Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 066
  • 790
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,
Как сте, момичета?
Тото, появи се, де. Свърши ли химията?
Тони, косата расте ли?
Понеже отдавна не съм ги виждала тези двечките, особено първата.
Днес успях все пак да отида на ехограф. Ми всичко е нормално.  И никакъв камък в никаква жлъчка нямам. Аз бях сигурна, де. И изследванията са нормални. Успешно мина и това самопроследяване.
Кача, какво става с работата?
Тук съм..четa ви. Рaсте ми косaтa ще пробвaм снимкa дa кaчa.
Утре ми е последното лъче. Корен aз съм в сити..Др Гaнчевa ме прaти при Георгиев.. Зa сегa всичко ми е нaред. Е мaлко ми е зaчервенa гърдaтa.. Уморa чувствaм, чaт пaт съм зaмaянa и много сухотa в устaтa.. Не знaм от лъчето ли е или от тaмоксифенa..
Лейди дa не сa шипове вярно..мaйкa ми имa точно тaм и зверски болят тя пие пaрaтрaмол..
Ето снимкaтa..
Много ми е мекичкa не знaм не трябвa ли дa я подстрижa дa се втвърди...

# 301
Аз, се жабуря с кислородна вода, но знам че не едобре да се ползва за ръце, например...или поне трябва да се маже  веднага после с мазен или хидратиращ крем. Иначе става да си дезинфекцираш разни вещи.....
Корен, браво за резултатите!
Тони, чеситта ти пониклана коса!
Лейди, и аз съм се "одървила" във вратната област но  мажа вечер със един загряващ гел и ходя със шал- щото съм почти сигурна че е от седене на течение( сама си го направих). Но, не било хубаво да се пие ибопрофен и производните му, в момента..........
Аз, бях днес на херцептин. Няма да навлизам в подробности, но съм леко разочарована( а знаете, че все ги хвалех в КОЦ-а). Освен че висях 6 часа да чакам и умрях от глад и  студ във фоаето, видях че въпреки че всички са се накичили със предпазни средства, ще трябва да рачитаме " Господ да ни пази!"........

# 302
  • София /Абсурдистан
Имам шипове по целия гръбнак и шията. Може и от тях да е.

# 303
  • София
Дами, сетих се, че мога да ползвам кислородна вода за превенция на вируси и т.н., но моля ви припомнете ми как се ползваше. Купих си от аптеката 3% разтвор. Стандартно шишенце от 100 грама. Някой може ли да помогне?

Четирилинката е много светната за кислородната вода. Има и много инфо в нета.
Аз си купих няколко шишета по литър (3.50 лв).
Цяла зима преди излизане навън и като се прибера жабуря като разреждам с вода 1:1 (продължавам и сега), почиствам и ноздрите. Опазих се здрава (или просто грипът ме подмина), а и много бъз зобах- сушен.
Сега минавам и бравите на вратите И всичко, което се сетя (с ръкавици действам, защото кисл. вода "гори" кожата).
Направих си в пръскалки дезинфектант (купих мицеларна вода от Лидл, 95⁰ спирт, кислородна вода, глицерин, няколко капки етерично масло за аромат и ги смесих- преобладава спиртът).

Момичета, мисля я  Maritta, някой има ли връзка с нея?
Пазете се и не психясвайте!

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 21:03 от AnyHr

# 304
Имам шипове по целия гръбнак и шията. Може и от тях да е.
И аз съм същата.........и затова, сега ми иде да си махна главата. И едвам си намирам място да спя.......

# 305
Аз миналата седмица работих home office на вилата на един крив стол и висока маса и мен ме заболя врата, и аз имам шипчета. Добре, че намерих там един стар уж "работен" стол с регулиране на височината и малко по-мек та ми поразкара.

Koren63 каква е тази сцинтимамография, къде я прави? Мен ме понаболва тук там, гърдата, ръката, октомври бях на контролен при Младенов, но напоследък се попритесних доста от отзивите ви за него.

# 306
Марита се вихри из фейса с порастнала коса. Изглежда добре, като Марита Grinning
Тони, честита прическа!

# 307
Ах тази Марита🙂 Досега я търсих във фейса и не я намирам. Някой ако иска да намери мен Лилия Крайчева съм🙂 С моята дъщеричка съм на профилната ми снимка и с шапка😂

# 308
Ах тази Марита🙂 Досега я търсих във фейса и не я намирам. Някой ако иска да намери мен Лилия Крайчева съм🙂 С моята дъщеричка съм на профилната ми снимка и с шапка😂

Сега ще те намеря и ще ти пратя и Марита

# 309
Фри, сцинтимамографията е като скенер. За контраст обаче ползват туморотропен радиофармацевтик (така е описано в резултата). Правих го в Онкологията, след като при контролния скенер в Сити ми разчетоха лезия в дясната гърда и аз се притесних естествено. Не можах да отида при Василев, защото той спря да преглежда заради карантината и отидох на преглед при Полихронов в Онкологията. Те там преглеждат. Та той ме препрати при Гергов, който отхвърли наличие на лезия в дясната гърда, но пък разчете на ехографа ЛВ, за който мислеше, че е с метастази. И Полихронов ме прати на това изследване за да се изясни по-точно какво е. Прави се в Нуклеарна медицина. От понеделник обаче Нуклеарна медицина затварят, понеже нямат пациенти в момента до 27 април. Кабинетите би трябвало да работят.

# 310
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, момичета! Покрай този коронавирус, като че ли забравихме за нашите притеснения, което донякъде е добре. Дай Боже всички да са здрави, да се пазят и психически да издържиме и това! Аз миналия петък ходих да ми поставят Золадекс в АГ Селена, Пловдив, на входа ми измериха температурата, беше спокойно и бях единствената в манипулационната, чудо! В началото на положението доста се панирах и за съжаление го показах и пред децата, но с моята половинка решихме, че просто трябва да приемем положението и да свикваме поне известно време с това. По-лесно ще ни е, ние с децата сме вкъщи, работи само той и основно той пазарува.
Ние готвим, чистим, работим от вкъщи с по-големия ми син, децата учат онлайн,  правим групови тренировки, смеем се и някак сме се сплотили още повече и постоянно си показваме обичта един към друг. Преди с това забързано ежедневие, нямахме време за позабравени любими неща.
koren63,  и аз не знаех какво е сцинтимамографията, благодаря, че сподели. Не знам дали в Пловдив правят, а аз не съм ходила на мамограф от 3-4 години, все го пропускат в Сити клиник

# 311
  • София
Всъщност мамографията е изключително важна, но не бива да очакваш от Сити да ти я назначават, това си е наш ангажимент. Също, не бива да сме спокойни, че скенерите хващат всичко- След като хванаха тумора втория път на другата гърда при мамография и попитах доц. Йорданов от Сити клиник как така скенера 4 месеца по-рано е показал, че гърдите са чисти, той много учудено ми каза - Те скенерите не са за гърдите, ние други неща гледаме с тях, мамография трябва да се прави независимо от скенерите, защото именно тя хваща тези неща. А аз лично си живеех с измамното спокойствие, че като правя често скенери, нямам нужда от мамография, и бях пропуснала една година.

# 312
А така.... Не помня кога ми е последната мамография. Май преди две години. Все на ехограф ходя. И аз си мисля, че се следя....

# 313
Ще помоля и тук за отговор .
Моля Ви
При скенер ми откриха нещо на гърдата
Притесних се и обиколих трима мамолози един от който работи в онкологията в Дървеница .
Казаха че е доброкачествено,но аз съм притеснена КАКВО ЗНАЧИ лезия която повишава до 68 ХЕ от 37 ХЕ ?
Моля помогнете и кажете .
Благодаря!

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 23:50 от Не се сърди, човече

# 314
  • В царството на игрите:)
А така.... Не помня кога ми е последната мамография. Май преди две години. Все на ехограф ходя. И аз си мисля, че се следя....
И аз ходя последните 2-3 години на ехографии. Когато ме диагностицираха ехографа и мамографията показаха абсолютно едно и също. И мамографии съм правила, но след реконструкцията минах на ехографии и ако доктора ми каже ще направя контролна мамография.А, бе да пази Бог от проблеми, че на някои на нищо не се вижда...

Общи условия

Активация на акаунт