Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 64

• 45 072
  • 790
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте девойки🤗
Липсвате ми, но аз нещо забравих рака и кажи-речи тотално излязох от темата. За мен това остана като още едно преодоляно препятствие зад гърба ми. Дано да е така, но за сега няма да се тровя нарочно с мисли за него. Спонтанно ми се получи да не го отразявам вече толкова. В понеделник съм на първи магнитен резонанс на гърди след операцията, а след две седмици би трябвало да съм вече оперирана (корекция на имплант). Операцията ми още не е отказана и се надявам да не я откажат, че идва лято, а съм планирала да показвам изваяното си тяло🤣🤣🤣 Аз започнах вече да приличам на човек най-после. Ще сменям работата. Шефката ме подържаше, но явно са я налазили съмнения и нещо губим доверие. Не ми харесва, а когато нещо не ми харесва не го търпя. Трите ми провалени бракове го доказват ха ха хаа
Вие как сте? Ако ви се занимава моля тези от вас, с които се познаваме да ми драснат по някой ред с отчет, че няма как да ви прочета назад😁🤗❤️

# 331
  • София
Светле,дали ще те помни Гемеджиев?Ако е било отдавна и не си ходила при него,може и да не те помни.Но пък Василев в момента не работи.

# 332
Светле,дали ще те помни Гемеджиев?Ако е било отдавна и не си ходила при него,може и да не те помни.Но пък Василев в момента не работи.

Има ли оперирани тук от Полихронов ,много моля да ми пишат (на лично за да не спазим темата с мен че ми е неудоб)
Желая всичко най хубаво !

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 23:10 от svetlinar

# 333
Здравейте!

Наистина е тежка тема. При мен, майка ми и сестра ми е свързана с вземане на трудно решение.

Диагнозата на майка ни е карцином на гърдата. Рак. Те уж са сигурни. Мамален карцином, лобуларен, муцинозен карцином. Искат веднага да я оперират. Но ще трябва да претърпи две операции. Първата за да вземат (отново) материал и представят пред комисия. Втората за същинската мастектомия.

Майка ни е на 87 години. На себе си е и относително здрава за възрастта си, подвижна. Начален диабет. Няма болки. Всичко тръгна от уголемен лимфен възел. А фиброзно образование има там, откакто се помни. И уж го е следила в годините. Същото имаме и ние със сестра ми.

Прибавя се ситуацията с коронавируса. Дали да рискуваме като направим операцията или като я забавим, отложим - или въобще да се откажем. Явно ракът не е особено агресивен. Но да стоим и да чакаме лошото?

Съжалявам, че ви занимавам и благодаря за вниманието. Ще се радвам на мнения.

# 334
Disappointed
Аз си мислех че на толкова години вече неможе да има този проблем .
Съжалявам че не давам мнение по въпроса но незнам какво да кажа ,нека момичетата се включат които са минали по този път.
Дай Боже всичко да  е добре !

# 335
Све, къде ще правите операцията? Ако са сигурни, че е рак и се налага мастектомия, първата операция за какво е? Обикновено предварително се прави биопсия за да се установи дали образуването е злокачествено. За Онкокомисията би трябвало да изпратят епикризата от същинската операция. При по-възрастните жени казват, че по-бавно се развива ракът, но щом лекарите съветват спешно да се оперира, би трябвало да имат причина. Иначе по отношение на Корона вируса, плюсът е, че в момента няма много пациенти в болниците и приемът и операцията ще са по-спокойни. Минус е възрастта на майка Ви и това, че е в рискова група.

# 336
  • София
SveKolevа, никой не може да "даде акъл"- всеки сам взема решение.
Аз съм диагностицирана и оперирана 2000 г, с последващи лъче- и химиотерапия до средата на 2001г.
Преди няколко години майка ми сподели проблем с гърдата (хлътване на зърно, деформация), но категорично отказа прегледи, диагностициране, лечение и т.н. (при това е кума е на лекарка хирург- онколог).
При възрастните хора нещата се развиват бавно (деленето на клетките е с друга "скорост"- това важи и за раковите клетки). Тя реши, че няма да издържи операция, химиотерапия и т.н. (от години има алергии към упойки и медикаменти). С акъла си е, подвижна, работлива, издръжлива и пожела да не я притискаме да  взема други решения. Уважих решението й.
Хрупа сушен бъз, прави си ябълков оцет, яде много плодове и зеленчуци.
В момента мама е на 85, добре е (и не се притеснява от коронавирус, но спазва правилата Hug). С нетърпение чака да се изнесем от София и да си направи градинката.

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 17:01 от AnyHr

# 337
  • В царството на игрите:)
Полихронов е много добър лекар. Поне до сега не съм чула лошо за него и освен това е много възпитан човек и грижлив към пациентите си.
На 87 години израза спешна операция ме учудва. На моя приятелка оперираха баба и на 83 частично и нямаше нищо след това като лечение. Бих изчакала., но тя и вие трябва да го решите.

# 338
Благодаря на всички!
Ще се оперира във варненската онкология, д-р Белинов. Такъв им бил редът. Тя има направена биопсия с игла, която дава категоричен резултат, потвърден и от други лекари. Но искат първо да направят и хирургична биопсия, после комисия, чак тогава сериозната операция. Макар че за самия лекар няма съмнение и той е 99% сигурен, че ще се наложи да отстранят гърдата. Така е и в други болници. Страшно е, че са готови да го направят с пациент на такава възраст. Втората е със сериозна анестезия, но и първата ще е с анестезия. И аз не разбирам защо е това. Не ми беше предложен друг вариант дори след като се възмутих и изразих опасения...

# 339
SveKoleva, д-р Белинов спаси живота на майка ми .
Само хубави неща слушам за него.
Аз не се оперирах при него, защото исках да е в Окръжна операцията.
Идея нямам защо са две операции при наличието на биопсия ?!
В Окръжна болница екипа прави по2 .
Първата за да видят какво е и до къде е .
И втората да махнат лимфни възли и друго ако трябва.
В интерес на истината явно всички болници така си точат касата .Няколко операции.
Според мен,  при мен можеше да спестят едната.
При положение , че подписах декларация да режат до където трябва ?!
Но явно такава е практиката за две операции се плаща 2 пъти .
Вие трябва да си вземете решение предвид възрастта.

# 340
Момичета ,пак аз ( направо ме е срам но се лутам и за това Ви пиша надявайки се на мненията ви )
Има ли оперирани при доктор Младен Младенов и доволни
Чета за него и ми се струва добър

# 341
  • Варна
Светли,това  с майка ти намирисва много на умишлено точене на здравната каса.Доста варненски "авторитети" се дънят напоследък,аз бих настояла за второ мнение!

# 342
svetlinar и аз те помня. Преди три или четири години ако не се лъжа, пак подобни въпроси задаваше. Отговорите са същите горе долу.
Прости любопитството ми, но тогава какво стана?
SveKoleva и за мен е странно, че лекарят е толкова сигурен, че непременно ще има мастектомия и Въпреки това иска биопсия. Как пък така е сигурен, че е за мастектомия???? Питайте го тогава защо ще реже жената за биопсия. Това си е операция с местна упойка. Нелогично е, не че разбирам много де.
Аз бях силна и сравнително млада на моята биопсия, но си беше гадно и почти припаднах от операционната маса, плюс много се страхувах. А за 87 годишна жена не го разбирам, толкова процедури... Иглена биопсия? Не бях го чувала че се прави тук при нас.

# 343
При баба ми  ( 78г) се получи същото. Още на ехограва знаеха че е злокачествено. Заведох я при Гемеджиев, той също беше категоричен. Насрочиха направо дата за операция, казаха, че ще изрежат цялата гърда ( бучката беше под лявата ареола) и на самата операция установили, че е с високо кръвно и проблем със сърцето. При всички необходими изследвания преди това ?!? та със местна упойка бяха направили биопсия с малък разрез.
Казаха да се обърнем към кардиолог, защото няма да издържи анестезията.
Обърнахме се, дадоха хапчета за кръвно ( на сърцето имаше някакъв шум) Никога преди това не беше пила хапчета и няма съпътсващи заболявания.
След месец я оперираха в Благоевград. Много сме доволни. Отстраниха гърдата и е само на хормонална терапия.

# 344
svetlinar и аз те помня. Преди три или четири години ако не се лъжа, пак подобни въпроси задаваше. Отговорите са същите горе долу.
Прости любопитството ми, но тогава какво стана?

Оперираха ме и излезе доброкачествено образувание дуктален папилом на не типично място ... ама предканцероза от тогава се следя редовно и на мястото на операцията имам уплътнения от самата операция . Сега пак влязох в омагьосания кръг.
Радвам се че при вас всичко е наред ... ей така като чета колко силни момичета има и са преодоляли тази беда и много се убнадеждавам че лек има и че продължава живота .

Общи условия

Активация на акаунт