Защо ми мухлясва маслото/краве/ и то доста често Sad не мога да разбера наистина.Държа го в пласмасова кутийка затворено.
Извинявай за любопитството, но на коя марка ползваш масло? За да мухлясва, това е абсурдно за масло, означава че е с много лошо качество и има много лошо добавки, не е чисто масло. Никога не ми се е случвало, а масло държа много време и винаги съм заредена с много масло, как пък веднъж така не се е получило...

винаги подбирам марките,купувам и немски и български.Може би проблема е в съхранението..незнам затова и питам..понякога като отворя купийката вътре има капчици вода,може би от влагата се образува,незнам и аз не мога да си го обясня.Или може би не затваряме понякога кутийката плътно.Не съм сигурна откъде идва проблема и затова искам да открия причината - дали е в маслото или в съхраненнието.
Но определено купувам качествени/надявам се,не купувам евтини продукти).Но факт е ,мухлясва ми ,няма как да си го измислям.

Ето и снимка,почувствах се леко засегната че не ми вярвате и смятате че лъжа едва ли не

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 16:51 от kamelia_83

# 655
  • Мнения: 10 688
Никой не те засяга. Питаха каква марка ти е маслото.

# 656
  • Мнения: 31 747
Никой мисля не е казал, че лъжеш. Blush Как е хладилника? Обирате ли тези капчици вода преди повторно прибиране в хладилник? Възможно ли е по маслото да остават трохички хляб/друго? За колко време се получава мухъл? Аз съхранявам без кутия, хладилникът е ноу фрост, сравнително нов, дори не е плътно завито маслото. Случва се ако стои много време да позасъхне където има открита част  (става по-тъмен цвят), но за мухъл трябва да има влага или в маслото има нещо което не трябва да е там. Също и твърде големи температурни разлики предизвикват повече конденз.  Защо не пробваш друг вид съхранение?

# 657
  • Мнения: 96
Аз се засягам когато думите ми се подлагат на съмнение.Пет човека отговориха че им е супер странно и било абсурд да мухляса масло.Еми ето го мухлясва и даже мирише на мухъл.
Човек не може да знае всичко и като няма отговор по-добре да замълчи,така мисля аз.

# 658
  • Мнения: 1 132
Аз винаги си оставям маслото във фризера. В микровълновата много бързо мога да го разтопя.

# 659
  • Мнения: 31 747
Отговорихме, че това не е нормално, не ни се е случвало, не сме казали "Лъжеш!". Ами, странно е да се случва, не би трябвало...

Общи условия

Активация на акаунт