С какво ви дразнят снахите

• 6 030
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
  • Балчик
С моята кандидат снаха сина ми е от 4 години вече с нея, обичаме се , харесваме се. Заедно сме ходили по магазините, на кафета се каним, по телефона си говорим, разменялисме си дрехи преди, говорим си често и на по-лични теми, споделя ми.  Но си мълча дори пред мъжа ми, не я портя. Не ми харесва, че е малко мързеливичка и най-вече е започнала да се запуска,т.е. понапълня, но не аз живея с нея, син ми щом си я харесесва така, коя съм аз, че да не я харесвам. Често са у дома на вечеря и закуска, особено по почивните дни, винаги аз готвя, тя разбира се си предлага помощта, но две жени в една кухня...но не ми тежи. Когато са скарани със сина ми, рядко чуваме за това, но тя идва и ми споделя, той нищо не казва, най-естественото с моят мъж е да не вземем страна, в началото беше трудно, но се научихме да си мълчим и да не им се бъркаме. Моите родители често се шегуват с нас, че трябва да си я осиновим:laughing: Да, вярно е че не живят с нас, може би това е фактор основен за нашите хубави отношения.

# 16
Аз съм снаха, но съм се замисляла каква бих била като свекърва и как бих търпяла друга жена.Ще си позволя да споделя,защото темата е малко замряла.Може пък да я раздвижим. Simple Smile
Та-по темата- бих била у-жас-на! свекърва.Сигурна съм.Направо не виждам как бих изтърпяла друга жена да ми се мотка в дома.Ако са я друга къща става,но ако делим един покрив-майко мила!
Правя си тези изводи,защото не понасям да ми се пипат нещата,да се местят някакви неща без мое знание и одобрение.Обичам да държа всичко под контрол и най-вече-обичам нещата да стават по моя начин.Ако се намери момиче,което да изтърпи всичкото мен-това е перфектната снаха!
Нямам дори деца още,а вече съм чувала думите:"стига си нареждала като свекърва" поне няколко пъти.
Иначе съм добър човек Grinning

Шегата настрана,сега малко сериозно.Всичко е до характер и човек.И от двете страни.Няма лоши и добри-има различни хора Simple Smile

# 17
  • София
То хубу, ама свекърва ти такова отношение ли имаше към теб, когато бяхте под един покрив Thinking

# 18
Снаха ми беше така да не обича да се пипа нищо.Не живеем заедно  и се изненадах сега, че е минал този период.

# 19
А защо изобщо трябва да се пипа и да споделяш бит с човек, който ти е влязъл в живота не по твое желание? и кой изобщо е казал, че ще се мотка у дома?

# 20
Ние със свекърва ми също сме в перфектни отношения!Единствено сме на различни мнения относно детето,насмотвам я,после тя мен пием едно кафе и ни минава...и всеки си кара пак по неговия си начин.У нас тя е на гости,както и аз у тях.Да ми е жива и здрава дълги години,страшно много ми помага с детето,колкото и да не одобрявам храненето и с мекичета,филийки,палачинки и разните му вкусни бабини рецепти,тя е човека,който е плътно зад гърба ми за всичко!

# 21
  • На остров
Аз също съм в добри отношения с моята свекърва. Не се виждаме често, но си честитм различни поводи и когато се видим винаги  е приятно. Нямаме какво да делим, бих се радвала ако се виждаме малко по често, но тя си има своите занимания и живот и разстоянието 350 км оказва също влияние.

# 22
Моят син е много малък още, но отсега мога да кажа каква свекърва ще съм. Имам само няколко изисквания към снахата - ако може да е руса, че да не ми се загуби хубавия ген, да е красива, слаба и висока, че да ми роди красиви внуци. Оттам нататък, нямам абсолютно никакви изисквания - работна, мързелива, работеща, неработеща- той да му мисли. Не ме бърка, ако ще и пет жени да сме в една кухня, давам шанс на младите да се изявяват с манджи. Като ме покани ще ходя, като иска да гледам деца-ще гледам, като не иска- не.

Обаче аз като тъща - лелее, тука вече стана сериозно. Зетят трябва да мине през личното ми одобрение и благословия и в никакъв случай не бих дала дъщеря си на кой да е. Ще има да козирува някой шматарок. Аз съм в ролята на лошия баща, който не пуска дъщеря си да излезе с някой пъпчивец.
Зетят трябва да е търпелив, спокоен, образован, не много отракан, и да я гледа в очите.

# 23
  • София
Браво, браво. Външният вид е най-важен.

# 24
А защо изобщо трябва да се пипа и да споделяш бит с човек, който ти е влязъл в живота не по твое желание? и кой изобщо е казал, че ще се мотка у дома?

А по чие желание жена се омъжва за мъж с живи родители, и после се отнася с тях, точно както сама не би понесла?

# 25
Моята кандидат снаха ме дразни, защото още не сме се запознали.
Иначе си пращаме поздрави през сина ми, взе да му суфлира с весел глас, докато си говорим с него. Той започна да ми се обажда, когато тя е там и да я включва леко в разговора.
Но аз не съм припирала.
Хрумнал ми е пъклен план - те сега си дойдоха от една хубава чужбинска почивка, дамата е вкъщи две седмици. Ще се цуцна в събота или неделя, като ще го обсъдя преди това, де. Отивам им на гости Joy
Мекици няма да пържа, ще гледам снимки. Какво ще кажете за идеята .

# 26
Важен е външният вид,още Любен Каравелов го е казал чрез дядо Либен:"Снахата трябва да е хубавичка.Зс какво ми е нейният сой,като ще ми плаши кокошките".

# 27
Моят син е много малък още, но отсега мога да кажа каква свекърва ще съм. Имам само няколко изисквания към снахата - ако може да е руса, че да не ми се загуби хубавия ген, да е красива, слаба и висока, че да ми роди красиви внуци. Оттам нататък, нямам абсолютно никакви изисквания - работна, мързелива, работеща, неработеща- той да му мисли. Не ме бърка, ако ще и пет жени да сме в една кухня, давам шанс на младите да се изявяват с манджи. Като ме покани ще ходя, като иска да гледам деца-ще гледам, като не иска- не.

Обаче аз като тъща - лелее, тука вече стана сериозно. Зетят трябва да мине през личното ми одобрение и благословия и в никакъв случай не бих дала дъщеря си на кой да е. Ще има да козирува някой шматарок. Аз съм в ролята на лошия баща, който не пуска дъщеря си да излезе с някой пъпчивец.
Зетят трябва да е търпелив, спокоен, образован, не много отракан, и да я гледа в очите.

То всички така се каните, ама после стопявате лагерите на снахата, а зет – като мед... Stuck Out Tongue
Що така? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 28
  • На остров
Ainmo ти едно искаш, ама то в живота друго става.
Аз на големият ми син точно обратното му говорих, да не гледа само външният вид, да гледа човека и т.н. той обаче да не мислиш че ме слушаше. Все ми обясняваше че сега му е времето да живее,не търси сериозна връзка и иска да е хубава, висока, слаба и руса Wink . Като тръгнал да има сериозна връзка щял да търси качества.

Вече е няколко  месеца е с една девойка, красиво и умно момиче колеги са в университета но различни специалности , но колко ще се задържат никой не знае. Пак по добре от предишните му забавления. Аз понеже всеки път съм му казвала да мисли за момичета и т.н. той все ми е отговарял, че сегашните момичета са много отоворени от колкото аз си мисля и те също искали само забавления.

# 29
Абе той да се забавлява, но като реши, че ще е тази, примерно, да избере най-хубавата. И аз като дедо Либен - за какво ми е нейния сой иначе 😁
По-добре добра и красива, отколкото добра и грозна, нали?
А за дъщерята, да си се забавлява и тя, но мамини синчета, безперспективни и необразовани младежи, моля да не маучат под дувара. Някое IT примерно е добре дошло. И тя като я гледам натам ще потегли, та ще са си лика- прилика.

Общи условия

Активация на акаунт