Отговори
# 75

Велмар как вървят нещата при теб има ли контракции?

Нямам никакви контракции Rolling Eyes( или имам ,а не ги усещам Tired).Ох- от тия неща най-се притеснявам.Дали няма да пропусна контракциите или пък няма да ги засека както трябва.И това за водите- до сега 4етох за изти4ането на водите и се опказва 4е при голяма 4аст от жените си текат продължително и по малко.Само дето не разбрах какво се разбира под "малко" Thinking
Ина4е преди малко ве4ерахме( аз насила,колкото д аси мина от ред),и сега събирам смелост да се надигна и да ида до банята да си взема душ набързо,4е нали ви казах другото притеснение да не изтекът въпросните води,докато съм под душа Crazy
ЛЕле- не знам дали ще ходя скоро в болницата за раждане,но ако продължавам в същия дух ,по-вероятно е да влеза в лудница Joy

# 76
Tоку-що видях Aila в репортаж на Канал 1 за седмицата на кърменето! Браво на Aila! Peace

# 77
  • София
Чрстито на всички мами,които вече си гушкат бебчетата!!!
Велмар,аз си се разхождах с паднала тапа близо 10 дена,като в тях се и дипломирх,не се притеснявай от сега,За изтичането на водите - и аз си мислех,че под душа мога да ги пропусна,но не е възможно,повярвай ми.Ще усетиш и тях и контракциите.
Елиона,аз ползвам само измиващо блокче на Себамед и мажа Велина с преварен зехтин,купила съм и крем Бочко,но не го ползвам за момента.Проучи и козметиката на Себамед,наистина е страхотна.
Лорекса,и нас ни мъчат колики.Какви капки даваш на малката и имат ли ефект.Аз пробвам със Сабсимплекс,ама не съм много сигурна,че са най-добрите.
Успех на всички мами в очакване и много кураж.

# 78
Привет мами! Laughing
Честити бебчета на Marulka_s,Vanina ,Didika25 smile3525 smile3504да са ви живи и здравички и много послушни.
Мама Иги дано всичко свърши по скоро и гушкаш молкото бебче Praynig
За серията на PENATEN съм чувала много добри отзиви.Аз съм се спряла на нея.Мисля да си взема Шампоан за цялото бебче,кремче за лице за земата,сапун и олио.
Velmar като те чета си представям себе си.И аз съм такава паника, #Crazyче все ме е страх да не пропусна нещо.Най много се притеснявам за истичането на водите.
Е хайде на всички мами вече с признаци леко раждане  Peaceи чакаме хубави новини Grinning

# 79
Valmer по спокоино мила,сабираи нерви и сили за раждането Simple Smile пожелавам ти наи-лекото раждане Peace.Боболин малката естрахотна с едни големи бузи да я схруска6 Flutter,да ти е жива и здрава.Ние с теб сме на един термин,родихме на една и са6та дата,по един и са6ти на4и Joy савпадение.Целувки на вси4ки и 4акаме хубави новини с нови бебоци.Стискам палци на Мама Иги Praynig дано вси4ко е наред Peace,леко раждане.

# 80
  • у нас
Чрстито на всички мами,които вече си гушкат бебчетата!!!
Велмар,аз си се разхождах с паднала тапа близо 10 дена,като в тях се и дипломирх,не се притеснявай от сега,За изтичането на водите - и аз си мислех,че под душа мога да ги пропусна,но не е възможно,повярвай ми.Ще усетиш и тях и контракциите.
Елиона,аз ползвам само измиващо блокче на Себамед и мажа Велина с преварен зехтин,купила съм и крем Бочко,но не го ползвам за момента.Проучи и козметиката на Себамед,наистина е страхотна.
Лорекса,и нас ни мъчат колики.Какви капки даваш на малката и имат ли ефект.Аз пробвам със Сабсимплекс,ама не съм много сигурна,че са най-добрите.
Успех на всички мами в очакване и много кураж.
Здравей мила
аз първо давах Еспумизан,а сега съм на Сабсимплекс.Ефекта е един и същ,защото активната съставка е една и съща--Симетикон.Просто двата продукта са на различни производители.Мисля,че Еспумизана беше немско,а Саб-а е френски.Някъде в нета четох и за Инфакол(мисля че така се казваха).Вчера,когато купувах Саб-а нямаха от Инфакола и не можах да разбера какво съдържат.Ей сега ще се обадя на снаха ми.Тя е фармацефт.
Хм,ей сега говорих с нея и те нямат от тези капки.До колкото разбирам ,май само от чужбина могат да се набавят newsm78.Утре тя ще провери по складовете и пак ще пиша.

# 81
  • Sofia
Здравей мила
аз първо давах Еспумизан,а сега съм на Сабсимплекс.Ефекта е един и същ,защото активната съставка е една и съща--Симетикон.Просто двата продукта са на различни производители.Мисля,че Еспумизана беше немско,а Саб-а е френски.Някъде в нета четох и за Инфакол(мисля че така се казваха).Вчера,когато купувах Саб-а нямаха от Инфакола и не можах да разбера какво съдържат.Ей сега ще се обадя на снаха ми.Тя е фармацефт.
Хм,ей сега говорих с нея и те нямат от тези капки.До колкото разбирам ,май само от чужбина могат да се набавят newsm78.Утре тя ще провери по складовете и пак ще пиша.
Инфакол може да се вземат от Англия. В нашата аптечна мрежа ги няма. Аз също си ги взех от Англия, защото чух, че били много ефикасни, въпреки че основната съставка  е еднаква с тази на Сабсимплекс. 
Някъде из форума бях чела, че може да се поръчат от Търговска лига.

# 82
МОмичета,аз ще ставам ве4е.Отивам да си лягам- дано се поотпусна малко и да успея да поспя.Желая лека нощ на вси4ки! Hug( дано да е такава и за мен Praynig).Ако няма нищо тази нощ - утре  сутринта съм на линия Peace

# 83
Ауууу че много бебчета  newsm53
Честито на vanina82, Vera_25, pouh, Мария_Б, tintin,stanislavchen, didka25, marulka_s, elen@ и на всички останали мамчета, които изпускам не ми се сърдете, ама сте множко  Heart Eyes
Да са ви живички и здрави всички бебки и бебчовци и да носят на мамите и татковците си много радост и усмивки. Да растат здрави и щастливи и да имат най-прекрасното детство  newsm51

bobolin, да нацелуваш по слдкото бебешко дупенце малката Алекса  Party много е сладка  Heart Eyes

tedi79, velmar, Mama Igi и Vasia, ще видите милички че всичко ще е както трябва не се плашете предстой ви нещо прекрасно  Heart Eyes Mama Igi  го знае това, ама аз пак да кажа  Blush
.........И на всички вас милички чакащи все още свойте бебчета ви желая успех!

elli78,не се плаши от водите, аз 7 дена бях със 100 % изтекли води в болницата, но ето че и аз и бебка сме добре. Не се отдавайте на паника! Ето сега ви пиша с едната ръка, а с другата гушкам  малкото си съкровище Али, че е неспокойничка и я мъчат колики   Tired  Та мисълта ми милички е че усещането е страхотно, неописуемо да усещаш малкото човече, да го чуваш как диша, да гледаш всяка мимика която преминава през бебешката муцунка и ти става толкова мило на душата, сърцето ти прелива от щастие и любов, неописуемо е.....На всички вас ви предстой да изживеете тези прекрасни моменти...мислете за тях! Страхотно е това което ви очаква.....така, че смело напред и никаква паника Heart Eyes

Мамчета аз за коликите днес тествах други капки Бебинос (немски са), до вчера давах Сабсимплекс. Али след като ги опита се мръщи ужасно миличката(ама те и миришат гадно), но мисля че имат ефект.Сабсимплекса само я успокояваше, но след всяко хранене си се гърчеше милата, докато с тия е спокойна вече почти цял ден, чак преди мъничко започна да се свива, но сега преди хранене в 24 пак ще дам. Те се дават 3 пъти на ден от 3-6 капки съдържат: копър, лайка и кориандър. Може да ги пробвате и вие.
Отивам да глася храната  Blush Цункаме ви двете с Али   love001

# 84
didka_nedeva, много се извинявам че пак ще философствам, но никак не ти препоръчвам да използваш свинска мас в днешно време. Не защото е демоде, а защото:
1) Днешните прасета не се отглеждат както едно време. Хранят ги с модифицирани храни и ги тъпчат с хормони за да имат повече мръвка. Само че, ВСИЧКИ химикали и хормони се отлагат първо в подкожната мазнина. Не искам да ти описвам какво може да се случи на бебчето ти от този коктейл.
2) Свинската мас не е хомогенна маса както зехтина например. Тя съдържа фини абразивни частици - твърди мастни киселини, които при телесната температура на бебчето не могат да омекнат и така дразнят кожичката му. С това може да му докараш сериозни обриви.
3) Чисто химически - свинската мас съдържа много мастни киселини, които много лесно се окисляват и така маста гранясва бързо.
4) Свинската мас не попива в кожата, а остава като лепкав слой върху нея. Бебешката кожичка се размеква само повърхностно. Този мазен слой е идеална среда за лесно развитие на микроби и бактерии и не отговаря като киселинност (рН) на здравата човешка кожа. С две думи, допълнително застрашаваш чистотата и здравето на бебешката кожа.
Още веднъж се извинявам ако се натрапвам, но самарянския ми инстинкт  Laughing ме кара да ти обясня това подробно. И преди всичко - ДНЕШНИТЕ ПРАСЕТА НЕ СА КАТО ЕДНО ВРЕМЕ Mr. Green - качествата на днешната свинска мас са многократно влошени по ред причини, макар да се надяваш, че прасето е "екологично гледано"

Благодаря ти за пояснението! Аз произхождах от факта, че едно време са се пробвали с преварено олио, а знам че в много случаи не е действало добре!!! Но няма значение. Явно по-сериозно трябва да се позамисля по въпроса! Thinking
Благодаря ти пак!!!!  Simple Smile  bouquet

# 85
  • София
MamaIgi,стискаме палци!

Имам още едно питане newsm78,в магазина видях страхотна количка Cangaroo и когато попитах майката от къде са я купили, ми обясни, че е от базар в кв.Захарна фабрика,последна спирка на трамвай 3,бул.Сливница някъдепреди моста за Люлин,там имало голям базар и 2 много големи бебешки магазина.
Количката е страхотна и била 220лв.Аз откакто купихме легло на тази марка съм им фен.
Ако някой се сеща за този базар или познава района моля да ме ориентира? Praynig

Този базар не го знам, на на Илиянци има два магазина, които се продава Cangaroo. Единия е като влезеш от центр. вход (този откъм трамваите) вървиш все направо и в един момент трябва да завиеш наляво или надясно, защото пред теб пътя свършва и има само складове. Тръгваш надясно и магазина ти се пада вляво.
Ако тръгнеш наляво и после надясно, вдясноо ще ти се падне втория магазин. И давта са на една фирма, цените са същите, но във втория има една обяснителна продавачка, което на мен много ми допадна, защото отговаряше с голямо търпение на глупавите ми въпроси.

# 86
Здравейте мили мами! Grinning
Нашите принцеси се родиха на 23.07. Тежат 2685 и 2690 кг. Раждането мина нормално и много леко. Разбира се заслугата е и на екипа от невероятни професионалисти, който беше с мен. Нямах никакви признаци за раждане и цял ден бях на разходки. Вечерта както си стоях ми се спука водата и потеглихме към болницата. Доста време след като ми се спука водата нямах болки. После ми сложиха епидурална и болките бяха сравнително слаби. Сега всички сме добре и се радваме на красавиците. Пиша чак сега защото наистина нямам много време. Тъкмо нахраня едната и после другата и ето че пак дошло време за папкане. През  тези две седмици ми се сляха дните и нощите, но пък всички в къщи сме много щастливи.
Няма да мога да прочета всички постинги, но искам да честитя на всички нови мами. Да са ви живи и здрави рожбичките.  Пожелавам леко раждане на чакащите. Grinning

# 87
Pepinka ЧЕСТИТИ ДА СА ВИ ДВЕТЕ КРАСАВИЦИ! МНОГО ДА ВИ СЛУШКАТ! [/b]
А на теб бързо влизане в релси,сигурно ти е много трудно,но след месец ще си имате режим и нещата ще са една идея по леки!

Благодаря Габи32 Hug,една мама вече много компетентно ме посъветва,приятеля и работи и едун от тези магазини,мерси все пак!

Момичета от 2 през нощта имам силни болки ниско долу на корема,дали са контракции,а?Вече 4 часа,близо 5 не спират, а други симптоми нямам newsm78 #Crazy
Въпроса ми сигурно ви звучи тъпо от мама която е раждала,ама нали беше секцио и според мен преди "100 години",нищо не помня,а и тогава бях на 19,на тази възраст всичко изглежда по леко.

# 88
  • у дома
ехаааааааа честито на мама pepinka! да растат здравички двете принцеси за радост на мама и тати   newsm06
но аз имам и още една прекрасна новина, за още две мънички съкровища  newsm44

тази нощ, в 4.00часа са се родили още две принцеси - Ваня  и Николета (по 2.500кг) на мама Aila   newsm06

нека да са живи и здрави и скоро да са си вкъщи при тати!  newsm51

всяка сутрин като се събудя и първата ми работа е да погледна телефона си за нов смс, невероятно е когато си получил новина за такова прекрасно събитие!  newsm44
момичета, още мъничко остана, ще се справим
  newsm10  smile3525

# 89
Добро утро и от мен HugВсе още 2 в 1.Тази нощ ми се стори безкраймп = ставах да затварям прозорци заради дъжда,после пък ги отварях ,4е ми стана жега,после алармата ми пищя.... CrazyА колко пъти съм ходиал до тоалетна... ooooh!не знам.КАто цяло сега се 4увствам у4удващо отпо4инала.Бебка цяла нощ рита и се въртя доста активно.
ДНес е преопбражение Господне!Хубав християнски празник.Я да видим кои беб4ета ще изберат този хубав ден за свой рожден Grinning
Разбирам 4е ве4е има такива - ЧЕСТИТО НА МАМА  Aila!!!  bouquetДа са ти живи и здрави малките принцескИ!
Пепинка,добре дошла отново сред нас! Честито  и на теб! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт