За старите ергени сега

• 18 231
  • 549
  •   1
Отговори
# 405
Всъщност съм поизяла част от тезата.
Та, най-пълната версия на тезата на Сирената е, че мъжът и жената се събират с цел отглеждане на дете. Жената подкрепя мъжа и гледа детето, мъжът работи и издържа жената и детето.
За какво понасяне става изобщо дума? Братане, ако ти си непоносим и вечно имаш проблеми и ти трябва потупване по главицата - успокой се, не си само ти. Но твоят тип - вечно имащите нужда от подкрепа момченца в опаковка на мъже, в същото време скръндзи - е нежелана партия. Изявявате претенции да се свърши женската работа, а вие не си вършите мъжката.
Тогава на мен за какво ми е такъв мъж? Работя, домакинствам, раждам и гледам дете. А мъжът къде е? Развива теории за равното присъствие и равният принос.
Ами аз съм сексист. Мъжът и жената не могат да бъдат равни. И щом мъжът няма да си свърши мъжката работа, а аз я върша - не ми трябва. Това не е феминизъм, както погрешно го разбират някои, а точно сексизъм.

# 406
Знам и егоисти, и всякакви пълни с недостатъци индивиди, които някоя ги е „взела”. Не мисля, че можем да подведем всички под общ знаменател.
По дефиниция може да смятате, че жененият е супер отговорен и точен човек, но ако сте на мястото на жена му, може да мислите съвсем други работи. Laughing
Точно по тази тема ми говори онзи ден приятелка психолог. Не помня как стана дума за жени, които живеят “втори живот” след развод и разочарования от ролята си на двигател. Ех, самодостатъчност.
Simple Smile

# 407
По дефиниция може да смятате, че жененият е супер отговорен и точен човек, но ако сте на мястото на жена му, може да мислите съвсем други работи. Laughing
Да, тука в темата имаше един самотник, дето директно каза, че според приятелите му е много точен Grinning ама що така не му се лепят мацките...

# 408
Хахахаха, Джу, този път той не спори с теб. А и нали сме тук, за да дискутираме? Не знам кой е неспокоен и защо... Joy

# 409
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Мен ще ми е интересен коментарът и по другите точки, евентуално някой пример, по възможност личен.
Защото дотук поста и изглежда малко преписан от Уикипедия.
Phoenix Wright, не мога да разбера какъв ти е проблема в живота?! Набелязваш си потребителки и започваш да дращиш след тях из темите. Разбира се винаги в опозиция, винаги в опит да изкараш мненията им несъстоятелни, да ги омаловажиш като хора, възгледи, опит. Всичко това богато гарнирано с изисквания да ти се отговаря на всички въпроси. Че и постоянно намилаш - "а по останалите въпроси?", "няма ли да кажеш нещо по другите въпроси?!", "много удобно не отговори на еди кой си въпрос" и подобни. Все едно някой е длъжен да ти се обяснява като на разпит. Постоянно муфтиш и за лични примери. Не, че с удоволствие няма да ги отхвърлиш, ако ги получиш с изказвания от рода "bullshit, "tltr", "това е като преписано от Уикипедия", това е като прочетено от еди кви си елементарни книжки" и т.н.

Навсякъде, където стане дума за кофти мъже, зодия Телец и ергени...подпалваш все едно някоя потребителка е говорила баш за теб. Да не би да се припознаваш в описанията?! Bowtie Или се самопровъзгласяваш за защитник на всички мъже, от които жените са недоволни?! Не е нормално да се дразниш и да превърташ играта за такива неща. Keep calm
Скрит текст:
и удари едно м@д0 на някоя жена, че да се успокоиш.
Джулая, моля тЪ любезно да ми отговориш на няколко въпроса:
1. Нямам спомен да съм се обръщал към теб. Защо се почувства длъжна да ми отговориш? Как беше приказката, "на всяко гърне мерудия" или опит за лична нападка, каквито по принцип докладвам...
2. Какъв е този интерес какъв точно ми бил проблема и твоя работа ли е?
3. Тая плоча от последния абзац колко още ще се върти, че вече няколко пъти я имам на запис и ми стана предсказуемо-скучна?
4. Точно ти ли ще ми говориш за опозиция, след като изписа един куп генерални твърдения без един пример или просто имаше едни мисли, които трябваше да нахвърляш някъде? Това не ти е Спам темата. Ако нямаш какво да кажеш конкретно по твърденията си, тогава за какво си тук? Глупости можем да говорим всички тук, не само ти.

Започваш да става леееекичко досадна.

ПП: така и не стана ясно за твърденията ти за "ергенските бърлоги", с тях ли си живяла, светила ли си им, какво ли...

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 10:49 от Phoenix Wright

# 410
Гал, мисля, че там ти е проблема, че търсиш "партии" и "някой, дето ти трябва". Че това не ти е зеленчуковата борса да избираш чувалче картофи, а сложна и дълготрайна интеракция с човешко същество (да не повярваш, че мъжът е такова). Търсиш инструмент за постигане на някакъв комофорт - дори не влагаш някаква индивидуалност в този човек, а просто някой, който грубо да ти покрива изисквания.

Мъжете ги надушват такива като теб. Усещат всичко, но често се правят на глупави.
Ако пускаш обява за мъж, ще е нещо такова "Търся някой, кой да е добра партия. Да ми върши мъжката работа и да ме издържа. Не съм му равна, но да ми играе по свирката."
Не звучи много вълнуващо, особено за наборите, нали? Приличаш на wannabe Сиренка.

# 411
Според мен, ако една жена или мъж не искат да са сами, света ще обърнат и ще си намерят партньор. Така е и с всичко останало. Виж сега ако си им е добре сами, то много ясно, че ще виждат кусури на всички около тях.

# 412
Галчето по-скоро звучи предпазливо и се опасявам, че е едно слънчице и се раздава на макс в отношенията, затова се и пази превантивно. Обикновено човек така прегаря, когато вече е имал опит и е видял, че на някои им е през шлифера за чувствата, грижата, вложеното старание от партньора. Демек – ваксина срещу бастуни. Simple Smile

# 413
Единият стар ерген на 40+ милее за времето, когато жените можело да ги навиеш да се "предпазват" от нежелана бременност с аспирин във влагалището, че съвсем безплатно да му излиза на мъжа сексът, то абортите са си за сметка на жената, и сега се ужасява от разйоди по задължителни хирургични интервенции, а истината е, че би се ужасил от разходи дори за презервативи и шампоан от професионална серия. Човек, който не може да си позволи Трабант че, настоява, че всички го отхвърлят, защото няма Ферари.

Другият, горкият, не учи, не работи, живее при майка си, която изнемогва да плати и най-небходимото. Не може да си позволи да изпие дори едно кафе в заведение, но бленува за немеркантилни чужденки, на които не би им пречило да го издържат вместо майка му.

# 414
Из пълнежа на Сирената: тя се прецаква, докато гледа деца, затова не е желателно той да се занимава с дейности извън командите, които тя е подала.
Твърде е възможно горното да не влиза в представите за балансирани семейни отношения на някаква част от мъжете и жените.

Факт, нарича се солидарност това нещо. Не може един да опъва, другият да избере точно тоя момент, за да си построи сладкия живот.

# 415
Скрит текст:

Гал, мисля, че там ти е проблема, че търсиш "партии" и "някой, дето ти трябва". Че това не ти е зеленчуковата борса да избираш чувалче картофи, а сложна и дълготрайна интеракция с човешко същество (да не повярваш, че мъжът е такова). Търсиш инструмент за постигане на някакъв комофорт - дори не влагаш някаква индивидуалност в този човек, а просто някой, който грубо да ти покрива изисквания.

Мъжете ги надушват такива като теб. Усещат всичко, но често се правят на глупави.
Ако пускаш обява за мъж, ще е нещо такова "Търся някой, кой да е добра партия. Да ми върши мъжката работа и да ме издържа. Не съм му равна, но да ми играе по свирката."
Не звучи много вълнуващо, особено за наборите, нали? Приличаш на wannabe Сиренка.

И цялата тази глупост я каза човекът, който от самото начало на присъствието си в този форум брои жените какво и колко ще му вземат и коя няма нищо да му вземе, та да се пробва при нея.
ЖДНБ.
Последно финансови критики или финснсови претенции имаш към жените? На прост език - да не ти искат или да ти дават?

# 416
Невинаги раздаването е желано и разбирано от другия в смисъла, който влага раздаващият се Simple Smile Често в раздаването си, чува само себе си и очаква признание за това Simple Smile
Аз познавам  двама стари ергени, от категорията семейни приятели бяха. Единият е музикант и непрекъснато пътува, другият си работи и живее с котките, и двамата се радват на племенниците си. И двамата не желаят семейства и свои деца, не помня да съм била свидетел или участник в спорове с обиди към жените и друг вид агресия.

# 417
Галчето по-скоро звучи предпазливо и се опасявам, че е едно слънчице и се раздава на макс в отношенията, затова се и пази превантивно. Обикновено човек така прегаря, когато вече е имал опит и е видял, че на някои им е през шлифера за чувствата, грижата, вложеното старание от партньора. Демек – ваксина срещу бастуни. Simple Smile
Бастуни каза Grinning
Мислех, че трябва да се пазя само от такива, които искат само секс. Обаче греда, оказва се, че другите искат пък да не дават пари за нищо, освен своя задник. Ако им платя половината разходи по жилището, берекет версим, ще ме гонят за сватба, зер сама се оправям и не ги притеснявам.
Просто ЖДНБ.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 10:59 от Анонимен

# 418
не помня да съм била свидетел или участник в спорове с обиди към жените и друг вид агресия.
Реално тези неща се случват при семейните, защото там нещата се трупат и като ескалират, делят едно жилище. Ергените нямат дразнители вкъщи, които да ги изнервят до полуда. Ако не им допада нещо, просто си бият камшика без разправии.

Последно финансови критики или финснсови претенции имаш към жените? На прост език - да не ти искат или да ти дават?
Това съм го коментирал вече няколко пъти, но е важно пак да се посее съмнението, че си търся някоя, която да ми дава едва ли не да ме издържа. Малко гузен негонен бяга. Въобще това ми е далеч от мисълта и бих се чувствал ужасно, ако стане факт поради някаква причина.

# 419
В християнството има два наглед противоречащи си принципа: "помагай на брата" си и "всеки сам си носи кръста".

Обаче не е парадокс: може да правиш неща в положителна посока за другия. Но не може да му разрешиш нещата, които сам трябва да разреши. Проблем е, ако всяка спънка се прехвърля на жената по някакъв начин, а всъщност е била част от личните задачи, които човек посреща, разрешава или просто си понася сам.

И жената си има някои свои задачи, които не могат да се споделят, но може да се компенсират с други положителни неща в живота.

Тоест моята подкрепа е в това, че съм родила деца, човекът си е видял бъдещето, гледам ги, спокоен е да работи. Обаче не мога да му разреша всички невезения и ако почне да идва да ми мрънка на рамото за най-малкото нещо, скоро ще загубя всякакво уважение.

Общи условия

Активация на акаунт