Любители на Котки - Тема 143

• 26 245
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София, Лагера
Аз все се въздържах от коментар, нали съм "новак". Но са споделя какво ми каза моя вет: на раната й трябва въздух, за да заздравее по-бързо. В този контекст яката е по-удачен вариант. Джинги свикна за 1 ден.
Стискам палчета за Фифичка!

# 511
  • София
Ето го, тук е, появи се най- после (на 3- я ден), накуцва малко с предно краче, но изглежда добре. Heart

И той се радва да ме види- гали се, гушка се. Heart Eyes
Хапна доволно. Никога не "каза": "Аз такова не ям" или "Това не го искам" Joy
Много послушно дете.

Моят дивак от вчера сутринта не иска да си яде пауча... "сервирах" му го цял ден и днес сутринта за закуска... не ще и не ще (снощи се смилих и му дадох шепа гранули), ама като видя, че няма да има друго- хапна го на обяд (сърцето ми се скъса, но този път аз издържах).
Така де, трудни времена се задават, трябва да яде, каквото има Cry

# 512
Ето го и Ушатото

# 513
Така отмарят в неделя двете ми момичета😀

# 514
  • София
amy_nka, единственото, с което бих могла да ти помогна, е, да ти кажа откъде да купиш калиев цитрат, аз го приемам. Но, дали става за котки, и в каква дозировка, нямам представа. Щом търсиш калий, би трябвало да е по препоръка на вет, така че се надявам да можеш да се консултираш и ако става, ще ти пратя инфо на лични.

P. S. Този калиев цитрат не е на хапчета, чисто вещество във вид като готварска сол е. Ще е важно за дозировката, ако става, евентуално.

# 515
При нас кастрацията мина без фуния и без боди, Лола се ближеше и успя сама да си дръпне краичетата на конците. Обаче аз я разсеивах като тръгваше да се ближе и освен това по няколко пъти на ден пръсках раната с дезинфектант за рани. Зарастна и много бързо и не е имала никакви усложнения.
Облякохме и няколко дена обаче пред и кастрацията приготвеното боди, хич не ѝ понесе добре, направо полудя, имам чувството, че ако беше с боди или фуния щеше да мине по зле. Осъзнавам м обаче като ви чета, че при нас е единичен случай да не се отвори раната ако не е защитена.
Стискам палци на скоро кастрираните котарачета да заздравее бързо мястото.Flowers Hibiscus

# 516
Кой ще гледа Мая, ако умрем. Cry

# 517
  • София
Никакви Омирания! Забранявам!!!

# 518
  • София
Осъзнавам обаче като ви чета, че при нас е единичен случай да не се отвори раната ако не е защитена.
Напротив! Единични са случаите на усложнения и то обикновено става въпрос за по-големи разрези.

Джасте, вземи се в ръце! Радвай се на пухкавелката и изгони мрачните мисли от главата си! Щастливци сме, че в тези затворнически дни имаме тези сладки създания около нас! Heart

Видях реклама на Петмол, че 3 дни ще бъдат с безплатна доставка.

# 519
Таня67,  не ми се иска да правя обобщения  единствено на база собствения ми опит, както и да излезе от това което пиша, че едва ли не фуниите и бодитата са излишни. Предвид, че всяка котка е със различен темперамент, на близане и движение.

# 520
  • София
Джаста, Hug, никой няма да умира! Имаме котки и те ни пазят!

Скрит текст:
Господ да ни пази! Ние май не можем да се опазим.
Aз спазвам правилата... Много се старая.
Тази вечер отварям тарелка риба и "Не знам кой я е пипал, кихал в/у нея" и т.н. ... тръгвам да режа лимон... и пак...
Май ме подгони параноята Cry
Чета- Пласидо Доминго, Паоло Малдини, Меркел... контактни, заразени... никой не е застрахован.
Необичайно ми е, много пандемии е имало, но това явно е по- различно и по- страшно, по- яростно, както каза генерала.
Пазете се Hug

# 521
  • София
Хора,давайте акъли.Живея в Пловдив,но всеки ден пътувам до близко село, където колежка ни предостави неизползвано от нея дворче, на което пренесохме три котета,заплашени от унищожение,там те живеят щастливи и обгрижвани...До дворчето живее много възрастна баба,имаше си компания кучка, малка,като лисичка, хвърляше и по някой комат хляб,но като почнахме да се грижим за котетата,се присламчи към нас,оказа се и бременна,роди три сладура,едното го дадохме останаха две,малки са, бебета още.Големия въпрос е,как да продължа да ходя да ги храня,като блокират изходите на града и искат бележка,а причината за пътуване не и сред изброените?Да им кажа,че храня котки,надали ще ме пуснат .Ако има някакво значение,имам фирма,в момента не работим заради забраната,нещо по тоя параграф да измислим?

Toку-що прочетох това съобщение за софиянци:
Цитат
Приятели,искаме да кажем на всички вас ,и най-вече на хората от София които се грижат за животни в близките до София градове: Всеки който има нужда ,може да се обърне към нас за издаване на "Служебна бележка" от организацията ни ,за да може да се грижите за животнките и да излизате извън територията на града!!!!Всеки който има нужда от такава ,може да се свърже с нас на тел.0876444505 .Всеки ще бъде вписан като член и доброволец на организацията -М&M ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ -БГ

Дали организациите в Пловдив не издават и те такива бележки?

# 522
  • София
-М&M ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ -БГ може и да издават бележки и за Пловдивско, обадете им се.

# 523
Здравейте,

Имаме едно женско коте на около 2 години и 2-3 месеца, което по принцип не яде  много, но в последно време от около седмица изобщо почти не се храни, само пие вода и спи.

Кастрирано е преди 9 месеца, като ветеринарният още тогава каза, че е имало киста на яйчника  и е била премахната.

2 седмици преди да спре да се храни, на няколко пъти, като отиде до тоалетна имаше малко кръв(след изхождане) и глисти, като впоследствие и дадохме лекарство за вътрешни паразити и след това ги нямаше, но все още си имаше малко кръв до последното и ходене до тоалетна.

Последната седмица, като ядеше нещо независимо дали е малко го повръщаше до 30мин, 1 час. От вторник не е яла нищо, само пие вода, със спринцовка и давахме храна, но отказва.

Консултирахме се с няколко ветеринарни, едни казват, че била натровена, което е абсурдно, други, че имала паразити, при положение че на скоро и давахме лекарство за вътрешни и имаше ефект.

Общо взето сме доста разочаровани и объркани след толкова некомпетентни мнения  на ветеринарните лекари, препоръчваха лекарства против натравяне и др. , които ми се струват абсурдни и само биха докарали до по-лоши последствия.

Какво бихте препоръчали да се прави в такъв случай ? Дали да продължим да и даваме със спринцовка, въпреки че отказва или нещо друго. ? В краен случай, лекарство, което е сигурно, че ще има положителен ефект.

# 524
  • София
В кой град сте? Положението ми се вижда сериозно, аз бих отвела котето в клиника за изследвания, диагноза и лечение.

Общи условия

Активация на акаунт