СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 13

• 31 347
  • 921
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Ние получихме няколко съобщения в школо какво да преговарят децата, само по някои предмети. По БЕЛ нищо не са дали за сега. Интересно ми е това по БНТ преподаване как ще се състои - един учител за цялата страна?
И един бъзик от фб - едно дете живо се интересува как ще протече онлайн урокът по физическо Simple Smile

# 781
При нас Школо мълчи и за 7, и за 11 клас. Ще видим...

# 782
И един бъзик от фб - едно дете живо се интересува как ще протече онлайн урокът по физическо Simple Smile

Малкият си погледна програмата за понеделник - 1-и час ИИ, 2-и физическо и каза "на училище съм чак в 10" 😂

Мале, току-що получих съобщение в Школо. Часове ще има и по ИИ, музика, физическо. Най-вероятно щяло да има някакви теоретични неща като история на изкуството и прочие. 😂

# 783
  • София
Вие сте добре с Школо.НИе сме с някакъв  ел.дневник- Админи плюс.ДОри  във ФБ страницата на училището  са публикували  известие как ще става всичко и  аз толкова се зарадвах...отварям и - тия раздели за комуникация не се виждат никъде...Май са в отделен пакет, който  трябва да се квлючи.А ние имаме опростен  вариант просто с оценки и отсъствия.....Само с добри намерения и суха теория няма да стане

# 784
Нашите вчера и днес имаха в мудъл някакви неща по мат, бел и други. Най-забавното е, че има домашни по музика,  рисуване и физическо Simple Smile по физическо е да гледали някакви две видеа в ютюб и да направят паралел на двата спорта Simple Smile по рисуване - натюрморт, как ли ще го предадат това, не знам Simple Smile От понеделник минават на гугъл класрум с програмата си за деня, но ще почват в 10, Слава богу!
И понеже затварят магазини, се сетихме, че дребен не е уреден с подарък за рождения ден, та отидохме да поръчаме и исках да минем през аптека за спирт, тъкмо да влезем и двама италианци нахлуха преди нас, ми реших, че друг път ще купя спирт Simple Smile
И последно да се оплача, че водя неравна борба да обясня, че НЕ е във ваканция, особено от понеделник.

# 785
Сега прочетох изявлението и конкретните насоки за дистанционно обучение  на Явор Джонев в неговите училища. Фен съм му на този човек!

# 786
  • гр.София
Сега прочетох изявлението и конкретните насоки за дистанционно обучение  на Явор Джонев в неговите училища. Фен съм му на този човек!
Къде да го търся?
И аз го харесвам . Още от времето,когато се опитваше да оправи батака на Столична община с кандидатстването за детски градини.

Ей,хора,минаваме на живот почти изцяло във виртуалното пространство!
Много ми харесаха уроците на Весела Михайлова. Чудесна жена.
Изгледах ги вечерно,а девойката е изписала разни листове,докато е гледала,та съдя,че не се е скатала.
Сега съм я изолирала малко на природа в покрайнините на София, а от понеделник пак залягаме. И аз съм човек ,трябва да си почина-)

# 787
  • София
Аз пък миналата година много обстойно четох темата за частните училища, включително и за това на Джонев. И никак не го харесах. Но иначе умее да прави добро впечатление, факт.

# 788
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кои са неговите училища?

По ТВ даваха репортаж от Увекинд, явно частните училища са по-напред с дистанционното обучение.

# 789
За часовете по музика, ИИ и подобните, мисля, че ги правят виртуални, за да могат съответните учители да имат часове и да не се налага да бъдат в отпуск.

# 790
  • София
Кои са неговите училища?
Прогресивното.
Плюс прогресивни паралелки в БШ, поне така беше м.г. там.

# 791
Blanc, заповядай:

Скрит текст:
Български прогресивни училища: Образователна трансформация
41 минути ·
Уважаеми родители, скъпи учители,
Преминаваме към дистанционно обучение поне до 29-ти март.
На общата среща на училищните настоятелства днес бе обсъдена организацията на дистанционното обучение. Ще получите подробни съобщения за това от директорите и класните ръководители.
Основният принцип, който приехме е, че дистанционното обучение е реализация на цялостния образователен процес с други средства. Някои дейности няма да са възможни, но ще можем да се възползваме от нови.
Училището продължава да осъществява регулярен образователен процес, макар и онлайн.
Всички постоянни учители продължават да бъдат изцяло ангажирани с осъществяване на учебните процеси.
Разпределението на времето и методите за групови и индивидуални онлайн срещи, както и за самостоятелна и групова работа ще се промени, но основните цели и планове за тяхното постигане остават непроменени.
От името на училищните настоятелства и учителите бих искал да призова всички родители да се отнесат с необходимата отговорност и да осигурят присъствие и подкрепа на децата си за осъществяване на образователния процес.
Моля, обсъдете по класове, ако има семейства, които не могат да осигурят човек вкъщи, за да се грижи и подпомага детето. Би трябвало е възможно други семейства да приемат детето (не повече от две!) за деня, за да учат заедно. Ограничете максимално социалните си контакти и се пазете.
Не бива да позволяваме на вируса да контролира нас. Ние ще го контролираме.
Както във всяка криза - трябва да осъзнаем своята индивидуална и обща отговорност. Да поемаме своя дял от трудностите и да помагаме на другите.
Да се учим, да сме адаптивни, да сме солидарни. Така ще дадем най-ценните уроци на нашите деца.
Заедно можем много. Заедно ще излезем от тази ситуация по-добри, по-знаещи и по-можещи.
Явор Джонев
Снимка на Български прогресивни училища: Образователна трансформация.

# 792
  • София
И аз сега разглеждах предложения вариант за дистанционно обучение и особено се забавлявах, защото специално беше казано, че ще имат всички часове, както е по програма, включително ФВС, по който ще правят гимнастически упражнения за подобряване на двигателната култура. Разбира се, че двигателната култура е важна. Просто специалното внимание към ФВС ме впечатли.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 21:20 от esma

# 793
Бе хубаво е да не прекаляваме, защото и аз ще съм у нас, и двете деца в различни смени... цял ден висене пред три компютъра...ще видим какво ще измислят

# 794
А по ТП да направят палачинки за неделната закуска. Може и кафе.

Общи условия

Активация на акаунт