За старите ергени сега

• 18 300
  • 549
  •   1
Отговори
# 300
Старите ергени все не виждат стойностни жени по една много проста причина. За тях каквото и да има и да прави жената, то е едно нищо, даденост. Не знам обаче какви неземни способности искат, та да мине жената за качествена. Всъщност си мисля, че главно искат 2 неща: някой да ги поеме в секса, не много критично, да върти номера и да няма големи претенции и второ, да им стане двигател на живота, като накрая те си приписват заслугите. Също така дори да е стойностна жената, има вероятност да я критикуват и да се опитват да вкарват номера, с които да изпитва постоянна несигурност.

Например тоя номер: изброяваш отсрещният какво е пропуснал да свърши, а от своя страна изброяваш списъка на нещата, които си свършил. Примерно - аз ходих на работа, а ти не си изчистила трохите. Тоест изтъкваш своите позитиви срещу чуждите грешки. Смешно трикче, но понякога действа.

# 301
Скрит текст:
На мен пък българките не са ми притрябвали ! Светът е голям, има далеч по-стойностни жени от тези тук.

Аха, те чужденките лук чукат за теб.....!!!!

Мога да те разочаровам
- стойностните жени са много, но също искат нещо стойностно насреща..../не говоря за пари/.

Начи тука изникват няколко въпроса.
Първо - стойност и много са понятия противоречащи си по определение. Златото има стойност. Ако има обаче много злато, стойността му пада. Личен опит от работа в златна мина Simple Smile. Сега, не знам, може би относно жените, като силно неопределено понятие, тоя принцип да не важи. Не знам, не знам...
Второто е констатация, тук вече други я направиха. Стойностни жени - много, богати (достатъчно Wink ) мъже - малко.
Много вожд, малко индианец.

# 302
Старите ергени все не виждат стойностни жени по една много проста причина. За тях каквото и да има и да прави жената, то е едно нищо, даденост. Не знам обаче какви неземни способности искат, та да мине жената за качествена. Всъщност си мисля, че главно искат 2 неща: някой да ги поеме в секса, не много критично, да върти номера и да няма големи претенции и второ, да им стане двигател на живота, като накрая те си приписват заслугите. Също така дори да е стойностна жената, има вероятност да я критикуват и да се опитват да вкарват номера, с които да изпитва постоянна несигурност.

Например тоя номер: изброяваш отсрещният какво е пропуснал да свърши, а от своя страна изброяваш списъка на нещата, които си свършил. Примерно - аз ходих на работа, а ти не си изчистила трохите. Тоест изтъкваш своите позитиви срещу чуждите грешки. Смешно трикче, но понякога действа.

Струва ми се ( лично на мен ), че нещо бъркаш. Ако той не вижда качествата в жената, то тогава е останал стар ерген, защото той няма никакви качества или се е оженил, колкото да продължи рода, да има някой който да му пере гащите, готви и от време на време с когото да прави секс.
   Това, че има такива, които не оценяват жената до себе си - има и стари ергени, има и с дълъг брак, както и индивиди с по няколко брака. Това в пълна сила важи и за жените. Темата как се мачка женско/мъжко его във една връзка не е за тук.
    Един уважаващ себе си и човека до себе си индивид, няма да си позволи да натяква на партньора си кой какво е свършил и видиш ли, че е по добър и негови са заслугите за всичко.Същото важи за доходи, гледане на децата и т.н. Брака е партньорство. Това, че има хора които злоупотребяват с него - света е голям, хора всякакви.
    Защо казвам човешкото - защото един мъж ( има и жени ) може да оценява партньора си, да има добри доходи, да гледа напред да е амбициозен ама на моменти да посяга физически или психически на човека до себе си. После следват едни извинения, прошки, даване на шанс и т.н. Има доста изписано във форума.

# 303
  • София
Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва и да се отчита търсенето.
С първоначалната идея, че всички са боклуци, активите ти стават пасиви.

Сашко и другите женомразци - не може да сте такива гьонове, честно. Сменете честотите, вибрациите, мирогледа, ще видите и хубавото в тоя живот.

# 304
  • Paris, France
Джулая, тук има ли несвястна Smiley?

Куку. Тук съм.  Laughing

Скрит текст:
Скрит текст:
На мен пък българките не са ми притрябвали ! Светът е голям, има далеч по-стойностни жени от тези тук.

Аха, те чужденките лук чукат за теб.....!!!!

Мога да те разочаровам
- стойностните жени са много, но също искат нещо стойностно насреща..../не говоря за пари/.

Начи тука изникват няколко въпроса.
Първо - стойност и много са понятия противоречащи си по определение. Златото има стойност. Ако има обаче много злато, стойността му пада. Личен опит от работа в златна мина Simple Smile. Сега, не знам, може би относно жените, като силно неопределено понятие, тоя принцип да не важи. Не знам, не знам...
Второто е констатация, тук вече други я направиха. Стойностни жени - много, богати (достатъчно Wink ) мъже - малко.
Много вожд, малко индианец.

Бъркаш стойност с цена. Стойността е постоянна величина, а цената се определя от търсенето и предлагането, като е право пропорционална на търсене и обратно пропорционална на предлагане.

Човекът няма стойност, а само цена. Поне така пишеше в учебника.

# 305
Иванов, пак ли мантрата за жените и парите. От мъжете в тоя форум само това чета-какви били меркантилни жените, не ги е срам. Ми дай да живеем под моста и да не ядем. А за деца, как и с какво се гледат, хич няма да споменавам.

# 306
Иванов, пак ли мантрата за жените и парите. От мъжете в тоя форум само това чета-какви били меркантилни жените, не ги е срам.

Че като не сте от тия, що да ви е срам, и от кое точно се засягате?

# 307
Но иначе има една категория стари ергени, които незнайно защо живеят с идеята, че жените виреят в спартански условия и много се изненадват, като не е така.
Абсолютно е така. И жената бива обявявана за претенциозна Joy И веднага й се пише +1 негатив. После ще й се намерят и други кусури Joy
Тези и други мантри се въртят постоянно от няколко съфорумки и се създава илюзия, че всички мъже са използвачи, търтеи, алкохолици и т. н. Естествено без техните.

Сирено искаш да кажеш, че те хващам в лъжа ли? Колко държава сме, хората със сходни хобита се познаваме. И си знаем проектите за близкото бъдеще.

# 308
Иванов, пак ли мантрата за жените и парите. От мъжете в тоя форум само това чета-какви били меркантилни жените, не ги е срам. Ми дай да живеем под моста и да не ядем. А за деца, как и с какво се гледат, хич няма да споменавам.

Значенията на думата меркантилен:
1. Характерен за меркантилизма(в 1 знач.).Меркантилна система.
2. Сметкаджийски,търгашески. Меркантилни прояви.
3. Пристрастен към печалбата
4. Меркантилност - Изразява се в склонността към материализъм.Изгодата за него е на първо място и той би сторил всичко, за да постигне целите си, включително и до прояви на патология - убийство, садизъм и пр.

Синоними: търговски, комерчески, лукративенм сметкаджийски, пресметлив, търгашески, спекулативен

Меркантилност не значи да ти бъде осигурен стандарт, а си е синоним на алчност и егоизъм, да търсиш изгода за себе си пред изгода за общото благо. Поне аз така тълкувам в контекста.

# 309
  • София
По БТВ една много интересна девица...

# 310
  • Sofia
Кой ли е този чист самарянин, който поставя изгодата на общността пред своята собствена? Хи-хи.

# 311
  • София
Със съпруга/та сте общност. И там ли трябва да се стискаме?

# 312
вижте сега старите ергени или поне изживяваше се като такива: ако искаш да имаш деца, трябва да изкарваш пари. То просто децата са адски скъпо удоволствие. Няма начин да минете тънко.
Ако не искаш деца, то тогава пък съвсем не ви трябва жена и не виждам какво се майката, че били меркантилни, еми такива са.

# 313
Кой ли е този чист самарянин, който поставя изгодата на общността пред своята собствена? Хи-хи.
Със сигурност не и ти, неведнъж си го споменавала. Ясна си ти, бръм-бръм Simple Smile

Със съпруга/та сте общност. И там ли трябва да се стискаме?
От тази общност, Майкъл Джордан навремето олекна с 150 милиона, без жена му да е вкарала един кош през живота си Simple Smile
Мъжът е длъжен да се грижи за жена си. Въпросът е тя доколко оценява и разбира тези грижи.

# 314
  • Terra incognita
Прави ми впечатление, че болшинството мъже тук плямпат едно и също- ах, тези българки, меркантилници долни. Що така бе, момчета? Ако имате лични разочарования, това си е ваш проблем. Че и намерили къде да се жалват и набиват канчетата на тези долни, подли жени- в бг- мама, видиш ли!?
Има и приятни събеседници тук от мъжки пол, те си знаят кои са, не искам да сложа всичко под общ знаменател с този пост.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:40 от VickyTaylor

Общи условия

Активация на акаунт