Отговори
# 600
  • София
Аз днес говорих с АГ-то си по телефона и тъй като установи, че на последната Фетална морфология не ми е мерена шийката, а аз съм с еднорога матка и се водя по-специфична бременност, все пак ме вика другата седмица да ме прегледа и да я измери.Аз лично нямам проблем с вагиналния ехограф, защото покрай всички инвитро процедури и проследявания сигурно десетки пъти за 2 години са ме гледали с него. Може би е въпрос на навик, не знам. Та ще видим как ще я измери Blush

# 601
Абе и то и мен са ме гледали вече безброй пъти, но като прокървих и си казах, че не мога да рискува. Това ми е първи и последен опит и не мога да си позволя провал.

# 602
Момичета от 2 седмици някъде имах болки по моя преценка в жлъчката абе под ребрата ,вдясно само.. и под черния дроб мисля.. бяха от време на време ,но днеска е по-силна болката, най-вече като се движа и се изправя и като придърпване , при вас случайно да се е случвало ? 😕🤔
Сега ще ми кажете да отида на лекар, но тука в Англия пак ще чакам 5 часа и ще ми кажат ,че нищо ми няма ,тук дори магнезий не предписват при контракции .. като гледам мерят ви и шийката на матката , тук не ....
Разбирам те и аз съм в чужбина и нещата са по-различни, но няма как да ти кажем така през форума защо имаш тези болки. Мога да ти кажа, че мен всекидневно ме поболва нещо и ако не е силна болка и не продължи два дни без да спира, не й обръщам много внимание. Така наскоро мислех, че имам възпален апендицит, но не беше. 😅 Целият ден ме боля корема и на следващия ден беше ок.
Иначе и аз направо се 😲шокирам за прегледите в БГ или по-скоро за липсата на такива тук. Доколкото чувам, аз няма да имам вагинален преглед през бременността изобщо..
Не разбирам защото, някои явно не си знаят правата, както и как да процедират в дадени ситуации.
Просто трябва да се обади на личния лекар и ще и назначат час по телефона. Ако има нещо сериозно ще я извикат да я видят, или ще я препратят да я види специалист.
Минавала съм по този път и докато отида в болницата в която ме пратиха, личния вече се беше обадил и ме чакаха!
Това с магнезия е традиция в Бг, но явно не е разпространено в другите страни.

Извинявай ,но много пъти съм минала по този път, дори преди 3 седмици ходих и чаках в родилното отделение 5 часа за да ме прегледат с болки наподобяващи ,че ще ми дойде цикъла ,които не спираха 2 дена .. и накрая 5 минути преглед казаха ми да пия парацетамол и това е .Дори по телефона като звъннах предварително ,защото току така няма как да отидеш ми казаха “ами то опашката е голяма ако ви се стои да чакате и мислите,че е нещо наистина спешно,елате” .. е бях очевидно притеснена,но да чакам 5 часа и да ме пререждат хора не го очаквах. А когато звънна на личната или на акушерката и щом не кървя или нямам парене при уриниране всичко е наред и всеки път едно и също ми се казва “ами то е от нарастване на матката”, затова съм толкова притеснена всеки път, защото не им пука тук за теб и трябва буквално да умираш ,за да предприемат нещо.

# 603
  • Denmark
Момичета от 2 седмици някъде имах болки по моя преценка в жлъчката абе под ребрата ,вдясно само.. и под черния дроб мисля.. бяха от време на време ,но днеска е по-силна болката, най-вече като се движа и се изправя и като придърпване , при вас случайно да се е случвало ? 😕🤔
Сега ще ми кажете да отида на лекар, но тука в Англия пак ще чакам 5 часа и ще ми кажат ,че нищо ми няма ,тук дори магнезий не предписват при контракции .. като гледам мерят ви и шийката на матката , тук не ....
Разбирам те и аз съм в чужбина и нещата са по-различни, но няма как да ти кажем така през форума защо имаш тези болки. Мога да ти кажа, че мен всекидневно ме поболва нещо и ако не е силна болка и не продължи два дни без да спира, не й обръщам много внимание. Така наскоро мислех, че имам възпален апендицит, но не беше. 😅 Целият ден ме боля корема и на следващия ден беше ок.
Иначе и аз направо се 😲шокирам за прегледите в БГ или по-скоро за липсата на такива тук. Доколкото чувам, аз няма да имам вагинален преглед през бременността изобщо..
Не разбирам защото, някои явно не си знаят правата, както и как да процедират в дадени ситуации.
Просто трябва да се обади на личния лекар и ще и назначат час по телефона. Ако има нещо сериозно ще я извикат да я видят, или ще я препратят да я види специалист.
Минавала съм по този път и докато отида в болницата в която ме пратиха, личния вече се беше обадил и ме чакаха!
Това с магнезия е традиция в Бг, но явно не е разпространено в другите страни.

Извинявай ,но много пъти съм минала по този път, дори преди 3 седмици ходих и чаках в родилното отделение 5 часа за да ме прегледат с болки наподобяващи ,че ще ми дойде цикъла ,които не спираха 2 дена .. и накрая 5 минути преглед казаха ми да пия парацетамол и това е .Дори по телефона като звъннах предварително ,защото току така няма как да отидеш ми казаха “ами то опашката е голяма ако ви се стои да чакате и мислите,че е нещо наистина спешно,елате” .. е бях очевидно притеснена,но да чакам 5 часа и да ме пререждат хора не го очаквах. А когато звънна на личната или на акушерката и щом не кървя или нямам парене при уриниране всичко е наред и всеки път едно и също ми се казва “ами то е от нарастване на матката”, затова съм толкова притеснена всеки път, защото не им пука тук за теб и трябва буквално да умираш ,за да предприемат нещо.
Аз специално питах акушерката и й разказах как е в България и тя, милата, беше много очудена. Обясни ми, че тук бременността се гледа като на най-естественото нещо и реално приемат кървенето като сериозен проблем, но болките са нещо нормално. Аз се наплаших от четене на истории тук, но в крайна сметка, не ми се е налагало да виждам лекар допълнително и засега всичко си расте нормално. Поне така ми казаха на 10-минутния ехограф в 20та седмица. 🙄 А като разбрах, че първия ми преглед ще бъде в 13та седмица 😳 такова пощуряване не сте виждали. Горският ми приятел се чудеше какво става, но аз не знаех как ще изкарам повече от месец само с тест, без да знам има ли нещо, няма ли, наред ли е всичко.... Ужас беше. 😅

Аз да се похваля, че нищичко не съм купила, но вече имаме подаръци - комплект количка с лифт, столче за кола и нещо като шезлонгче, където бебо да се занимава докато мама готви примерно. 😅 Беше добра идея да поизчакам, защото всеки иска да подари нещо за бебето, пък и аз имам рожден ден тези дни и очевидно подаръците вече няма да са за мен. 😅 Мисля да поръчам от България козметика, пелени и други малки неща, понеже тук са скъпи, така че ще ви следя за препоръки. 😊
Дойде ми в повече положението с вируса и имах няколко рухвания последните дни. Седя затворена по цял ден сама да се пазя и откачам вече... Вие как се справяте?
А, да, бях се депресирала и че съм качила твърде много килограми, а в същото време разлика в дрехите нямам. Наистина не знам къде са... Още повече, че не ям сладко и тестено изобщо и като цяло почти не съм гладна, защото нищо не правя по цял ден. Само едно коремче расте напред. 😅

Малко дълго стана, извинявайте🌷

# 604
От време на време и аз не издържам,нареваеам се едно хубаво,изяждам един шоколад и продъжавам с пълни сили 😄 За съжаление това е положението,няма какво друго да правим освен да си седим по домовете.Радвам се на малките неща-имам време да приготвя любимите си сладкиши,имам време да хубава книга и ароматно кафе,имам време за себе си и т.н и т.н ... всяко зло за добро както се казва

# 605
Паола, няколко пъти го казвам, но ще го повторя с риск да стана досадна на някои. Когато сте бременна и имате оплаквания не се ходи в спешното. Всяка болница където има родилно и женски консултации, си има early pregnancy unit, където можете да отидете да ви прегледат, ако имате някакви проблеми. За болките са прави и са причинени от нарастването на матката. Аз също имам такива и си назначих самосиндикално магнезий и но шпа. Дайте си повече почивка и по- спокойно и всичко ще е наред.

# 606
Мина и моята фетална, с беба всичко изглежда добре за сега. Чак сега видях, че не ми е мерена шийката, но пък доста време и обстойно огледа сърцето. Смени ми Биолектрата с Магнерот.

# 607
Аз пия Алеракт, Биолектра, Но шпа и витамини. Много ми идват тези хапове Sad

# 608

И на мен ми идват в повечко,толкова хапчета не съм пила през целия си живот 😄 Мисля да сменя магнерота с някаква разтворима форма (ако има подходяща).

# 609
На мен Биолектра не ми понася на корема,сякаш ме разхлабва и смених,но пия магнезий НЕредовно,когато не усещам да ме боли нещо или опъва, нищо не пия,не знам дали греша,но не ми се пият толкова лекарства.. 😁😁

# 610

И на мен ми идват в повечко,толкова хапчета не съм пила през целия си живот 😄 Мисля да сменя магнерота с някаква разтворима форма (ако има подходяща).
Биолектра фортисумум е разтворим но е 365 мг. пък и скъп 20 таблетки за 26 лева.И мисля че ми е слаб, понеже две поредни нощи получавам крампи първо десния после в левия крак. Сега ми изписа магнерот 3 * 1  което е 1500 мг на ден.

# 611

В аптеките предлагат разтворим магнезий, но на мен ми се стори скъп 🙄 Казах си, че така или иначе си имам в къщи на хапчета...ще си пия хапчета 😆 по добре тия пари да ги дам за нещо друго

# 612
Паола, няколко пъти го казвам, но ще го повторя с риск да стана досадна на някои. Когато сте бременна и имате оплаквания не се ходи в спешното. Всяка болница където има родилно и женски консултации, си има early pregnancy unit, където можете да отидете да ви прегледат, ако имате някакви проблеми. За болките са прави и са причинени от нарастването на матката. Аз също имам такива и си назначих самосиндикално магнезий и но шпа. Дайте си повече почивка и по- спокойно и всичко ще е наред.

Извинявай ако не си ме разбрала,но не смятам,че съм споменала да съм ходила в спешното за точно този проблем, ходих точно там където каза, там е и maternity unit и чаках 5 часа да ме прегледат ...иначе благодаря за съветите Simple Smile. Лек ден

# 613
Не се ходи в матърнити юнит!

# 614
Момичета, днес мина при мен ФМ. Госпожицата е добре, докторката каза, че няма никакви забележки. Развива се нормално. 💜 Дори я видяхме как се опитва да си хване крачето с ръка. 😁
Измериха ми шийката с коремния ехограф, горе-долу 1 см. (Дори и повече) разлика имаше от размерите с вагиналния.

На КПП-тата не сме чакали изобщо. За 10 секунди се случва всичко, дори не ни попитаха къде отиваме. На отиване ни взеха само декларациите, а на връщане само ни махнаха с ръка да си продължаваме.

Общи условия

Активация на акаунт