Всичко за всички марки гел лакове - 29

• 36 377
  • 816
  •   1
Отговори
# 135
  • Paris, France
Благодаря, ще внимавам с тези неща занапред! Не знам как се казва 😀 Като избутам кожичките остава бяло от кожата, залепнало по ноктите. Иначе и аз мразя да ми ги ръчкат и режат в салоните, накрая ми ги разраняват, затова само ги избутвам.

Това бялото може и да са люспи нокът. Може и да е мъртва кожа. Най-добре си купи препарат за кутикули. Слага се, чака се 1-3 минути и лугата или киселината разтварят мъртвата кожа и пихтията лесно се чисти с дървена пръчка. След това измиваш хубаво с вода и алкален самун ако препаратът е киселинен, с оцет или лимон ако е алкален. Евтинджосите обикновено са алкални. Ако не се неутрализира своевременно почва да разяжда нокътя.

Това се прави 2-3 дни преди първото лакиране и после вече няма нужда ако кожите са мазани редовно. Топене в оцет и лимон също много помага да не прорастват кожи.

Не се лакира същия ден, защото геловете се отделят от алкална повърхност, а и алкалните нокти лесно поемат вода.

Много препарати съм тествала и всички вършат работа.

# 136
Здравейте, момичета
Следя ви през последните месеци и черпя от опита ви, за което сърдечно благодаря!
Винаги съм се възхищавала на  дамите, проявяващи толкова търпение и ентусиазъм безкористно, а в тази тема сякаш сте повече от в която и да е друга.
Моят проблем е в задържането на цвят Gelish върху основа Kodi. Бих искала да тествам цветовете върху основа Gelish, но оригинална. Не ми се рискуват толкова пари за тест, та бих купила някакво остатъчно количество база, ако някоя от вас притежава, но не държи да използва.
Ще съм благодарна, ако имате и споделите опит от съчетаването на гореспоменатите марки. Благодаря!

# 137
  • на брега на морето
Може ли някой да ми напише- кое номерче беше онова жълтото на Веналиса- макароненото, преди време се коментираше, но аз изгубих къде си бях записала...HugBlush
Тедкара, защо точно база Коди? Има и други хубави бази( напр индиго). Аз не виждам проблем в съчетаването на определена база+ лак.Hug

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 22:24 от Мелина_3

# 138
  • Paris, France
TedKara, цветовете на Гелиш се отд лят от основа Коди, а основата си седи залепена за нокътя, така ли? Кой топ ползуваш? По колко време печеш и в каква лампа? Разбиваш ли добре цветовете преди ползуване? Преди колко време са отворени цветовете? Само с цветове на Гелиш ли става отделянето или се е случвало с други марки? Махаш ли лепкав слой от база? Може ли да напишеш имената или номерата на няколко цвята Гелиш, с които ти се случва? Коя база на Коди ползуваш?

Несъвместимост между базите на Коди и цветовете на Гелиш няма. И двете марки приемат съчетаване с продукти на други марки.

# 139
TedKara, цветовете на Гелиш се отд лят от основа Коди, а основата си седи залепена за нокътя, така ли? Кой топ ползуваш? По колко време печеш и в каква лампа? Разбиваш ли добре цветовете преди ползуване? Преди колко време са отворени цветовете? Само с цветове на Гелиш ли става отделянето или се е случвало с други марки? Махаш ли лепкав слой от база? Може ли да напишеш имената или номерата на няколко цвята Гелиш, с които ти се случва? Коя база на Коди ползуваш?

Несъвместимост между базите на Коди и цветовете на Гелиш няма. И двете марки приемат съчетаване с продукти на други марки.

Nevena, благодаря ти за отзивчивостта!
Да, базата остава (каучуковата от 12 мл), а цветът пада на люспа. Ползвам и каучуковия топ на Коди.
Пека всеки слой по 2 мин, както база, така и цвят. Цветът нанасям на 3 ултра тънки слоя, като първият е едва доловим. Лампата е UFO 72 вата, уж комбинирана, но открих, че ув не изпича. Въпреки това, с нея нямам проблем при изпичането на китайци от сорта на Джеси и  ur sugar, дори на мунута.
С цветове на Cuccio също нямам проблем.
Лепкав слой махам само на топ, ако има такъв.
Разполагам с 39 цвята на Gelish от около месец. Проблемът е с десетина, които съм тествала, но не се надявам да съм чак такъв карък, че да попадам само на дефектни.
Цветове не разбивам, никакъв гел не разбивам. Около минута загрявам, въртейки между дланите напред-назад...
Успокоително е, че марките не са несъвместими. Значи търся проблема в себе си.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 23:45 от TedKara

# 140
А откъде взе този Гелиш, лаковете са скъпи, 39 броя наведнъж ще дойде доста разорително.
А иначе питам за крема след дезинфектант не с оглед развалянето на маникюра, а да не намали ефекта на дезинфектанта. В къщи и аз не ползвам такова.

# 141
amini, в края на миналата година завърших курс, а в момента се опитвам да стартирам със собствено студио. Нацелих точното време, както се оказва...
Не бих ги определила като скъпи. Старата опаковка е на цена от 20 лв.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:16 от TedKara

# 142
  • София
amini, в края на миналата година завърших курс, а в момента се опитвам да стартирам със собствено студио. Нацелих точното време, както се оказва...
Не бих ги определила като скъпи. Старата опаковка е на цена от 20 лв.

Старата опаковка е доста стара, от къде ги купихте?

# 143
  • Paris, France
Според мене проблемът е в цветовете на Гелиш. Те са доста редки, като водичка и трябва да се разбиват много, много добре, с тръскане, поне 2 минути. Ако това не помогне, хващам клечка за зъби и с нея разбърквам добре лака. Това помага при лакове с тежки частици.

Имам доста стари лакове на Гелиш, отворени преди 5-6 години и си се изпичат.

По принцип гел-лаковете имат срок на годност, който е от 6 месеца от отварянето до 36 месеца максимум. С времето фотоиницисторите се похабяват и спират да действат. Срокът на годност на повечето цветове на Гелиш е 36 месеца след отваряне. Срокът на годност на базата, топа, бонда и някои колекции е 18 месеца. Пак, както вече писах, от доста време ги ползувам и съм доволна. Не съм имала такъв проблем с никой техен цвят, а съм ги слагала на всякакви бази. С тях започнах.

Има вероятност да са се изхабили фотоинициаторите ако са съхранявани неправилно, на висока температура, например.

Лампата не я знам каква е, но Гелиш се изпича във всякакви лампи, та едва ли е от нея. С колко лампи е вътре? Вижда ми се доста калпава ако не може да изпече УВ продукт. Може да пробвате 3 вместо 2 минути, но не мисля, че е от лампата.

Ако са купени от официален представител може да поискате да ви ги сменят. Така бих направила аз. Все пак, 20 лева за цвят хич не са малко пари. Може да пишете на Harmony Gelish. Помагат.

# 144
  • на брега на морето
И аз имам 1 цвят на гелиш, стар( около 3 год), още си е ок. Съгласна съм с Неви- редки са и трябва да се разтръскват добре. И го слагам на 3 слоя(розов цвят, сьомга), че иначе все изглежда неравномерно и прозира на места. Но отлепяне или белене не съм имала( върху база индиго, различни топове).

# 145
nad_tab, до 22.03 са на тази цена при официалния представител.

Скрит текст:
Nevena, лампата е тази

Скрит текст:

Благодаря за идеята с разбиването, надявам се да даде резултат.
Мелина_3, и при мен прозира.
Извинявам се за снимките, но не виждам как да ги скрия, както правите вие.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 12:09 от TedKara

# 146
Може ли някой да ми напише- кое номерче беше онова жълтото на Веналиса- макароненото, преди време се коментираше, но аз изгубих къде си бях записала...HugBlush
Скрит текст:
Тедкара, защо точно база Коди? Има и други хубави бази( напр индиго). Аз не виждам проблем в съчетаването на определена база+ лак.Hug
Аз съм си отбелязала 937.

# 147
Щом са купени от офиц.дистрибутор не би трябвало да са ментета. Дано разбиването помогне. Опитай и да обърнеш шишето с лака от предната вечер преди лакиране.

# 148
Скрит текст:
Скрит текст:
Marsia_K, спрях се на Коди след известно време четене на темата. Харесва ми гъстотата на базата, която не позволява разтичане.🤗

# 149
  • Paris, France
TedKara, за минута би трябвало да се изпича в лампа като твоята. Ти печеш две. Учудвам се, че не ти се изпичат геловете. Много маникюристки работят с такава лампа и доста хора в темата я имат - никакъв проблем. А геловете разбъркваш ли ги с пръчка преди ползуване?

Честно да ти кажа, мисля, че е от това, че не си разбъркала/разбила добре и фотоинициаторите са останали отгоре, а пигментът се е утаил или обратното. Гелиш специфично съветват да се разбива и в салоните имат електрически уред за разбиване. Топ и база се разбиват само веднъж на ден. Цветовете също.

Когато купиш гел-лакове и навън е студено трябва да ги оставиш поне 24 часа на температура 20-21°С и преди първото отваряне да ги разбиеш добре всичките. Държат се на постоянна, топла температура, защото някои съставки кристализират на студено и после не се разтварят с дни. Убедих се, че това е важно, особено за базата на Коди.

И един непоискани съвет, макар и да не се занимавам професионално - купи си и по-неоретенциозни и евтини цветове, особено ниско търсени цветове. Така ще имаш разнообразие без да си на загуба ако се развалят. Гелиш не съм купила от поне 3-4 години и не ми липсват, хаха, макар, че са голямата ми любов и с тях започнах. Така ще имаш система висока марка за претенциозни клиенти, но и повече цветове.

В първия пост имаме линкове към Neess, Gelaze и други, благодарение на nad_tab ❤️🌸

Само на мене ли китайците ми се изпичат по-добре от Гелиш?

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 15:56 от Nevena Virolan

Общи условия

Активация на акаунт