Всичко за всички марки гел лакове - 29

• 37 160
  • 816
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
И аз искам печати! 🙃
Ще направиш ли клипче как ги правиш? Винаги са топ!

# 181
  • Paris, France
Момичета, дайте ми акъл -от 1 седмица съм без гел, работя по цял ден, с ръкавици, пръскам  и мажа дезинфектанти no stop -как е по добре -да си сложа пак гел или не? Притесняват ме гъбите който евентуално могат да се хванат когато ръцете са постоянно с гумени ръкавици?

Категорично не. За мене ръкавиците са по-опасни от гела. Не бих рискувала. При нокти с гел върху естествения нокът не попадат УВ лъчи, но водата се изпарява, някак си, от околната кожа и от нокътя. При ползуване на ръкавици, особено в топла среда не е така. Късите полирани до блясък нокти също изглеждат добре.

Излизам само с ръкавици, но не съм непрекъснато с тях. Орязах ноктите до дъно, махнах гела и ди свиркам. Много е отпускащо.

А колко време ще работиш с ръкавици?

Purplee, когато бях като тебе и всичко ми се белеше Гелиш Structure не ми помогна особено. Той не е за много меки и калпави нокти. Тогава намерих CND Brisa Lite Sculpting и с него всичко седеше 10-12 дена, но вече го няма. Много го ревах, но след като открих белещите се бази започнах да слагам неразтворими, истински твърди, неразмекващи се гелове и така значително подобрих времето без белене. Разбира се, полирах.

Ако ноктите и косата са ти променени в лоша посока след раждането трябва да си оправиш храненето и да пиеш някакви витамини + повече протеин. Ноктите са протеин. Това е най-важното. След това:

1) купуваш си полиращи блокчета, лимони или оцет и масло за нокти. Междувременно мажеш с каквото намериш, даже студено пресован зехтин. Мажеш след всяко миене, а след всяко миене със сапун топиш е лимон или оцет и обърсваш и пак мажеш. Топиш в лимон или оцет и преди баня. Ще усетиш разликата още при първата вана с гореща вода. Ноктите ти няма да са толкова меки.

2) почистваш със спирт, шлифоваш да няма неравности, намазваш с масло и полираш, триейки енергично с гумената част на блокчето. Всеки нокът го триеш по 2 минути. Ще се озовеш с розови, лъскави нокти, каквито не си виждала отдавна, може и никога. Белият, свободен край става снежно бял. След това мажеш, мажеш, мажеш и оцет всеки ден. Слагаш буркан с оцет или лимонтозу и вода до мивката и топиш след всяко миене. Подсушаваш и масло. Мажеш, мажеш и мажеш.

Даваш си поне 2-3 седмици, идеално 6 месеца. По поне 10 сурови зеленчука на ден, край с боклуците.  Достатъчно цинк, селен ,мед, ако си веетарианка, много яйца.

На първа страница на 25 тема, май беше, но може и да е 24та, съм описала какво, кога и как слагам, така че да постигам трайност над 20 дена без никакъв проблем и това с продукти от алиекспрес. Сега Гелиш Стръкчър ми седи, но не го харесвам, защото доста се размеква в гореща вода. Но с него ми седи маникюра, а преди това с него, в салон, се забелваше на трети или четвърти ден.

Не съм само аз. Принцесата също успя да носи по месец, а като тебе и мене и се белваше на трети ден.

Важно е никога, за нищо на света да не позволяваш да ти пилят и матират нокътната плочка. Това с времето е смърт за меки нокти, защото ги изтънява допълнително.

Като полираш може да пробваш с каре в средата и ултрабонд по свободния край. Аз бягах от ултрабонда, защото като ми го плеснеха на матираните нокти едвам махах стария лак, обаче на полисн нокът седи и се маха с поглед. Е, и малко топла вода или течност за сваляне, ацетон. nad_tab геройски тества на себе си и пробвах и аз. Сууууууууоер е. Оня ден Daylily се обади, че при нея само добавяне на ултрабонд по свободния край и спрял беленето и изкарала 18 дена без никакво. Слагаш ли ултрабонд?

Белещата се база с каре ми пази ноктите от ацетон и изсушаване. Пробвала ли си такава? С нея и неразтворими гелове се махат лесно.

АЛМИРА, има тема за домашна ноктопластика, ама е умряла лисица почти никой не пише, а само аз отговарям, та може и тук да питаш, хаха. Гел, акрил, акригел, диппинг са все акрилни продукти.

# 182
  • Варна
Моята маникюристка работеше само с ръкавици, цял работен ден, а постоянно беше с гел - перфектен, не е имала проблеми. Гел - лака вероятно ще е по - мтхнат. Но личен опит нямам.

# 183
  • Пловдив
Невена, дълго време ще работя ръкавици...
Приготвила съм масло и оцет вече, ще използвам момента, тъкмо ще се заздравят.

# 184
  • София
И аз искам печати! 🙃
Ще направиш ли клипче как ги правиш? Винаги са топ!

Никога не съм правила клипче... не знам как, някой трябва да държи телефона Simple Smile)))))))

# 185
  • Paris, France
Моята маникюристка работеше само с ръкавици, цял работен ден, а постоянно беше с гел - перфектен, не е имала проблеми. Гел - лака вероятно ще е по - мтхнат. Но личен опит нямам.

Повечето маникюристки работят с ръкавици, ако не през цялото време, то поне докато пилят и слагат гел. Повечето маникюристки са с гел, защото няма ръкавици, през които нищо да не прониква, а те пипат спирт и разтворители непрекъснато. И повечето маникюристки не хващат гъби и бактерии, поне докато са млади и здрави. Те си мажат често ръцете, работят с ръце и това повишава кръвообращението, наоколо има вентилация от  прахосмукачката.

Не са само ръкавиците. Не е все едно дали се работи в сух, приятно топъл салон или операционна зала, в студена до ледена фабрика за преработка на месо и риба или в горещата кухня на някой ресторант. Горещината и влагата заедно са доста по-приветливи за гъби и бактерии от суха, студена среда.

Киселината помага ноктите да не поемат вода, а маслата и бактерицидните им съставки трепят гадините.

Има състояния като диабет, повредено кръвообращение, проблем с щитовидна жлеза, старост, които предразполагат към гъби. Трябва да се внимава.

За здрав човек киселина и мазане обикновено са достатъчни, но трябва това да е непрекъснато.

# 186
  • Варна
Само да ви кажа, че ми е много приятно, че темата се пораздвижи. Този хорър във фейсбук ми идва вповече и май ще се самоизолирам от социалните мрежи.
Виж, тук чета с удоволствие. Извинете за оф топика!

# 187
  • Някъде там
От тази изолация и скуката която ме налегна реших да пробвам да се лакирам сама с гел лак.
Нямам си нищичко.
Изчетох темите и се спрях на тази лампа

Лаковете които избрах са на блускай ,маникюристката ми работи с тях и съм много доволна  ,ноктите са ми здрави и нямам проблеми и алергии.Другите с които работи и много харесвам са на  реформа .
До тук за стартов комплект нещата изглеждат така без лампата .

# 188
  • На плажа
Това само за лично ползване ли? Какво ще ги правите три бази по 15мл?

# 189
  • Някъде там
Още ни съм решила коя от тези бази да избера Simple Smile
Друг вариант ми е комплекта на коди и комплекта на прити гел

# 190
  • Бургас
От тази изолация и скуката която ме налегна реших да пробвам да се лакирам сама с гел лак.
Нямам си нищичко.
Изчетох темите и се спрях на тази лампа

Лаковете които избрах са на блускай ,маникюристката ми работи с тях и съм много доволна  ,ноктите са ми здрави и нямам проблеми и алергии.Другите с които работи и много харесвам са на  реформа .
До тук за стартов комплект нещата изглеждат така без лампата .

Виж, провери за представител за твоя град, при поръчка на 5 бр лак или бази, топове има отстъпка, мисля, че тогава идват на 16,90 броя, в сайта всичко е по 20... А ако вземеш 11 броя даже идва по тънка цената

# 191
Новият ми маникюр.
Лаковете са:
CND - Cream Puff + пигмент на БП
Beau - 8202
Mordda - M003
Beautilux - 021
Матов топ - Azure (не жълтее, стои добре на светли и ярки цветове, върху черно не ми харесва, стои като сиво)

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 14:01 от MaryJane21

# 192
  • Paris, France
Искрица, не съм фен на комплектите с лампа, освен тези на много високите марки. Не съм и фен на Блускай заради трудното сваляне, но нямам опит с тях от поне 5-6 години и познавам само първата им база. Щом си доволна от Блускай, направо звънни на маникюристката и я помоли да ти каже с какви продукти те е правила и купи точно тях. Може да се окаже, че половината от това, дето ти е в кошницата ти е излишно. Може даже да не ти трябва безкиселинния праймър, а киселия. Тук пишеше маникюристка, която поставяше Блускай след киселия им праймър, дето е като химикал. Тара и някакви цифри и беше ника, но отдавна не пише, а пишещите в темата професионалистки ползуват други марки.

Не мога да видя лампата от телефона, но ми се вижда отворена отзад. Ако е така е по-добре да избереш затворена и с повече лампи.

Лампата в комплекта на Коди е от абитуриентския бал на бабата на принцесата и моя. Ще си я чукаш е главата, печейки като мене по 4 Мин цвят и 6 минути топ. Комплектът без лампа е хубав.

Прити, доколкото съм чела, се свалят само с пилене.

Защо не погледнеш сайта на Neess? Има линк в първия пост. nad_tab и други са доволни, а имат и белеща се база.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 14:36 от Nevena Virolan

# 193
Белещата база на Neess я изкупихме още щом дойде. Пак няма в наличност

MarryJane, колко милиметра са камъчетата. Аз си купих едни, но ми се струват големи. И едва ли ще постигна същия ефект. С какво ги лепиш?

# 194
В кутийката, която имам са с различни размери. Тези, които съм сложила, са най-малките от кутийката, мисля че са 1.5мм, на безимения в основата съм слижила малко по-големи, но на другата ръка сложих само малки и ми харесва повече. Сложила съм и малко перлички по средата (не знам дали си личи). Лепя ги с каучукова база (аз имам Monasi), не мърдат. Не запечатвам камъните с топ, само минавам около тях.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 14:43 от MaryJane21

Общи условия

Активация на акаунт