Моята възрастна котка - гериатрична тема

• 54 306
  • 663
  •   1
Отговори
# 660
Ами тези кръвни изследвания ще трябва да ги повторите след 2-4 седмици, за да се види на къде вървят нещата. Ако и тогава продължава да има ниски лимфоцити и А/Г върви надолу, някой трябва да се досети, че има и друг проблем, не само чернодробните.
Следващия път можеш да поискаш ехокардиографията и ехографията на коремчето... Висока амилаза от години, говори за хроничен проблем с храносмилането. Не е за пренебрегване това.
Що се отнася до Юмув - според мен не е алергична реакция това, което описваш. Можеш винаги да го спреш и да видиш ще продължат ли епизодите.
А със зъбите как е? Има ли зъби?

Благодаря!
Да си кажа,че от както започнах да чета тук много неща се появиха като информация и се изясняват. 12 години ходихме в една клиника в София,но се наложи да се преместя и взех моят приятел с мен. Сега се лутам из тукашните клиники, нямам доверие на никого.
Сега се разтърсих къде предлагат ехокардиография и ехо на коремче, намерих. Дори пишеше,че има доплер за кръвно налягане.
Ще го водя този месец там и ще пусна изследвания.
Днес няма проявяване на тези симптоми,които опитах с дишането през устата. Дадох му юмув по рано за да съм сигурна,че ще има работещ вет..Само смених консервата с пауч. Няма симптоми.
Има си почти пълен комплект зъбки. Преди 4 години му чистиха зъбния камък. А при последното посещение при вет .ги погледна и каза,че няма развалени или зъбен камък.
Когато го водих на вет.му казах,че трудно се изхожда, малки,малко. Прегледа мануално и каза,че няма задръстване. Аз все пак започнах да му давам пауч вечер за да има и мокра храна,обаче нямам наблюдение, нямаше ме 10 дни.
Днес си го следя. Отиде,напъна но нищо. Дадох му цял пауч с вода за да има и течност. Той си пие вода и отделно. Четох във форума за малцови пасти и търся, ама не знам коя ще свърши работа. Май е проба,грешка. Ако и утре не ходи по голяма нужда ще отида при вет.
Предишния вет.беше обърнал внимание на амилазата и беше изписана нещо,ама какво беше. Това беше преди години.
Сега видях,че са писали в една вет.група за проблема с дишането. Отговора е:Вет:
Това са стридори от носна кухина и гръклян.
Ринотрахеит - вирусна инфекция

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 01:29 от Marti_Party

# 661
  • Шумен
Малцовата паста от ДМ е добра паста, на добра цена и се харесва от писаните.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/dein-bestes-multivitaminna-pasta … 067796183559.html

# 662
Сигурна ли си, че е малцова, а не мултивитаминна?

Марти, това трудно изхождане и малко количество има общо с амилазата, да знаеш. Като цяло има някакви храносмилателни проблеми твоят сениор.
Чернодробните също вероятно са навързани със същия проблем.
Трябва да проследите пкк и биохимия и да се видят коремните органи на ехограф, иначе няма как да се разбере кое от къде идва... А по-тъпото е, че дори и да се разбере, може да няма начин да се разреши, защото вече е станало хронично...
За амилазата най-вероятно са ви давали Панкреазим.

Скрит текст:
Много ме боли да пиша в тази тема. Чувствам се абсолютно безполезна, след като не успях да помогна на моята дружка. Не успях да си взема и поука... Не успях да направя всичко. Pensive

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 22:45 от amy_nka

# 663
  • Пловдив
Минаваме да кажем привет с Дон Томазо.
Бях много притеснена - наблюдавам обезцветяване на акото на места, но един път излезе изцяло сиво. Бяхме на лекар, на изследвания, на ехограф на корем. Докторът каза, че не вижда някакво влошаванена състоянието от миналата година. Дори и да е панкреасът, каза, че при котките винаги и вторично възпалението на панкреас, но при изследванията не излезе нищо притеснително.
Скрит текст:

Но предполага, че това обезцветяване е от някакви жлези в дебелото черво.
Сега да споделя за новата храна, която купих - гранули Royal Canin Ageing 15+ . Томиту за секунди изяде 30 гр, гранулите са много мънички.

Общи условия

Активация на акаунт