Моята възрастна котка - гериатрична тема

• 54 063
  • 662
  •   2
Отговори
# 660
Ами тези кръвни изследвания ще трябва да ги повторите след 2-4 седмици, за да се види на къде вървят нещата. Ако и тогава продължава да има ниски лимфоцити и А/Г върви надолу, някой трябва да се досети, че има и друг проблем, не само чернодробните.
Следващия път можеш да поискаш ехокардиографията и ехографията на коремчето... Висока амилаза от години, говори за хроничен проблем с храносмилането. Не е за пренебрегване това.
Що се отнася до Юмув - според мен не е алергична реакция това, което описваш. Можеш винаги да го спреш и да видиш ще продължат ли епизодите.
А със зъбите как е? Има ли зъби?

Благодаря!
Да си кажа,че от както започнах да чета тук много неща се появиха като информация и се изясняват. 12 години ходихме в една клиника в София,но се наложи да се преместя и взех моят приятел с мен. Сега се лутам из тукашните клиники, нямам доверие на никого.
Сега се разтърсих къде предлагат ехокардиография и ехо на коремче, намерих. Дори пишеше,че има доплер за кръвно налягане.
Ще го водя този месец там и ще пусна изследвания.
Днес няма проявяване на тези симптоми,които опитах с дишането през устата. Дадох му юмув по рано за да съм сигурна,че ще има работещ вет..Само смених консервата с пауч. Няма симптоми.
Има си почти пълен комплект зъбки. Преди 4 години му чистиха зъбния камък. А при последното посещение при вет .ги погледна и каза,че няма развалени или зъбен камък.
Когато го водих на вет.му казах,че трудно се изхожда, малки,малко. Прегледа мануално и каза,че няма задръстване. Аз все пак започнах да му давам пауч вечер за да има и мокра храна,обаче нямам наблюдение, нямаше ме 10 дни.
Днес си го следя. Отиде,напъна но нищо. Дадох му цял пауч с вода за да има и течност. Той си пие вода и отделно. Четох във форума за малцови пасти и търся, ама не знам коя ще свърши работа. Май е проба,грешка. Ако и утре не ходи по голяма нужда ще отида при вет.
Предишния вет.беше обърнал внимание на амилазата и беше изписана нещо,ама какво беше. Това беше преди години.
Сега видях,че са писали в една вет.група за проблема с дишането. Отговора е:Вет:
Това са стридори от носна кухина и гръклян.
Ринотрахеит - вирусна инфекция

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 01:29 от Marti_Party

# 661
  • Шумен
Малцовата паста от ДМ е добра паста, на добра цена и се харесва от писаните.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/dein-bestes-multivitaminna-pasta … 067796183559.html

# 662
Сигурна ли си, че е малцова, а не мултивитаминна?

Марти, това трудно изхождане и малко количество има общо с амилазата, да знаеш. Като цяло има някакви храносмилателни проблеми твоят сениор.
Чернодробните също вероятно са навързани със същия проблем.
Трябва да проследите пкк и биохимия и да се видят коремните органи на ехограф, иначе няма как да се разбере кое от къде идва... А по-тъпото е, че дори и да се разбере, може да няма начин да се разреши, защото вече е станало хронично...
За амилазата най-вероятно са ви давали Панкреазим.

Скрит текст:
Много ме боли да пиша в тази тема. Чувствам се абсолютно безполезна, след като не успях да помогна на моята дружка. Не успях да си взема и поука... Не успях да направя всичко. Pensive

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 22:45 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт