Паническо разстройство - 42

• 38 261
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Опелче, много време те нямаше наистина. Радвам се че си спряла АД и си добре. Предстои ми и на мен до края на април.  Имам си план 😀 . Ако имаш някакви съвети за спирането може да споделиш. Надявам се че и аз ще мога. От доста време смятам че ще мога , но пси-то не даваше и затова си имам едно наум.
Иначе празниците минаха и пак в реалността от утре. Но...се чувствам прекрасно 😊

# 106
Аз не помня схемата за спиране на ципралекс, а се ориентирам лятото да почна, че пролетта е кофти за нас...ако някой може да помогне- нямам вече психиатър лекуващ?

# 107
Колко време се лекувате с Ципралекс, и от колко време не го пишете?
Аз също го пия и от доста време съм готова да го спра, но все ме е страх някой ден да не се върнат първоначалните симптоми

# 108
Аз спрях ремиртата наскоро. Пиех по две. Почнах по 1 и 1/2 около 15-20 дни, после 1 така, после на половинката се влачих много време.

Ох, не сме вече млади да бачкаме по толква, айде на комп може. Чудя се днес от какво ми е зле, от преумора или си ми се е паднало.

# 109
Salii не знам дали мога да дам съвет за спирането. Първо аз още в началото спях много и със съгласие на лекаря започнах да пия по 1/2 есцитил. Като ходих на контролен ми каза пий го ти пиеш и малко. Сега започнах да се подготвям психически за интарвенцията и си говоря наум, че ми предстои упойка и е опасно да пия и всички тия лекарства. Та от раз всичко спрях вчера глътнах но много ме беше стегнало че децата от болно по-болно 1/4 клонарекс. Не съм спазвала схема признавам си, но знам че не се прави така. А и зависи кой колко пие. Успех! Пролетта и на мен ми е труден сезон, но лятото още повече. Жегите ме съсипват.

# 110
Колко време се лекувате с Ципралекс, и от колко време не го пишете?
Аз също го пия и от доста време съм готова да го спра, но все ме е страх някой ден да не се върнат първоначалните симптоми
Аз още го пия. От декември съм на него по една таблетка дневно. Иначе цялостната ми терапия започна края на август.

# 111
Бе, Али, казах ти да се ваксинираш, ти се вреш, къде не ти е работа. Ми аз какво да се мисля, че с толкова чужденци се срещам, нямам и здравна застраховка.

Ей, едно такова днеска само се опитва да се заяжда с мен, тъпо, неграмотно, просто. Нито ми е на годините, образованието, акъла, възпитанието. Трая си, не обръщам внимание, но ... веднъж удрям...

# 112
  • София
Вчера и днес положението при мен е доста зле. Стягане в гърдите, сърцебиене, зверска тревожност, а не съм се притеснила за нещо конкретно. От времето ще да е - мокро, мрачно, депресивно. Ей, една бира не мога да изпия. Китайският вирус хич не го мисля на този етап.

# 113
Миамим, що не можеш да изпиеш една бира, да не почна .... пак му забравих името.

Аз тези дни го карах ударно и днес ще кротувам с кола.

# 114
Моят психиатър казва, че както е започнат АД , така се спира. Ципралекс го започнах една седмица по 1/2 и след това цяла таблетка. Т.е една седмица накрая да се пие 1/2 и се спира. На мен ми се вижда рязко. Аз го пия вече година, но още от ноември 2019-та го намалих на 1/2, та до сега. Мисля последния месец още да деля таблетката ( т.е. да пия 1/4) и една седмица да редувам - ден с прием, ден без. Колкото по-плавно и продължително се спре приема толкова по-добре.

# 115
Ципралекс наистина се спира както се почва но времето на спиране е х3. Примерно сте почнали с 1 и като го спирате се смятат поне 6 седмици на 1 хапче. Аз бих препоръчал и 8, като последните 2 са по 1/2

# 116
  • София
Ами Джери, що. Щот като пия бира пуша и цигара. А още преди да запаля се разтупвам. Някаква фобия ли развих. За кафе с цигара пък дума да не става. Още щом си го помисля и край.

# 117
Аз да ви кажа пия Ципралекс от 6-7 години. От една година постоянно ми се случва да го спирам рязко за по 1 месец  (кога забравя да го пия, кога нямам пари да го купя, кога пък викам хайде стига) не съм усетила никакви странични симптоми. Просто ме е страх, че няма да се справя без него, въпреки че от години не съм имала ПА

# 118
Миамим, то кафенцето и биричката са си за цигарка. Спомням си, че като имах махмурлук не палих, толкова зле ми ставаше.

Полека се спира АД, бавно, чак пък супер схема... Аз ремиртата я бях пила с една година, но аз бях на различни АД почти 7 години.

# 119
Ми не виждам смисъл след като се чувствам добре да продължавам да го пия. Още повече че го пия в най-малката възможна доза от 5 мг.  А и една година е добър период, оптимален според мен. Значи сега да пия 1/2 от 5 мг за 6 до 8 седмици и още 2 седмици 1/4 от 5 мг. Как ще ги дробя тези малки хапченца незнам 😀, но ще стане. 😘 Благодаря Георги.

Общи условия

Активация на акаунт