Отговори
# 585
Момичета от 2 седмици някъде имах болки по моя преценка в жлъчката абе под ребрата ,вдясно само.. и под черния дроб мисля.. бяха от време на време ,но днеска е по-силна болката, най-вече като се движа и се изправя и като придърпване , при вас случайно да се е случвало ? 😕🤔
Сега ще ми кажете да отида на лекар, но тука в Англия пак ще чакам 5 часа и ще ми кажат ,че нищо ми няма ,тук дори магнезий не предписват при контракции .. като гледам мерят ви и шийката на матката , тук не ....

# 586
На мен ми я мерят от самото начало и на всеки 2 - 3 седмици. Реално така и разбряхме, че е започнала да се скъсява.
Мерят с вагинален ехограф, така както се преглежда и на рутинен преглед, когато жената не е бременна.
Защото ако е бременна не преглеждат с вагинален ехограф Simple Smile).

Нали точно казах, че с вагинален ми я мерят. Всеки път. Проверяват не само дължината, а дали няма разкъсвания или някакви други структурни промени.

# 587
Къде усещате детето сега? Аз мислех, че е някъде до пъпа, но днес особено е активно на няколко пръста над пъпа. ( 22+5 г.с)

Аз съм 20 седмица+ и го усещам долу ниско все още - 4-5 пръста под пъпа
И аз съм 20 седм и от една седмица го усещам и в дясно и посредата , а преди беше ниско в ляво мн е яко .

# 588
Къде усещате детето сега? Аз мислех, че е някъде до пъпа, но днес особено е активно на няколко пръста над пъпа. ( 22+5 г.с)

Аз съм 20 седмица+ и го усещам долу ниско все още - 4-5 пръста под пъпа
И аз съм 20 седм и от една седмица го усещам и в дясно и посредата , а преди беше ниско в ляво мн е яко .

И аз го усещам в ляво, дясно, по средата, мести се, но е долу ниско все още, не знам дали така трябва да е 😕 Иначе има дни, в които е доста активно, в други не чак толкова

# 589
Напоследък го усещам и малко над пъпа, но по някое време го усещам супер ниско долу в корема, ама много ниско долу. Ту горе, ту долу, много е мило.

# 590
  • София
И моята шийка я измериха на първата и за сега единствена ЖК с вагинален ехограф. Докторката специално обърна внимание, че при всеки преглед ще я гледа по този начин. После с коремен гледа и бебо.

Моят днес е много активен. Усещам го малко под пъпа, в ляво, в дясно... Понякога минава и надолу. Абе, големи разходки си прави 🤣

# 591
Покрай разровите за шийки във форума, при последния ехограф попитах гинеколожката какво е положението при мен. Каза че шийката е затворена, но ако искам дължина, трябва да бъде с вагинален ехограф, което тотално ме отказа.
В началото имах прокъвяване след преглед с вагинален ехограф и от тогава го отказвам.

# 592
Здравейте,моята също е 35мм,20+4 дни,каза,че е перфектна,бях на ФМ,бебето спеше,не можахме много да го събудим,но уж всичко е наред,за прегледите аз сега си плащам по 25 лв при лекарката,която ме следни,а за болничния ме заведоха в отделението за задържане,за да могат да ми го издадат,нямало друг начин като няма консултации...

# 593
  • Denmark
Момичета от 2 седмици някъде имах болки по моя преценка в жлъчката абе под ребрата ,вдясно само.. и под черния дроб мисля.. бяха от време на време ,но днеска е по-силна болката, най-вече като се движа и се изправя и като придърпване , при вас случайно да се е случвало ? 😕🤔
Сега ще ми кажете да отида на лекар, но тука в Англия пак ще чакам 5 часа и ще ми кажат ,че нищо ми няма ,тук дори магнезий не предписват при контракции .. като гледам мерят ви и шийката на матката , тук не ....
Разбирам те и аз съм в чужбина и нещата са по-различни, но няма как да ти кажем така през форума защо имаш тези болки. Мога да ти кажа, че мен всекидневно ме поболва нещо и ако не е силна болка и не продължи два дни без да спира, не й обръщам много внимание. Така наскоро мислех, че имам възпален апендицит, но не беше. 😅 Целият ден ме боля корема и на следващия ден беше ок.
Иначе и аз направо се 😲шокирам за прегледите в БГ или по-скоро за липсата на такива тук. Доколкото чувам, аз няма да имам вагинален преглед през бременността изобщо..

# 594
Вагиналните прегледи в Бг започват пак чак в 9 - ти месец ,освен ако не си с проблем нещо.
Diana 66 , колко време те държаха в отделението или днес постъпи?

# 595
Днес имам някаква рязка болка в слабините, на сгъвката в левия крак.. дали е нещо притеснително?

# 596
Аз съм така повече от седмица. Една сутрин като ставах ме заболя рязко и от тогава постоянно ме придърпва, обаче от дясно.
ЖК ми е отменена без да се знае до кога. Като ме заболи повече просто си лягам и чакам да ме отпусне. И аз се чудя дали е притеснително, ама кой да каже без преглед... 🙄

Днес имам някаква рязка болка в слабините, на сгъвката в левия крак.. дали е нещо притеснително?

# 597
И аз щях да споделя подобен проблем... като съм в седнало положение или след ставане от сън започва да ме боли буквално една точка в ляво и болката отива към слабините.Като се свия на ляво и веднага минава.Обяснявам си го,че матката се уголемява и се опъват връзки .. Или поне се надявам да е това ....

# 598
Разбирам те и аз съм в чужбина и нещата са по-различни, но няма как да ти кажем така през форума защо имаш тези болки. Мога да ти кажа, че мен всекидневно ме поболва нещо и ако не е силна болка и не продължи два дни без да спира, не й обръщам много внимание. Така наскоро мислех, че имам възпален апендицит, но не беше. 😅 Целият ден ме боля корема и на следващия ден беше ок.
Иначе и аз направо се 😲шокирам за прегледите в БГ или по-скоро за липсата на такива тук. Доколкото чувам, аз няма да имам вагинален преглед през бременността изобщо..
Не разбирам защото, някои явно не си знаят правата, както и как да процедират в дадени ситуации.
Просто трябва да се обади на личния лекар и ще и назначат час по телефона. Ако има нещо сериозно ще я извикат да я видят, или ще я препратят да я види специалист.
Минавала съм по този път и докато отида в болницата в която ме пратиха, личния вече се беше обадил и ме чакаха!
Това с магнезия е традиция в Бг, но явно не е разпространено в другите страни.

# 599
Вагиналните прегледи в Бг започват пак чак в 9 - ти месец ,освен ако не си с проблем нещо.
Diana 66 , колко време те държаха в отделението или днес постъпи?

Не,аз не съм лежала,просто фиктивно за да може да ми издадат болничен (някква схема).. за три дни беше пътеката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт